Hur man får lim av glas

Lim och andra klibbiga ämnen kan lämna ojämn rester på glasytor, och ibland tar det mer än tvål och vatten och en liten skrubbning för att rengöra. Genom att använda olika rengöringslösningsmedel eller skrapa försiktigt med ett blad, kommer du att kunna ha smutsfria glasytor.

Steg

Metod 1 av 2:
Gnugga limet av
  1. Bild med titeln Get Lim Off Glass Steg 1
1. Rengör glasytan med tvål och vatten. Spraya glaset med en hushållsrengörare och torka noggrant med en torr handduk för att ta bort vad du kan utan rengöringsmedel. Se till att låta glaset vara torrt innan du försöker ta bort limet.
  • 2. Gnid limet med en handduk fuktad med en hushållsalkohol. Rubbing alkohol eller nagellackborttagare är oftast det bästa valet för att avlägsna klibbiga ämnen från glas. Häll en liten mängd vätska på ett papper eller tyghandduk. I en cirkelrörelse, gnugga det torkade limet med pappershandduken för att mildra ämnet. En gång mjukad, använd samma handduk för att torka limet och eventuella extra rester borta.
  • 3. Belägga resten med en stark renare för att bryta ner hårdare lim. Om limet på glaset är en starkare typ, kan du behöva använda en renare som är speciellt gjord för att bryta ner klibbiga eller oljiga ämnen. Rengöringssektionen på en närliggande marknad eller bilbutik bör ha dessa föremål i lager. Dessa kan vara fönster eller glasrengöringsmedel som Windex, eller bilrengöringsmedel som Goo-Gone eller Goo Off. Våt en handduk med lösningsmedlet, placera det på limet och lämna handduken där för några ögonblick att låta städaren börja bryta ner limet. Ta av handduken och torka bort eventuellt kvarvarande lim med en ren handduk.
  • Kommersiell styrka rengöringsmedel innehåller kemikalier för att bryta ner rester. För att kunna använda dem säkert, se till att använda produkterna i ett välventilerat område med rätt skyddsutrustning för att täcka hud och ögon.
  • 4. Mjukna limet med värme eller andra medel. Om tidigare metoder inte fungerar först, försök ytterligare mjukning av limet med andra medel innan du försöker torka bort det igen. Detta kan göras mest effektivt genom att värma limet upp genom att hälla varmt vatten på det eller blåser det med en hårtork, eller genom att blötlägga limet med andra kemiska mjukgörare som ättika, matolja eller lättare vätska. Om det här fungerar för att mildra återstoden, torka sedan bort med en ren handduk.
  • Metod 2 av 2:
    Skrapa limet av
    1. Skrapa limet bort med en skrapa efter mjukning med ett lösningsmedel. Chip bort vid limet med en robust, skarp metallskrapa. Se till att skrapa bort från ditt ansikte och kropp så att om skrapan glider, skär du inte dig själv.
    • Använd inte ett mycket tunt eller bräckligt blad. Skrapa med ett blad som detta kräver att du applicerar mycket mer kraft än du skulle använda med ett tjockare, sturdre blad, och det kan orsaka att du skrapar eller bryter glaset.
  • 2. Chip bort vid envis limbitar med ett mindre skrapverktyg. Detta kan vara ett litet rakblad, huvudet på en skruvmejsel eller en kniv. Skrapa limet med smidig, pushing motioner. Kom ihåg att skrapa bort från ditt ansikte och kropp.
  • 3. Torka bort eventuell återstående återstod eller lösningsmedel med en handduk. Om det fortfarande finns något kvarvarande lim, gnuggar ytan med dämpad stålull eller en fuktig handduk av de återstående bitarna. Annars, torka av glaset med en torr, ren handduk.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Varningar

    När du arbetar med kemikalier av något slag, var noga med att miljön du arbetar med har korrekt ventilation och att du täcker din hud och ögon efter behov. Följ anvisningarna på etiketterna på de rengöringsmedel du använder.
  • Om du använder skrapmetoden, använder ett blad med ett handtag det säkraste alternativet. Om en med ett handtag inte är tillgängligt, träna extrem försiktighet när du skrapar limet bort - du borde göra mycket långsamma och avsiktliga rörelser med bladet.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande