Hur man viker en affisch

I vissa fall kanske du vill lägga en reklamaffisch för att maila det som en broschyr. Men i de flesta fall är det bättre att inte vika affischer eftersom det härstammar dem. I den här artikeln svarar vi på några av de bästa frågorna som människor har om att vikla, rulla och packa affischer. Vi hoppas det hjälper!

Steg

Fråga 1 av 6:
Hur viker du en affisch som en broschyr?
  1. Bild med titeln Vik en affisch Steg 1
1. Börja med att vika affischen till tredjedelar vertikalt, dragspelstil. Vik mitt 1/3 av affischen tillbaka under den första 1/3 av affischen. Vik den sista 1/3 av affischen tillbaka över mitten 1/3.
  • Detta kallas en dragspel, eftersom om du drar de vertikala kanterna i motsatta riktningar, fyller affischen ut som ett dragspel.
  • Tänk på att vikning av någon affisch skapar veck i den. Detta är ett alternativ om du vill maila någon form av affisch som en broschyr, men det rekommenderas inte för samlarobjekt eller konsttryck.
  • 2. Därefter, vika affischen till tredjedelar igen horisontellt, brevstil. Vik toppen 1/3 av affischen ner på mitten 1/3. Avsluta genom att vikla botten 1/3 av affischen upp över mitten 1/3.
  • Detta kallas ett brevvikt eftersom det är det typiska sättet du viker ett brev för att maila det. Det är också känt som ett trifold.
  • Du kan passa en affisch som viks på det här sättet in i ett stort kuvert om du vill maila det.
  • Fråga 2 av 6:
    Kan du platta en vikad affisch?
    1. Ja, du kan mycket noga använda ett strykjärn för att platta affischen. Börja med att öppna affischen på en platt, ren yta. Därefter fuktar vecket med en fuktig, inte våt, pappershandduk. Anslut ett järn och sätt det till varmt, inte varmt. Placera ett ark med vanligt papper, som skrivarpapper, mellan järnet och affischen och järnet över veckorna för att platta dem.
    • Fuktning av vikarna hjälper till att slappna av fibrerna i papperet för att platta ut veckorna mer. Det är dock väldigt viktigt att du inte använder en droppande våt pappershandduk eller du kan skada din affisch.
    • Se till att flytta järnet fram och tillbaka över veckorna ständigt. Låt det inte sitta på 1 plats eller du kan bränna papperet.
    • Du kan använda detta för att vända vikta saker som broschyrer och kartor till konstverk för att rama och hänga på din vägg.
    Fråga 3 av 6:
    Hur rullar du en affisch utan att skära den?
    1. Rulla affischen upp i mellan 2 stycken Kraftpapper. Lägg 1 bit av kraftpapper platt på en hård arbetsyta och vik botten 2 i (5.1 cm) eller så. Placera affischen i mitten av Kraft-papperet med bottenkanten under vikningen. Stick en annan bit av kraftpapper ovanpå affischen, med bottenkanten i veckan och rulla allt upp försiktigt.
    • För att rulla allt upp super försiktigt, börja med att skapa en stor rulle ca 1/3 av vägen upp, så gör det gradvis tättare och hårdare tills rullen kan passa inuti ett affischrör. Du kan kontrollera detta medan du arbetar genom att jämföra rullens diameter med diametern på ett affischrörs lock.
    • Säkra rullen med 3 stycken maskeringstejp med jämna mellanrum på utsidan av kraftpapperet när du är färdig med att rulla.
    • Stick den valsade affischen och kraftpapper inuti ett kartongbänk för att skydda det från att kröka.
    Fråga 4 av 6:
    Hur plattar du en rullad affisch?
    1. Rulla affischen tillbaka på sig själv för ett alternativ. Unrollera affischen och linda baksidan av affischen runt något cylindriskt, som ett affischrör. Placera ett gummiband runt affischen och röret för att hålla affischen på plats och vänta sedan 1 timme. Ta bort affischen.
    • Om affischen fortfarande krullar när du försöker lägga den, upprepa processen tills du kan lägga den platt.
  • Bild med titeln Vik en affisch Steg 6
    2. Lägg affischen platt och väga ner hörnen för ett annat alternativ. Unrollera affischen och lägg den platt på en hård, ren yta. Placera ett platt, tungt föremål, till exempel en bok, ovanpå varje hörn av affischen. Vänta 24 timmar och ta bort objekten och kontrollera om affischen är platt.
  • Om affischen fortfarande inte är platt efter att ha vägs ner i 24 timmar, upprepa processen. Försök använda tyngre föremål i hörnet om affischen är envis.
  • Fråga 5 av 6:
    Hur skickar jag en affisch platt?
    1. Smörgås affischen mellan 2 stycken kartong. Klipp 2 stycken kartong något större än affischen från en gammal låda. Lägg affischen platt på 1 av bitarna och sätt den andra delen ovanpå affischen. Tape kanterna på kartongen för att täta affischen inuti. Skjut kartongen inuti en plastpåse, vik toppen av påsen ner och tejp ordentligt runt påsen för att säkra affischen inuti och skydda den från elementen.
    • Du kan skicka en affisch på det här sättet med USPS eller en privat bärare som UPS eller FedEx.
    • Tape ett papper eller sticka en tryckt klistermärke med postadressen och porto till utsidan av påsen för att skicka den.
    • Om du skickar affischen som en present, vikta papper runt plastpåsen och tejp den på plats för en fin efterbehandling!
    Fråga 6 av 6:
    Hur skickar jag rullade affischer?
    1. Bild med titeln Vik en affisch Steg 8
    1. I ett kartongfartyg. Rulla försiktigt upp affischen mellan 2 ark av kraftpapper, så att det är mindre i diameter än det fraktrör du planerar att använda. Säkra Kraft-papperet med 3 stycken maskeringstejp, placerad med jämna mellanrum. Vik ett enda lager av bubbla wrap runt mitten av affischen och tejp den på plats. Skjut hela rullen inuti fraktröret.
    • Se till att du använder ett kartongrör som inte böjs lätt. Kartong som är minst 6 mm i tjocklek är ett bra val.
    • Stick lite scrunched up bubble wrap i varje ände av röret om det finns rum.
    • Placera en fraktetikett och några "bräckliga" klistermärken på utsidan av röret för att skicka det.

    Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande