Hur man gör en privat antagande

Familjer kommer i alla former och storlekar och i ordet i det nationella adoptioncentret, "Det finns inga oönskade barn. Bara ofatta familjer." Privat antagande, där en advokat fungerar som mellan med födelseföräldrarna och adoptivföräldrarna, är ett sätt att ta dig igenom den ofta förvirrande adoptions rättsliga ramen.

Steg

Del 1 av 3:
Planerar en privat antagande
  1. Bild med titeln Gör en privat adoption steg 1
1. Utforska din behörighet att anta ett barn. Det finns inte en konstitutionell rätt att anta ett barn. Som ett resultat regleras alla adoptionsrättigheter, förfaranden och krav av statliga stadgar med viss vägledning från den federala regeringen. I allmänhet är det som är nödvändigt att anta om de uppfyller vissa kriterier.
  • Ålderskrav för potentiella föräldrar, om de är listade i stadgan, sträcker sig från 18 till 25. Sex stater, Kalifornien, Georgien, Nevada, New Jersey, South Dakota och Utah, kräver att adoptivföräldern är minst tio år äldre än adoptera. I Idaho är det 15 år.
  • Konsultera lagarna i ditt tillstånd för de specifika behörighetskraven.
  • Bild med titeln Gör ett privat adoption steg 4
    2. Bestämma bostadsbehovet. Sjutta stater kräver att du är bosatt i staten med perioder som sträcker sig från 60 dagar till ett år. Ditt hemvist kan bevisas genom körkort, hypotekslån, skatteposter, nyttaintäkter och bilregistreringsinformation.
  • Om du är osäker, kontakta en advokat eller byrå. I allmänhet är de stater som kräver att du är bosatt Arizona, Delaware, Georgia, Idaho, Illinois, Indiana, Kentucky, Minnesota, Mississippi, New Mexico, Oregon, Rhode Island, South Carolina, Tennessee, Virginia, Wisconsin och Wyoming.
  • Om du eller din make är medlemmar i militären kan det finnas undantag från bostadskraven. Konsultera med en lokal JAG-advokat, familjerättsadvokat eller adoptionsbyrå för att se om bosättningsbehovet kan avstå från.
  • Bild med titeln Gör ett privat adoption steg 10
    3. Tänk på en adoptionsfacilitator. Facilitators är olicensierade individer och organisationer som matchar födelsemammer med potentiella adoptivföräldrar. Facilitators varierar från ideella organisationer till företag som tar ut en mycket stor avgift för introduktionen.
  • Antagande Facilitators verkar utanför den rättsliga ramen och hålls inte av någon av de professionella myndigheternas licensiering och kompetens.
  • Adoption Facilitators är inte lagliga i alla stater. Kontrollera statliga lagar i både tillståndet för din bostad och den stat där barnet kan bo och verifiera att det är tillåtet att använda en facilitator.
  • Vissa facilitators har gott rykte och har ett stort nätverk av samhällskontakter för att hitta födelsemoder som vill lägga barn upp för adoption.
  • Om du vill överväga att använda en facilitator måste du undersöka dem noggrant. Du vill ha en välrenommerad organisation med en rekord av framgångsrika placeringar. Be om referenser och kontrollera dem noggrant. Fråga om avgifter och begär att de ska skrivas.
  • Bild med titeln Gör ett privat antagande steg 11
    4. Bestäm vem du vill hantera den juridiska sidan av din antagande. I ett privat antagande överför födelseföräldrarna sina rättigheter direkt till adoptivförälagarna snarare än staten eller en antagningsbyrå. Antagandet regleras emellertid fortfarande av statlig lag och det finns många rättsliga förfaranden och krav som du måste uppfylla för antagandet av antagandet. De flesta adoptivföräldrar arbetar med en advokat för att styra dem genom processen.
  • Välj en advokat med erfarenhet av privata adoptioner. När du intervjuar advokater, fråga om de är medlem i American Academy of Adoption advokater eller motsvarande statligt ackreditering. Om din advokat inte är ackrediterad, fråga henne om hennes specifika erfarenheter som hanterar privata adoptioner. AAAA upprätthåller en katalog över ackrediterade adoption advokater i USA.
  • En privat antagande där adoptivföräldrarna och födelsemor inte har kommit överens om förhand kan kosta över 20 000 dollar. Innan du gör den ekonomiska och emotionella investeringen i antagandet, vill du ha en advokat som är bekant med alla federala, statliga och lokala lagar och förfaranden. Beroende på din plats, förvänta dig att betala $ 100 till $ 200 per timme för skicklig rättshjälp.
  • På grund av komplexiteten i adoptionsprocessen och potentialen för negativa konsekvenser rekommenderas det inte att du försöker göra en antagande prosa. Även ett samtycke som antogs inom familjen, till exempel, en moster och farbror som antar en brorson med fullt samtycke från födelseföräldrarna, borde fortfarande vara förberedda och herdade genom domstolen av en advokat.
  • Del 2 av 3:
    Slutföra en adoptions hemstudie
    1. Bild med titeln Gör ett privat adoption steg 2
    1. Förbered dig för hemstudien. Alla stater kräver att potentiella adoptivföräldrar deltar i en hemstudie. Det finns inga undantag för privata adoptioner. Medan en källa till stress för många, är hemstudien avsedd att utbilda dig om processen och utvärdera ditt hemliv och förmåga att vara en adoptivförälder.
    • Hemstudier varierar beroende på staten. Vissa kräver att du deltar i en orientering och träningsklass. Andra kommer att genomföras strikt i ditt hem. Din advokat kan bekanta dig på proceduren i ditt tillstånd.
    • Statlig lag bestämmer vem som kan utföra en hemstudie. I en privat antagande kommer det sannolikt att göras av en privat byrå licensierad av staten. Förvänta dig att betala upp till $ 1000 för din hemstudie.
    • Din hemstudie kan ta tre till sex månader att slutföra. Många potentiella föräldrar gör hemstudien medan du väntar på att matchas med en födelsemamma.
  • Bild med titeln Gör ett privat adoption steg 9
    2. Delta i hemstudien. Intervjuerna och inspektionerna kan vara långa och känna sig väldigt invasiva. Det är dock viktigt att du deltar öppet och entusiastiskt. Frågor kommer att variera beroende på statliga krav, men det finns några vanliga teman.
  • Du kommer att bli frågad om familjen bakgrund av alla som bor i hemmet. Var beredd att diskutera din barndom och hur du var föräldrad, inklusive känslor på disciplin. Var beredd att skicka till en kriminell bakgrundskontroll.
  • Intervjuaren kommer att fråga om din utbildning och sysselsättning, inklusive framtida planer. Om du frågas, var redo att producera inkomst och kostnadsinformation.
  • Var redo att prata om dina dagliga rutiner. Om du har andra barn, vilka scheman och rutiner håller du. Om du och ditt partnerarbete, kommer intervjun att fråga hur du tänker integrera barnets behov i ditt schema. Du borde vara redo att diskutera hur du kommer att hantera barnomsorg.
  • Ditt hem kommer att inspekteras för säkerhet och lämplighet. Du behöver inte äga ditt eget hem eller ha ett separat sovrum för varje barn. Om du har problem med var du bor, diskutera den med din advokat.
  • Hemstudien kommer att söka tillståndet för ditt förhållande och ditt supportsystem. Ensamstående föräldrar kommer att bli ombedda om dating och romantiska relationer. Gifta föräldrar kommer att uppmuntras att prata om förhållandet och hur ett barn kan påverka äktenskapet.
  • Bild med titeln gör en privat adoption steg 12
    3. Håll dig hemma. Du behöver inte ha ett adoptivbarn före hemstudien. Men de flesta stater kräver att om en viss tid, vanligtvis 6 månader, förflutit, måste processen upprepas och en uppdaterad rapport förberedd. Diskutera dina bekymmer med hemstudiebyrån och din advokat.
  • Del 3 av 3:
    Slutföra antagandet
    1. Bild med titeln Gör en privat adoption steg 8
    1. File adoption petition. När ett barn har identifierats och hemstudien slutförts kommer din advokat att förbereda och lägga in antagandet med domstolen. Framställningen kommer att identifiera dig och din partner, födelseföräldrarna, samtycka till antagandet och be domstolen att bevilja antagandet. När framställningen är inlämnad, kommer domstolens clerk att ställa den på domarens kalender för en första granskning.
  • Bild med titeln gör en privat adoption steg 6
    2. Servera framställningen på födelseföräldrarna. Din advokat kommer att ha adoptionshandlingar som levereras till födelseföräldrarna. I ett privat antagande där det inte finns ett problem med samtycke kommer din advokat sannolikt att träffas med föräldrarna och få dem att underteckna dokumenten.
  • Inget samtycke till antagandet är bindande tills barnet är födt. Din advokat kommer att förklara för dig om födelseföräldrarna har någon möjlighet att återkalla samtycke. I vissa stater anses signaturen oåterkallelig. I andra stater kan det finnas en graceperiod på upp till 30 dagar.
  • Om födelseföräldrar vägrar att underteckna eller återkalla samtycke, kan antagandet inte fortsätta.
  • I en privat antagande kommer domstolen inte att tvinga samtycke eller avskilja föräldrars rättigheter. Om födelseföräldrarna vägrar att samtycka och är olämpliga, kommer barnet att tas i statlig vårdnad.
  • Ett vägran att ge samtycke eller återkallande kan vara emotionellt förödande för adoptivfamiljen. Du måste vara beredd på den här möjligheten och ha ett stödsystem på plats för att hantera din förlust.
  • Bild med titeln Gör ett privat adoption steg 13
    3. Delta i den slutliga hörseln. Antagande utfrågningar kan antingen vara en del av det vanliga domstolsplanen eller på en särskild adoptionsdocket. Förutsatt att samtycke och hemstudie är i ordning kommer domaren att granska filen och utfärda de order som slutar antagandet.
  • Diskutera hörseln med din advokat. Om du är planerad på den vanliga docket, ta inte ballonger, kameror eller stora grupper. Din antagande kan vara planerad mellan en skilsmässa, en barnbidragsmodifiering och en rörelse om visitation. Störa eller fördröja domstolens schema. Spara festen för efter förhandlingen.
  • Om du är planerad på en särskild adoption docket, kommer proceduren att vara avslappnad och mer festlig. Men kontakta fortfarande med din advokat innan du använder kameran i rättssalen.
  • Om inte din stat tillåter ett överklagande är antagandet slutlig när den undertecknas av domaren.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande