Hur man fyller i en checkbook

Din checkbook innehåller inte bara dina kontroller, men också ett checkregister för att hålla reda på dina kontroller och insättningar. Varje gång du skriver en check eller deponeringspengar i ditt konto bör du spela in det i ditt checkregister för att hålla reda på hur mycket pengar du har spenderat och hur mycket du fortfarande har. Att hålla ditt checkregister uppdaterat kommer också att göra det lättare att balansera din checkbook mot ditt månatliga kontoutdrag. Följande är instruktioner för hur du fyller i ett checkboksregister för att hålla det uppdaterat.

Steg

Del 1 av 3:
Ange den nödvändiga informationen
  1. Bild med titeln Fyll i en checkbook Steg 1
1. Hämta en checkregisterbok. Du borde ha fått en eller två av dessa när du beställde dina kontroller. Om inte, kommer din bank att ge dig en gratis.
  • Bild med titeln Fyll i en checkbook Steg 2
    2. Ange den ursprungliga insättningen på den första sidan. På många checkregister hittar du en låda för det i övre högra hörnet på linjen med kolumnetiketterna. Det här beloppet är ditt startbalans. Om ditt register inte innehåller en sådan låda, skriv orden "Startbalans" I den första raden enligt beskrivningen av transaktionen och ange startbalansen i rutan längst till höger.
  • Om du tidigare har fyllt i ett checkregister och startar en ny, är det här beloppet din överföringsbalans från föregående checkregister.
  • Bild med titeln Fyll i en checkbook Steg 3
    3. Ange numret på checken. Detta kommer att vara i fältet längst till vänster. Ditt kontrollnummer finns i det övre högra hörnet av din check. Om du spelar in ett köpkortsinköp kan du lämna fältet tomt eller skriva "Dbt" på fältet.
  • Bild med titeln Fyll i en checkbok Steg 4
    4. Spela in transaktionsdatumet i datumfältet. Detta kommer att bli det datum du skrev checken, använde ditt betalkort eller gjorde en insättning. Alltid spela in checkar i ditt register när du skriver dem.
  • Del 2 av 3:
    Inspelningstransaktioner
    1. Bild med titeln Fyll i en checkbok Steg 5
    1. Skriv detaljerna i beskrivningen av transaktionsfältet. För ett check- eller betalkortköp, är det antingen den person eller verksamhet som du skrev checken (den plats där du spenderade dina pengar), anledningen till kontrollens memo-linje eller en kombination av de två. För en deposition är det den person eller verksamhet som gav dig pengarna, eller om du får intresse på ett räntebärande konto, ordet "Intressera."
  • Bild med titeln Fyll i en checkbook Steg 6
    2. Fyll i beloppet. Detta kan vara från en deposition, betalning eller uttag. De flesta checkregister ger separata kolumner för inspelning av betalningar eller uttag och insättningar. Om du spelar in en betalkortbetalning till en restaurang, glöm inte att inkludera mängden tips.
  • Registrera beloppet för din betalning. Detta kan vara från att skriva en check, med ett betalkortsköp eller en avgift som laddas av din bank. Ange detta i kolumnen för betalning / uttag. Denna kolumn är omedelbart till höger om beskrivningen av transaktionsfältet och kan följas av en smal, omärkt kolumn där du kan kontrollera de kontroller som rapporterats som rensade på ditt månatliga kontoutdrag.
  • Spela in mängden av din insättning eller räntebetalning i kolumnen Insättning. Denna kolumn är till höger om betalnings- och uttagnings- och utcheckningskolumnerna.
  • Bild med titeln Fyll i en checkbok Steg 7
    3. Beräkna och spela in din nya balans. Subtrahera beloppet för eventuella betalningar eller återkallande från det aktuella saldot, eller lägg till beloppet för eventuell insättning eller räntebetalning till det aktuella saldot. Spela in den nya balansen i utrymmet i balanskolumnen längst till höger under föregående saldo.
  • Se till att balansera din checkbook regelbundet så att dina nummer alltid är korrekta.
  • Del 3 av 3:
    Håller bra poster
    1. Bild med titeln Fyll i en checkbook Steg 8
    1. Håll alla Checkbook-registren i minst sju år. Du behöver den här informationen om dina skatter någonsin granskas eller om du har en betalningsbevis med någon du skrev en check till. Håll registren i samma fil med din årliga inkomstskattinformation och du hittar det enkelt om du behöver det.
  • Bild med titeln Fyll i en checkbok Steg 9
    2. Skriv kontroller för välgörande donationer. I stället för att använda ett kreditkort eller kontanter, om du skriver en check för välgörande donationer får du all information du behöver i ditt checkregister för att spela in dessa belopp på din avkastning. Du kan ringa in posten i ditt register, använd en highlighter eller skriv "donation" bredvid organisationsnamnet.
  • Bild med titeln Fyll i en checkbook steg 10
    3. Få checkböcker med en koldioxid. Om du rutinmässigt skriver ett stort antal kontroller kanske du vill beställa checkböcker som producerar en kolkopia när du skriver dem. Detta ger dig en post om du glömmer att spela in en check.
  • Tips

    Vissa människor fyller i sin checkboksregister genom att hoppa över en rad mellan varje transaktion. Detta låter dem läsa deras register lättare och tillåter dem också att använda balansfältutrymmet under föregående saldo för att spela in mängden transaktion, vilket ger dem en vertikal anpassning av siffrorna för att lägga till eller subtrahera.
  • Om du använder ditt betalkort ofta, gör det till en vana att spela in betalkortköp i ditt checkregister så snart du kommer hem. Om det inte fungerar för dig, behåll alla kvitton i din plånbok och spela in dem så snart du får chansen.
  • Många tycker det är lättare att använda ett annat checkregister för varje kalenderår.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande