Så här rengör du en plasmaskärm

VIDEO

Plasmaskärmar ser snygga men är mycket känsliga. Även en pappershandduk kan lämna en skrapa på din nya TV. Dessutom bör flytande rengöringsmedel aldrig appliceras direkt på skärmen och starka rengöringsmedel, inklusive ammoniak och andra slipmedel, får aldrig användas. Du kan hålla din plasmaskärm ren genom regelbunden dammning med en mikrofiberduk, tvättfläckar med en våt trasa och mildt tvättmedel och torka skärmen med en ren trasa.

Steg

Metod 1 av 3:
Dammar skärmen
  1. Bild med titeln Rengör en plasmaskärm steg 1
1. Stäng av enheten och låt den svalna. Innan du trycker på skärmen behöver den en chans att svalna. Du kanske vill koppla ur den också, särskilt om du planerar att använda vätska var som helst på enheten. Ge skärmen fem minuter att svalna. Efter att ha väntat, flytta din hand nära skärmen. Så småningom känner du dig någon värme när du rör den.
  • Förutom att ta säkerhetsåtgärder, gör det också lättare att se några fläckar som är på skärmen eftersom de kommer att dyka upp mer tydligen mot en mörk bakgrund.
  • Bild med titeln Rengör en plasmaskärm Steg 2
    2. Damm skärmen med en mikrofiberduk. Använd endast en mjuk, luddfri trasa eller annars kan du skrapa den känsliga skärmen. Torka den torra trasan över skärmen för att ta bort damm och fingeravtryck. Om du inte har envisa fläckar, kommer det att räcka för att rengöra skärmen.
  • Även pappershanddukar är för slipande för att riskera med plasmaskärmar.
  • Bild med titeln Rengör en plasmaskärm Steg 3
    3. Torka av området runt skärmen med tyget. Använd samma tyg från tidigare för att ta bort damm och skräp från resten av enheten. Undvik att använda vätska om möjligt, eftersom vätskan kan droppa in i enheten och på skärmen.
  • Metod 2 av 3:
    Avlägsna fläckar
    1. Bild med titeln Rengör en plasmaskärm Steg 4
    1. Spraya vatten på en mikrofiberduk. För envisa fläckar måste du använda vatten. Ladda ljummet vatten i en sprayflaska och spraya den på tyget. Alternativt, doppa tyget i ljummet vatten och klämma ut överskott av fuktighet.
    • Destillerat vatten är bättre att använda än kranvatten. Kranvatten, även efter filtrering, innehåller mineraler och kemikalier som kan byggas upp på skärmen över tiden.
    • Spraya aldrig vätska direkt på skärmen.
  • Bild med titeln Rengör en plasmaskärm Steg 5
    2. Torka tyget över skärmen. Skicka tyget över skärmen. De flesta fläckar kommer att komma av utan att du måste trycka ner på skärmen. Fortsätt torka skärmen med minimal tryck tills fläcken är helt borttagen.
  • 3. Blanda ett mildt tvättmedel för extra rengöringseffekt. För de värsta fläckarna kan du lägga till en spruta av ett mildt tvättmedel, som gryning, till ditt vatten. Spraya rengöraren på tyget eller doppa tyget i vattnet. Vrida ut överskott av fukt före användning.
  • Bild med titeln Rengör en plasmaskärm Steg 6
    1. Bild med titeln Rengör en plasmaskärm Steg 7
      1. Använd alkohol och kommersiella rengöringsmedel med försiktighet. I stora mängder kan isopropylalkohol skada skärmen. I en nypa kan det dock ta bort hårda fläckar. Späd det i en rengöringsblandning genom att lägga till en del isopropylalkohol till fyra delar vatten. Dämpa en mjuk trasa med blandningen och använd den för att torka av fläcken.
    2. Vinäger kan ersättas med isopropylalkohol. Det torkar det långsammare.
    3. Andra starka, slipande ämnen som ammoniak och bensen kommer säkert att skada displayen. Kontrollera etiketten på eventuella vätskor som du tänker på appliceringen på skärmen.
    4. Kommersiella rengöringsmedel för plasmaskärmar är tillgängliga. Vissa inkluderar isopropylalkohol i blandningen, så konsultera etiketten först.
    5. Bild med titeln Rengör en plasmaskärm Steg 8
      2. Tvätta av resten av enheten med vatten. Använd vatten eller den mjuka tvättmedelsblandningen för ren resten av enheten. Doppa tyget i vattnet, var noga med att vrida ut överskottet. Om tyget droppar, kommer det att lämna vatten som kan springa in i enheten eller tillbaka på skärmen. Torka tyget försiktigt över ytorna på enheten.
    6. Bild med titeln Rengör en plasmaskärm Steg 9
      3. Torka skärmen med en ren trasa. Ta en annan mikrofiberduk och torka den över skärmen. Torka av resten av enheten också med tyget. Se till att all fukt har avdunstats eller tagits upp av tyget. När skärmen är helt torr kan du slå på skärmen.
    Metod 3 av 3:
    Underhålla plasmaskärmar
    1. Bild med titeln Rengör en plasmaskärm steg 10
    1. Torka av skärmen regelbundet. När damm och fingeravtryck börjar ackumuleras, torka av skärmen med en mjuk trasa. Detta kommer att hålla bilden så tydlig som möjligt. Ta också bort fläckar innan de har tid att bosätta sig. På så sätt behöver du inte vara beroende av flytande rengöringsmedel.
  • Bild med titeln Rengör en plasmaskärm Steg 11
    2. Håll ventilerna tydliga av damm. Torka av rutan på enheten med en mjuk trasa för att ta bort allt damm. Något som blockerar ventilerna stör enhetens förmåga att svalna. TV, till exempel, som är väl ventilerade varar längre.
  • Bild med titeln Rengör en plasmaskärm steg 12
    3. Stäng av skärmen när den inte används. Plasmaskärmar lider av inbränning, som händer när skärmens pixlar är skadade. Pausa inte bilder på skärmen och lämna dem där i mer än tio minuter. Håll också ljusstyrka så låga som möjligt och sänker kontrastnivån i svagt ljus.
  • WikiHow Video: Hur man rengör en plasmaskärm

    Kolla på

    Tips

    Plasmaskärmar är mycket känsliga, så håll dig till mikrofiberdukar och väljer de lättaste rengöringsalternativen som är möjliga.
  • Var försiktig när du städar bortom skärmen. Att få rammen på TV: n, kan till exempel orsaka fukt att droppa inuti lådan eller ner på skärmen.
  • Varningar

    Skärmar som inte har fått tillräcklig tid att kyla kan orsaka brännskador.
  • Spraya aldrig vätskor direkt på skärmen, annars riskerar du risken för elektrisk stöt eller brand.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande