Hur man köper bart biljetter

Bay Area Rapid Transit, eller Bart för kort, är en av San Franciscos mest använda former av kollektivtrafik. Med en enkel svep kan du hoppa på en av Barts snabba förhöjda eller tunnelbana, som kommer att visa dig bort till någon central destination inom Metropolitan Bay-området. Att fånga en åktur kunde inte vara lättare att betala din biljettpris, helt enkelt köpa ett omladdbart klipparkort och lägga till de nödvändiga medelna online, eller köpa pappersbiljetter för enskilda resor direkt vid din avgångsport.

Steg

Metod 1 av 2:
Använda ett Reloadable Clipper Card
  1. Bild med titeln Köp Bart Biljetter Steg 1
1. Beställ ett klippkort online för maximal bekvämlighet. Gå till ClipperCard.com att beställa din beställning. Att köpa ett vanligt vuxen klipperkort kostar dig en engångsavgift på $ 3. När du har betalat för ditt kort skickas det till dig via post. Det kan ta upp till 10 dagar för ditt kort att anlända, vilket betyder att det här alternativet är bäst om du inte är någon viss skuld att resa.
  • Medan du är på clipper-webbplatsen, ta några minuter att läsa igenom den policyinformation som skisseras på webbplatsens "Om", så det är klart om var, när och hur du kan använda ditt kort.
  • Från och med 2019 har flera bartstationer slutat ta traditionella pappersbiljetter och bara acceptera klipperkort som en giltig form av biljettpris. Dessa inkluderar Embarcadero, Powell Street, 19th Street, Downtown Berkeley, Pittsburg centrum och Antioch.

Dricks: Clipper kommer att avstå från $ 3 inköpsavgift om du registrerar dig för deras AutoLoad-tjänst när du köper ditt kort. Med AutoLoad kommer en användardefinierad mängd pengar att läggas till ditt kort automatiskt från en länkad betalningsmetod när dina tillgängliga medel sjunker under $ 10.

  • Bild med titeln Köp Bart Biljetter Steg 2
    2. Köp ett kort från en klippautomat om du redan är på resande fot. Du kan hitta en av dessa automater på någon bartstation. Bara betala $ 3-inköpsavgiften med hjälp av kontanter eller ett giltigt debet- eller kreditkort och hämta ditt kort från maskinen.
  • En fördel med att förvärva ett kort via varuautomat är att du kan gå vidare och ladda det med resefonderna rätt då och där för enkel one-stop shopping.
  • Du kan också hämta ett klippkort på deltagande återförsäljare som Walgreens eller Whole Foods. Något att komma ihåg när du gör din shopping!
  • Bild med titeln Köp Bart Biljetter Steg 3
    3. Ladda ditt klippkort online när som helst. Nu när du har ditt kort är det dags att sätta lite pengar på det. Det enklaste sättet att göra detta är att skapa ett användarkonto på Clipper-webbplatsen och registrera ditt kort med det 10-siffriga serienumret som skrivs ut på baksidan. Du kan då bestämma hur mycket du vill lägga till och överföra pengar direkt från ett betalkort, kreditkort eller bankkonto.
  • Det är möjligt att lagra så mycket som $ 300 på ditt kort på en gång.
  • Tekniskt sett finns det ingen minsta balans som du måste behålla. Men om du har mindre än $ 2 på ditt kort, kan du inte ha råd med en tur (om du inte är berättigad till rabatter som ungdom eller senior).
  • Bild med titeln Köp Bart Biljetter Steg 4
    4. Lägg till pengar till ditt kort från vilken clipper-varuautomat för att stanna mobil. Det finns inget behov av att panikera om du upptäcker att du saknar körfonder medan du redan är på en bartstation. Bara gå till närmaste varuautomat och skanna ditt kort. Ange sedan det belopp du behöver och sätt in din föredragna betalningsform. Så snart transaktionen är klar blir du bra att gå.
  • Inte alla maskiner accepterar debiterings- eller kreditkort, så var i utkik efter en som gör om allt du bär är plast.
  • Om du planerar att betala med kontanter, var medveten om att klippautomater inte tar något större än en $ 20 räkning, och kommer bara att avge upp till $ 4.95 i förändring.
  • Bild med titeln Köp Bart Biljetter Steg 5
    5. Dra nytta av diskonterad biljettpris för ungdomar och seniorer. Bart erbjuder reducerade priser för pendlare av vissa åldersintervall. Barn i åldern 5-18 är berättigade till 50% rabatt på Per-Times-biljetter, medan seniorer över 65 års ålder står för att ta emot 62.5% av de vanliga resekostnaderna. Du kan ansöka om ett speciellt ungdoms- eller ledande klippkort online eller på någon bartstation eller deltagande återförsäljare i Bay-området.
  • Rabattklippskort är endast tillgängliga för inköpspersonal. Var beredd att presentera ett giltigt ID eller liknande åldersverifierande dokument för den kommitté som du köper kortet när du dyker upp.
  • Barn under 4 år åkter alltid BART gratis.
  • Bild med titeln Köp Bart Biljetter Steg 6
    6. Skanna ditt klippkort på biljettpriset för att betala din biljettpris. BART-tåg fungerar på ett "tagg och go" -system. När du kommer till din avgångsport, håll bara baksidan av ditt kort upp till den skivformade läsaren på terminalen och vänta på skärmen för att läsa "OK."Terminalen kommer automatiskt att dra av lämplig biljettpris från din befintliga balans och porten öppnas, så att du kan gå ombord.
  • Du måste upprepa samma process på din returresa, om du gör en.
  • Bartpriser är skalade baserat på mängden avstånd mellan stationer. Ju längre resan, desto dyrare biljettpriset.
  • Metod 2 av 2:
    Inköp av engångsbiljetter
    1. Bild med titeln Köp Bart Biljetter Steg 7
    1. Stanna på en biljettförsäljningsmaskin vid någon bartstation. Du brukar hitta en bank av dessa maskiner direkt inuti stationens ingång, samt inuti väntan i närheten av biljettpriserna och på andra ställen i hela stationen. De är vanligtvis belägna nära den stora, färgkodade bartkartan, som du kan använda för att samordna din rutt.
    • Det är inte längre möjligt att köpa pappersbiljetter på bartstationerna i Embarcadero, 19th Street, Powell Street, Antioch, Pittsburg centrum eller downtown Berkeley.
    • Bart är för närvarande i färd med att avveckla pappersbiljetter till förmån för clipper-exklusiv biljettpris, så dessa instruktioner kanske inte är mycket längre.
  • Bild med titeln Köp Bart Biljetter Steg 8
    2. Välj din önskade betalningsmetod. Du har valet att betala med kontanter, kreditkort eller debit / ATM-kort. Bestäm vilken metod du vill använda i förväg och se till att dina pengar är lättillgängliga när du närmar dig maskinen för att undvika att hålla upp andra pendlare.
  • Bart biljettförsäljningsmaskiner kommer att ta kort från alla de stora företagen, inklusive Visa, Mastercard, Discover och American Express.
  • Från och med 2020 accepterar alla bartstationer fortfarande pengar för pappersbiljettbetalningar.
  • Bild med titeln Köp Bart Biljetter Steg 9
    3. Skjut kredit- eller betalkort i den inbyggda kortläsaren. Denna läsare är belägen längst ner till vänster på maskinens användarpanel, knappt under skärmen. Sätt in ditt kort helt och ge maskinen ett ögonblick för att känna igen det innan du tar bort det. När du uppmanas, tryck på knappen bredvid motsvarande betalningsalternativ och ange ditt PIN-nummer, om det behövs.
  • Var noga med att sätta in ditt kort med den magnetiska remsan mot den riktning som anges på displayen. Annars kanske maskinen kanske inte kan läsa den ordentligt.
  • Bild med titeln Köp Bart Biljetter Steg 10
    4. Foder kontantbetalningar i lämpliga luckor i maskinen. Du får se kontantacceptorn på den bortre högra sidan av maskinen. Det finns slots för både räkningar och mynt, som var och en är tydligt märkt. Släpp dina pengar och vänta på att maskinen registrerar din betalning.
  • Om möjligt, betala med exakt ändring för att hålla sakerna enkla och flytta processen tillsammans.
  • Bart biljettförsäljningsmaskiner accepterar inte räkningar större än $ 20, inte heller ger de tillbaka mer än $ 4.95 i förändring.
  • Varning: En tilläggsavgift på 50 ¢ tillämpas på alla kontantbetalningar. Om du är en ungdoms- eller seniorrider, blir tilläggsavgiften 25 ¢ eller 19 ¢ respektive.

  • Bild med titeln Köp Bart Biljetter Steg 11
    5. Ange ditt exakta prisbelopp om du betalar med ett kort. När läsaren har godkänt ditt kort visas en standardavgift på $ 20 på skärmen. För att justera din totala, leta efter knapparna på den lutta sidan av displayen märkt, "Lägg till $ 1", "subtrahera $ 1", lägg till 5 ¢, "och" subtrahera 5 ¢."Använd dessa knappar för att höja eller sänka priset till det nummer som matchar din biljettpris.
  • Du kan också behöva tinker med din totala om du betalat med pengar men inte hade exakt förändring och var tvungna att infoga mer än din biljett är värt att kompensera skillnaden.
  • Bartpriserna är flikar ut i dollar med exakta 5 ¢ steg, så du borde inte behöva oroa dig för att vara överladdad.
  • Bild med titeln Köp Bart Biljetter Steg 12
    6. Bekräfta din totala och skriv ut din biljett. Sök på den högra sidan av displayen för det alternativ som läser, "Skriv ut $ xx.Xx biljett."Ta en stund att dubbelkontrollera att ditt totala biljettpris är korrekt och tryck sedan på knappen bredvid det här alternativet. En annan skärm kommer att visas som frågar om du vill fortsätta. Tryck på knappen märkt, "Ja" för att skriva ut din biljett.
  • Det är särskilt viktigt att du har stansat i rätt totala om du använder pengar, eftersom du inte kommer att visas ", vill du fortsätta?"Skärm.
  • När du får din biljett, håll den fast i hand eller stash den i en säker ficka för att säkerställa att du inte kommer att förlora den.
  • Bild med titeln Köp Bart biljetter Steg 13
    7. Sätt in din biljett i biljettplatsen på framsidan av biljettpriset. Terminalen kommer att läsa din biljett och automatiskt dra av den lämpliga biljetten innan du returnerar den från en separat slits på den långa sidan av terminalen. Häng på din biljett? Du måste göra samma sak när du lämnar stationen på din destination.
  • Var noga med att släppa din biljett med pilarna som pekar framåt. Om du försöker lägga det på något annat sätt, fungerar det inte.
  • Om du har pengar kvar på din biljett (säg, för din returresa), kommer beloppet att skrivas ut på toppdelen när det kommer från terminalen.
  • Tips

    Håll ett öra till marken för nyheter om Clipper-appen, som förväntas släppa någon gång år 2021. Den här appen kan göra det ännu enklare att ladda ditt klippkort, kontrollera din stående balans och hantera dina pengar på språng.
  • Om du inte är säker på vad du ska göra när du kommer till stationen eller du stöter på tekniska svårigheter, känner du dig fri att flagga ner en bart station agent och fråga dem om hjälp.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande