Hur man rengör ett bettskydd

Om du slår dina tänder eller knyter din käke i sömnen, använder du förmodligen ett bettskydd. Efter en regelbunden rengöringsregim kommer ditt bettskydd i gott reparation och förhindrar skadliga bakterier från att växa på den. För dagliga rengöringar kan du borsta bettskyddet med bakpulver och / eller rengör den med tvål och vatten. En gång i veckan borde du djupa en helt plastbettskydd med ättika och väteperoxid. Om den innehåller metall, djupt ren med en protes eller hållare renare.

Steg

Metod 1 av 4:
Använda tvål och vatten
  1. Bild med titeln Rengör ett munskydd Steg 8
1. Skölj bettskyddet. Gör detta omedelbart efter att ha tagit vakten ur munnen. Slå på kranen och låt vattnet springa tills det känns ljummet. Kör bettskyddet under vattnet för att lossa skräp och plack.
  • Bild med titeln Rengör en munskydd Steg 2
    2. Applicera en liten spruta av flytande tvål. Detta kan vara handtvål eller diskmedel. Arbeta tvålen över ytan och i de ihåliga områdena. Om du inte har flytande tvål, arbetar du i en skum. Smörj suds över ytan.
  • Bild med titeln Rengör ett munskydd Steg 1
    3. Borsta bettskyddet. Se till att tandborsten har mjuka eller ultra-mjuka borstar. Applicera ljustryck för att undvika att skada bettskyddet. Flytta i horisontella och vertikala slag. Rengör både ytterytan och den ihåliga ytan som berör dina tänder. Skölj bettskyddet med ljummet vatten när du är klar.
  • Bild med titeln Clean A Bite Guard Steg 4
    4. Torka bettskyddet. Lägg en ren handduk på en plan yta. Placera bitvakten ihålig sida ner på handduken. Låt det lufttorka helt. Detta tar vanligtvis 15 till 30 minuter.
  • Bild med titeln Clean a Mouth Guard Steg 13
    5. Sätt tillbaka det i sitt fall. Gör det här när bettskyddet är helt torrt. Även den minsta fukten kan orsaka svamp eller bakterier att växa. När du byter bettskydd, se till att fallet snäpper stängs. Att lämna ut det kan avslöja det för luftfuktighet, vilket kan försämra materialet.
  • Metod 2 av 4:
    Rengöring med bakpulverpasta
    1. Bild med titeln Rengör ett munskydd Steg 4
    1. Skölj bettskyddet. Detta steg bidrar till att lossa plack och andra orala skräp. Gör detta omedelbart efter att ha tagit vakten ur munnen. Slå på kranen och låt vattnet springa tills det känns ljummet. Kör bettskyddet under vattnet.
    • Du kan hoppa över det här steget om du använder den här metoden efter en tvål-och-vattenrengöring.
  • Bild med titeln Whiten tänder med naturliga metoder Steg 2
    2
    Gör en bakpulverpasta. Bakpulver är den minst slipande antibakteriella substansen du kan använda för oral hygien. Blanda bakpulver med vatten. Använd 2/3 koppar (185 g) för en långsiktig tillförsel eller en tesked (4.93 g) för ett engångstest. Lägg till vattendroppe med droppe och blanda noggrant tills bakpulveret blir en pasta.
  • Det är bäst att undvika tandkräm för den här metoden. Även tandkrämsformulerade för känsliga tänder kan orsaka nötningar på flexibel plast. Slitningar ger gömställen för bakterier som kan leda till orala infektioner.
  • Bild med titeln Whiten tänder med naturliga metoder Steg 3
    3. Applicera pastan med en tandborste. Använd endast en borste med mjuka eller ultra-mjuka borstar. Fler slipande borst kan bära ner bitskyddets plast. Du kan använda din vanliga tandborste för den här metoden, oavsett om det är manuell, elektrisk eller batteridriven.
  • Bild med titeln Stoppa snarkning med hjälp av ett anti-snarkningsmunstycke Steg 23
    4. Borsta bettskyddet. Använd samma horisontella och / eller vertikala slag som du normalt använder för att borsta tänderna. Applicera bara mindre tryck. Borsta insidan och utsidan av bettskyddet. Se till att du rengör hela ytan för att döda skadliga bakterier. Skölj vakt med varmt vatten när du är färdig med borstning.
  • Bild med titeln Rengör ett munskydd Steg 11
    5. Torka bettskyddet. När bakpulken är helt sköljd, lägg bettskyddet på en ren handduk. Se till att handduken är på en plan yta för att minska risken för vakten som faller på golvet. Låt det lufttorka i 15-30 minuter. Se till att det är helt torrt innan det sätter tillbaka det i sitt skyddande fall.
  • Metod 3 av 4:
    Djuprengöring med ättika och peroxid
    1. Bild med titeln Clean a Bite Guard Steg 11
    1. Placera ditt bettskydd i ett glas eller en behållare. Någon behållare som är tillräckligt bred för att passa din bettskydd kommer att göra. Detta kan vara en gammal hummusbehållare, stor kaffe mugg, eller brett dricksglas. Se till att du enkelt kan placera ditt bettskydd på botten av behållaren utan att tvinga den.
    • Undvik en metallbehållare. Syran i ättika kunde korrodera behållaren och lämna deponier på din bitskydd.
  • Bild med titeln Gör falskt kräkningar Steg 21
    2. Blöt din bettvakt i ättika. Häll tillräckligt med vit destillerad ättika i behållaren för att täcka bettskyddet. Låt det suga i 30 minuter. Ställ in en timer, om det behövs. När 30 minuter är upp, skölj bettskyddet och behållaren med ljummet vatten.
  • Bild med titeln Deal med dentala enheter Steg 11
    3. Uppföljning med en väteperoxid suga. Väteperoxid blekar missfärgningar ut ur bettskyddet medan du neutraliserar ättika smaken. Använd tillräckligt med peroxid för att nedsänka bitskyddet. Låt det suga i 30 minuter, ställa in en timer om du behöver. När tiden är uppe, skölj bettskyddet och behållaren med ljummet vatten.
  • Håll inte bitskyddet i någon vätska längre än en timme. Extended Soaks kan skada materialet.
  • Bild med titeln Clean A Bite Guard Steg 14
    4. Låt bettskyddet torka. Lägg en ren handduk på en plan yta. Placera sedan bettskyddet på handduken. Lägg det ihåligt sida för att tillåta att vattnet dräneras från ytan ordentligt. Detta bör ta 15 till 30 minuter. Sätt bettbevakningen tillbaka i sitt fall när det är helt torrt.
  • Metod 4 av 4:
    Djuprengöring med rengöring Tabletter
    1. Bild med titeln Rengör ett munskydd Steg 9
    1. Köp denture eller Retainer Cleaner. Dessa rengöringsmedel kommer vanligtvis i form av rengöringstabletter som löser upp i vatten. Du kan köpa dem över disken i någon drogbutik eller stor box butik. Om pengar är tätt, välj den tenture cleaner.
  • Bild med titeln Gör en snöklot med en burk Steg 2
    2. Hitta en bred behållare. Detta kan vara vilket som helst dricksglas, rån eller ren behållare. Använd endast plast- eller glasfartyg för detta steg. Se till att behållaren är tillräckligt bred för att passa bettskyddet utan att tvinga den.
  • Bild med titeln Clean a Bite Guard Steg 17
    3. Fördjupa bettskyddet i vatten. Släpp bettskyddet i behållaren. Använd tillräckligt med vatten för att täcka bettskyddet helt. Du kan använda ljummet kranvatten eller flaskvatten vid rumstemperatur.
  • Bild med titeln Lägg till vitaminer till vatten Steg 5
    4. Lägg till städaren. Följ anvisningarna på paketet. I många fall kan du få en anständig städning med en tablett. Låt tabletten lösas upp helt.
  • Bild med titeln Rengör ett munskydd steg 10
    5. Blötlägg bettskyddet. Låt det stanna i vatten / renare blandningen i ca 30 minuter eller den rekommenderade tiden på förpackningen. Ange en timer om du behöver hålla koll på. Låt inte biten vakten blöta i mer än en timme. Skölj vakt med ljummet vatten när blötan är klar.
  • Bild med titeln Rengör ett bettskydd Steg 20
    6. Låt det torka. Lägg en ren handduk på en plan yta. När städaren är helt sköljd, placera bitvakten ihålig sida ner på handduken. Låt det lufttorka i 15-30 minuter. Sätt vakten tillbaka i sitt fall.
  • Saker du behöver

    • Mjukt eller ultra mjuk tandborste (manuell, elektrisk eller batteridriven)
    • Bakpulver
    • Tvål och vatten
    • Vit destillerad ättika (för alla plastbettvakter)
    • Väteperoxid (för alla plastbitvakter)
    • Denture Cleaner (för bitvakter innehållande metall)

    Tips

    Om du vill kan du använda tvålen och bakpulvermetoden på samma dag. För att undvika att få en tvålmak i munnen, använd den tvålmetoden först.

    Varningar

    Tvätta inte ditt bettskydd i en diskmaskin. Även om du använder det kalla vattnet, kan rengöringens strukt och abrasivitet förstöra bettskyddet.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande