Hur man rengör en resväska

Väskor kan bli mycket smutsiga mycket snabbt, oavsett om det är damm och lera från trottoarer, smuts från flygplatsens transportband eller bara mustiness från långsiktigt lagring. De flesta fläckar kan snabbt behandlas med tvål och vatten, men för en komplett rengöring av resväska beror den metod du använder beror på vilken typ av resväska du har.

Steg

Del 1 av 3:
Städar insidan av din resväska
  1. Bild med titeln Rengör en resväska Steg 1
1. Ta bort alla objekt från din resväska. Se till att din resväska är helt tom innan du börjar rengöra den. Var noga med att kolla in fickorna och i alla flyttbara linjer för förbisedda föremål.
  • Bild med titeln Rengör en resväska Steg 2
    2. Ta bort eventuella avtagbara linjer eller förvaring. Vissa resväskor har linjer som kan avlägsnas helt från resten av påsen, liksom ytterligare lagringsfickor. Ta bort dessa komponenter och lägg åt sidan.
  • Bild med titeln Rengör en resväska Steg 3
    3. Vakuum insidan. Ta bort smuts, damm, smulor och andra små skräp från din resväska genom att dammsuga insidan. Du kan använda ett handvakuum eller ett vanligt vakuums slangfäste. Se till att du vakuum i några fickor eller linjer
  • Bild med titeln Rengör en resväska Steg 4
    4. Tvätta eventuella avtagbara liners eller fickor. Om tillverkarens tagg indikerar att maskinens tvätt är säker, tvätta den enligt instruktionerna. Om taggen saknas eller om det står att handtvätt krävs, fyller du ett handfat med varmt vatten och en liten mängd milt tvättmedel. Rengör de flyttbara komponenterna för hand och låt dem lufttorka.
  • Bild med titeln Rengör en resväska Steg 5
    5. Tvätta manmade förband med tvättmedel och vatten. Nylon och annat konstmärkt foder kan tvättas försiktigt med en fuktig tvättduk och mildt tvättmedel. Om utsidan av din resväska är läder, var försiktig så att du inte dricker något vatten på utsidan, eftersom det kan skada det.
  • Bild med titeln Rengör en resväska Steg 6
    6. Spot-Clean Canvas och Linne Linings. Spot-rengör insidan med natron och vatten, med en gammal tandborste för att skrubba bort fläckar eller smuts. Torka påsen omedelbart med en handtork.
  • Bild med titeln Rengör en resväska Steg 7
    7. Torka av hårda plastlängningar. Hård plast kan torkas ren med en fuktig tvättduk och mild tvål. Torka din resväska omedelbart med en ny handduk för att förhindra att vattenmärken bildas.
  • Bild med titeln Rengör en resväska Steg 8
    8. Byt ut de flyttbara komponenterna. När din resväska och alla dess komponenter är torra, byt ut eventuella avtagbara linjer eller förvaring.
  • Bild med titeln Rengör en resväska Steg 9
    9. Luft ut din resväska. Om du planerar att hoppa över rengöring av utsidan helt och hållet, vänta innan du rengör det, luft ut din resväska genom att låta den stå öppen för minst en dag. Detta förhindrar uppbyggnaden av lukt eller mögel orsakad av eventuell återstående fuktighet. Stäng resväskan när du är redo att rengöra utsidan.
  • Del 2 av 3:
    Städa utsidan av din resväska
    1. Bild med titeln Rengör en resväska steg 10
    1. Ta bort damm och smuts från utsidan. Ta bort eventuella skräp från utsidan av din resväska genom att borsta den med en kort kvast eller rengöringsborste. För större mjuka bods kan ett handvakuum eller slangfästet för ett vanligt vakuum vara effektivare. Om din resväska inte är läder och är täckt av sällskapsdjur, ludd eller annan form av svår att ta bort skräp, använd en lintrulle.
  • Bild med titeln Rengör en resväska Steg 11
    2. Rent läder med en läderrengörare. Följ upp med en läderkonditionering och låt resväskan lufttorka ut ur direkt solljus. För betydande färgning, ta väskan till en special läderrenare.
  • Bild med titeln Rengör en resväska steg 12
    3. Spot-clean canvas och linne. Precis som du gjorde med insidan, rengör du insidan med bakpulver och vatten, med en gammal tandborste för att ta bort fläckarna eller smuts. Torka påsen omedelbart med en handtork.
  • Bild med titeln Rengör en resväska Steg 13
    4. Rengör mjuka mjukt konstgjorda påsar med tvättmedel och vatten. Rengör försiktigt med en fuktig tvättduk med ett mildt tvättmedel. Låt lufttorka.
  • Bild med titeln Rengör en resväska steg 14
    5. Torka hårt plast. Hård plast kan torkas ren med en fuktig tvättduk och mild tvål. Torka utsidan omedelbart med en ny handduk för att förhindra vattenmärken. Om det är scuffing, skrubba med en suddgummi rengöringsplatta.
  • Bild med titeln Rengör en resväska steg 15
    6. Rengör aluminiumväskor med vatten. Vissa tvål kan orsaka streck eller märken på aluminiumytor, så rengöring med varmt vatten är bäst. För envis märken eller scuffs, använd en suddgummi rengöringsplatta. Torka det omedelbart med en ny handduk för att förhindra vattenmärken.
  • Bild med titeln Rengör en resväska Steg 16
    7. Rena hjul, dragkedjor, spärrar och annan hårdvara. Tvätta din resväska hårdvara med varmt, tvålvatten och en tvättduk. Var noga med att rotera hjulen helt för att ta bort smuts, lera eller annat skräp. Torka hårdvaran omedelbart för att förhindra vattenskador. För metallhårdvara med repor, skrubba det skadade området med en stålullskrubber.
  • Bild med titeln Rengör en resväska Steg 17
    8. Luft ut din resväska. När din resväska har rengjorts, öppna den och låt luften ut i minst en dag. Var noga med att öppna några fickor eller andra extra lagringsutrymmen!
  • Del 3 av 3:
    Skydda din resväska
    1. Bild med titeln Rengör en resväska Steg 18
    1. Applicera en tygskyddsspray. Om din resväska är gjord av tyg kan du skydda den mot ytterligare fläckar eller skador genom att applicera en tygskyddsspray. Var noga med att läsa instruktionerna noggrant innan du använder, eftersom vissa material, som läder, kan skadas av tygskydd.
  • Bild med titeln Rengör en resväska Steg 19
    2. Behandla metallhårdvara med lack. Metallhårdvara på din resväska kan skyddas mot repor med hjälp av en metalllack eller klar nagellack.
  • Bild med titeln Rengör en resväska Steg 20
    3. Spray med luftfräschare. Tygväskor som har haft starkt luktande föremål som spillts i dem eller som har lagrats under en lång tid utvecklar ofta obehagliga lukt. Förhindra detta genom att först spruta med en flytande luftfräschare, såsom febreze. Var försiktig så att du inte sprutar luftfräschare direkt på läder!
  • Bild med titeln Rengör en resväska Steg 21
    4. Placera en solid luftfräschare i din resväska. Innan du lagrar din resväska, placera en solid luftfräschare inuti för att förhindra smaklös dofter från att utveckla. Du kan använda kommersiella fasta luftfräschare, torktumlare, oanvända barer av tvål, cederträ, eller andra liknande föremål.
  • Bild med titeln Rengör en resväska Steg 22
    5. Välj ett säkert område för att lagra din resväska. Många resväskor blir skadade genom dålig lagring. När du lägger din resväska bort, kontrollera området noggrant för läckage, smaklös lukt och mögel och förvara det på annat håll om det behövs.
  • Bild med titeln Rengör en resväska Steg 23
    6. Förhindra skador på din resväska under lagring. Placera inte tunga föremål ovanpå din resväska, eftersom det kan varpa det över tiden. Om din resväska är läder, aluminium eller hård plast, linda den i tyg för att förhindra repor och scuffs under lagring.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande