Hur man rengör lädervagnstolar

Det är lätt att försumma din bils interiör, särskilt när det gäller att hålla platserna rena. Men att hålla lädersätena i bra skick kan verkligen göra din bil ut. Du vill ta bort ytdon, rengör läder och skickar sätena regelbundet. Även om detta kan låta arbetsintensivt, är stegen faktiskt ganska enkla, och när de görs regelbundet är rengöring en bris.

Steg

Del 1 av 2:
Rengör sätena
  1. Bild med titled Clean Leather Car Seats Steg 1
1. Kontrollera om dina bilstolar har några perforerade områden. Om så är fallet, var försiktig så att du inte får vatten, rengöringsmedel eller balsam som fastnar ner i hålen.
  • Kontakta din bilhandbok. Innan du rengör eller tillämpar några produkter, se din bils bruksanvisning. Det ska finnas specifika instruktioner om hur man välskött på läderklädseln, såväl som produkter som ska undvikas.
  • Bild med titled Clean Leather Car Seats Steg 2
    2. Vakuum sätena. Använd en vakuumslang och fastsättning eller våt torr Vac för att suga upp några stora smutspartiklar. Använd Extreme Care så att du inte klibbar läder. Du kan också använda en luftkompressor för att blåsa ut smuts från mellan sätessprickorna.
  • Bild med titled Clean Leather Car Seats Steg 3
    3. Ta bort yta smuts. Om dina platser är väldigt smutsiga, kommer du att kunna se ett lager av smuts på läder - men även till synes rena säten kommer att ha ett skikt av smuts och smuts som ackumuleras över tiden. Spraya en mikrofiberhandduk med renare och torka över sätena. Använd läderrenare, sadeltvål, eller en annan mild lädertvål.
  • Du kan använda en kommersiell renare för läderstolar eller göra din egen: kombinera 1 del vit vinäger och 2 delar linolja i en skål eller sprayflaska.
  • Bild med titled Clean Leather Car Seats Steg 4
    4. Använd en borste för att djupa rena läder. Spraya städaren direkt på dina platser och använd en mjukborste för att försiktigt skrubba läder. Detta kommer att agitera smutsen och ta den till ytan.
  • Om du har perforerade läderstolar, undvik sprutning av rengöringsmedel på sätena. Spruta istället borsten och använd den för att skrubba läder. Torka sedan med en mikrofiberduk.
  • Bild med titled Clean Leather Car Seats Steg 5
    5. Torka sätena rena. Använd en ren och torr mikrofiberduk för att torka av rengöringsmedlet som du skrubbade i läder. Du bör märka smuts, olja och smuts på tyget.
  • Bild med titled Clean Leather Car Seats Steg 6
    6. Rengör regelbundet dina platser. Medan du borde rengöra dina platser varje månad eller så, försök att djupa rengöra dina platser 3 till 4 gånger om året. Du kanske vill göra det oftare om du har ljust läder eller om du börjar märka smutsuppbyggnad.
  • Del 2 av 2:
    Konditionering av platserna
    1. Bild med titled Clean Leather Car Seats Steg 7
    1. Välj en vattenbaserad, pH-neutral balsam. Leta efter en högkvalitativ läderkonditioneringsapparat som inte innehåller petroleumdestillat, silikon eller vaxer. Målet med balsam är att fylla på de naturliga oljorna i läder, så välj en med högkvalitativa ingredienser. Billigare läderkonditioneringsmedel kan klamra sig på läder och ha en oljig finish.
  • Bild med titled Clean Leather Car Seats Steg 8
    2. Utföra ett spottest. Välj ett inkonsekvent område och applicera lite balsam. Gnugga det försiktigt med en mikrofiberduk eller svamp. Se till att städaren inte skadar eller missfärgar dina platser.
  • Bild med titled Clean Leather Car Seats Steg 9
    3. Villkor dina platser. Applicera balsam på sätena och använd en mikrofiberduk eller svamp för att försiktigt massera eller gnugga den i läder. Undvik att applicera för mycket balsam, som sitter på toppen av läder, vilket gör sätena feta eller slick. Om du är osäker, ta en ren torr mikrofiberduk och torka lätt över de konditionerade sätena för att ta bort eventuella överskjutande balsam.
  • Var noga med att följa produktriktningarna.
  • Bild med titled Clean Leather Car Seats Steg 10
    4. Parkera din bil i skuggan eller i ditt garage över natten. Ge balsam lite tid ut ur solen så det har en chans att sätta in utan bombardemang av UV-ljus. Låt balsam sitta i minst en timme.
  • Bild med titled Clean Leather Car Sittplatser Steg 11
    5. Använd en mikrofiberduk för att buff sätena. När balsamen har haft en chans att suga in i läder, ta en ren torr mikrofiberduk och polera sätena. Använd cirkulära rörelser och var försiktig med att torka över överskjutande balsam.
  • Överför inte dina läderstolar. De flesta platser behöver bara konditionering av behandlingen några gånger om året.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Rengöring och konditionering av fordonets läderstolar tar inte lång tid och bör upprepas minst var tredje månad.
  • Rengöring av platserna är också ett nödvändigt steg i detalj med din bil, särskilt inredningen.
  • Varningar

    Undvik att använda en hushållsrengörare på dina läderstolar, även om det spädas. Kemikalierna i en sådan renare torkar ut läder, vilket gör att det spricker och till och med riva. Det kan också ta bort den skyddande beläggningen, vilket kommer att orsaka blekning och öppna läder upp till färgning.
  • Undvik kontakt mellan vissa städare och andra delar av bilen. Beroende på kemikalien och delen av bilen kan kemikalien orsaka skador.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande