Hur man rengör faux trä persienner

Faux trä persienner är vanligtvis gjorda av komposit trä-liknande material och vinyl. De kostar mycket mindre och är lättare att behålla än äkta trägardiner. Liksom alla fönsterbehandlingar blir faux trä persienner dammig över tiden. De är ganska lätta att hålla rena eftersom de är så hållbara. Underhålla dina faux trägardiner med rutinmässig dammning med en mikrofiberduk och / eller en vakuumborstfäste. Envis smuts och smuts kan avlägsnas med en lösning av varmt vatten och ett mildt rengöringsmedel.

Steg

Metod 1 av 3:
Avlägsnande av dammStöd WikiHow och gå till annonsen
  1. Bild med titeln Clean Faux Wood Blinds Steg 1
1. Damm en gång i veckan med en fjäderdammare eller mikrofiberduk. För rutinmässig dammning, börja med att stänga persiennerna helt. Kör en fjäderdammare eller torr mikrofiberduk över varje slat, som börjar i övre hörnet och arbetar dig ner till den nedre slaten. Öppna persiennerna igen och stäng sedan dem i motsatt riktning. Använd tyget för att damma lamellerna på andra sidan.
  • Kör ett torktumlare över lamellerna varje par dagar för att förhindra att damm klibbar till dem.
  • Undvik att trycka damm i sladden som löper genom lamellerna.
  • Bild med titeln Clean Faux Wood Blinds Steg 2
    2. Använd ett vakuum med en borstfäste. Fäst borstfästet på slangen på din dammsugare. Stäng blindarna nedåt ner. Använd en hand för att hålla kanten av persiennerna stabil och använd den andra till vakuum. Börja i övre hörnet och kör borstfästet från ena sidan av slaten till den andra. Ett pass är vanligtvis nog, men för extra smutsiga persienner, kör borstfästet fram och tillbaka över slaten.
  • Flytta ner till nästa slat och upprepa samma åtgärder.
  • Använd vakuumets lägsta inställning. För mycket sug kan vrida eller skada lamellerna.
  • Bild med titeln Clean Faux Wood Blinds Steg 3
    3. Vänd persiennerna motsatt riktning. Efter att ha arbetat dig ner till botten av den första sidan med borstfästet, vänd persiennerna så att de står inför motsatt riktning. Börja längst upp igen med borstfästet och arbeta dig ner till den sista slaten. När du har rengjort alla lameller, lyft persienner upp och vakuum längs vindrutan under dem.
  • Bild med titeln Clean Faux Wood Blinds Steg 4
    4. Ta bort envis damm med en mild rengöringsmedel och mikrofiberduk. Ibland är damm för tjockt för att vispa det med en fjäderdamm. Om du bor i ett mycket fuktigt klimat, kan damm bosätta sig på dina persienner och hålla fast vid dem. I dessa situationer, blanda en liten mängd varmt vatten med ett mildt rengöringsmedel. Lite dämpa en mikrofiberduk med rengöringslösningen (inte suga tyget, du behöver bara en liten mängd) och kör den över varje slat.
  • Stäng blindarna i motsatt riktning och upprepa samma åtgärder.
  • Ta försiktigt lamellerna med en torr mikrofiberduk.
  • Metod 2 av 3:
    Rengöring smuts och fläckarStöd WikiHow och gå till annonsen
    1. Bild med titeln Clean Faux Wood Blinds Steg 5
    1. Blanda en rengöringslösning av varmt vatten och mildt rengöringsmedel. Fyll en hink med varmt vatten och lägg till ett mildt rengöringsmedel för det. Ta en ren mikrofiberduk och doppa den i tvålvattnet. Vrida överskottet av vattnet ur tyget. Stäng blindarna nedåt ner. Börjar i övre hörnet, kör den våta duken från ena sidan av slaten till den andra.
    • Undvik att använda slipande rengöringsmedel på faux trä persienner, eftersom dessa kan skada ytan eller färgen.
  • Bild med titeln Clean Faux Wood Blinds Steg 6
    2. Arbeta dig nerför persiennerna. När duken blir smutsig, skölj det ut i hinken med rengöringslösning som slänger ut vattnet och fortsätt torka tills du når botten slat. Vrid sedan persiennerna för att möta motsatt riktning och upprepa exakt samma process igen.
  • Bild med titeln Clean Faux Wood Blinds Steg 7
    3. Gå grön och desinficera dina persienner med vit vinäger. Om du föredrar att använda en helt naturlig renare är White Vinäger ett utmärkt val och kommer effektivt att desinficera dina persienner. Häll en liten mängd vit vinäger i en skål eller grunt hink. Sätt på ett par rena bomullshandskar eller ersätt med ett rent par strumpor. Doppa en handsked hand i ättika.
  • Använd din andra hand för att hålla kanten av persiennerna ordentligt.
  • Bild med titeln Clean Faux Wood Blinds Steg 8
    4. Börja i övre hörnet och torka från ena sidan av slaten till den andra. Hoppa ner till nästa blind och gör detsamma. Fortsätt på detta sätt - över och sedan ner - tills du kommer ner till botten slat. Vänd persiennerna mot motsatt sida och upprepa processen. Arbeta med en socka eller handske tills den blir smutsig. Ta bort det och låt det suga i ättika medan du arbetar med den andra handsken / sockan. Alternativt på detta sätt.
  • Var noga med att vrida handsken / socken ut efter att ha sett att suga i ättika.
  • Bild med titeln Clean Faux Wood Blinds Steg 9
    5. Torka persiennerna med en ren mikrofiberduk. Efter att ha torkat persienner ner med detergentlösningen eller ättika, använd en ren mikrofiberduk för att försiktigt blotta lamellerna tills de är helt torra. Var noga med att torka båda sidor av lamellerna. När du har torkat båda sidorna, stäng blindarna.
  • Du kan också lägga en bärbar fläkt framför faux-blindarna för att torka dem snabbt, eller öppna ett fönster på en breezy dag och låta dem torkas naturligt.
  • Metod 3 av 3:
    Utföra en djup rengöringStöd WikiHow och gå till annonsen
    1. Bild med titeln Clean Faux Wood Blinds Steg 10
    1. Spot Clean Envis fläckar med varmt tvålvatten och en trasa. Om en fläck kvarstår efter den inledande torkningen ner, blåser du på fläcken med en tvättduk doppad i en tvål och varmvattenlösning. Fortsätt doppa tyget i tvålvatten och blotting på fläcken tills det försvinner. Använd en torr trasa för att blotta de rengjorda områdena torra.
    • Använd inte hushållsrengöringsmedel eller blekmedel på faux trä persienner. Dessa kemikalier kan skada målet på dem.
  • Bild med titeln Clean Faux Wood Blinds Steg 11
    2. Ta bort extremt smutsiga persienner från fönstret för rengöring. Om persiennerna är kakade med skikt av smuts och damm, öppna lamellerna och sedan ta bort persiennerna. Ta försiktigt bort dem från fönsterramen. Lägg persienner ner på ett stort vitt ark. När du placerar persienner ner på arket, kommer lamellerna att vara öppna och horisontella (eftersom du öppnade dem innan du tog ner dem).
  • Bild med titeln Clean Faux Wood Blinds Steg 12
    3. Torka ner varje slat. Fyll en hink med varmt, tvålvatten. Doppa en ren trasa i lösningen och torka varje slat ordentligt på båda sidor. Skölj trasa i tvålvattnet när det blir smutsigt. Vandra ut överskottet och fortsätt.
  • Bild med titeln Clean Faux Wood Blinds Steg 13
    4. Blott slatsna torra. När du har rengjort varje slat, är det torrt med en mikrofiberduk. Spot Rengör dragkablarna med samma lösning. Innan du hänger på dina persienner, kör ett torktumlare över varje slat. Detta kommer att bidra till att damm från att lösa sig på dem. Om dina persienner är tunga eller hängt mycket höga, har någon hjälpar att hänga dem.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande