Hur man väljer ett bröllopslöja

Efter din bröllopsklänning är ett slöja en av de mest definierande aspekterna av ditt brudutseende. Historiskt sett en slöja för att skydda bruden från onda andar - nuförtiden anses det helt enkelt en vacker form av prydnad. Dagens brud kan välja vilken typ av slöja hon önskar, men det är viktigt att förstå att ett slöja är ett tillbehör, och som enbart en del av ditt övergripande utseende. Du måste överväga hur det kommer att fungera med din klänning, ansiktsform, kroppsform, frisyr och bröllopsplats. Läs under hoppet för användbar information om hur du väljer det perfekta slöjan för ditt bröllop.

Steg

  1. Bild med titeln Välj ett bröllopsslöja steg 1
1. Tänk på din klänning. En av de viktigaste övervägandena väljer ett slöja som kompletterar din klänning.
  • Bild med titeln Välj ett bröllopslöja Steg 2
    2. Bedömning där de viktigaste kontaktpunkterna uppstår på din klänning. Till exempel har du en utsmyckad bystpanel, eller kanske en bakre detaljer som du vill visa upp? I det här fallet måste du antingen välja ett slöja som slutar före din detalj, eller välj en längre, ren stil som du kan se detaljeringen genom.
  • Bild med titeln Välj ett bröllopsslöja Steg 3
    3. Tänk på stilen och nivån på dekoration på din klänning. I allmänhet, om du har en ganska enkel klänning kan du utföra en mer utarbetad slöja. Men om din klänning är mycket detaljerad, ser en enkel slöja ofta mer smickrande. Endast den mest formella av bröllop, som kungliga bröllop, tenderar att tillgodose kombinationen av både en utarbetad klänning och slöja.
  • Bröllopsklänningar faller under flera olika breda stilar och ditt slöja behöver arbeta med den här stilen. Det finns den klassiska stilen, som är formell, symmetrisk och brukar utarbeta på något sätt. Den romantiska stilen har ett element av mjukhet och brukar innebära mycket uppmärksamhet på detaljer. Den sofistikerade stilen är ett underskattat utseende som är fritt från noga detaljer och det eklektiska utseendet är kreativt med oväntade beröringar. Alla dessa faktorer måste övervägas när du väljer din slöja, bredd, färg, nivåer och dekoration.
  • Bild med titeln Välj ett bröllopsslöja steg 4
    4. Tänk på de olika längderna.
  • Mycket korta slöjor som visirslöjor sträcker sig inte förbi hakan. Visor slöjor liknar fascinatorer som bärs på hästkapplöpningshändelser. Om din brudklänning har en hög nacke detaljer kan denna typ av slöja fungera bra. De är en bra stil för att para med sofistikerade eller eklektiska stilbröllopsklänningar.
  • Skulderlängdslöjor är cirka 20 tum (50.8 cm) i längd. De är perfekt lämpade för klänningar som har byst, midja eller nedre delen av detaljer. Men de är ofta för informella för klassiska, formella klänningar.
  • Armbågslängda slöjor är cirka 25 tum (63.5 cm) Lång, det här slöjan faller runt armbågen. De kan fungera bra med romantiska kulklänningsstilsklänningar, för att de slutar var fullheten i kjolen börjar.
  • Midjelängdslöjor är bara lite längre än en armbågslängdslöja vid ca 30 tum (76.2 cm). De passar de flesta klädstilar som inte har ett tåg.
  • Fingertip längdslöjor är en av de mest populära längderna, när du sträcker armen ut når du runt fingertopparna. De är cirka 36 tum (91.4 cm) lång och passar också de flesta klädstilar.
  • Knä längdslöjor är ca 45 tum (114.3 cm) och nå till runt knäna. De ser bra ut med mid kalvlängd bröllopsklänningar.
  • Golvlängdslöjor kallas ofta som en ballettlängdslöja, de borstar bara golvet runt 72 tum (182.9 cm). De är väl lämpade för full längdklänningar som inte har ett tåg.
  • Kapelllängdslöjor är lite kortare än katedralen längd - dessa slöjor draper fortfarande på golvet. De är typiskt omkring 90 tum (228.6 cm) lång. De är bäst samarbetade med klänningar som har ett tåg.
  • Katedrallängdslöjor är de längsta och därför mest formella, dessa slöjor är vanligtvis cirka 120 tum (304.8 cm) lång och vissa sträcker sig upp till nio meter längs marken. De fungerar bäst med full längd, klassiska bröllopsklänningar.
  • Bild med titeln Välj ett bröllopsslöja steg 5
    5. Tänk på bredden. Slöjor kommer vanligtvis i tre olika bredder som skapar varierande grad av fullhet på sidorna och toppen.
  • 54 tum (137.2 cm) Bredden är den snyggaste versionen, med begränsad fullhet på toppen och sidorna. Om du vill visa upp en kläddetaljer som är täckt av din slöja, är den här typen ren nog för att rymma. Denna stil hänger bakom axlarna, vilket betyder att det är idealiskt parat med klänningar som har dekorativa band eller ärmar.
  • 72 tum (182.9 cm) Bredden är måttlig i höjd och bredd. Det erbjuder lite täckning runt armarna, så det är en bra match för enkla shoestringbandklänningar. Det tenderar att ha en mer romantisk känsla än 54 tum (137.2 cm).
  • 108 tum (274.3 cm) Bredden är bredast och har den mest fullkomliga överst. Det kommer runt för att täcka armarna. Denna stil är bra om du har en strapless klänning och vill ha lite täckning runt dina armar och axlar. Det är dock troligt att se för överdrivet med en sofistikerad bröllopsklänning.
  • Bild med titeln Välj ett bröllops slöja steg 6
    6. Tänk på färgen. Ditt slöja måste vara en lämplig färgmatch till din bröllopsklänning.Det finns flera vita och elfenbenskuggor, pinks, beiges och guld. Du kan också välja mellan en vanlig och en skimmerfinish. Shimmer Teiling erbjuder en distinkt glans, som är särskilt tydlig under belysning. I kontrast är vanlig slöja matt i utseende. Om du vill säkerställa en exakt match, se till att du kan beställa slöjor som matchar din klänning.
  • Bild med titeln Välj ett bröllopsslöja Steg 7
    7. Ta reda på hur många tier. Du kan välja mellan en, två och tre tier slöja. Valet är i stor utsträckning beroende av din klänning.
  • En en tier slöja passar ett sofistikerat utseende, men en romantisk klänning drar ofta upp en två eller tre tier slöja. Klassiska klänningar tenderar också att kräva minst två nivåer. Flera tier-slöjor passar enkla frisyrer eftersom din frisyr inte kommer att vara tydliga för att se under skikten.
  • En av tierna är typiskt en blusher. Detta är den del av slöjan som används för att täcka brudens ansikte under ceremonins början.
  • Dagens brud är fri att välja om hon vill ha ett slöja som täcker hennes ansikte eller inte. Det är ett rent personligt beslut - många brudar finner tanken på att deras partner lyfter sin slöja för den första kyssen mycket romantisk.
  • Om du vill bära en blusher måste du välja ett tierat slöja som låter dig vända blusherpunkten över ditt ansikte, eller baksidan av huvudet före din första kyss. Det är också bäst att välja ett slöja som når åtminstone axellängd, eftersom en blusher mäter cirka 30 tum (76.2 cm) i längd. En slöja som är kortare i ryggen kan se konstigt ut. Se till att din blusher inte är längre än 30 tum (76.2 cm), för annars kan det bli trassigt upp i dina blommor.
  • Bild med titeln Välj ett bröllopsslöja steg 8
    8. Välj vilken typ av extrafunktionerna om du letar efter. Ett slöja kan vara färdigt på ett stort antal sätt. Du bör välja en finish som fungerar med din klänningstil. Om din klänning är ganska enkel, kanske du vill välja en mer dekorativ kant. Strukturerade klänningar tenderar att se bra ut med tjockare bandkanter. Mjuka, romantiska klänningar tenderar att fungera bra med en helt enkelt klippkant. Det är också en bra idé att subtilt efterlikna någon av detaljerna i din klänning.
  • Bild med titeln Välj ett bröllops slöja steg 9
    9. Titta på vilken typ av ansiktsform du har. En slöja ramar ditt ansikte, så din ansiktsform är en viktig nämnare för att välja ett slöja. Tänk på följande råd för din ansiktsform:
  • Runda ansikte - Ett runda ansikte är nästan så bred som det är länge och ser fullt ut i utseende. När du väljer ett slöja leta efter en stil som hjälper till att få ditt ansikte att se längre och smalare. Det är att föredra för ditt slöja att nå åtminstone axellängd och för att den ska ha lite volym på toppen av huvudet. Undvik slöjor med för mycket fullhet vid sidorna av ansiktet.
  • Fyrkantigt ansikte - Ett fyrkantigt ansikte är typiskt brett och vinkelutseende. När du väljer ett slöja leta efter en stil som kommer att mjuka ditt ansikte och lägga till längd. Det är att föredra för ditt slöja att nå åtminstone axellängd och för att den ska ha lite volym på toppen av huvudet. Cirkulära och kaskad stilar kan hjälpa till att mildra din käftlinje.
  • ovalt ansikte - En oval ansiktsform i lite längre än den är bred, liknande i utseende till en äggform. Eftersom denna ansiktsform är välbalanserad, är du fri att experimentera med olika slöja stilar. Det är dock en bra idé att undvika att gå extrema i volymen eller bredden, för att hjälpa till att behålla dina proportioner.
  • Rektangel ansikte - Ett rektangel ansikte är längre än det är brett och tenderar att visas smal och vinkel. När du väljer ett slöja leta efter en stil som har bredd runt ansiktet, men ingen höjd på toppen av huvudet.
  • Bild med titeln Välj ett bröllopsslöja steg 10
    10. Ta reda på din kroppstyp. Din slöja har förmågan att hjälpa till att rätta till proportionerna i din kroppsform.
  • Om du har en stor byst eller mage, kommer du att dra nytta av att ha en lång slöja som sträcker sig till fingertoppslängden eller under. Detta beror på att det kommer att hjälpa till att förlänga din överkropp.
  • Päronformade kvinnor tenderar att se bäst i slöjor som slutar på axel, armbåge eller midjenivå. Dessa längder uppmärksammar dina mindre punkter, snarare än bredden på dina höfter.
  • Fullfigurade kvinnor bör helst hålla sig till en nivå, smal breddslöjor för att undvika extra volym till kroppens utseende. Höga kvinnor kan typiskt bära längre slöjor, men kortare kvinnor tenderar att passa slöjor som är midjhöjden eller ovan.
  • 11. Vet vilken typ av frisyr du kommer att ha på sig. Ditt val i frisyr spelar en roll för att bestämma vilken typ av slöja och huvudstycke du kan dra av.
  • En tung huvuddel, lång slöja eller multi-tiered slöja alla kräver en stödjande upp-do frisyr som en bulle.Bild med titeln Välj ett bröllopslöja Steg 11Bullet1
  • En halv upp / halv ner frisyr kommer att fungera med måttliga vikter och längder.Bild med titeln Välj ett bröllopsslöja steg 11bullet2
  • Om du tänker bära ditt hår ner, är det förmodligen bäst att hålla sig till lätt eller kortare mönster.Bild med titeln Välj ett bröllopsslöja Steg 11Bullet3
  • Du måste också överväga placeringspositionen på ditt huvud. Några frisyrer passar ett slöja som är fäst på framsidan av ditt huvud, men andra ser bra ut med slöja som är fäst vid baksidan.
  • Om du har kort hår måste du fästa slöjan mot huvudets framsida.
  • Men om du har långt hår och vill visa upp ett utarbetat upp-do, måste du placera slöjan längre tillbaka. Breda slöjor måste vanligtvis bäras mot framsidan av ditt huvud och slöjor som inte har samlar ser bättre ut mot baksidan av huvudet. Din slöja kan fästas med en kam och pinnar eller kombineras med en tiara, krona eller huvudband. Det är en bra idé att köpa ditt slöja i god tid före ditt bröllopsdatum, så att du kan ta det till din hårprov.
  • Bild med titeln Välj ett bröllopsslöja steg 12
    12. Känn platsen för ditt bröllop. Du måste också ge några praktiska överväganden att välja ett slöja som passar för ditt bröllopsplats.
  • En katedralstilslöja är det ultimata showproppen om du har ett formellt bröllop i en stor kyrka, med flera skötare. Men det kan vara katastrofalt i en annan inställning.
  • Om du gifter dig i ett litet kapell, är det bäst att hålla fast vid kapellets längd eller kortare. Detta beror på att du inte kommer att få rummet att visa upp en lång efterföljande slöja. Katedrallängdslöjor kräver också frekvent hjälp från skötare.
  • Om du gifter dig i en utomhusceremoni finns det extra överväganden att vara medvetna om. Du kan ha sand, vind eller smuts att strida mot. Om du vill hålla ditt slöja i orörda tillstånd är det lämpligt att välja en knälängdslöja eller kortare.Men många brudar är glada att leva upp det för dagen och är inte orolig för att slöja bakom dem i sanden på stranden, eller längs en smutsväg i en trädgårdsinställning.
  • Tänk också på att i blåsiga inställningar kan en lång slöja vara svår att kontrollera.Visorslöjor kan fungera bra under dessa förhållanden.
  • Du kanske också tycker om att överväga klimatet. Till exempel - i varmt, fuktigt väder kommer det inte att bli trevligt att bli swathed i fulla lager som kan hålla sig till din hud.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Om du kämpar för att hitta ett slöja som uppfyller alla rekommendationer, överväga att beställa en anpassad slöja.Till exempel bröllop-slöja.com kan skapa ett slöja till dina specifikationer. Du kan välja färg, kant, klippa, bredd, antal tier och längd.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande