Hur man övertygar dina föräldrar att låta dig få en piercing

Runt åldern 10-16 är när pojkar och tjejer vanligtvis går igenom puberteten och vill förändra något om sig själva.Piercingar tillåter en person att uttrycka sig, lägg till en ny dimension i deras outfit och byta upp sin individuella stil.Att få en piercing i ung ålder kräver dock tillstånd från dina föräldrar.Även om detta verkar svårt är det faktiskt väldigt enkelt.På nolltid får du dina föräldrars tillåtelse att få en piercing!

Steg

Del 1 av 3:
Förberedelser för att konfrontera dina föräldrar
  1. Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig få ett piercingsteg 1
1. Utför forskning om piercingar.Det allra första steget i att övertyga dina föräldrar för att låta dig få en piercing, är att veta exakt vilken piercing du vill ha.Några av de mer populära piercingarna är öra, mage-knapp, läpp och / eller tunga.Var och en av dessa piercingar kommer i olika former, storlekar och färger.Listor kan hittas online, eller på en närliggande piercing anläggning.
  • Till exempel, om du skulle få en piercing i örat, det finns cirka 10-15 olika platser i ditt öra där piercingen kunde vara belägen.Detta inkluderar loben, tragus, inre conch, etc.Vet exakt vilken typ av piercing du vill ha, och var du vill ha den.
  • När det gäller smycken kanske du vill ha en barbell, en sluten cirkel, en öppen cirkel, en plugg, en kötttunnel, etc.
Gör inte: Börja med en stor eller ovanlig piercing dina föräldrar är osannolikt att tillåta.
Do: överväga piercingar du har sett på dina föräldrar eller deras vänner.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar för att låta dig få ett piercingsteg 2
    2. Hitta en högkvalitativ piercing anläggning.Använd telefonböcker, eller annonslistor online för att hitta en närliggande anläggning.Leta efter betyg som ges av kunder, vanligtvis på en "5-stjärnig" skala.Faciliteter som har lägre än 4 stjärnor bör inte ens övervägas.När du har hittat en, gå till platsen personligen för att kolla in det.Notera renheten av anläggningen och arbetstagarnas inställning.Fråga några kunder i butiken om sina tidigare erfarenheter där, och skriv dem ner.
    Expertips
    Roger Rodriguez

    Roger Rodriguez

    Piercing Specialistroger Rodriguez, även känd som Roger Rabbb!t, är ägare till antika prydnadsbyggnad, en piercingstudio baserad i Los Angeles, Kalifornien-området. Med över 25 års piercingupplevelse har Roger blivit mede ägaren av flera piercingstudior som avundsjuka kroppspiercing och rebell rebell öron piercing och lär ut hantverket av kroppspiercing vid gamla prydnad. Han är medlem i föreningen av professionella piercers (app).
    Roger Rodriguez
    Roger Rodriguez
    Piercingspecialist

    Vår expert samtycker till: Undersöka piercingprocessen, studiorna i ditt område och alla lokala lagar. Dina föräldrar kommer att vara mer benägna att vilja ta dig någonstans ansedd, snarare än bara någon grannskapstatuering och piercing studio, så välj en studio med ett solidt rykte. Slutligen har varje stat en egen individuella lagar när det gäller att piercera en mindre, så du måste också undersöka det.

  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar för att låta dig få ett piercing steg 3
    3. Fråga dina vänner om sina erfarenheter med piercingar.Några av dina vänner har sannolikt haft erfarenheter, antingen att få piercingar och / eller behöva övertyga sina föräldrar att få en piercing.De kommer att kunna ge dig första handkunskap om smärtnivåer som är inblandade i piercing, deras preferenser när det gäller smycken, och var de har gått för att få en piercing innan.
  • Var noga med att skriva den här informationen på ett pappersark.Du kommer att vilja lägga till Tidbits av vad de hade att säga till ditt argument senare.
    Gör inte: nämna en vän dina föräldrar anser a "dåligt inflytande."
    Do: Relä de fakta du har lärt dig av dessa samtal.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig få ett piercingsteg 4
    4. Skriv ner varför att få piercingen är viktigt för dig.Använda klart och kortfattat språk, skapa en lista med huvudorsaker du känner att du behöver och vill ha en piercing.De kan sträcka sig från det vardagliga, till den mycket allvarliga.Erkänna både estetiska (smycken är vacker) och emotionell (får mig att känna sig bra inuti) skäl.När du har skapat en lista, korsa allt som kan vara ute efter dina föräldrar, och de som inte är så viktiga.Bilda dessa tankar till sammanhängande meningar, med substantiv, adjektiv och verb.
  • Till exempel: Jag vill ha en svart kontakt på min öre.Detta beror på att det är ett vackert tillägg och får mig att känna mig mer självständig som en person.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig få ett piercing steg 5
    5. Öva recitering av ditt argument.Du kan göra det framför en spegel, eller framför några av dina vänner.Försök att memorera så mycket av argumentet som möjligt så att det verkar mer övertygande för dina föräldrar.Använd en kraftfull, men ändå icke-konfronterande ton, när du använder specifika ord och / eller poäng.Snarare än att bara memorera ett skript, lägg till ytterligare fraser som du övar.Göra argumentet ljudet som övertygande som möjligt.Öva minst 3-4 gånger.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig få ett piercing steg 6
    6. Samla material för att presentera för dina föräldrar.Du vill ha en bild av den exakta piercing du vill få.Bilder av den anläggning du vill få din piercing på.Pamphlets och broschyrer om piercingar.Medicinsk statistik som citerar infektioner bland genomborrade individer.Tanken är att vara mer förberedd än du måste vara.Om dina föräldrar har en fråga eller en förfrågan, vill du ha informationen antingen i ditt huvud eller till hands.
  • Obs! Du vill inte presentera medicinsk statistik som går i motsats till ditt argument.Om du upptäcker att all den medicinska statistiken är negativ för en viss piercing, bör du kanske få den någon annanstans.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig få ett piercingsteg 7
    7. Vänta tills du vet att tiden är rätt.Dina föräldrar borde vara i gott humör när du sitter dem ner.Du vill också ha lite tid åt dig själv.Tänk på den forskning du har utfört.Ett utslag eller dåligt rådgivad beslut är nästan aldrig en bra.Väntar en extra vecka, månad eller år kan ge dig tid att förbereda och tänka på vad du ska göra.
  • Om du märker att de skriker mycket, konfrontera inte dem än.Om de arbetar med ett traumatiskt problem själva, överbelasta dem inte.
  • Del 2 av 3:
    Sitter dina föräldrar ner
    1. Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig få ett piercing steg 8
    1. Berätta för dina föräldrar du vill ha en seriös konversation.Låt dem veta att det här är inget skämt sätt.Använd kraftfullt språk och vara självständigt.Att lämna anteckningar är inte lika bra som initialt konfrontera dina föräldrar för att låta dem veta att du vill prata.Ange en tid och dag med dem.Du vill inte bombardera dem med information, utan snarare, avsätta en viss tid där allvarlig diskussion kan äga rum.
    Gör inte: nämna piercing ännu. Ge dem tid att undra vad det handlar om, och de flesta föräldrar kommer att sluta befrias.
    Do: säga "Jag vill prata med dig om något seriöst. Det är inget dåligt, men det är viktigt."
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig få ett piercing steg 9
    2. Sitta ner dem i ett bekvämt utrymme.Ett bra ställe att ha ett seriöst samtal är i ett vardagsrum eller ett sovrum.Dämpa belysningen för att inte distrahera.Du vill också se till att dina telefoner är av och läggs bort.T.V. bör inte heller vara på, vilket också kan vara en stor distraktion.Se till att du och dina föräldrar sitter nära varandra så att samtalet är inte besvärligt.
  • Du kanske vill ha kuddar runt, vilket kan må bättre när du sätter dig ner.Du vill ha dig själv, och dina föräldrar är så bekväma som möjligt.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig få ett piercing steg 10
    3. Börja med att beskriva dina prestationer.Du kan lista av din akademiska framgång, händelser du har frivilligt på eller familjemedlemmar du har hjälpt ut.Detta är ett bra sätt att bryta isen och visa dina föräldrar vad du har uppnått.Detta kommer att underlätta konversationen till något mer kontroversiellt som att få en piercing.När du har fått dina föräldrar uppvärmd, och påminde om dina goda gärningar, kan de vara mer mottagliga för vad du håller på att fråga dem.
  • Lista alla A: s och B är du har fått nyligen i skolan.Berätta för dem om de bokrapporter du har skrivit.Berätta för dem att du hjälper andra barn med sina skolarbete också.
  • Volontäraktiviteter, till exempel vid en blodkörning eller rengöring av en väg, visa dina föräldrar att du är en ansvarsfull ung vuxen.
    Gör inte: fortsätt för mer än några meningar, som kan låta misstänkta.
    Do: gå vidare om dina föräldrar frågar vad det här handlar om.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig få ett piercingsteg 11
    4. Lägg ut ditt ärende.Antingen läs från dina beredda uttalanden, eller tala från minnet.Använd dina armar när du talar för att visa känslor och engagemang.Använd klara, logiska meningar.Kom ihåg att hålla sig på punkt och inte strida in i andra konversationsområden.Om dina föräldrar avbryter, påminna dem om att de kommer att få en tur att ställa frågor senare.Ange ditt argument, ge bevis och upprepa sedan ditt argument igen.
    Gör inte: prata över dina föräldrar eller nedlåtande dem.
    Do: säga "Jag vet att du har frågor, jag skulle bara vilja berätta detaljerna först."
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig få ett piercing steg 12
    5. Undvik irrationellt beteende och känslor.Gråtande, gråtande, och / eller frowning visar dina föräldrar att du inte kan hantera dina känslor och därför inte mogna nog för att få en piercing.Du vill vara lugn, cool och samlad.Tala med hjärta, men låt det inte komma till dig.Presentera dig som ett tydligt tänkande, rationell vuxen, som har fakta för att säkerhetskopiera sitt argument.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig få ett piercing steg 13
    6. Presentera dina föräldrar med material.Ge dina föräldrar de bilder och broschyrer du har samlat in.Du kan antingen sprida dem individuellt när de kommer under ditt argument, eller ge dem till dina föräldrar i slutet av ditt samtal.Påpeka vilket objekt som är så att dina föräldrar inte är förvirrade.Du vill att de ska komma tillbaka till dessa material senare och vet vad du kan förvänta dig.
  • Om du vill kan du läsa broschyrerna med dem, eller låt dem läsa och fråga dig frågor.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig få ett piercing steg 14
    7. Fråga dina föräldrar för frågor och / eller svar.Konversationen är inte ensidig.Du vill få dina föräldrar engagerade i en dialog.Varje gång de ställer en fråga, har det ett tydligt svar som är klart.Om dina föräldrar känner av svaghet, eller brist på forskning, kommer de allvarligt tvivel på att din beredskap ska få en piercing.Om du inte känner till ett svar, bör du hänvisa dem till specifika webbplatser där de kan hitta svaret de letar efter.Lämna inte dem undrar, med tvivel i deras sinnen.
  • Del 3 av 3:
    Upprätta ett starkare argument för din piercing
    1. Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig få ett piercing steg 15
    1. Ta dina föräldrar till piercinganläggningen.Ett litet extra push är ibland nödvändigt för att övertyga föräldrar du är redo.Visa dem där anläggningen är.Ta dem inuti och introducera den person som skulle piercing dig.Visa för dem hur rena platsen är.Visa dem bilder inuti anläggningen av människors tidigare piercingar.Du kan även låta dina föräldrar prata med några av kunderna där för att få kommentarer om anläggningen och det är professionalism.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig få ett piercingsteg 16
    2. Skapa ett kontrakt eller ett avtal.Dina föräldrar kan vara okej med dig att få en piercing om du kan godkänna några bestämmelser.Det kan innebära att du ökar dina betyg i skolan, gör mer sysslor runt huset, eller behandlar dina syskon bättre.Tillsammans skriver du ner på papper exakt villkoren i kontraktet, och när du måste uppnå målen med.Om du möter målen, bör du garanteras en piercing.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig få ett piercing steg 17
    3. Konsekvent påminna dem är det viktigt för dig.Ibland är ett samtal inte tillräckligt.Vissa föräldrar är envis, medan andra är helt enkelt dåliga på att lyssna på sina barn.Men låt det inte få dig ner.Påminna dem alltid under de följande dagarna och veckorna som en piercing fortfarande är viktig för dig.Skriv dem anteckningar, kanske bättre förklarar dina argument.Du kan även planera mer allvarliga samtal i framtiden, och engagera sig i ytterligare en öppen dialog med dina föräldrar.
    Gör inte: Ta upp piercingar när dina föräldrar är i dåligt humör.
    Do: visa dem ny information, som bloggar skrivna av föräldrar i samma situation.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig få ett piercing steg 18
    4. Bjud in dem att komma med en piercing med dig.Istället för att de undrar sig om "faror" att få en piercing, ta med dem med dig.De kommer att känna sig bekvämare som står vid din sida som du får en piercing.De kanske till och med vill få en piercing, vilket skapar ett familjebindningsmoment.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig få ett piercing steg 19
    5. Spara pengar för att köpa piercing.Ett tecken på mognad är att du tar ansvar för åtminstone några av dina ekonomier.Många föräldrar lever lönecheck till lönecheck, och har inte extra pengar att skälla ut för en piercing.Ansök om ett jobb och spara dina egna pengar.Se till att du har tillräckligt för att täcka piercing och smycken du vill ha.Berätta för dina föräldrar att du är villig att betala för en del av eller hela proceduren ur fickan.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig få ett piercing steg 20
    6. Gå utöver med dina dagliga sysslor.Du behöver inte ens prata med dina föräldrar för att visa din mognadsnivå.Gör tvätten eller disken utan att bli frågad.Volontär att ta ut papperskorgen, eller hämta din bror från hans fotbollsspel.Tillbringa mer tid med familjen på Game Night, och / eller gå ut till middag med dem.Var en riktig del av familjen och visa dem du tar ansvar.De kan då återvända och belöna dig för din nyfunna mognad och stående.
    Gör inte: Nämna piercing varje gång du gör en chore.
    Do: Fortsätt att göra extra sysslor i minst en kort tid efter piercingen.
  • Tips

    Tala tydligt när du pratar med dina föräldrar.Håll dig fokuserad på målet.
  • Din forskning ska vara noggrann.Du borde veta vilken typ av piercing du vill, smycken du vill, den anläggning du vill gå till, och de potentiella medicinska konsekvenserna.
  • Efter ditt första samtal, ta en paus.Kom tillbaka om en månad för att ge dina föräldrar tid att mulla det.
  • Köp klipp-på smycken för att se hur du ser ut med piercingen innan du får det permanent.
  • Varningar

    Gnälla inte, gråta, argumentera eller skrika. Det visar bara dina föräldrar hur omogna du är.
  • Piercingar, beroende på typ, orsaka ett brett spektrum av smärta.Det är bäst att samråda med en läkare och en piercing professionell för att få sin åsikt om vilken typ av smärta som förväntas.
  • Låt bli "insekt" dina föräldrar.Medan uthållighet är anmärkningsvärt, kan ständigt nagging leda till ännu mer misstro.Ge inte dina föräldrar en ursäkt för att förneka dig din piercing.
  • Var försiktig med infektioner.Nya piercingar måste underhållas ordentligt, så alltid rena och desinficera det nyborrade området.
  • Var redo för avslag.Vissa föräldrar är så envisa att de är ovilliga att Buda.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande