Hur man rengör en septum piercing

Det är alltid spännande att få en ny piercing, men piercingar kräver lite omsorg att hålla sig ren. Om du bara har en septum piercing, involverar den huvudsakliga rengöringsmetoden havssalten tre gånger om dagen. Du bör också sträva efter att hålla piercingen ren genom att undvika aktiviteter som att simma och bara röra på piercing med rena händer. Även med utmärkt eftervård, händer infektioner. Om du märker en infektion, se en läkare direkt för utvärdering.

Steg

Metod 1 av 3:
Gör regelbundet havssalt suger
  1. Bild med titeln Clean a Septum Piercing Steg 1
1. Håll upp en rengöringsrutin i minst en månad. Medan septum piercingar tar sex till åtta månader att helt läka, behöver du bara följa en strikt rengöringsregim i ungefär en månad. Under den här tiden, suger ett havsalt tre gånger per dag.
  • Under denna tid bör du också minimera kontakt med piercing och hålla krämer och smink bort från ditt ansikte.
  • Bild med titeln Clean a Septum Piercing Steg 2
    2. Blanda din havsaltlösning. Fyll ett glas med cirka åtta uns rena kranvatten. Lägg till om en kvart tesked havsalt. Se till att du använder havsalt och inte bordsalt. Blanda lösningen med en sked tills saltet löser upp.
  • Använd varmt vatten, eftersom det kommer att hjälpa till att lösa upp saltet. Undvik mycket varmt vatten, eftersom det kan vara obekväma.
  • Bild med titeln Clean a Septum Piercing Steg 3
    3. Blöt din piercing i lösningen. Blötläggning av en septum piercing kan vara lite obekväma, men det är en viktig del av läkningsprocessen. Dunk din piercing i lösningen i fem till 10 minuter. Om du sänker din piercing i vatten blir obekväma, kan du också trycka på en bomullsboll mättad med lösningen på din piercing i ca 10 minuter.
  • Bild med titeln Clean a Septum Piercing Steg 4
    4. Rengör jordskorpan med en Q-tips. Efter att ha blötlägger din piercing, ta en ren q-tip. Doppa slutet på Q-spetsen i piercinglösningen. Använd Q-spetsen för att försiktigt gnida bort någon skorpa som bildar runt din piercing.
  • Bild med titeln Rengör en septum piercing steg 5
    5. Blöt din piercing tre gånger om dagen. För att hålla din piercing ren, blötlägga det runt tre gånger om dagen. Gör en blöt på morgonen, en annan på eftermiddagen och en annan på kvällen. Blöt inte din piercing mer än tre gånger om dagen, men eftersom det kan torka ut och öka risken för komplikation.
  • Du kan göra en del av din dagliga rengöring i duschen genom att koppla dina händer för att göra en pool med vatten och sedan blåser bubblor med näsan i det. Du bör fortfarande vara säker på att rengöra med en saltlösning minst en gång om dagen, men!
  • Metod 2 av 3:
    Hålla septum ren
    1. Bild med titeln Clean a Septum Piercing Steg 6
    1. Undvik att röra på piercing. Rör inte piercingen om det inte är under rengöringsprocessen. Om du rör på piercingen, tvätta händerna ordentligt först. Ju mindre kontaktar dina händer med piercing, desto lägre risk för en infektion.
  • Bild med titeln Clean a Septum Piercing Steg 7
    2. Använd mildare produkter på ditt ansikte. Om du använder andra produkter på ditt ansikte, som fuktgivare eller ansikte tvättar, håll dem borta från septum piercing så mycket som möjligt. Du bör också använda mildare rengöringsmedel och fuktgivare gjorda med naturliga ingredienser. Undvik att använda något med alkohol eller peroxid. Du bör också avstå från att använda någonting doft på ditt ansikte.
  • Undvik dessa produkter i ungefär fyra till sex veckor, eftersom det här är längden det tar en septum att läka.
  • Bild med titeln Clean a Septum Piercing Steg 8
    3. Simma inte tills din piercing har läkt. Håll dig borta från sjöar och simbassänger medan din piercing är helande. Även klorpooler har många bakterier som kan få in din piercing och orsaka komplikationer.
  • Du kan börja aktiviteter som att simma igen efter fyra till sex veckor, vilket är när piercingen kommer att bli läkt. En gång läkt, kommer det att finnas mindre smärta och crustiness runt piercingen.
  • Metod 3 av 3:
    Hantera komplikationer
    1. Bild med titeln Clean a Septum Piercing Steg 9
    1. Känna igen en infektion. De flesta septum piercingar kommer att läka upp utan problem om du håller dem rena. Tyvärr händer emellertid infektioner ibland. Följande är tecken som din piercing har blivit smittad:
    • Gul eller grön urladdning.
    • En klump nära piercing.
    • Intensiv smärta, rodnad eller svullnad.
  • Bild med titeln Clean a Septum Piercing Steg 10
    2. Ta inte bort dina smycken. Din första impuls kan vara att ta bort dina smycken om du märker tecken på en infektion. Men detta kan faktiskt göra infektionen värre. Om hålet i din piercing stängs kan detta bilda en abscess som kan ha allvarliga medicinska komplikationer.
  • Bild med titeln Clean a Septum Piercing Steg 11
    3. Se en läkare direkt. Om din piercing blir smittad, gör omedelbart ett möte med en läkare. Infektioner bör inte behandlas utan medicinsk hjälp och självmedicinering kan förvärra en infektion.
  • Bild med titeln Rengör en septum piercing steg 12
    4. Ta några läkemedel som din läkare föreskriver. Infektioner behandlas vanligtvis via topiska eller orala antibiotika. Ta hela rundan av några antibiotika som din läkare föreskriver, även efter att symtom på en infektion har gått.Med snabb, korrekt behandling kan en genomborrad septuminfektion snabbt behandlas.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande