Hur man rengör ett knivblock

Ett knivblock kan främja mögel och bakterier, särskilt nere i knivspåren. Börja med att ta bort några smulor och skräp från insidan av blocket. Därefter vill du noggrant städa blocket inifrån och ut med tvål och vatten. Avsluta genom att sanera blocket med en mild blekmedel.

Steg

Del 1 av 3:
Avlägsna smulor
  1. Bild med titeln Rengör ett knivblock Steg 1
1. Vänd på den. Ett enkelt sätt att börja ta bort några av de smulor eller skräp som kan ha byggt upp i ditt knivblock är att helt enkelt vända hela saken. Tillbringa en minut eller två skaka det över papperskorgen för att hjälpa till att ta bort smulor.
  • För att hjälpa processen tillsammans, försök använda en hårtork för att lossa smulor.
  • Bild med titeln Rengör ett knivblock Steg 2
    2. Prova vakuumet. Fäst sprickverktyget i slangen och använd det för att komma ner så långt du kan i knivblocket. Det borde suga ut de flesta skräp.
  • Bild med titeln Rengör ett knivblock Steg 3
    3. Använd en rörrengörare för att komma ner i slitsarna. Hålla den där inne, med det för att komma långt in i hörnen. Du kan behöva vrida eller virvla runt lite för att fånga smuts. Rengör verktyget från tid till annan så att du fortfarande tar bort smuts istället för att lägga till den.
  • Del 2 av 3:
    Rengöring av blocket
    1. Bild med titeln Rengör ett knivblock Steg 4
    1. Skrubba utsidan ner. Med varmt, tvålvatten, skrubba utsidan av blocket ner. Glöm inte att få undersidan också, som det kan bygga upp bakterier. Du kan behöva skrubba hårdare för att gå av några fett eller klibbiga fläckar.
  • Bild med titeln Rengör ett knivblock Steg 5
    2. Tvätta inuti knivspåren. För den här delen behöver du en smal borste. En babyflaska nippelborste fungerar, men du kan också prova en rörrengörare. Använd den för att skrubba inuti knivspåren, så långt nere där du kan.
  • Bild med titeln Rengör ett knivblock Steg 6
    3. Skölj det. Börjar med insidan, spola blocket med varmt vatten för att skölja av tvålen. Flytta till utsidan, se till att skölja bort alla sidor av blocket noggrant med vatten. Du kan behöva gnugga det med händerna lite för att se till att tvålen är borta.
  • Del 3 av 3:
    Sanitizing blocket
    1. Bild med titeln Rengör ett knivblock Steg 7
    1. Häll en bleklösning i knivspåren. Blanda en matsked blekmedel med en gallon vatten. Ren blekmedel är för stark för detta ändamål, och den här blandningen kommer effektivt att sanera blocket. Torka lösningen runt behållarens utsida och häll sedan blandningen i slitsarna, fyll på dem hela vägen.
    • I stället för blekmedel kan du använda ospädd ättika eller väteperoxid.
  • Bild med titeln Rengör ett knivblock Steg 8
    2. Låt blandningen sitta. Blocket behöver sitta med lösningen på det i ungefär en minut, vilket hjälper till att sanera blocket. Du kan lämna den längre, men försök att inte låta det torka på kvarteret.
  • Bild med titeln Rengör ett knivblock Steg 9
    3. Skölj och torka. Skölj blocket noggrant. Se till att du får vatten i slitsarna, liksom på utsidan för att skölja av blekmedel. När du är klar, lägg den upp och ner på en ren handduk och lämna den till lufttorka. Vänta tills slotsna är torra innan de sätter knivarna tillbaka.
  • Tips

    Se alltid till att dina knivar är torra innan du lägger dem i stället så att fukten inte kommer att uppmuntra bakterier.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande