Hur man torkar dina kläder snabbt

Dina kläder är våta, och du behöver dem torra. I slutändan är målet att snabbt ta bort vattnet från tyget med något sätt: värme, spinning, luftflöde eller tryck. Försök att placera en ny, torr handduk i en vanlig torktumlare för att påskynda vattenabsorptionsprocessen. Försök stryka eller blåsa torka varje plagg för att ånga ut vattnet med värme. Innan du torkar: Använd en högspinnsvask, sedan vringa kläderna för att ta bort eventuellt överskott av vatten och hastighet torkningsprocessen.

Steg

Metod 1 av 3:
Vrida ut överskott av vatten
  1. Bild med titeln Torka dina kläder snabbt steg 1
1. Använd en högspinnsvask. Om du använder en tvättmaskin kan du förstöra dina kläder för att torka snabbare. Använd en hög spinninställning på tvättmaskinen för att ta bort så mycket vatten som möjligt från dina kläder innan du ens tar dem från tvätten. Enligt den energibesparande förtroendet är den ökade energin som används för att göra detta försumbar jämfört med den energi som det tar att driva en standard torktumlare.
  • Bild med titeln Torka dina kläder snabbt steg 2
    2. Vrid kläderna så att den kommer att torka snabbare. Håll ett plagg fast i båda händerna. Krama, vrid och knä tyget för att skifta ut så mycket vatten som möjligt. Var försiktig så att du inte drar för hårt, eller du kan sträcka tyget. Om du är inne, vrider vattnet i ett handfat eller badkar - Om du är ute, kan du vrida vattnet direkt på marken.
  • Vrid kläderna innan du torkar, oavsett om du tänker torka eller hänga torr. Ju mer överflödigt vatten du kan ta bort innan du börjar en torrcykel, desto snabbare kommer ett plagg att torka.
  • Bild med titeln Torka dina kläder snabbt steg 3
    3. Vrid kläderna i en handduk för att absorbera vattnet. Sätt ner en stor, fluffig handduk, lägg sedan det våta plagget på toppen. Rulla upp handduken tätt med kläderna inuti. Vrid buntet: Börja i ena änden, rulla metodiskt och arbeta dig fram tills hela handduken är tätt vriden. Detta klämmer över vatten ur dina kläder och in i handduken.
  • Om det här tricket inte tar bort allt vatten första gången, överväga att använda en annan torr handduk för att upprepa twisten.
  • Bild med titeln Torka dina kläder snabbt steg 4
    4. Prova sallad spinning dina kläder. Sätt dina våta kläder i en salladspinnare, om du äger en. Den här enheten fungerar som en snabb före torktumlare, eller en lågenergiversion av en högspinnsvask: det kommer att skjuta över överskottet från dina kläder. Du behöver fortfarande låta din kläder torka efteråt, men spinnen ska göra processen väsentligt snabbare genom att se till att dina kläder inte är så vattenloggade.
  • Metod 2 av 3:
    Torkning utan torktumlare
    1. Bild med titeln Torka dina kläder snabbt steg 5
    1. Använd en hårtork. Om du har tillgång till en handhållen hårtork kan du använda den för att snabbt och intensivt torka dina kläder. Först, vandra ut det våta plagget och lägga den på en ren, torr yta. Vänd hårtork till en varm eller hög inställning - det handlar mer om luftflödet än värmen. Håll hårtorken nära kläderna och torka det spot-by-spot med snabba blaster av varmluft. Arbeta dig långsamt runt hela ytan av plagget, fram och bak, inifrån och ut, tills hela saken är torr. Du måste vara uppmärksam på att inte överhettas hårtork för att undvika skador.
    • Rotera plagget ofta för att torka några fickor, ärmar och krage. Torka dem från insidan och utsidan för att säkerställa att du gör ett grundligt jobb.
    • Var försiktig så att du inte pekar med hårtork på en plats för länge. Om några kläder eller ytor blir för heta, kan de fånga eld.
  • Bild med titeln Torka dina kläder snabbt steg 6
    2. Använd ett klädstreck eller torkställ. Häng dina kläder på en linje, om möjligt, eller använd ett torkställ. En linje är vanligtvis snabbast, men det är inte alltid praktiskt. Se till att du hänger varje objekt så att det har utrymme och ventilation att torka snabbt. Rotera och vända plagg regelbundet för att säkerställa en jämn torr.
  • Försök att konfigurera din linje eller rack nära en värmekälla. Häng dina kläder några meter bort från en öppen spis, radiator, panna eller ugn. Var försiktig när du placerar brandfarliga material nära värme - om du låter dina kläder bli för heta eller täcka upp en värmekälla, kan du riskera eld. Dra inte dina kläder över en värmekälla.
  • Försök att konfigurera dina kläder för att torka någonstans med ett livligt luftflöde - var som helst luft flyttar. Häng dina kläder med ett fönster (eller utanför) Om det finns en bris, eller sätt upp en fläkt för att simulera luftflödet inuti huset.
  • Om du använder ett torkställ med enskilda stänger, försök att hänga måste torka föremål över två barer snarare än bara en. Ju mer yta du exponerar för luftflödet, desto snabbare kommer ett plagg att torka.
  • Bild med titeln Torka dina kläder snabbt 7
    3. Använd ett järn och en handduk. Lägg ditt våta plagg på en strykbräda, som om du ska stryka den, men lägg en tunn handduk på toppen. Stryk handduken ordentligt och grundligt med hög värme. Var noga med att vända plagget så att du trycker på båda sidor. Kombinationerna iron-and-handel kanaler lite värme i tyget, och handduken kommer att absorbera en del av fukten.
  • Lägg inte ett varmt järn direkt på en våt klädsel. Detta kan sträcka och skada tyget, vilket gör plagget oönskat. Om du använder ett strykjärn på våta kläder, använd alltid en handduk för skydd.
  • Metod 3 av 3:
    Torktorkning med handdukar
    1. Bild med titeln Torka dina kläder snabbt steg 8
    1. Torka ett vått plagg med några rena, torra handdukar.Handdukarna kommer att absorbera en del av fukten från våta kläder, och hela satsen kan torka snabbare som ett resultat. Du kan använda så lite som en handduk eller så många som fem i allmänhet desto mer handdukar du använder, desto snabbare kommer dina kläder att torka. Tänk på att det här tricket fungerar bäst när du bara behöver torka en eller två kläder. De mer våta kläderna du lägger till i torrcykeln, desto mindre effektivt kommer handdukarna att vara - och ju längre dina kläder kommer att ta för att torka.
  • Bild med titeln Torka dina kläder snabbt steg 9
    2. Sätt ditt plagg i torken tillsammans med handdukarna. Lägg inte till andra kläder. Högst, lägg till två eller tre bitar våt kläder, men inget för tungt. Var medveten om att handdukar ofta är lint-tunga, så det finns en chans att lint kommer att bygga upp på ditt plagg.
  • Om Lint är en oro kan du använda bomullst-shirts i stället för handdukarna - även om t-shirts kommer inte att vara som absorberande som handdukar. Lägga till torktumlare kan minska chanserna att ludda från handdukarna bygga upp på ditt plagg.
  • Bild med titeln Torka dina kläder snabbt steg 10
    3. Städa ut luddfällan. När lint byggs upp kan det förhindra att din torktumlare flyttas luft effektivt, vilket gör att den arbetar hårdare och använder mer energi till torra kläder. Beroende på designen av din torktumlare, kommer lintfälla antingen på toppen av torken eller beläget precis inuti dörren. Leta reda på fällan och dra ut skärmen. Om det är täckt av ett lager av ludd, är det redan något blockerat. Dra linten bort, eller skrapa den från skärmen med hjälp av dina naglar.
  • Överväg att använda en dammsugare för att snabbt och effektivt ta bort lex. Du kan göra detta för att avsluta jobbet efter att ha dragit bort delen av lex. Oroa dig inte för mycket om att få det absolut rent - Om luddskärmen är oftast fri, kommer torken att springa nära toppeffektivitet.
  • När du har rengjort luddfällan till din tillfredsställelse, skjut bara skärmen tillbaka i fällan. Se till att den passar snyggt. Du är redo att torka.
  • Bild med titeln Torka dina kläder snabbt steg 11
    4. Torka kläderna. Ladda de våta kläderna och de torra handdukarna, och se till att torken inte är överfull. Vänd torken på den högsta värmeinställningen som är säker för det plagg du försöker torka - det kommer att variera från maskin till maskin, men du bör generellt använda en lägre värme för delikat och andra tunna kläder. Ställ den torken som ska köras, gör då vad du behöver göra för att göra dig redo.
  • Bild med titeln Torka dina kläder snabbt steg 12
    5. Vänta femton minuter, eller så länge du kan. Öppna torktörren och välj ditt plagg (er) ut från handdukarna. Du borde hitta ditt plagg mestadels torrt. Om inte, sätt tillbaka det och kör den torra cykeln för några fler ögonblick. Var tålamod, beroende på din torktumlare, det kan vara +/- fem minuter.
  • Se till att ta bort den torra handduken (som inte längre kan vara så torr) om cykeln tar 20 minuter eller mer. Efter denna punkt kan den nu-fuktiga handduken faktiskt sakta ner torkningsprocessen.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Varningar

    Lägg inte kläder i mikrovågsugnen - de kan fånga eld.
  • Se till att lintfacket är tomt. Eftersom belastningen är huvudsakligen torr, finns det en hög risk för att den lintfångande i brand på grund av statisk elektricitet.
  • Att göra detta avfall mycket el, så istället bör du vara beredd och få dina kläder torkade tidigt.
  • Använd handdukar som du inte behöver omedelbart, beroende på torktumlare / plagg. Handdukarna själva kan behöva tvätt.
  • Saker du behöver

    • Ett vått plagg
    • Torka handdukar
    • En torktumlare
    • Kläder
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande