Hur man fixar ett squeaky golv

Squeaky golv är mer än irriterande - en seriös squeak kan även devalvera ditt hem, om och när du bestämmer dig för att sälja den. Lyckligtvis är det en lätt fix som bara tar några minuter och rätt verktyg för att reparera. Squeaky golv orsakas av antingen golvbrädorna eller undergolvskivorna gnuggar mot varandra. Den intermittenta friktionen orsakar vibrationer och buller. Genom att lära sig att identifiera de förekommande brädorna och säkra dem, kan du avsluta bullret.

Steg

Metod 1 av 2:
Reparera underifrån
  1. Bild med titeln fixa ett squeaky golv steg 1
1. Identifiera källan till squeaken. Det bästa sättet att identifiera squeaks är att stå i din källare, titta upp på undergolven medan någon annan går runt letar efter squeaken. Lyssna och titta på det squeakyområdet, så du kan identifiera problemområdet och det bästa sättet att avhjälpa det.
  • De flesta squeaks är resultatet av plywood undergolv gnidning mot golvet balkar. Undergolvet, det strukturella stödet under översta våningen som du går på, kommer ibland att krympa över tiden när träet torkar ut, ändrar formen något och resulterar i höghöjda, irriterande squeaks.
  • Det är också vanligt på trägolv som själva våningen kommer att pipa. För att ta itu med squeaks i de översta golvbrädorna, hoppa till nästa metod. Alla squeaky boards under kakel, linoleum och andra golvytor måste fixas från under, antingen i krypningsutrymmet eller källaren.
  • Bild med titeln fixa ett squeaky golv steg 2
    2. Vikt squeak ovanifrån. Det är bra att tyngda ner golvet ovanifrån för att komprimera brädorna och göra din reparation mer effektiv. Använda vissa möbler, barbellvikter, väskor med salt, tunga böcker eller andra rejält föremål skulle vara helt bra. I en nypa kan du också ha ett hjälpare på plats för att hålla den komprimerad för att du ska arbeta.
  • Bild med titeln fixa ett squeaky golv steg 3
    3. Fäst en brace mellan bjälkaren och undergolvet. Om golvet verkar squeaking eftersom undergolvet och bjälkarna är lösa, är det bästa sättet att åtgärda problemet att installera en brace för att säkra saker och eliminera det irriterande ljudet. Squeak-Ender är ett märke av Joist-support tillgängligt på de flesta hemreparationsbutiker för ett par dollar, en metallstuga som förbinder mellan bjälkaren och den squeaky undergolven.
  • För att installera ett av dessa skjutplattor, skruva fast monteringsplattan till undersidan av undergolvet, direkt under den squeaking-platsen. Använd de medföljande skruvarna, eller använd träskruvarna tillräckligt små för att passa i konsolhålen.
  • Haka fästet på stången och fäst den på bjälkningen, dra åt mekanismen med en skiftnyckel tills undergolvet dras ned spolning.
  • Bild med titeln fixa ett squeaky golv steg 4
    4. Installera träskenor mellan undergolvet och bjälkaren. Shims är små, tunna bitar av trä som används för att fylla luckor, kvadrera upp snickeriprojekt och hålla saker från svullnad och squeaking. För squeaks som är resultatet av små luckor som kan lättare och billigt är fasta än genom att installera en stag, använd träskivor för att fylla spaltens utrymme.
  • Om du har hittat källan till squeaken, men ser inte det stora spelet mellan undergolvskivorna och bjälkarna, köp ett paket med små shims och sätt in dem i luckorna som skapar ljudet. Kappa shims i snickeri, skjut sedan dem direkt i gapet.
  • Var försiktig med att undvika att tvinga shims i små utrymmen och tvinga brädet upp, vilket gör squeak sämre eller översätta squeak till ett annat område. Det är viktigt att alltid tyngda golvet ovanifrån om du försöker göra det här.
  • Bild med titeln fixa ett squeaky golv steg 5
    5. Skruva undergolven i golvet. I en nypa kan du också använda träskruvar för att dra åt sakerna upp dig själv. Det är ett mer primitivt sätt att lösa problemet, men det kan fungera i en nypa för att ansluta golvet och underglaset säkrare med träskruvar. Borra ett pilothål med din ström borra ungefär längden på skruven som du har valt (någon snickeri skruv kommer att göra) för att du inte går för långt och kommer upp den andra sidan.
  • Det är svårt att veta hur tjocka de enskilda skikten på golvet är, men du vill vara mycket försiktig att inte borra för långt och ha en skarp kant som sticker ut sidan av golvet du går på. För att du inte gör det gör du det, borra ett pilothål längden på skruvarna du har köpt och se till att du är säker. Installera sedan skruvarna normalt.
  • Metod 2 av 2:
    Reparera ovanifrån
    1. Bild med titeln fixa ett squeaky golv steg 6
    1. Ta bort mattan över det squeakyområdet, om det behövs. Om du har ett trägolv, kan du självklart hoppa över det här steget och gå rakt för att hitta balkarna. Om du har ett squeaky och mattor, måste du dock göra beslutet att antingen skära en liten remsa av det för att installera under eller använda skruvar som kan användas genom mattor.
    • Vissa kit (squeak-no-mer) är tillgängliga att använda över och genom mattor, utan att behöva ta bort den och riskskador. Processen kommer att vara väsentligen densamma, oavsett om du drar upp mattan eller inte.
    • Om du måste ta bort mattor, dra upp det nära squeaken och håll den så ren och säker som möjligt så att du kan sova det senare med mattlim. Om du kan dra upp ett visst segment av mattan längs en söm, hålla den säker, det skulle vara det bästa sättet att dra upp det, istället för att bara klippa ett segment ut från mitten. Det finns inget enkelt sätt att täcka upp ditt arbete, och det kan alltid visa, om du inte arbetar längs en naturlig söm.
  • Bild med titeln fixa ett squeaky golv steg 7
    2. Hitta den närmaste squeaken. Gå i det squeaky området tills du kan hitta din squeaky plats för vissa. Försök sedan hitta den närmaste Joisten till squeaken med en stöpfinnare.
  • Om du inte har en studfinder kan du använda en hammare eller ett annat tungt föremål för att knacka på golvet och lyssna. Bjälkarna kommer att låta smickare och tunnare när du trycker på det, medan den andra sidan kommer att låta djupare.
  • För att vara extra-säker kan du borra ett pilothål med en djupkontrollbit i din variabel hastighetsborr för att se till att du slår på Joisten innan du använder en skruv och kommer upp kort.
  • Bild med titeln fixa ett squeaky golv steg 8
    3. Fixa den lösa brädet till bjälkaren. Borra genom de squeaky brädorna, undergolvet och fäst både till Joisten för att säkert fixa den squeakyboard. För att göra detta behöver du tunga träskruvar av lämplig längd. Du kan få lite känsla av den längden när du borrar ditt pilothål.
  • Vissa kit kommer med avbrottskruvar som du kan använda för att göra reparationen nästan odetekterbar, särskilt genom mattan. Detta är ett mycket effektivt sätt att säkra dina brädor rent och effektivt.
  • Bild med titeln fixa ett squeaky golv steg 9
    4. Fyll hålet med trä kitt. Om du arbetar på ett trägolv är det viktigt att hålla platsen så rent och smidigt som möjligt. Trä kitt, även känd som plastträ på vissa ställen, är en typ av kitt gjord av sågspån och någon typ av bindemedel, och är mycket effektivt att fylla hålen kvar runt naglarna. Den är tillgänglig i de flesta hemreparationsbutiker för några dollar. Applicera en liten mängd och sand arean slät.
  • Du kan matcha tonen i de flesta trä kitt till vedtonen på golvet. Försök att få det så nära som möjligt. Om du mattor tillbaka över det, oroa dig inte för att använda trä kitt.
  • Bild med titeln fixa ett squeaky golv steg 10
    5. Sand platsen. I vissa fall kan det vara en bra idé att släta tillbaka över toppen av skruven som du installerade för att släta ut saker. Om ditt golv är försiktigt färgat, skulle det vara en dålig idé, men du kan behöva släta ut träskäret från skruvjobben eller släta ut de grova kanterna på träputtet du installerade. Använd extremt fin korn sandpapper, och överdriv inte det.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Sprinkling baby pulver mellan brädorna kommer att bidra till att minska friktionen, vilket bör minska squeaken kraftigt.
  • Skruvar hålls bättre än naglar. Om normala skruvar skulle vara otrevligt kan du använda speciella skruvar som ett mycket pålitligt verktygsföretag, som sänker - väsentligen försänker sig själva. Dessa kan till och med installeras genom mattor.
  • Varningar

    Detta kommer att göra ditt hem säkert och ljud. Om du har tonåringar som smygar in, eller en älskad som står upp för att äta i mitten av natten, kommer du inte att ha ett squeaky golv som kommer att väcka dig. Och ibland squeaky golvbrädor kan vara en indikator på ett mer allvarligt problem - det lönar sig att få dina golvbrädor i toppform av säkerhetsskäl.

    Saker du behöver

    • Hammare
    • Avsluta naglar
    • Motverkande stans
    • Fyll vax samma färg som ditt golv
    • Borra med bit
    • Skruvar
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande