Hur man rengör din duschskärm

Duschskärmar är i allmänhet gjorda av plast och andra syntetiska polymerer. Med tiden kan du se att ett lager av damm och smuts sätter sig på det. Det är viktigt att rengöra din duschskärm från tid till annan för att hålla din duschskärm glittrande. Hem Rengöringsexpert Heather Isenberg föreslår att använda kommersiella rengöringsmedel som bio-ren eller sjunde generation för att bli av med hårda vattenfläckar och mineralfyndigheter, även om DIY-blandningar kan fungera lika bra. När du har en produkt att använda måste du helt enkelt spraya och torka ner din duschskärm för att få den helt ren.

Steg

Metod 1 av 3:
Använda hushållsprodukter
  1. Bild med titeln Rengör din duschskärm Steg 1
1. Använd enkelt vatten och diskmedel för att rengöra din duschskärm. Squirt lite högkvalitativt diskmedel över den grotta duschskärmen. Använd en skrubbborste (eller en gammal trasa) och lite vatten för att säkerställa att hela skärmen är ren. Använd borsten eller tyget i en cirkulär rörelse tills hela skärmen har täckts. Tvätta av med färskt vatten.
  • Bild med titeln Rengör din duschskärm Steg 2
    2. Rengör en glasduschskärm genom att skrubba med natron och ättika. Först, få duschskärmen våt genom att köra duschen. Lägg bakpulver i en trasa och skrubba skärmen. Slutligen sätta vit vinäger i en sprayflaska. Spraya skärmen ner för att få allt bakpulver. Skölj med varmt vatten.
  • Bild med titeln Rengör din duschskärm Steg 3
    3. Använd en ättika suga för att lossa upp hårda mineralfyndigheter. Torka helt av dina skärmar. Blötlägg pappershanddukar i ättika och hålla dem på skärmen tills området är täckt. Försök sätta mer än ett lager om möjligt för att hålla området blöt. Lämna dem på i minst 45 minuter. Om det finns mycket lime, kanske du vill lämna dem på några timmar. När det är över, ska resten torka av lätt.
  • Bild med titeln Rengör din duschskärm Steg 4
    4. Använd citronsaft och salt. Om du har metallramar, blanda en matsked citronsaft med två matskedar salt. Använd en tandborste för att skrubba ramen, speciellt i hörnen. Låt sitta i några minuter och skölj sedan med varmt vatten.
  • Bild med titeln Rengör din duschskärm Steg 5
    5. Rengör skärmen med saliv. Saliv innehåller enzymer och bakterier som bokstavligen konsumerar smuts på duschskärmar. Detta är användbart om du vill rengöra en plats där smuts är koncentrerad.
  • Metod 2 av 3:
    Med hjälp av en rengöringskräm
    1. Bild med titeln Rengör din duschskärm Steg 6
    1. Köp en kommersiell städkräm. Det behöver inte vara dyrt-ett generiskt varumärke bör vara tillräckligt. Hitta en duschkräm någonstans som säljer rengöringsmedel: Hem och trädgårdsaffärer, Badrumsuppleveringsbutiker och några drogbutiker.
  • Bild med titeln Rengör din duschskärm Steg 7
    2. Krama lite i handen eller en trasa och sprida den över hela skärmens yta. Oroa dig inte för att förstöra ytan - grädden inte skadar glas. Gnugga grädden över glaset, och känner inte att du behöver gnugga för hårt.
  • Om du har en marmor dusch, bör du hålla städkrämen borta från marmorn.
  • Bild med titeln Rengör din duschskärm Steg 8
    3. Ta en fuktig / våt trasa och torka av grädden. Grädden kommer att skumma, och det kan ta några försök att torka allt från - men du behöver inte skrubba!
  • Bild med titeln Rengör din duschskärm Steg 9
    4. Torka skärmen. Använd en ren, torr handduk (tyg eller papper) för att försiktigt torka duschskärmen så att slutresultatet är jämnt rent.
  • Bild med titeln Rengör din duschskärm Steg 10
    5. Upprepa processen för kakelplattorna. Om du är orolig för ytan på dina plattor kan du lägga grädden på en trasa istället, men det tar längre tid och mer uthållighet.
  • Metod 3 av 3:
    Använda en fönsterrengörare
    1. Bild med titeln Rengör din duschskärm Steg 11
    1. Spruta din duschskärm med fönsterrengörare och torka med en squeegee. Du kan använda någon kommersiell fönsterrengörare, till exempel Windex. Om du inte har en squeegee, överväga att använda en svamp.
  • Bild med titeln Rengör din duschskärm Steg 12
    2. Skölj först ytan. Bli av med smuts som har samlats på ytan på duschskärmen. Du kan köra vatten från duschen över skärmen för att tvätta bort smuts, eller du kan använda en extern vattenkälla.
  • Bild med titeln Rengör din duschskärm Steg 13
    3. Spraya fönsterrengörare på ytan, torka sedan lätt ner med en pappershandduk.
  • Bild med titeln Rengör din duschskärm Steg 14
    4. Squeegee ytan. Spraya på ett annat lager av din föredragna fönsterrengöringslösning, sedan gå över ytan med squeegee tills den är helt ren. Om det finns några märken kvar efter suggen, gå över ytan med en torr pappershandduk. Var inte rädd för att skrubba stubbiga fläckar.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Om möjligt, använd ett högkvalitativt diskmedel - vissa billigare kanske inte fungerar lika bra.
  • Om du har ett duschhuvud som är fäst vid ett flexibelt rör, ta av huvudet för att du ska ge skärmen en bra sköljning.
  • Ovanstående metoder kan användas för Rengöring frostat glas Skärmar också.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande