Så här rengör du en led-skärm

Rengöring En LED-skärm är relativt lätt, men du behöver ta några försiktighetsåtgärder för att inte skada din elektronik. Börja med att hitta rätt dukar och städare, och torka sedan försiktigt ner skärmen, börja med en torr trasa. Se också till att undvika vissa städare så att du inte skadar din skärm.

Steg

Metod 1 av 3:
Torka ner på skärmen
  1. Bild med titeln Rengör en LED-skärm Steg 1
1. Läs bruksanvisningen. De flesta enheter med LED-skärmar har en bruksanvisning. Den manualen beskriver ofta den bästa metoden för att rengöra skärmen, liksom den bästa renaren att använda. Det kommer också att berätta vad du ska undvika. Om du inte kan hitta din manual kan du ofta hitta den online genom att söka med produktnummer.
  • Bild med titeln Rengör en LED-skärm Steg 2
    2. Slå av skärmen. LED-skärmar värmer upp några när de är på, så det är bäst att stänga av dem innan du rengör. Låt det sitta ett tag tills det är coolt. Att göra det kan göra det lättare att rengöra, eftersom en del av den statiska elen kommer att spridas, vilket i sin tur hjälper till att frigöra dammet.
  • Bild med titeln Rengör en LED-skärm Steg 3
    3. Börja med en torr mikrofiberduk. Gnugga skärmen ner i mjuka cirklar med bara en mikrofiberduk. Tyget kommer sannolikt att hämta de flesta av smetarna på din skärm, eftersom det kan hämta både smuts och olja. Om det inte fungerar kan du behöva lägga till vatten nästa.
  • Skrubba försiktigt. Om din skärm är extra smutsad kan du bli frestad att verkligen lägga lite armbågsfett i det. Men LED-skärmar kan vara ganska känsliga, så tryck inte ner hårt. Om du trycker på för hårt kan du sluta med en knäckt skärm.
  • Använda pappershanddukar eller svampar du har runt huset kan skada skärmen. En mikrofiberduk är mjuk nog att inte skrapa ytan, men det kan både hålla vatten och fånga olja, vilket är goda egenskaper i en rengöringsduk. Plus, dess fibrer tar lätt bort smuts. En mjuk, luddfri trasa kommer också att fungera.
  • Börja med en ren trasa, eftersom smuts i tyget kan skrapa ytan. Se till att du inte använder tygmjukmedel på tygarna, som det kan leda till ett lager på tyget som hämmar rengöring.
  • Bild med titeln Rengör en LED-skärm Steg 4
    4. Dämpa tyget. Lägg till lite vatten till tyget. Vandra ut någon överskottsvätska. Du vill inte ha så mycket vatten som tyget är sopping. Gnugga ner skärmen i mjuka cirklar med tyget, med fokus på områden som är särskilt smutsiga.
  • Spruta aldrig vatten eller renare direkt på skärmen, eftersom det kan sippra in i områden som det inte ska gå.
  • Metod 2 av 3:
    Rengöringsproblemområden
    1. Bild med titeln Rengör en LED-skärm Steg 5
    1. Skapa en renare med diskmedel. För det mesta kan du vara allt du behöver för att lägga till lite vatten i tyget. När det är extra smutsigt, försök att lägga till en liten bit av diskmedel. Späd det tungt. Även en enda droppe i en kopp vatten kan vara tillräckligt.
  • Bild med titeln Rengör en LED-skärm Steg 6
    2. Lägg till städaren till tyget. Doppa en ny trasa i städaren, som du redan har tagit upp mycket smuts med den sista trasen. Du kan också spruta städaren på tyget istället för doppning. Vandra ut något överskott och gnugga ner skärmen i en cirkulär rörelse. Denna metod bör ta bort eventuella fläckar som lämnas.
  • Bild med titeln Rengör en LED-skärm Steg 7
    3. Applicera renare med en bomullspinne i svåra områden. Om du inte kan komma in i hörnen med din tyg, kan en bomullspinne lösa problemet. Lägg lite renare på swaben och gnugga den i hörnen för att komma ut i smetarna.
  • Metod 3 av 3:
    Undviker problem
    1. Bild med titeln Rengör en LED-skärm Steg 8
    1. Hoppa över fönsterrenare. Din första instinkt kommer sannolikt att nå en glasrengörare. Det är lite förnuft. Men fönsterrenare är ganska stark, starkare än vad du vill ha för att rengöra en LED-skärm. Det kan ta bort den känsliga ytan, så det är bäst att undvika det.
  • Bild med titeln Rengör en LED-skärm Steg 9
    2. Undvik städare med ammoniak eller alkohol. När du surfar på elektroniska rengöringsmedel, undvik det som inte specifikt säger att de är alkohol- och ammoniakfria. Medan vissa webbplatser rekommenderar att använda lika delar av isopropylalkohol och vatten på LED-skärmar, är sanningen någon alkohol eller ammoniak kan ta bort beläggningen av din skärm.
  • Bild med titeln Rengör en LED-skärm Steg 10
    3. Void inte din garanti. Om du använder en renare som din handbok specifikt säger att du inte använder, kommer det troligen att upphäva din garanti. Läser din manual i förväg kan spara mycket sorg i framtiden om du någonsin behöver ta din elektroniska enhet för reparationer.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Saker du behöver

    • Mikrofiberdukar eller luddfria tyg
    • Bomullspinne
    • Vatten
    • En elektronisk skärm rengörare eller skål tvål utspädd i vatten
    • Bruksanvisningen för enheten
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande