Hur man rengör en industriell piercing

En industriell piercing är vanligtvis i öratens övre brosk. Den består av två enskilda piercingar som är anslutna med en stång. Industriella piercingar kan enkelt bli smittade om de inte är ordentligt rengjorda och omhändertagna. Du bör rengöra en industriell piercing två gånger dagligen med antibakteriell tvål eller med en lösning av varmt vatten och havsalt under hela läkningsperioden.

Steg

Metod 1 av 3:
Rengör din piercing med antibakteriell tvål
  1. Bild med titeln Rengör ett industriellt piercing steg 1
1. Kör varmt vatten över piercingen. I duschen, eller med huvudet under en kran, kör varmt vatten på örat i ca 30 sekunder. Denna process kommer att lossna eventuella torkade hud- eller skorpa områden som har bildats sedan den sista rengöringen.
  • Bild med titeln Rengör ett industriellt piercing steg 2
    2. Använd fingrarna för att rengöra piercing. Skölj antibakteriell tvål och varmt vatten tillsammans med dina händer. Använd ditt pinky finger för att täcka metallstången med tvål och vrid sedan piercing runt flera gånger. Använd ditt pinkyfinger för att arbeta tvålen bakom stången på insidan av örat och runt de genomborrade hålen i tre minuter.
  • Bild med titeln Rengör ett industriellt piercing Steg 3
    3. Skölj och torka piercingen. Efter att ha rengjort din piercing i tre minuter med antibakteriell tvål, skölj smycken och piercing med flytande vatten tills all tvål är borta. Med en engångshandduk, klappa piercing torr.
  • Metod 2 av 3:
    Rengör din piercing med ett havsalt suga
    1. Bild med titeln Rengör ett industriellt piercing steg 4
    1. Gör en havsaltlösning. Hitta en ren, en-liters plastbehållare som en tupperware. Behållaren ska kunna klara värmen av kokande vatten. Tillsätt en tesked havsalt till behållaren. Fyll resten av behållaren med kokande vatten. Låt blandningen svalna tills det är väldigt varmt.
  • Bild med titeln Rengör ett industriellt piercing steg 5
    2. Donerge ditt öra i vattnet. När vattnet har svalnat till en temperatur som fortfarande är mycket varm, placera behållaren på ett bord. Sitta i en stol bredvid bordet och luta sig över behållaren. Dondera ditt öra helt i vattnet. Håll det nedsänkt i 5 minuter.
  • Bild med titeln Rengör ett industriellt piercing steg 6
    3. Blötlägg med en bomullsplatta istället. Om du inte vill fullt ut döma ditt öra, kan du rengöra piercing med en bomullsmakeupplatta istället. Blötlägg bomullsplattan i havssaltlösningen och applicera dynan i ditt öra i fem minuter.
  • Bild med titeln Rengör ett industriellt piercing steg 7
    4. Låt piercingen lufttorka. När du har blötte din piercing i havssaltlösningen måste du låta den torka. Låt piercing helt lufttorka efter suget. Rör inte piercing mellan rengöring.
  • Metod 3 av 3:
    Öva säker eftervård
    1. Bild med titeln Rengör ett industriellt piercing steg 8
    1. Rengör dina händer innan du rör på piercing. Det är oerhört viktigt att du inte rör din piercing med orena händer. Innan du rör eller rengör din piercing, bör du tvätta händerna med tvål och varmt vatten. Se till att du tvättar händerna i minst 20 sekunder efter lathering och skölj sedan med varmt vatten.
  • Bild med titeln Rengör ett industriellt piercing Steg 9
    2. Rengör din piercing två gånger om dagen. För att undvika infektion måste du rengöra din industriella piercing två gånger om dagen under läkningstiden, vilket kan ta var som helst från fyra veckor och sex månader. Arbeta städningen i ditt dagliga schema. Till exempel kan du rengöra piercing efter frukost och innan du lägger dig varje natt.
  • Om du inte rengör din piercing regelbundet kan det bli smittat eller ta längre tid att läka.
  • Tänk på att industriella piercingar tar längre tid att läka än vanliga. När din piercing har läkt, bör det inte längre vara anbud till beröringen. Det är dock en bra idé att göra ett möte med din läkare eller piercer för att avgöra om din piercing har läkt helt.
  • Bild med titeln Rengör ett industriellt piercing steg 10
    3. Besök en läkare om du ser tecken på infektion. Rödhet, röda linjer eller gul urladdning nära din industriella piercing är tecken på piercing kan vara smittad. Om du har dessa symtom, eller om du upplever svullnad eller extrem smärta, gör ett möte med din läkare så snart som möjligt.
  • Om du ser crustiness runt din piercing, välj inte på det. Lämna det så att läkaren kan undersöka det och ta ett prov.
  • Bild med titeln Rengör ett industriellt piercing steg 11
    4. Undvik att suga din piercing vid badning eller simning medan det läker. En industriell piercing kan ta var som helst från en månad till sex månader för att läka. Förutom att städa din piercing är det viktigt att du undviker att blötlägga det under den här tiden. Du borde inte suga på piercingen medan du tar ett bad, duschar eller tvättar ditt hår. Du bör också undvika att simma.
  • Bild med titeln Rengör ett industriellt piercing steg 12
    5. Byt ut kläderna och sängkläderna regelbundet. Det är viktigt att du bär rena kläder och sover på rena lakan medan din piercing är helande. Om du inte gör det kan du bjuda in bakterier i din piercing. Detta kan leda till oönskade och potentiellt allvarliga infektioner.
  • Ändra dina kläder varje dag.
  • Lägg rena lakan på din säng minst en gång per vecka.
  • Tips

    Ovanstående rengöringsprocedur kan följas för tragus, Rook, och Helix Piercing också.

    Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande