Hur man rengör en äppelklocka

En Apple Watch kan förbättra otaliga aktiviteter, men som allt du bär, kommer regelbunden användning att kräva rengöring. Apple-produkter är kända för sin snygga utseende, och rutinmässig rengöring hjälper din klocka att behålla både sin funktionalitet och signaturutseende. Rengöring av din Apple Watch tar relativt lite tid och hjälper dig att se till att du får ut det mesta av produkten.

Steg

Metod 1 av 3:
Förbereder din Apple Watch för rengöring
  1. Bild med titeln Clean En Apple Watch Steg 1
1. Stäng av Apple Watch. Tryck och håll ned sidoknappen tills skjutreglaget "Avstängning" visas. Dra skjutreglaget till avstängningsstället.
  • Bild med titeln Rengör en Apple Watch Steg 2
    2. Ta bort klockan från någon laddare eller strömkälla. Du måste komma åt båda ytorna på Apple Watch för demontering och noggrann rengöring. Fukt från rengöringsprocessen kan orsaka problem med laddaren.
  • Om din Apple Watch uppdateras under laddning, ta inte bort klockan för rengöring tills uppdateringen är klar.
  • Bild med titeln Clean En Apple Watch Steg 3
    3. Ta bort bandet från klockan. Det finns en mängd olika typer av band som är tillgängliga för Apple Watch, men de flesta tas bort genom att trycka på bandutlösningsknappen på baksidan av klockan, intill bandet. Skjut bandet över för att ta bort det.
  • Om du använder ett länkarmband, leta reda på snabbkopplingsknappen på ett av armbandet länkar på insidan av bandet. Dra länkarna ifrån varandra och bandet kommer att skilja sig i två stycken. Ta sedan bort bandet med hjälp av frigöringsknapparna på baksidan av klockkåpan.
  • Metod 2 av 3:
    Rengöring av klockkåpan och digital krona
    1. Bild med titeln Rengör en Apple Watch Steg 4
    1. Rengör din Apple Watch noggrant om pekskärmen eller den digitala kronan inte svarar. Några fläckar på skärmen kan torkas bort snabbt och kommer inte nödvändigtvis kräva en omfattande rengöring.
    • Du bör städa din Apple Watch efter aktiviteter som exponerar klockan på betydande mängder svett, lotion, sand, smuts eller annat partikelformigt. För tillfällig, daglig användning, bör du bara behöva rengöra din Apple Watch en gång i några veckor.
  • Bild med titeln Rengör en Apple Watch Steg 5
    2. Separera klockkåpan från de andra Apple Watch-komponenterna. Se till att din Apple Watch inte är ansluten till laddaren och att du har tagit bort klockbanden.
  • Bild med titeln Clean En Apple Watch Steg 6
    3. Torka av äppelklockans yta med en rengöringsduk. Använd en nonabrasiv, luddfri och / eller mikrofiberrengöringsduk för de bästa resultaten. Om din Apple Watch är exceptionellt smutsig, kan du lite dämpa tyget innan du torkar höljet.
  • Om du vill att din Apple Watch ska vara speciellt ren, eller om den digitala kronan klibbar och inte svarar, bör du hålla klockan höljet under flytande, ljummet, färskt vatten. Låt vattnet strömma över den digitala kronan i 10-15 sekunder. Sväng och tryck kontinuerligt den digitala kronan medan vattnet strömmar över det lilla gapet mellan klockkåpan och den digitala kronan.
  • Bild med titeln Rengör en Apple Watch Steg 7
    4. Torka ytan på äpplevakningen med en nonabrasiv, luddfri trasa. Om du använde vatten för att rengöra din Apple Watch-hölje och digital krona, bör du också låta klockan lufttorka innan du återställer bandet eller placerar klockan på laddaren.
  • Metod 3 av 3:
    Rengöring av bandet
    1. Bild med titeln Clean En Apple Watch Steg 8
    1. Torka bandet med en nonabrasiv, luddfri och / eller mikrofiberduk. Om det behövs, dämpa tyget med färskt vatten innan du torkar bandet. Om bandet kräver mer noggrann rengöring, applicera en droppe diskmedel till bandet, sprida det med fingrarna eller en nonabrasiv, luddfri och / eller mikrofiberduk.Beroende på bandmaterialet kan du prova alternativa metoder för att rengöra ditt Apple Watch-band.
    • Apple Watch Sports Bands är gjorda av ett material som kallas fluoroelastomer. Detta material reagerar negativt mot alkohol. Undvik att låta ditt fluoroelastomerband komma i kontakt med gnidningsalkohol, alkoholbaserade handtvättmedel och Lysol.
    • Metallband bör inte rengöras med någon form av rengöringsmedel, inklusive tvål, som inte är speciellt utformad för anodiserade metaller. Torka bara bandet med en nonabrasiv, luddfri / mikrofiberduk. Om ditt metallklockband är särskilt smutsigt kan du dämpa tyget eller använda en mjuk borstborste för att skrubba bort smuts och smuts.
  • Bild med titeln Rengör en Apple Watch Steg 9
    2. Skapa en bakpulver lösning för att rengöra silikon eller gummiband. Blanda en matsked bakpulver i en skål, lägger långsamt vatten tills det blir en tjock pasta. Applicera pastaen till bandet och låt den sitta i 10-15 minuter. Skölj bandet under ljummet vatten tills pastaen är borttagen.
  • Denna bakpulver-soda-lösning kan också ta bort fläckar från bandet och eliminera lukt.
  • Bild med titeln Clean A Apple Watch Steg 10
    3
    Rengör ett läderband med läderrengörare och / eller balsam. Applicera en liten mängd läderrengörare och / eller balsam till en nonabrasivduk. Gnugga tyget mot bandet i en cirkulär rörelse. Efter att renare / balsam har applicerats, buff ut det genom att upprepa den cirkulära rörelsen med en ren nonabrasiv, luddfri och / eller mikrofiberduk.
  • Läderband är känsliga för vatten och värme. Begränsad kontakt med vatten kommer att vara bra om läderet torkas därefter, men du borde inte suga ett läderband i vatten. Du bör också undvika att lagra eller torka ett läderband i direkt solljus, höga temperaturer eller hög luftfuktighet.
  • Bild med titeln Clean En Apple Watch Steg 11
    4. Suga nylon eller andra vattentäta band i varmt, tvålvatten. Helt nedsänka det vattentäta bandet i en skål med ljummet, färskt vatten och en droppe mild diskmedel. Tillåt bandet 10-30 minuters blötläggningstid innan du tar bort den från skålen med tvålvatten.
  • För en mycket noggrann rengöring, ta bort bandet från vattnet och använd en mjukborste tandborste för att försiktigt skrubba bandet för att ta bort smuts.
  • Bild med titeln Rengör en Apple Watch Steg 12
    5. Torka bandet med en nonabrasiv, luddfri och / eller mikrofiberduk. Om vaktbandet har behållit vatten eller förblir fuktigt, låt det lufttorka. Lufttorkning Ett klockband kan ta flera timmar beroende på det material och metod du har valt.
  • Om klockbandet är läder eller metall, bör du låta det lufttorka över natten innan du återställer det till din äppelklocka.
  • Bild med titeln Rengör en Apple Watch Steg 13
    6. Sätt tillbaka bandet till ditt Apple Watch-hölje. Håll ner bandutlösningsknappen på Apple Watch-höljet intill var bandet är fastsatt. Skjut tillbaka bandet på plats tills du hör ett klick.
  • Tips

    Rengör ditt Apple Watch-band en gång i veckan för att undvika obehaglig lukt från klockbandet eller din handled. Om en lukt kvarstår, överväga att ändra materialtypen av ditt klockband.
  • Dondera aldrig hela klockan i vatten. Apple annonserar att Apple Watch är vattenbeständig, men det är inte vattentät!
  • Håll din Apple Watch, tillsammans med din hud, rengör och torka för att maximera komforten och förhindra långsiktig skada på klockan.
  • Var noga med att rengöra din Apple Watch efter en träning eller någon tid det kan utsättas för betydande mängder svett, tvål, solskyddsmedel eller lotion.
  • Om du rengör klockan och bandet i stor utsträckning, och fortfarande tycker att det lämnar en lukt på din handled, kan du försöka deodoranter som är speciellt gjorda för händer och armar.
  • Varningar

    Om du har känt allergier eller känsligheter till metaller eller plast, var medveten om materialet i varje äppelklocka och band. Kolla in Apples materiallista innan du väljer ditt band: https: // stöd.äpple.COM / EN-US / HT204665
  • Handboken för Apple Watch säger att enhetens oljeavvisande beläggning kommer att bära bort över tiden. För att undvika detta och för att förhindra andra rengöringsfrågor kanske du vill köpa ett skärmskydd för din bildskärm.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande