Hur man rengör en ny öra piercing

Om du nyligen fick en ny öra piercing, är du noga upphetsad att kunna stänga av din piercingstud för nya stilar. Innan du kan göra det, måste du ordentligt rengöra och ta hand om din nya piercing för att undvika infektion. Medan du behöver vara tålmodig och ägnas åt uppgiften att städa din piercing, är processen tacksam ganska enkel.

Steg

Del 1 av 3:
Skydda dina öron medan de blir genomborrade
  1. Bild med titeln Rengör ett nytt öronpiercing steg 1
1. Välj en ren, professionell plats att få dina öron genomborrad. Hälso- och sjukvårdspersonal rekommenderar starkt att du aldrig genomtränger dina öron själv hemma.Istället borde du hitta en plats där utbildade proffs kommer att göra det för dig. Medan det inte finns någon garanti att du inte senare får en infektion, kommer att börja med att gå till en ren plats, hjälper till att dina öron kommer att läka ordentligt.
  • Det finns ingen federal reglering av piercingindustrin, och många stater har inte lagstiftning om ämnet, så du vill undersöka och besöka olika butiker och salonger personligen så att du kan kolla på renlighet och lära dig om hur upplevt Piercers är.
  • Bild med titeln Rengör ett nytt öronpiercing Steg 2
    2. Få recensioner av de priser du har i åtanke. Om du aldrig har haft en piercing innan, är ett bra sätt att hitta ett säkert ställe att undersöka dina vänner för personliga rekommendationer. Fråga dem vad proceduren var och om de hade svårt att rengöra sina piercingar eller om de senare fick infektioner.
  • Du bör också studera sina piercingar: Gillar du hur piercingarna placerades?
  • Förutom att se vad dina vänner rekommenderar, kan du också gå online för att leta efter recensioner om butikerna du tänker på att gå till för din piercing.
  • Bild med titeln Rengör ett nytt öronpiercing Steg 3
    3. Se till att piercingutrustningen och örhängen (er) är steriliserade. När du är på din scouting uppdrag att hitta det bästa stället att få dina öron genomborrat, hålla dig och titta på andra människor som de är trängda, och intervjua också personalen. Se till att all utrustning som ska användas, och även smycken, steriliseras i förväg.
  • Experter rekommenderar att du letar efter en autoklav i affären, som är en steriliseringsmaskin.
  • Bild med titeln Clean a new öra piercing steg 4
    4. Verifiera att endast färska, engångsnålar används. Hälsoexperter rekommenderar också att du undviker piercingbarer där nålar återanvänds, även om de förmodligen steriliseras mellan användningen.
  • Undvik att gå till en salong eller butik som använder piercingpistoler. Även när nålen byts ut mellan användningen, kan pistolen fortfarande ha blod eller vävnad på det från tidigare kunder. Piercing pistoler orsakar också en hel del vävnadsskada jämfört med piercing nålar.
  • Bild med titeln Rengör ett nytt öronpiercing Steg 5
    5. Ta extra försiktighetsåtgärder om du har din öronbrusk genomborrad. Medan du alltid vill välja den säkraste, renaste platsen är möjligt när du får en piercing, bör du vara extra vaksam om du vill att din brosk genomborrad. Eftersom brosk inte har egen blodtillförsel kan det ta längre tid att läka, och det kan också vara mycket svårare att effektivt behandla en infektion om man ska utvecklas.
  • Hälso- och sjukvårdspersonal rekommenderar att endast färska nålar används för att genomborra ditt brosk.
  • Varning: Piercing pistoler kan orsaka allvarliga skador på brosk, inklusive splittrande och permanent ärrbildning. De kan också öka dina chanser att utveckla en broskinfektion. Få aldrig ditt brosk genomborrad med en piercingpistol.

  • Bild med titeln Rengör ett nytt öronpiercing Steg 6
    6. Se till att piercen tar rätt säkerhetsåtgärder. Låt bara någon piercera dina öron om de börjar med att tvätta sina händer ordentligt eller använda handrengörare. De bör också bära handskar och ordentligt rena och sterilisera örat innan du piercerar det.
  • Var inte rädd för att gå upp ur stolen om din piercer hoppar över några av dessa steg.
  • Del 2 av 3:
    Rengör din nya piercing
    1. Bild med titeln Rengör ett nytt öronpiercing Steg 7
    1. Rengör den omgivande huden och dina händer med en mild anti-bakteriell tvål eller tvätta. Innan du rengör din nya piercing direkt är det viktigt att dina händer och hela ditt öra är rena så att du inte introducerar smuts eller bakterier i ditt sår.
    • Välj en mild tvål och undvik några rengöringsmedel med parfymer, vilket kan irritera din känsliga hud.
    Expertips
    Sasha blå

    Sasha blå

    Professionell kropp Piercersasha Blue är en professionell kropp Piercer och ägaren av 13 Bats tatuering och piercing studio i San Francisco Bay Area. Sasha har över 20 års erfarenhet av professionell kropp, som börjar med sin lärling i 1997. Hon är licensierad med San Francisco län i Kalifornien.
    Sasha blå
    Sasha blå
    Professionell body piercer

    Försök att undvika att du rör din piercing så mycket som möjligt. Varje gång du trycker på din piercing kan du irritera det och få det att ta så mycket längre tid att läka. Också, om du inte har tvättat dina händer, kan du överföra bakterier till piercing.

  • Bild med titeln Clean a new öra piercing steg 8
    2. Använd en enkel saltlösning för att rengöra din piercing. Medicinska proffs rekommenderar att du använder en saltlösning (salt) lösning för rengöring. Det är bäst att köpa en steril saltlösning eller sårtvätt från din piercer eller en drogbutik, men du kan också förbereda en själv:
  • Blanda 1/8 tesked (0.6 g) havsalt med 8 vätskesounces (240 ml) varmt vatten. Använd inte bordsalt, som innehåller anti-caking ingredienser som kan orsaka irritation. Var noga med att mäta saltet försiktigt så att du inte skapar en alltför saltlösning, som kan skada den helande vävnaden.
  • Bild med titeln Rengör ett nytt öronpiercing Steg 9
    3. Applicera saltlösningen med ren, engångsbomull 2 ​​gånger om dagen. I stället för att återanvända tvättdukar, bör du doppa gasväv eller en bomullsboll i din saltlösning varje gång du rengör din piercing. Använd inte bomullspinne, som kan irritera piercingen.
  • Applicera försiktigt saltlösningen runt din piercing.
  • Bild med titeln Clean a new öra piercing steg 10
    4. Vrid försiktigt den piercing fram och tillbaka. För att få saltlösningen under hela planeringen rekommenderar många experter att du försiktigt flyttar din piercing fram och tillbaka när du rengör den.
  • Bild med titeln Rengör ett nytt öronpiercing Steg 11
    5. Var försiktig så att du inte överrätta din piercing. Tvätta din nya piercing mer än två gånger om dagen kan leda till irritation, vilket kan förlänga läkningsprocessen längre än nödvändigt.
  • Bild med titeln Rengör ett nytt öron piercing steg 12
    6. Undvik att använda gnidningsalkohol eller väteperoxid på din piercing. Medan du kanske tror att alkohol eller peroxid kommer att sterilisera din piercing, kan båda dessa faktiskt sänka läkningsprocessen genom att torka ditt sår och döda friska hudceller.
  • Bild med titeln Clean a new öra piercing steg 13
    7. Avstå från att tillämpa ytterligare medicin till din piercing. Experter rekommenderar också att du inte använder några salvor eller antibiotiska krämer om inte riktat till en läkare för en infektion. Dessa kan också vara kontraproduktiva för läkningsprocessen eftersom de kan sakta syrgasflödet till ditt sår.
  • Eftersom de är så klibbiga kan de också fälla smuts och bakterier, vilket potentiellt sätter upp dig för ytterligare problem.
  • Del 3 av 3:
    Fortsätter att ta hand om din piercing
    1. Bild med titeln Rengör ett nytt öronpiercing steg 14
    1. Håll din piercing så torr som möjligt. Särskilt när din piercing är färskt (i minst 3 dagar), bör du hålla den så torr som möjligt. Medan det naturligtvis kommer att vara våt när du applicerar din saltlösning, vill du låta din piercing torka ut snabbt.
  • Bild med titeln Rengör ett nytt öron piercing steg 15
    2. Dusch noga. Om du inte behöver tvätta håret, försök ha på dig en duschkap när du duschar eller badar. Om du tvättar ditt hår, gör du bäst för att hålla schampon och vatten borta från öronen.
  • Tänk inte att låter schampo tvätten över dina öron kommer att vara tillräcklig för att rengöra dina piercingar. Om något, kan ingredienserna i din kropps tvätt eller schampo ytterligare irritera din piercing.
  • Bild med titeln Rengör ett nytt öron piercing steg 16
    3. Hoppa över poolen. Du bör också leta efter andra former av träning förutom att simma medan du väntar på din nya piercing att läka. Håll dig borta från offentliga pooler och badtunnor, eller om du verkligen vill eller behöver besöka dem, så är det självklart att du inte borde dunk ditt huvud!
  • Bild med titeln Rengör ett nytt öronpiercing Steg 17
    4. Tillåta endast rena material att röra din piercing. Förutom att se till att dina händer och rengöringsmaterial är sterila, bör du noggrant tvätta alla dina sängkläder, hattar och halsdukar som kan komma i kontakt med din nya piercing.
  • Du kan till och med vilja ha på sig ditt hår dras tillbaka från din piercing ett tag.
  • Bild med titeln Rengör ett nytt öronpiercing Steg 18
    5. Behandla din piercing försiktigt. Om du bara har 1 öra pierced, kommer du förmodligen att hitta det bekvämare att sova på motsatt sida, och ditt öra kan läka snabbare som ett resultat.
  • Om båda dina öron är genomborrade, försök sedan sova på ryggen och undvika att göra någonting som kommer att sätta press på piercingarna.
  • Bild med titeln Rengör ett nytt öronpiercing Steg 19
    6. Justera dina telefonvanor. Du vill också vara försiktig när du pratar i telefonen för att inte sätta press på ditt öra och inte ta med din telefon (som kan haka ganska mycket smuts och bakterier) i direkt kontakt med din piercing.
  • Överväg att använda högtalartelefonfunktionen ett tag!
  • Bild med titeln Rengör ett nytt öronpiercing Steg 20
    7. Var på utkik efter tecken på infektion. Även om du följer alla ovanstående steg religiöst, kan du utveckla en infektion. Se din piercer om du misstänker en infektion. De kan föreslå hembehandlingar för att försöka eller rekommendera att se doktorn om du verkar ha en allvarlig infektion.
  • Om ditt öra eller den omgivande huden är röd eller svullnad, kan du få en infektion som utvecklas.
  • Ett infekterat öra kan också producera en grön eller gul urladdning, och kan vara extra anbud till beröringen.
  • På samma sätt, om ditt öra är varmt till beröringen eller om du utvecklar en feber, kan din nya piercing smittas, i vilket fall du definitivt borde söka läkarvård.
  • Bild med titeln Rengör ett nytt öronpiercing Steg 21
    8. Lämna din örhänge i om du misstänker en infektion. Medan du kan bli frestad att omedelbart ta bort din piercing om du tror att du har en infektion, är det bäst att vänta tills du har sett en professionell piercer eller en läkare.
  • Om du tar örhängen ut för tidigt kan det börja läka över och fälla infektionen inuti såret. Detta kan leda till bildandet av en abscess, som kan vara allvarlig och smärtsam att ta hand om.
  • Bild med titeln Rengör ett nytt öronpiercing Steg 22
    9. Prata med din läkare om starkare antibiotika för en broskinfektion. Din broskpiercing kan vara mer sannolikt att bli smittad, och om det gör det kommer det troligen att bli svårare att behandla än en vanlig piercing. Detta beror på att brosket inte har egen blodtillförsel, och det är därför svårare för dina föreskrivna antibiotika att göra sitt arbete.
  • Prata med din läkare om vad som ordineras för din infektion - ett starkare läkemedel är ofta nödvändigt.
  • Bild med titeln Clean a new öra piercing steg 23
    10. Utesluta en metallallergi. Om ditt öra inte verkar smittat, men är obekväma, kliande eller lite svullet, kan du ha en känslighet eller allergi mot den metall som används i din piecing. Många människor är allergiska mot nickel, kobolt och / eller vitt guld.
  • De bästa valen för en ny piercing är niob, titan eller 14 eller 18 karat guld.
  • Bild med titeln Rengör ett nytt öron piercing steg 24
    11. Ha tålamod. Även med noggrann rengöring och ingen infektion kan en öronpiercing ta ett tag att läka. Om du genomborrade din öre, bör du planera att vänta 4 till 6 veckor för att det ska läka helt.
  • Om du genomborrade din pinna (området ovanför ditt öra), kan det ta upp till 12 till 16 veckor att läka.
  • Bild med titeln Rengör ett nytt öron piercing steg 25
    12. Håll din piercing stud i tills ditt öra är helt läkt. Om du tar ut din piercing innan såret är helt läkt, kan hålen (erna) börja stänga över. Således borde du lämna dem, till och med att sova, tills piercingen har läkt helt.
  • Även efter att piercingen har läkt, är det en bra idé att hålla något så mycket som möjligt för att förhindra att det stängs upp.
  • Bild med titeln Clean a new öra piercing steg 26
    13. Fortsätt att hålla det rent. Gör det till en del av din rutin för att torka ner dina örhängen med att gnugga alkohol när du tar ut dem, och igen innan du lägger dem (eller ett annat par) igen.
  • Det här enkla steget hjälper till att se till att dina öron är friska och att du kan njuta av experimenterande med roliga och olika tillbehör.
  • Tips

    Ovanstående rengöringsprocedur kan följas för alla typer av öronpiercing, vare sig tragus, Rook eller Helix Piercing.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande