Hur man bestämmer sig för att få öronen eller inte

Att få dina öron genomborrad kan vara ett stort beslut. Det finns flera saker att tänka på innan du väljer om du vill pryda dina öron. Att veta vad man kan förvänta sig och de olika faktorerna att väga hjälper dig att fatta ett välgrundat beslut att du kommer att vara nöjd med.

Steg

Del 1 av 3:
Besluta om du är redo
  1. Bilden med titeln Bestäm om eller inte att få öronen genomborrad Steg 1
1. Tänk på din ålder. Det finns ingen laglig åldersbegränsning när du kan få öronen genomborrat, men du kommer att behöva undertecknat samtycke från en förälder om du är under sexton. Den genomsnittliga ålder som människor får sina öron genomborrad är sju, men det varierar från spädbarn till vuxen ålder.
  • Om du är i skolan är det viktigt att överväga skolans regler om kroppspiercing. Om de inte är tillåtna kanske du vill vänta med att få dem genomborrat.
  • En bra indikator på om du är gammal nog för att få öronen genomborrad är om du kan ta hand om piercerade öron.
  • Bild med titeln Bestäm om eller inte att få öronen genomborrad Steg 2
    2. Tänk på kostnaden. Att få dina öron genomborrad innebär två kostnader: kostnaden för piercing och kostnaden för smycken. Du måste betala Piercer för sin tid och material, och betala för örhängen du kommer att ha genomborrat. Ibland kan du ta med egna örhängen, men det är ovanligt. Se till att du har pengarna tillsammans innan du förbinder dig att få öronen genomborrad.
  • Kostnaden kommer att sträcka sig beroende på var du går. Om du går till en köpcentrum (som Claire) betalar du mindre än om du går till en piercingsalong. En salong kommer sannolikt att vara mer steril och ha fler smycken att välja mellan.
  • Den genomsnittliga kostnaden för en öronbearbetning är mellan $ 20 och $ 55, beroende på smycken.
  • Bild med titeln Bestäm om eller inte att få öronen genomborrad Steg 3
    3. Lär dig om den eventuella smärtan. Att få öronen pierced är inte en mycket smärtsam process, men det sting i några sekunder. Tillbringa en tid med tanke på om du känner att du har rätt smärtstolerans för en piercing. De flesta piercers kommer att tillämpa numrerande agenter i öronen innan de genomtränger dem för att tråkiga smärtan. Vissa typer av öronpiercingar skadar mer än andra. Den typiska öronbearbetningen är minst av de smärtsamma piercingarna.
  • Ibland kan du förvänta dig svullnad och rodnad efter piercing. Dessa kan orsaka irritation och smärta om du rör dina öron för mycket.
  • Del 2 av 3:
    Med tanke på utanför faktorer
    1. Bild med titeln Bestäm om eller inte att få öronen genomborrad Steg 4
    1. Överväga medicinska skäl som kan göra piercing riskabelt. Det finns några villkor som kan hindra dig från att få öronen genomborrat, eller göra det till en obekväm process. Prata med din läkare innan du fattar ett slutgiltigt beslut för att se till att det är ett säkert drag.
    • Om du får utslag eller lesioner på öronen kanske du vill undvika att piercing dem.
    • Om du har en autoimmun störning som kan avbryta läkningsprocessen kanske du vill undvika att piercing dem.
    • Om du har allergier mot smycken eller metaller kanske du vill undvika att piercing dem.
  • Bild med titeln Bestäm om eller inte att få öronen genomborrad Steg 5
    2. Tänk på arbete och skola. Har du ett jobb? Finns det en klädkod på din skola? Vissa arbetsgivare kan förbjuda vissa typer av piercingar. Medan vanliga piercerade öron är förmodligen fina, broskpiercingar, flera öronpiercingar eller andra okonventionella piercingar kan vara förbjudna av din arbetsplats eller skola.
  • Titta över din skoles klädkod. Det är förmodligen i en handbok som ges till dig i början av året om skolreglerna. Du kan också fråga en lärare eller administratör på din skola för en kopia av din klädkod om du inte kan hitta en. Se om några typer av piercingar är förbjudna av din skola.
  • Om du har ett deltidsjobb, fråga din chef om politiken om piercingar. Om din arbetsplats förbjuder vissa typer av öronpiercingar, är det en dålig idé att få öronen genomborrat i dessa mode.
  • Bild med titeln Bestäm om eller inte för att få öronen genomborrad Steg 6
    3. Prata med dina föräldrar. Dina föräldrar bör konsulteras om du överväger att få öronen genomborrad. De kan ha regler om att ha på sig smycken hemma, och kanske vill att du ska vänta tills en viss ålder för att få öronen genomborrad.
  • Välj en lugn miljö för att prata med dina föräldrar, som ditt vardagsrum efter skolan. Se till att du väljer en tid fri från externa begränsningar, som extracurriculars och arbete.
  • Förklara dig lugnt för dina föräldrar varför du vill få dina öron genomborrad. Låt dem veta att du har tittat på kostnaden och förstår återhämtningsperioden.
  • Om dina föräldrar säger, "Nej," Acceptera detta för nu. Klagande kan frustrera dina föräldrar mer. Du kanske vill acceptera svaret och sedan be om tillstånd igen om några månader eller på ett år. Dina föräldrar kan vara mer villiga att låta dig genomborra dina öron om du är äldre.
  • Del 3 av 3:
    Bestämmer hur man ska bli genomborrad
    1. Bild med titeln Bestäm om eller inte för att få öronen genomborrad Steg 7
    1. Tänk på olika typer av lobe piercingar. De flesta får sina öronbesökningar, vilket är det mest accepterade hörläget. Det kommer att anses lämpligt på de flesta skolor och anställningsställen. Smycken är genomborrad genom den lösa sektionen på framsidan av örat precis ovanför öronen. Människor kommer ofta att lägga studs eller hoops i denna piercing.
    • Du kan också få flera hål i öronloben, så att du kan visa många olika örhängen samtidigt.
    Expertips

    Det finns många olika placeringar du kan välja för öronpiercingar, beroende på estetik du vill ha.

    Roger Rodriguez

    Roger Rodriguez

    Piercing Specialistroger Rodriguez, även känd som Roger Rabbb!t, är ägare till antika prydnadsbyggnad, en piercingstudio baserad i Los Angeles, Kalifornien-området. Med över 25 års piercingupplevelse har Roger blivit mede ägaren av flera piercingstudior som avundsjuka kroppspiercing och rebell rebell öron piercing och lär ut hantverket av kroppspiercing vid gamla prydnad. Han är medlem i föreningen av professionella piercers (app).
    Roger Rodriguez
    Roger Rodriguez
    Piercingspecialist
  • Bild med titeln Bestäm om eller inte för att få öronen genomborrad Steg 8
    2. Titta på broskpiercingar. Du kan också genomborra brosket på ditt öra. Detta är det styvare området som omger ditt öra. Brosk piercingar är mindre vanliga, men många föredrar utseendet. Håll i åtanke piercing brosk är mer smärtsamt än köttiga områden som öronen. Det finns många telefonappar du kan ladda ner som låter dig ladda upp en bild av dig själv och förhandsgranska flera piercingar med den bilden. Överväg att använda en app så här för att bättre visualisera en potentiell piercing om du går en icke-konventionell rutt.
  • Rooken är genomborrad genom broskens vik i ditt öra strax ovanför öppningen till öronhålet. Det är ofta genomborrat med en skivstång eller ibland en stud.
  • Industriella och orbital piercingar genomborras genom det yttre, övre brosket i ditt öra. Industrin är vanligtvis en piercing med två hål. Orbitalet är vanligtvis mer än en piercing sida vid sida (små hoops eller studs).
  • Helixen är genomborrad genom ytterbrusk på utsidan av ditt öra. Det finns många olika sätt att denna piercing kan göras. Vissa kommer att ha flera hål med ett smycke. Vissa har flera bitar av smycken sida vid sida.
  • Framåthelixen är genomborrad genom öratens yttre främre brosk. Människor brukar lägga en liten hoop eller stud i denna piercing.
  • Bild med titeln Bestäm om eller inte att få öronen genomborrad Steg 9
    3. Bestämma var du ska bli genomborrad. Det finns två huvudmetoder för piercings öron, med hjälp av en fjäderbelastad piercingpistol eller en steriliserad nål. De flesta "Mall-butikerna" använder piercingpistoler, som genomtränger örat genom att skjuta örhängen genom örat. De flesta piercing salonger använder ihåliga steriliserade nålar. Tatueringsboken använder också steriliserade nålar, men det kan finnas specifika ålderskrav för att få en piercing gjort på en tatueringslista i vissa stater. De piercerar genom att avlägsna köttet när de sätts in i målplatsen på örat. De lägger sedan örhängen i hålet.
  • Om du går till en köpcentra, kommer du sannolikt att betala mindre. Du får inte få samma standarder för sterilisering som du kommer att få på en piercing salong.
  • Forskningsalternativ innan du fattar ett beslut. Se till att den plats du går till har bra recensioner. Om proceduren inte är steril kan du riskinfektion.
  • Var inte rädd för att fråga Piercer om sin träning och hur länge de har piercing öron. De flesta av dem är glada att ge denna information.
  • Vissa dermatologer och barnläkare kommer att genomborra öron för barn. Fråga din om det är ett alternativ också.
  • Bild med titeln Bestäm om eller inte att få öronen genomborrad Steg 10
    4. Välj dina smycken. Det finns många alternativ när det gäller smycken du kan få för din piercing. Du kan välja enkla studs eller små hoops. Tänk på att din första uppsättning smycken ska vara lätta att rengöra, så välj inte något för galen.
  • Den typ av metall du får är viktig. Du vill få implantatkvalitativt rostfritt stål, guld eller titan. Dessa metaller är hypoallergena och kommer inte att irritera din hud medan du läker.
  • Se till att slutet av piercingposten är liten och har en bra punkt så det glider genom hålet.
  • Expertips

    Undvik att gå till en studio som försöker sälja dig smycken av silver, eller något pläterat eller belagt, eftersom de kommer att bryta ner över tiden.

    Roger Rodriguez

    Roger Rodriguez

    Piercing Specialistroger Rodriguez, även känd som Roger Rabbb!t, är ägare till antika prydnadsbyggnad, en piercingstudio baserad i Los Angeles, Kalifornien-området. Med över 25 års piercingupplevelse har Roger blivit mede ägaren av flera piercingstudior som avundsjuka kroppspiercing och rebell rebell öron piercing och lär ut hantverket av kroppspiercing vid gamla prydnad. Han är medlem i föreningen av professionella piercers (app).
    Roger Rodriguez
    Roger Rodriguez
    Piercingspecialist
  • Bild med titeln Bestäm om eller inte att få öronen genomborrad Steg 11
    5. Ta hand om din piercing. Att få öronen pierced lämnar dem sårbara för infektion, så se till att du bryr dig om dem efter piercing. Den genomsnittliga helande tiden för piercerade öron är fyra till sex veckor. Eftervårdsprocessen tar inte mycket tid men kräver konsistens. Din piercer ska ge dig detaljerade eftervårdsinstruktioner.
  • Håll de genomborrade örhängen i öronen tills dina hål är läkt. Först då kan du ändra dina örhängen till en annan uppsättning örhängen.
  • Tvätta alltid händerna innan du rör eller rengör din piercing. Var noga med att ta bort eventuellt torkat crusted material som har ackumulerats runt piercingen.
  • Applicera mild tvål eller saltlösning till piercing med en bomullsboll. Skölj och torka området. Gör det två gånger om dagen under läkningsprocessen.
  • Om du har eftervårdslösning kan du använda det istället för tvål.
  • Community Q & A

    Sök
    Lägg till ny fråga
    • Fråga
      Gör öronpiercing skadad?
      Samhällsansvar
      Samhällsansvar
      Inte mycket, för de flesta. Det känns som en skarp nypa, men efter några sekunder lättar smärtan.
      Tack!
      Ja Nej
      Inte till hjälp 0helpful 58
    • Fråga
      Efter mina öronpiercingar läka, måste jag tvätta mina händer innan jag rör eller ändrar mina örhängen?
      さい ちょう
      さい ちょう
      Samhällsansvar
      Det är inte ett måste, men det rekommenderas att tvätta händerna innan du rör eller ändrar örhängen för att undvika bakterier och få en infektion.
      Tack!
      Ja Nej
      Inte hjälpsam 2helpful 39
    • Fråga
      Är det smärtsamt att sova med studs?
      Samhällsansvar
      Samhällsansvar
      Sova med studs i kan vara smärtsamt, men är en mycket liten smärta. Om du sover med studs, försök att inte lägga för mycket tryck på dina öron.
      Tack!
      Ja Nej
      Inte hjälpsam 3helpful 35
    Se fler svar

    Tips

    Om du får en infektion, besök läkaren.

    Varningar

    Att inte ta hand om dina öron kan orsaka infektion.
  • Använd inte antibakteriell salva eller väteperoxid på din piercing. De kommer att förhindra piercing från läkning.
  • Simma inte i offentliga pooler eller jacuzzier tills din piercing läker, för att undvika infektion.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande