Hur man rengör en storskärms-tv

Stora TV-apparater kräver särskild försiktighet vid rengöring. För att bli av med smuts och smuts på din storskärms-TV, börja med att titta på tillverkarens instruktioner. Dra sedan ur din TV och få en mikrofiberduk. Dämpa tyget och torka över TV: n i långsamma, horisontella rörelser. Upprepa denna process så många gånger som nödvändigt.

Steg

Del 1 av 3:
Vidta lämpliga säkerhetsåtgärder
  1. Bild med titeln Rengör en storskärms-TV Steg 1
1. Kontakta ägarhandboken. Dra ut pappershandboken eller kolla upp den digitala versionen online. Vänd igenom tills du ser rengöringssektionen. Följ anvisningarna noggrant, med särskild uppmärksamhet åt eventuella varningar mot särskilda kemiska rengöringsmedel.
  • Var medveten om att efter ett rengöringsprocedur som inte är listat i handboken eller med hjälp av förbjudna kemikalier kan leda till att din garanti upphävs.
  • Bild med titeln Rengör en storskärms-TV Steg 2
    2. Koppla ur din TV. För att säkert arbeta på din TV måste du koppla bort den från någon el, speciellt om du planerar att använda en flytande renare. Detta skyddar dig om någon vätska gör det till höljet. Att stänga av strömmen kommer också att få skärmen att bli mörk, vilket hjälper dig att se något damm eller skräp.
  • Bild med titeln Rengör en storskärms-TV Steg 3
    3. Se till att TV: n är säker. Med en TV den här storleken vill du inte riskera att det faller på dig under städprocessen. Om din TV är monterad på väggen, kolla anslutningarna innan du fortsätter. Om din TV är på stativ, se till att den inte wobble om du applicerar lätt tryck på skärmen. Med en mindre TV kanske du kan lägga ner den innan du rengör, men det är inte i allmänhet en bra idé med en stor skärmmodell.
  • Bild med titeln Rengör en storskärms-TV Steg 4
    4. Ge det tid att svalna. När du kopplar ur TV: n, låt den sitta i minst fem minuter innan du rengör. Moderna TV-apparater genererar inte så mycket el och värme som tidigare modeller. Men de värmer upp något när de är på och den här värmen kan orsaka smuts och smuts att hålla fast vid ytan. Att tillåta en kylperiod kommer att minska dammet och uppbyggnaden av statisk elektricitet.
  • Del 2 av 3:
    Ta bort skräp från TV: ns yta
    1. Bild med titeln Rengör en storskärms-TV Steg 5
    1. Använd en mikrofiberduk. Du kan ha fått en trasa när du köpte TV: n eller du kan köpa en kvalitetsduk i bilvård eller elektronikavsnitt av någon butik, som mål. En mikrofiberduk är idealisk eftersom den absorberar olja och skräp på ett mycket mildt sätt. Det är mindre benägna att skrapa en tv som en pappershandduk eller grov handduk kan göra.
    • Se till att duken är en tillräckligt stor storlek så att du kan täcka hela TV: ns yta. Till exempel kommer många läkare att ge dig en liten mikrofiberduk för glasögon, men det är för små att använda i det här fallet.
    • För att hålla dina mikrofiberdukar i bästa form, tvätta dem efter varje användning utan att lägga till tygmjukmedel.
  • Bild med titeln Rengör en storskärms-TV Steg 6
    2. Gör en torr torka. När du har en riktig trasa, gå långsamt och torka över TV: ns yta. Titta på tyget för att se hur mycket smuts eller smuts du tar bort. När du har torkat ner skärmen en gång, stå tillbaka för att se om du behöver göra en annan runda. Denna metod fungerar inte också om smutsen är tung. I stället bör du använda en torr torka ner på samma sätt som du skulle göra en snabb dammning.
  • Bild med titeln Rengör en storskärms-TV Steg 7
    3. Använd varmt vatten. Få en sprayflaska och fyll den med lite varmt, destillerat vatten. Eller ta en flaska ljummet destillerat vatten och droppa lite på en mikrofiberduk. Ditt mål är att göra tyget fuktigt, inte blötläggning våt. Använd den här fuktiga trasan för att torka ner på skärmen.
  • Destillerat vatten är det bästa att använda eftersom det innehåller färre mineraler och insättningar. Om du använder kranvatten kan deponeringarna hålla fast vid skärmen och locka ännu mer smuts över tiden.
  • Bild med titeln Rengör en storskärms-TV Steg 8
    4. Applicera ättika till tuffa fläckar. Om din applicering av vatten inte har den önskade effekten, gör sedan en blandning från halva vinäger och halvdestillerat vatten. Dämpa tyget med den här blandningen och torka de grymaste områdena. Försök att inte använda det här för ofta, men eftersom det kan bevisa abrasivt på TV-skärmen.
  • Beroende på tillverkarens rekommendationer kan du också kunna använda en blandning gjord av destillerat vatten och tygmjukmedel eller diskmedel.
  • Om du använder någon typ av blandad renare är det en bra idé att gå över skärmen en gång med en trasa som endast fuktats med vatten.
  • Bild med titeln Rengör en storskärms-TV Steg 9
    5. Spraya städaren på tyget. Spruta inte vilken rengöring blandning du använder direkt på skärmen på TV: n. Placera istället tyget i handen och spritz lite på den från en flaska. Detta gör att du kan styra skärmens fuktighet. Det kommer också att hålla vätskan från att springa ner i ramområdet.
  • Bild med titeln Rengör en storskärms-TV Steg 10
    6. Undvik tunga kemikalier. Det kan tyckas som en enkel lösning, men använd inte rengöringsdukar om de inte är speciellt utformade för storskärms-TV. Rengöringsmedel eller rengöringsdukar med alkohol kan bevisa för hård på skärmen och kan leda till missfärgning. Windex är också för hård, om du inte köper Windex Cleaner gjord speciellt för TV-apparater.
  • Bild med titeln Rengör en storskärms-TV Steg 11
    7. Tryck lätt. När du torkar skärmen, använd tillräckligt med tryck så att några av de fuktöverföringar. Håll ditt beröringsljus och flytta från område till område. Motstå uppmaningen att pressa tungt på djupt smutsiga områden eftersom det kan skada skärmens pixlar. Istället, gör flera ljusrätter tills smuts kommer av.
  • Bild med titeln Rengör en storskärms-TV Steg 12
    8. Torka från sida till sida. Du brukar gå med cirkulära rörelser när du rengör glas eller andra släta ytor. Men för en TV är det bäst att torka från sida till sida på ett metodiskt sätt. Du kan också lägga till i ett lager av topp till bottenvippning, om det behövs. Detta säkerställer att du täcker hela yta på TV: n och det låter dig hålla trycket jämnt.
  • Bild med titeln Rengör en storskärms-TV Steg 13
    9. Torka försiktigt med en handduk eller tyg. När du är klar är det bäst att använda en torr trasa för att torka ner TV: ns yta. Ta bort eventuell fukt och lämna den till lufttorka. Vänta tills TV: n är helt torr innan du kopplar in den igen och sätt på den.
  • Del 3 av 3:
    Rengöring av TV-ramen och tillbehören
    1. Bild med titeln Rengör en storskärms-TV Steg 14
    1. Använd en ny trasa. Det är en bra idé att ha en utsedd trasa, eller flera, bara för användning på TV-ramområdena. Det är troligt att ramen och tillbehören kommer att ackumulera mer smuts och smuts och du vill inte ta chansen att överföra dessa material på skärmen under en senare rengöring. Återigen är en mikrofiberduk den bästa typen som ska användas.
    • Om du rengör din ramområde varje vecka eller så, borde du kunna göra det utan att använda en flytande renare. Det kommer att räcka för att damm med en ny trasa.
  • Bild med titeln Rengör en storskärms-TV Steg 15
    2. Glöm inte fjärrkontrollen. Fjärrkontrollen är förmodligen en av de smutsigaste delarna av en TV, eftersom den används regelbundet och har en hel del kontakt med dina händer. Du kan torka ner fjärrkontrollen med en torr trasa. Men du kan behöva dämpa det lite med vatten eller ättika för att ta bort djupt smuts. En ättikablandning kommer också att bidra till att sanera fjärrkontrollen.
  • Bild med titeln Rengör en storskärms-TV Steg 16
    3. Torka ner högtalarna. Om du kan ta bort täcken på dina högtalare, kan du lätt gå över dem med en luddrulle eller vakuumfäste. Om högtalarbeklädnaden inte kan tas bort, ta en fuktig trasa och torka lätt över dem för att ta bort damm.
  • Tips

    Du behöver inte köpa ett förpackat rengöringssats för att korrekt rengöra din TV. Faktum är att dessa kit ofta är dyr. Du kan köpa en bättre tyg separat och använda vatten som en renare.

    Varningar

    Din TV kommer att vara renare längre om du håller det i ett väl ventilerat utrymme.
  • Håll ett öga på fuktighetsnivåerna runt din TV. Något mer än 80 procent kan skada tv-tv och få det att locka mer damm.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande