Hur man rengör nylon

Nylon är ett syntetiskt material som används i många olika produkter, såsom kläder, hängmattor och påsar. Det är gjord att vara lätt rengöras och fläckresistent. För att rengöra nylon, använd tvål och vatten. För hårdare fläckar, använd en borste eller en fläckspecifik rengöringsmedel.

Steg

Metod 1 av 3:
Med mild tvål och vatten
  1. Bild med titeln Clean Nylon Steg 1
1. Tvätta det med detergent och varmt vatten. För grundläggande rengöring, dämpa en ren trasa med tvålvatten. Se till att tvålen är mild och innehåller inte blekmedel. Torka ner det smutsiga området. Se till att du inte mättar området. Ta bort överskott av fukt med en torr trasa.
  • Bild med titeln Clean Nylon Steg 2
    2. Använd en svamp eller mjuk borste. För kaked på smuts eller obehagliga dofter, försök använda en svamp eller pensel. Doppa borsten eller svamp i tvålvatten. Skruva sedan nylonen med borsten eller svamp.
  • Skölj tvättmedlet med en fuktig ren trasa. Använd en torr trasa för att ta bort vattnet.
  • Bild med titeln Clean Nylon Steg 3
    3. Använd en tvättmaskin som ställs in på den känsliga cykeln. Nylon är ett maskinvaskningsbart material. Använd kylvatten och den känsliga cykeln. Läs etiketten på nylonkläder för eventuella tvätt- och vårdinstruktioner.
  • Om du tvättar känsliga föremål som underkläder, bör du placera dem i en mesh-väska innan du tvättar. Detta kan hjälpa till att skydda dem.
  • Om du är Tvätta en nylonjacka, Undvik att lägga något annat i tvätten med din jacka.
  • Bild med titeln Clean Nylon Steg 4
    4. Torr nylon på den låga värmeinställningen. Nylon kommer inte att krympa, men det kommer att rynka i torken. Efter maskin tvättning normalt, torka nylonen på en låg värmeinställning.
  • Metod 2 av 3:
    Ta bort nya fläckar
    1. Bild med titeln Clean Nylon Steg 5
    1. Torka upp spillet omedelbart. När du spolar något vätska på nylon, torka det så fort du kan. Detta förhindrar att vätskan sipprar in i materialet och gör det svårare att ta bort senare. Använd en trasa eller pappershandduk för att torka bort överskottet.
  • Bild med titeln Clean Nylon Steg 6
    2. Blott på den våta platsen med en trasa trasa. Tryck en ren trasa trasa mot den våta platsen. Fortsätt blotting på fläcken för att torka upp så mycket av fläcken som möjligt.
  • Bild med titeln Clean Nylon Steg 7
    3. Tryck på fläcken med en fuktig trasa. För vissa fläckar som just inträffat kan du få dem av nylon genom att blotta dem med en fuktig trasa. Blöt en ren vit trasa med ljummet vatten och pressa ut vattnet tills det är fuktigt. Tryck sedan på fläcken. Fortsätt att göra detta tills fläcken är borttagen.
  • Bild med titeln Clean Nylon Steg 8
    4. Prova en fläckrengöringsblandning. Även om nylon är fläckresistent, kanske du inte kan ta bort allt fläckframkallande ämne. Även om du torkar och dab på det smutsiga området kan återstoden lämna en fläck. Försök att göra en blandning med antingen ättika och vatten eller citronsaft och klubb soda för att ta bort fläckar. Häll blandningen på fläcken och blås sedan på fläcken med en ren trasa.
  • Metod 3 av 3:
    Rengöring gamla fläckar
    1. Bild med titeln Clean Nylon Steg 9
    1. Rengör mat med tvättmedel. Blanda varmt vatten med tvättmedel som inte innehåller blekmedel. Täck en vit trasa i blandningen och gnugga fläcken med tvållösningen. Låt lösningen sitta på fläcken i ca 15 minuter.
    • Blot blandningen med en fuktig trasa som har blöts i varmt vatten. Fortsätt trycka mot fläcken tills du har sköljt bort all lösning.
    • Torka platsen genom att trycka på pappershanddukar på den våta platsen.
  • Bild med titeln Clean Nylon Steg 10
    2. Ta bort fett med lösningsmedel. Försök att suga upp så mycket av fettet som möjligt med pappershanddukar. Använd sedan ett kemtvättlösningsmedel, som Woolite om det är på kläder. För icke-kläder objekt, prova ett rengöringsmedel för fettfläckar, som rop eller spray `n tvätt. Sätt lösningsmedlet på en pappershandduk och bläck fläcken. Efter att fläcken har tagits bort, torka nylonen med rena pappershanddukar.
  • Häll inte lösningsmedlet på nylon. Använd alltid en pappershandduk.
  • Använd handskar och öppna fönster när du använder rengöringslösningsmedel.
  • Bild med titeln Clean Nylon Steg 11
    3. Använd väteperoxid för kroppsvätskor. Väteperoxid kan hjälpa till att neutralisera lukten av blod, urin eller kräkningar utöver rengöring. Lätt täcka fläcken med en 20% lösning av väteperoxid. Lämna väteperoxiden på fläcken. Du behöver inte göra någonting eftersom väteperoxid kommer att neutralisera sig själv.
  • Du kan gå över området med en pappershandduk efter att fläcken har neutraliserats bara för att det är torrt.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande