Hur man bestämmer vilken piercing som är bäst för dig

Att få en piercing kan vara både spännande och givande. För att säkerställa att du inte kommer att ångra ditt beslut är det viktigt att välja en som är rätt för dig, och det kommer att göra dig den mest bekväma. Lär dig de grundläggande riktlinjerna för att överväga hur man gör det stora beslutet, och specifika tips, fördelar och nackdelar, för alla typer av piercing.

Steg

Metod 1 av 4:
Brainstorming
  1. Bild med titeln Bestäm vilken piercing som är bäst för dig Steg 1
1. Tänk på synligheten av piercing. Öron och ansikts piercingar är mycket synliga, vilket kan orsaka problem i skolan eller arbeta för vissa människor. Om du funderar på att få en piercing, se till att du inte behöver ta den ut i skolan eller på jobbet.
  • Om du är på att få en, tänk på täcker din piercing sålänge. Ibland kommer skolor att tillåta piercingar att vara täckta med ett litet bandage medan det läker.
  • Bild med titeln Bestäm vilken piercing som är bäst för dig Steg 2
    2. Använd en tillfällig piercing. Tillfälliga ringar kan försiktigt klippas på den plats du överväger piercing, så att du kan vänja dig vid synen.
  • Om du inte har ett klipp-på piercing, kan du använda en liten klistermärke-backad pärla, eller liten plastjuvel och hålla den till ditt ansikte med giftfritt vitt lim. Det kan tyckas dumt, men du kan titta på dig själv i spegeln från olika vinklar.
  • Gå ut i allmänhet om du vill. Få andra folks åsikter. Fortsätt titta på dig själv i spegeln hela dagen i olika belysningar. I slutet av dagen har du någonsin tvivel om placeringen? Om så är fallet kan du alltid göra det här steget igen.
  • Bild med titeln Bestäm vilken piercing som är bäst för dig Steg 3
    3. Ta en bild. Ta en bild av dig själv från framsidan och från olika sidor. Se hur det ser ut. Ladda upp det online för att se vad dina vänner tycker. Se till att det visar hela ditt ansikte, huvudet, i god belysning.
  • Ladda upp bilden till en bildredigerare. Det kan vara så enkelt som färg eller du kan använda en avancerad redaktör som Photoshop, eller du kan använda en onlineredaktör som Pixlr.com.
  • Placera en svart punkt (eller en bild av en ring eller stud) på ditt ansikte för att representera piercing, om du inte har ett klipp-på. Gå tillbaka från din dator och titta på den. Justera placeringen tills du har en bra uppfattning om var du vill ha det. Experimentera.
  • Bild med titeln Bestäm vilken piercing som är bäst för dig Steg 4
    4. Tänk på dina brister. Som bakåt som det kan låta, en användning av piercingar för att distrahera eller förstärka vissa saker du kanske tänker på som brister. Till exempel kan en ojämn eller squat näsa lätt täckas upp med en näsborre piercing. Gillar inte formen på din panna? Försök lägga till en ring, eller uppmärksamma andra delar av ditt ansikte, med en läpppiercing.
  • Bild med titeln Bestäm vilken piercing som är bäst för dig Steg 5
    5. Sov på det. Gör inga snäppbeslut. Ta några veckor att tänka på det. Fortsätt försöka på dina falska piercingar och se till att du gillar hur det ser ut. Tänk på hur mycket arbete det tar för att hålla rent. Se till att du verkligen vill ha det.
  • Bild med titeln Bestäm vilken piercing som är bäst för dig Steg 6
    6. Kontakta en erfaren app-certifierad piercer. Den bästa personen att prata med om några av dina piercingfrågor och bekymmer är en Piercer certifierad med Association of Professional Piercers (APP), som är skyldiga att delta i minst ett årslångt lärlingsprogram och hålla dig uppdaterad om blodburna patogensäkerhet. När du blir genomborrad, se till att du blir genomborrad av en professionell.
  • Bild med titeln Bestäm vilken piercing som är bäst för dig Steg 7
    7. Prata med dina föräldrar, om det behövs. Du kan behöva förvärva ditt föräldrars samtycke innan du får någon del av din kropp genomborrad. På vissa områden kan du vara 16 och bli genomborrad utan samtycke, medan andra områden kräver att du är 18 för att få en piercing. På vissa områden måste du vara minst 14 för att bli genomborrad, med eller utan ditt föräldrars samtycke.
  • Metod 2 av 4:
    Piercing dina öron
    1. Bild med titeln Bestäm vilken piercing som är bäst för dig Steg 8
    1. Tänk på en grundläggande lobe piercing. Öronpiercingar är den vanligaste typen av kroppspiercing. Du ser pierced öron i kyrkan och på en punk rock konsert. De flesta skolor och jobb tillåter pierced öron, men de kan också vara täckta med frisyrer ganska lätt.
    • Fördelar: Snygg och enkel, en grundläggande öronlobe piercing är en bra intro. Om du vill ha något lite mer vild, kan du få dina lobes genomborrade flera gånger, eller sträck dina piercingar med mätare efter att de läker.
    • Nackdelar: Lobe Piercings är inte det mest spännande valet, om du letar efter något lite mer "där ute." Det är fortfarande en bra introduktion.
  • Bild med titeln Bestäm vilken piercing som är bäst för dig Steg 9
    2. Tänk på en spiring i Helix. Brosket högt på örat är vanligtvis genomborrad, mångsidig och relativt smärtfri. Detta område av örat ger ett utmärkt och trendigt piercingalternativ.
  • Fördelar: Du piercing genom tunt brosk, och Helix Piercings är relativt enkla och lätta att rengöra. Det är också mångsidigt nog att ansluta till andra piercingar, även om det sticker ut från en traditionell lobe piercing. Du kan genomborra helixen eller antihelixen, något lägre på örat.
  • Nackdelar: Denna piercing sticker ut lite mer på ditt ansikte, men det är lätt att täcka med vissa frisyrer.
  • Bild med titeln Bestäm vilken piercing som är bäst för dig Steg 10
    3. Blanda upp det med en tragus piercing. Tragusen är brosk framför öronkanalen, som delvis täcker det som en liten flik. Även om det här är en något svår piercing, står det ut mycket och erbjuder ett unikt piercingalternativ.
  • Fördelar: Denna avancerade piercing sticker ut från mängden. En liten smakfull stud eller ring i tragusen kan vara ett stort uttalande. Det är också lite smärtsamt, vilket kan vara ett bra sätt att visa upp din tolerans.
  • Nackdelar: Eftersom brosket är lite tjockare än toppen av örat, gör det här piercing. Tragus örhängen är också mottagliga för vaxuppbyggnad, vilket gör frekvent rengöring. Denna piercing kan också vara lite obekväma när du bär hörlurar, särskilt öronknoppar.
  • Viket bara om tragusen är "daith," vilket vanligtvis är lite lättare och mindre smärtsamt att genomborra, men ser ganska ut som tragus piercing. Tänk på en Daith, om du är orolig över smärtan och eftervården.
  • Bild med titeln Bestäm vilken piercing som är bäst för dig Steg 11
    4. Tänk på en conch. Conch piercingar går mellan helixen och loben, längs baksidan av ditt öra. Dessa gör för en annan gemensam öra piercing.
  • Fördelar: Som alla öronpiercing är conchen relativt säker, snabb att läka, och i allmänhet lätt att ta hand om jämfört med ansikts- eller kroppspiercingar. Det ser bra ut med piercingar i barstil.
  • Nackdelar: Detta är en av de mer stor-uttalande öronpiercingerna. Du kommer definitivt att märka det.
  • Bild med titeln Bestäm vilken piercing som är bäst för dig Steg 12
    5. Tänk på andra broskpiercingar. Det finns massor av broskvikar i örat, och de flesta har genomträngts på en gång eller ett annat framgångsrikt, av erfarna och licensierade piercers på tatueringslokaler.
  • Om du vill få öronen genomborrad, få en tillfällig ring som du kan klippa på olika delar av ditt öra till experiment. Lämna det där för en dag eller två och se hur mycket du gillar det, prata sedan med Piercer för råd.
  • Expertips
    Karissa sanford

    Karissa sanford

    Body Piercing Specialistkarissa Sanford är mede ägaren av att göra mig holey body piercing, en piercing studio baserad i San Francisco Bay Area som specialiserar sig på säker och vänlig kropp piercing. Karissa har över 10 års piercingupplevelse och är medlem i Association of Professional Piercers (app).
    Karissa sanford
    Karissa sanford
    Kroppspiercing specialist

    Vilka piercingar ser bra ut tillsammans? Karissa Sanford, en piercing specialist, förklarar: "Att sätta ihop olika piercingar kan se ut som en hodge-podge, men med rätt smycken kan en grupp piercingar flöda ihop snyggt. Rätt smycken kan få det att se det normala och charmiga. Du bör försöka hitta smycken för varje piercing som kompletterar varandra."

    Metod 3 av 4:
    Få en ansikts piercing
    1. Bild med titeln Bestäm vilken piercing som är bäst för dig Steg 13
    1. Tänk på en näsborre piercing. Kanske är den vanligaste ansiktsspiercinget bortsett från öronen näsborre. Det är en elegant och alltmer väl accepterad ansikts piercing i de flesta samhällen, mottagliga för båda studs och ringar.
    • Fördelar: Nostril Piercings är mycket vanligare än de brukade vara, vilket gör dem till en bra foray i en ansikts piercing. De är lätta att ta hand om och relativt snabbt att läka.
    • Nackdelar: Det är mest omöjligt att dölja en näsborre piercing, och du kommer inte att kunna ta det ut i flera månader medan det läker. Korkskruvstilar är också något svåra att ta bort.
  • Bild med titeln Bestäm vilken piercing som är bäst för dig Steg 14
    2
    Tänk på en septum piercing. Septum är centrumväggen som skiljer dina näsborrar, precis under brosk. Septum är ett allt populärare val av olika skäl.
  • Fördelar: Septum piercingar är mycket mångsidiga och lätta att dölja. Ringar kan vridas upp i näsborrarna att göra dem praktiskt taget osynliga.
  • Nackdelar: Septum piercingar ser väldigt snyggt med rätt smycken, men kan se mycket ut som boogers med felaktiga val. Det är också ibland en smärtsam piercing, beroende på smink och storlek på din septum.
  • Bild med titeln Bestäm vilken piercing som är bäst för dig Steg 15
    3. Tänk på en läpp piercing. Typiskt är läppen genomborrad strax under läpplinjen i bottenläppen, i mitten, till vänster eller höger sida eller någon kombination. Den övre läppen är också ibland genomborrad, som kallas a "Madonna" till ena sidan och a "Monroe" till den andra. Huruvida solo eller kombination är läpppiercingar både höft och mycket vanliga.
  • Fördelar: Det finns massor av kombinationer och variationer av läpppiercingar, vilket innebär att du kan börja med en och utveckla dina piercingar när du växer. Om du vill hamna med snakebiter eller fångar kan du prova en enda piercing och se hur det fungerar för dig, sedan gå tillbaka för mer.
  • Nackdelar: Varje läpppiercing levereras med viss mått av tandläkare, inklusive flisade tänder och emaljkläder. Liksom alla ansikts piercing måste läpppiercingar utföras av säkra och erfarna piercers.
  • Bild med titeln Bestäm vilken piercing som är bäst för dig Steg 16
    4. Överväg att få din ögonbryn genomborrad. Ögonbryn piercing brukade vara färdig för att visa mod och virilitet. Det är ett punkigt och elegant urval.
  • Fördelar: Ögonbryn piercingar är kraftfulla och befaller i deras närvaro. Båda barerna och ringarna ser coola ut på ögonbrynet.
  • Nackdelar: Det här är möjligen de svåraste piercingarna att dölja, och kan vanligtvis inte döljas utan att avlägsna eller använda ett bandage. De är också lite mindre populära än de en gång var.
  • Bild med titeln Bestäm vilken piercing som är bäst för dig Steg 17
    5. Tänk på en tunga piercing. Tongue Piercings är en mer avancerad typ av ansikts piercing som vissa människor väljer att arbeta upp till när de är redo. Det är vanligtvis inte en första piercing, men tunga piercingar är populära av olika skäl.
  • Fördelar: För vissa människor erbjuder tunga piercingar både stil och sexuella fördelar. De är också lätta att dölja.
  • Nackdelar: Tongue Piercings är en av de farligare och smärtsamma ansikts piercingar du kan få. Det finns viss risk för nervskada och vaskulär skada, om piercingar inte görs av en professionell. De ger också viss fara för tandproblem.
  • Metod 4 av 4:
    Piercing andra delar av din kropp
    1. Bild med titeln Bestäm vilken piercing som är bäst för dig Steg 18
    1. Överväg att piercing din sjö. En av de vanligaste och lätt dolda kroppspiercingerna är sjö- eller bellybutton. Förmodligen mer vanligt för kvinnor, ser Bellybutton Piercings vanligtvis bäst ut på ganska trimfigurer.
    • Fördelar: Bellybutton piercingar är definitivt den vanligaste och socialt acceptabla kroppen piercing.
    • Nackdelar: Dessa piercingar är typiskt lite smärtsamma och kräver mycket eftervård för att hålla dem friska.
  • Bild med titeln Bestäm vilken piercing som är bäst för dig Steg 19
    2. Överväg att piercing din nippel (er). Förmodligen brukade romerska soldater genomborra sina bröstvårtor för att visa sin modighet. För både män och kvinnor är bröstvårtor piercingar en vanlig och sexig kroppspiercing.
  • Fördelar: Många människor gillar stimulansen och lagt till sexuella fördelar med nippel piercingar. De är lätta att dölja och ganska trendiga.
  • Nackdelar: Nipplarna är extremt känsliga, och piercingen kan vara ganska smärtsam och öm på kort sikt. På lång sikt kan piercingar också påverka mjölkproduktionen och vissa kvinnors förmåga att amma.
  • Bild med titeln Bestäm vilken piercing som är bäst för dig Steg 20
    3. Tänk på ytpiercingar. Höfterna, ryggen, nacken, och handleden har alla blivit genomborrad på en eller annan gång. Korsettstil piercingar är populära bland kroppsmodiga entusiaster och människor som letar efter något annat.
  • Fördelar: Det här är de mest iögonfallande och spektakulära typerna av kroppspiercing, på grund av svårigheten att dra av dem. Piercing design kan också göras på hudens ytor.
  • Nackdelar: Dessa piercingar är vanligtvis ganska avancerade och är benägna att avslag. De kan också enkelt riva ut ur huden om du gör några felaktiga rörelser.
  • Bild med titeln Bestäm vilken piercing som är bäst för dig Steg 21
    4. Överväg att få dina könsorganiserade. För vissa avancerade piercingentusiaster är genital piercing den största spänningen och den mest stimulerande upplevelsen som piercing erbjuder. För andra är det en skrämmande utsikter. Medan piercing kan erbjuda extra stimulering och spänning sexuellt, kan det också komma med risken för infektion, permanent nervskada och en förlust av känsla i dina mest privata delar. Rådfråga alltid med en erfaren och licensierad piercer för att få dina könsorganiserade.
  • Kvinnor får ofta en vertikal clitoral huva piercing, även om en horisontell piercing också kan utföras. Medan andra typer av genital piercingar existerar som en fourchette, gjort till vulvaens bakre kant, eller klitoris, har många kvinnor inte den anatomi som krävs för dessa piercingar eller, som klitoris piercing, bär de en betydande mängd av risk.
  • Män Vanligtvis genomborra undersidan av frenulum, genom urinröret eller genomborra över penis huvud för att slutföra en "Prins Albert." Andra piercingar finns som Hafada, utförd på pungen, eller en förhudspiercing. Men piercen måste utvärdera varje individs anatomi, eftersom vissa faktorer som om penis är omskuren kan spela en viktig roll i huruvida piercing kan utföras eller inte.
  • Tips

    Ta hand om några piercingar Du får genom att följa instruktionerna som din piercer ger dig dagligen för att förhindra infektion. Om du inte ser efter dem ordentligt kan du vara dåligt smittad, eller åtminstone, förlora piercingen.
  • Kontrollera alltid med en professionell piercer innan du går och piercing en del av dig själv precis utanför fladdermusen. Hastiga beslut är vanligtvis de som är mest beklagade, särskilt när det gäller något som piercingar eller tatueringar.
  • Om det lämnas för länge kan piercingen börja eller helt närbild.
  • Försök aldrig någonsin genomborra dig själv Om du inte vet exakt vad du gör och har erfarenhet. Professionella borde vara de att genomborra dig för att förhindra att du skadar dig själv och / eller riskerar infektion eller sjukdom.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande