Så här rengör du en hdtv-skärm

Medan du kanske tror att rengöring av din HDTV är lika enkelt som att rengöra en typisk glasyta, kan den här tankens linje skada din bildskärm. Även om det finns flera städare på marknaden som är speciellt gjorda för rengöringsskärmar, kan de ofta vara ganska dyra. Beroende på hur smutsiga TV-skärmen kan du helt enkelt damma skärmen. För att hantera fläckar och andra märken är processen lite mer involverad.

Steg

Del 1 av 2:
Dammar skärmen
  1. Bild med titeln Rengör en HDTV-skärm Steg 1
1. Stäng av tv: n. Se till att skärmen har svalnat innan du börjar. Annars kan du bli chockad när du försöker rengöra skärmen. Det kan ta ett par minuter för att din TV är helt cool.
  • Se till att du kopplar ur TV: n också.
  • Bild med titeln Rengör en HDTV-skärm Steg 2
    2. Använd en mikrofiberduk för att damma skärmen. För lätt damm kan du komma undan med bara med en damm. Helst bör du använda en mikrofiberdustri - det här är mer mjuka och mindre benägna att skada din skärm. Passera det över skärmen, och det kommer att hämta ett damm som är avgjort på det.
  • Bild med titeln Rengör en HDTV-skärm Steg 3
    3. Torka skärmen med en mikrofiberduk. De flesta tv-apparater kommer vanligtvis med en sådan trasa specifikt för rengöring. Om du har felplacerat det kan du köpa en mikrofiberduk på de flesta butiker som säljer elektronik. Var noga med att torka försiktigt. Gnugga inte eller skrubba med tyget. Eventuella fläckar eller märken på skärmen kommer inte att komma av med bara en trasa.
  • Medan dyrare än en trasa är en mikrofiberduk bäst att torka din skärm. Anledningen till detta är pappershanddukar, trasor eller svampar kan skrapa din HDTVs skärm. Smuts, damm eller andra partiklar kan fångas på dem, vilket orsakar reporna.
  • Del 2 av 2:
    Rengöring smetar av skärmen
    1. Bild med titeln Rengör en HDTV-skärm Steg 4
    1. Blanda en lösning av vatten och gnugga alkohol. Använd en mätkopp för att göra en lösning som är lika delar vatten och alkohol. Om din lösning använder för mycket alkohol kan det skada displayen. Håll dig till en lösning som är ½ vatten och ½ gnidning alkohol-du behöver inte ha mycket mer än en kopp av den här lösningen för att rengöra din skärm.
    • Du kan använda ättika istället för att gnugga alkohol för den här lösningen. Båda är effektiva och osannolikt att skada din TV-skärm.
  • Bild med titeln Rengör en HDTV-skärm Steg 5
    2. Spritz det på en trasa. Fyll en sprayflaska med din lösning och spraya den på en ren mikrofiberduk. Spraya inte det direkt på skärmen. Detta kan allvarligt skada det. Se till att din tyg inte är helt blött genom-du vill bara dämpa den.
  • Vrid tyget innan du fortsätter.
  • Bild med titeln Rengör en HDTV-skärm Steg 6
    3. Börja på toppen och torka horisontellt. Torka tills du har nått den motsatta änden av displayen och upprepa sedan denna rörelse några inches lägre. Fortsätt att göra detta tills du har täckt hela TV: n. Du kan passera över smetar på skärmen mer än en gång för att rengöra dem.
  • Lägg inte för mycket tryck på skärmen när du torkar. Detta kan allvarligt skada displayen, särskilt de med LED-lamporna. För mycket tryck kunde bryta denna känsliga teknik.
  • Rammen på vissa tv-apparater kan göra det svårt att rengöra hela skärmens helhet. Om så är fallet för dig, doppa bomullspinne i din lösning och använda dem för att rengöra kanterna.
  • Bild med titeln Rengör ett HDTV-skärm Steg 7
    4. Använd en andra trasa för att torka displayen. Torka hela skärmen ner tills du har ridit den av all fuktighet. Du vill inte ha någon av din rengöringslösning för att sippra ner skärmen - det kan komma in bakom det första lagret på skärmen och skada din TV.
  • Se till att du inte slår på TV: n tills den är helt torr.
  • Varningar

    Använd inte ämnen som inte nämns i den här artikeln för att rengöra din TV, eftersom de kan skada skärmen. Du bör särskilt undvika något som innehåller ammoniak, etylalkohol eller aceton.
  • Undvik att använda fönsterrengöringsmedel som Windex. Dessa kan lämna otäcka streck bakom det första lagret på TV-skärmen.
  • Var noga med att kolla bruksanvisningen innan du rengör din TV. Det kan finnas specifika rengöringsanvisningar från tillverkaren.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande