Hur man rengör en bröllopsklänning

Ditt bröllop är en dag för att skapa minnen, så du vill definitivt bevara din bröllopsklänning. Du kan enkelt tvätta klänningen på egen hand om din brudklänningstyg och foder är polyester.Remsing-rengöringslösningsmedel Ta inte bort svettning och de flesta matutsläpp, så våtrengöring kommer ofta att rengöra din klänning bättre än kemtvätt.

Steg

Metod 1 av 3:
Spotbehandlingsfläckar
  1. Bild med titeln Rengör ett bröllopsklänning Steg 1
1. Utför en noggrann inspektion av din klänning. Titta över klänningen för några fläckar, med hänsyn till vad fläcken består av. Se till att du har rengöringsmedel du behöver.
  • Ta en titt på hemlinjen. Om du inte lyfte din kjol och bar ditt tåg överallt gick du på din bröllopsdag, kommer ditt tåg att vara smutsigt. Bröllopsklänningståg är som stora stora torra mops som rengör golv i kyrkor och mottagningscenter!
  • Inspektera de olika lagren. Bröllopsklänningar kan bestå av mer än ett lager av tyg, så det är en bra idé att titta över varje lager för några fläckar. Inspektera varje element i din klänning hjälper dig att känna igen vad som behöver rengöras så att du kan planera.
  • Bild med titeln Rengör ett bröllopsklänning Steg 2
    2. Testa platsen renare. Använd en tung fläckborttagare (e.g., Stain RX) så snart som möjligt, men innan du använder den på din bröllopsklänning, var noga med att testa det på ett litet område för att säkerställa att det inte förstör tyget. Välj en plats som inte är märkbar och testa det på det området.
  • Bild med titeln Rengör ett bröllopsklänning Steg 3
    3. Separera dina lager med en pappershandduk. När du rengör en fläck på ett lager, placera en bit pappershandduk under så fläcken överförs inte till det lagret. Pappershandduken ska absorbera fläcken så att den inte överförs till en annan del av din klänning.
  • Bild med titeln Rengör ett bröllopsklänning Steg 4
    4. Klappa fläcken med fläckborttagaren. Gnugga inte fläcken remover i klänningen eftersom din klänning är bräcklig och kan riva. Applicera istället fläckborttagaren och använd sedan en våthandduk för att försiktigt skjuta bort från fläcken. Applicera den här metoden till kanterna på fläcken.
  • Bild med titeln Rengör ett bröllopsklänning Steg 5
    5. Torka din klänning. Använd en hårtork för att torka vattnet från klänningen. Lämna det till lufttorka kan skapa vattenringar i klänningen.
  • Metod 2 av 3:
    Tvätta klänningen
    1. Bild med titeln Rengör ett bröllopsklänning Steg 6
    1. Blöt den smutsiga kanten i ett badkar. Håll klänningen ut ur vattnet medan du följer detta steg. Se till att badkaret är rent och använd varmt, sudsigt vatten för att suga din hem för ett par timmar.
    • Arbeta dig runt klänningen, använd en tandborste och det flytande tvättmedlet till "massage" Hemlinjen ren. Var försiktig så att du inte skrubbar för kraftigt på spets eller trimmer och rengör undersidan av kanten och klädfoderet, liksom.
    • Skölj hemmet noggrant när du är klar med att rengöra den.
  • Bild med titeln Rengör ett bröllopsklänning Steg 7
    2. Rengör bodice. Vrid klädkroppen inuti och spruta foderet på bodice-området (den del som passar på din överkropp) med en disk och vattenlösning. Använd tandborsten och tvättmedlet till rena svettfläckar som kan visas i underarmsområdet.
  • Bild med titeln Rengör ett bröllopsklänning Steg 8
    3. Rengör de separata lagren. Om din klänning har många lager i kjolen, var noga med att titta över dem alla och rengör alla de fläckar du hittar med en spot-cleaner. Det här inspekterar varje område av klänningen är till nytta.
  • Bild med titeln Rengör ett bröllopsklänning Steg 9
    4. Spot Rengör det yttre skiktet. Spraya alla fläckar på utsidan av din klänning med din spraylösning med tandborsten vid behov. Var väldigt mild och noga blotta tyget. Var särskilt försiktig med snören och trimmer.
  • Bild med titeln Rengör ett bröllopsklänning Steg 10
    5. Prova en starkare fläckborttagare. Om tvål och vatten inte tar bort fläckarna, blanda upp en lösning av en fläckborttagare, såsom Oxyclean® och vatten. Placera det färgade området i lösningen för att suga tills fläcken försvinner. Använd inte klorblekmedel, som Clorox, eftersom det lämnar en film som är mycket svår att ta bort.
  • Bild med titeln Rengör ett bröllopsklänning Steg 11
    6. Skölj din klänning. När du är nöjd med rengöringen av din klänning, fyll badkaret med varmt vatten och placera hela klänningen försiktigt i badkaret. Swish klänningen runt i vattnet som tvål från rengöringsprocessen sköljs ut. Låt vattnet dränera och fyll sedan badkaret igen och upprepa processen.
  • Följ denna procedur flera gånger tills vattnet är mycket klart utan några tvålbubblor. Det är avgörande att få alla tvål och rengöringslösningar sköljs ut ur klänningen för att undvika potentiell skada från kemikalier.
  • Bild med titeln Rengör ett bröllopsklänning Steg 12
    7. Torka din klänning. Klänningen ska vara "linje" torkad, men inte genom att hänga den på en hängare eftersom vikten av den våta klänningen kan skada den. Linje torka det säkert genom att placera ett hopfällt torkställ (vinylbelagt) i badkaret och hänger klänningen över den.
  • Placera klänningen så att vikten är lika fördelad över hyllan.
  • Du kan också placera en ren handduk över en duschkabin, och lägg sedan klänningen över handduken. Om du gör det, var noga med att placera några handdukar på golvet under droppklänningen för att skydda golvet.
  • Placera inte klänningen på naket trä.
  • Bild med titeln Rengör ett bröllopsklänning Steg 13
    8. Häng din klänning efter det är torrt. Efter att klänningen har torkat i flera timmar och huvuddelen av vattnet har drevt bort, kan det vara möjligt att hänga klänningen för att avsluta den. Försiktigt sprida några skikt av tulle i kjolen eller foder och släta ut alla rynkor i klänningen så mycket som möjligt. Detta kommer att göra pressprocessen enklare.
  • Metod 3 av 3:
    Bevara din klänning
    1. Bild med titeln Rengör ett bröllopsklänning Steg 14
    1. Skydda ditt arbetsområde. Sprid ett rent ark på golvet i ditt arbetsområde för att skydda klänningen när du trycker på den. Det är bäst om du använder en ren pressduk av vit bomullsplåt eller muslin om du inte använder ett helt nytt eller nyrenat järn.
  • Bild med titeln Rengör ett bröllopsklänning Steg 15
    2. tryck på den. Börja på baksidan och botten av tåget tills du känner dig bekväm med pressningen. Ta din tid och använd försiktighet. När det är klart är du redo att bevara din klänning. Vi rekommenderar att du först tvättar och torkar ditt strykbräda för att ta bort smuts, stärkelse eller storlek.
  • Om möjligt, tryck på klänningen från insidan. Om du har en tjock, cushy, strykbräda, kan paljetterna och pärlorna trycka in i den. Börja med låg temperatur och öka den gradvis. Om det börjar hålla, minska värmen omedelbart.
  • Bild med titeln Rengör ett bröllopsklänning Steg 16
    3. Förvara din klänning. Vika löst din bröllopsklänning innan du lagrar det och förvara den bort från solljus, eftersom direkt solljus kommer att få det att gula. Skydda det mot ljus i ett syrafritt bröstkorg som täcker det i syrafritt vävnadspapper. Förvara inte klänningen i plast eller häng upp den.
  • Bild med titeln Rengör ett bröllopsklänning Steg 17
    4. Förvara rutan. Lägg din låda i din garderob eller under sängen bort från ljuset och långt ifrån några områden med mögel eller mögel. Nu kan du ta ut det och beundra det när du vill se tillbaka på din bröllopsdag.
  • Tips

    Handpressning Nylon Tulle kan vara svårt. Tulle är vanligtvis nylon, som smälter mycket lätt. Du kan trycka Tulle med mycket låga temperaturer med en pressduk, men du måste vara extra försiktig.
  • Om du tror att din klänning måste vara professionellt pressad efter rengöring, ring och få ett pris för jobbet först. Vissa kemtvättar laddar nästan lika mycket för att ånga och pressa som de gör för hela jobbet.
  • Om din klänning är polyesterorganza eller tulle, överväga endast spotrengöring. Många polyesterorganza och tulle tyger förlorar sin skarpa efter någon form av städning.
  • Om ditt mål är att spara pengar genom att rengöra klänningen själv, se till att du sparar pengar innan du gör det.
  • Använd museumskvalitetsbehållstillbehör för att bevara din klänning, som du kan hitta på ett antal online-resurser.
  • Varningar

    Professionell kemtvätt rekommenderas för silkevegiker. Silke kan vara våt rengjorda men kräver erfarna städare som silke skadar lätt.

    Saker du behöver

    • 1 tandborste
    • Sprayflaska fylld med varm, sudsy tvål och vatten
    • Oxy Clean® för juice, sylt eller vinfläckar
    • Valfritt: Carbona® Stain Devils för rost och andra fläckar (tillgänglig på drog- och rabattbutiker).
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande