Hur man bygger en cykel last trailer

Om du älskar att använda din cykel för att komma runt, men det är svårt att bära allt du behöver med dig, kanske du vill ha en lastvagnar att dra fler saker. Bygga en enkel, billig last trailer för att fästa på din cykel med några bitar av timmer, två cykelhjul och några andra lätt att förvärva delar. Gör släpvagnen enligt de dimensioner du behöver för storleken på belastningen du vill bära. Använd en cykeltrailer hitch och arm kit för att fästa lastvagnen till din cykel och börja ta bort!

Steg

Del 1 av 3:
Konstruera ramen
  1. Bild med titeln Bygg en cykel last trailer steg 1
1. Skissera en plan av släpvagnen med mätningar. Tänk på vad du planerar att bära och hur stor släpvagnen måste vara att bära den. Rita en skiss av släpvagnens skiss och skriv ner längden och bredden.
  • Du måste ha ett par matchande cykelhjul för släpvagnen redan så att du kan använda dem för att rymma sidostyckena efter att du har klippt alla bitar i storlek.
  • Till exempel, om du har en bin av något slag som du vill kunna dra, kan du mäta facket och göra släpvagnen åtminstone tillräckligt stor för att hålla den. Om du vill dra en plastbad som är 24 tum (61 cm) med 18 tum (46 cm), kan du göra släpvagnen ca 26 i (66 cm) lång med 20 i (51 cm) bred.
  • Ett exempel på dimensioner du kan använda om du inte har en viss storlek i åtanke är 32 tum (81 cm) lång med 22 tum (56 cm) bred. Detta ger dig en hanterbar släpvagn med gott om utrymme för att dra grejer som matvaror eller verktyg.

Dricks: Gör inte släpvagnen någon bredare än om bredd på axlarna eller det blir väldigt svårt att manövrera med. Gör inte släpvagnen längre än ca 3 ft (0.91 m) eller det blir svårt att dra.

  • Bild med titeln Bygg en cykel last trailer Steg 2
    2. Klipp 6 1 i (2.5 cm) med 2 i (5.1 cm) bitar av timmer för ramen. Använd en kraftsåg eller handsåg för att skära 2 1 i (2.5 cm) med 2 i (5.1 cm) bitar av timmer till den bredd du vill att släpvagnen ska vara på framsidan och baksidan av ramen. Klipp 4 mer 1 i (2.5 cm) med 2 i (5.1 cm) Stycken av timmer till den längd du vill att släpvagnen ska vara för sidorna av ramen, minus 2 i (5.1 cm) För att ta hänsyn till de främre och bakstyckena som kommer att kappa upp sidorna.
  • Om du inte har verktygen för att skära latten själv, få det pre-cut för dig på ett hem förbättringscenter eller timmergård.
  • Observera att du behöver 4 långa bitar för sidorna av ramen eftersom hjulen passar mellan dem.
  • Bild med titeln Bygg en cykel last trailer Steg 3
    3. Lägg ut ramen på marken eller en stor plan yta. Position 2 av sidostyckena tillsammans med fram- och bakstycken i en kvadratisk eller rektangel. Placera de andra 2 sidostyckena inuti ytterramen, parallellt med de första 2 sidostyckena. Rymma sidostyckena så att cykelhjulen du har passar mellan dem med axlarna på hjulen ovanför träet.
  • Använd alla 2 cykelhjul av samma storlek för släpvagnen. Försök hitta begagnade hjul i stället för att köpa nya. Du kan kontrollera lokala sparsamhetsbutiker eller använda cykelaffärer om du inte redan har ett par hjul.
  • Bild med titeln Bygg en cykel last trailer Steg 4
    4. Fäst ramstyckena tillsammans med 90-graders metallfäste och skruvar. Placera en 90-graders metallfäste i varje hörn där 2 stycken av timmer möts, på insidan av ramen. Använd en elektrisk borr för att köra 0.5-0.75 i (1.3-1.9 cm) träskruvar genom hålen i parenteserna i träets trä.
  • Använd metallfästen som har minst 4 skruvhål i dem för mer stabilitet.
  • Detta gäller också för var de inre sidostyckena i ramen möter framsidan och baksidan av ramen. Du behöver 12 fästen totalt - 4 för de yttre hörnen och 8 för att hålla de inre sidostyckena på platsen på plats.
  • Bild med titeln Bygg en cykel last trailer steg 5
    5. Täck ramen med plywood. Skära en bit av 0.25 i (0.64 cm) tjock plywood till ramens storlek. Använd en pussel eller fram och återgående såg för att göra utklipp på varje sida som är tillräckligt stora för att hjulen ska passa igenom. Fäst plywood i ramen genom att köra 1.5-2 i (3.8-5.1 cm) träskruvar genom plywood i styckena under det vardera 6 tum (15 cm) eller så.
  • Det är bäst att inte använda plywood någon tjockare än 0.25 i (0.64 cm) eller du kommer att sluta lägga till mycket vikt på släpvagnen.
  • Plywood skapar en säng på släpvagnens ram som du kan ställa in saker på att dra dem. Du kan använda rep eller bungee sladdar för att säkra saker eller lägga någon form av bin på släpvagnssängen för att hålla saker.
  • Återigen, om du inte har verktygen att skära plywood själv, bara ge mätningarna till personalen på ett hem förbättringscenter eller timmergård och få dem att skära släpvagnen för dig.
  • Del 2 av 3:
    Fästa hjulen
    1. Bild med titeln Bygg en cykel last trailer steg 6
    1. Böj 4 elektriska lådplatta täcker för att passa ovanpå ramens sidodelar. Placera 1 i (2.5 cm) på den korta sidan av ett elektriskt lådplatta i en vice. Slå den exponerade metallen med en gummiband tills den är platt mot toppen av skruven så att den är böjd i 90-graders vinkel. Upprepa detta för 3 mer elektriska lådplatta.
    • Elektriska lådaskåp är tunna, plana bitar av metall som normalt används för att täcka elektriska lådor. De fungerar bra för detta eftersom de är lätta att böja och arbeta med. Du kan köpa dem på ett hemförbättringscenter eller online.
    • När hjulen är bultade till plattorna, kommer plattorna att fästas genom att skruva dem till plywood däck och in i de innersta sidoklippen, så hjulen hålls på plats och sticker upp genom luckorna i plywooddäcket på trailer.

    Dricks: Om du inte hittar elektriska lådsplatta täcker, eventuella tunna bitar av smidig metall som är minst 4.5 i (11 cm) lång med minst 2.75 i (7.0 cm) bred kommer att fungera. Du behöver bara böja bitarna och borra hålen i dem enkelt.

  • Bild med titeln Bygg en cykel last trailer Steg 7
    2. Borra axelhål 0.5 i (1.3 cm) upp från den nedre kanten på varje platta. Åtgärd 0.5 i (1.3 cm) upp från bottenkanten och mät sedan ett jämnt avstånd mot mitten från varje sida och gör ett märke. Använd en elektrisk borr med en metallborr som är lika stor som hjulets axlar för att borra ett hål i varje tallrik.
  • Standard elboxplatta är minst 4.5 i (11 cm) lång, så borra hålen 0.5 i (1.3 cm) upp från botten kommer att se till att axlarna har gott om clearance mellan dem och träets trä.
  • Bild med titeln Bygg en cykel last trailer Steg 8
    3. Borrskruvhål i metallplattorna för att fästa dem på ramen. Använd en metallborr storleken på dina träskruvar för att borra 2 hål i den böjda delen av varje metallplatta. Borra 2 hål, förskjutna från de 2 hålen på toppen, i sidan av varje metallplatta.
  • Den exakta positioneringen av hålen spelar ingen roll, så oroa dig inte för att mäta dem. Bara se till att kompensera sidohålen tillräckligt från de övre hålen så skruvarna inte skär i träet.
  • Bild med titeln Bygg en cykel last trailer Steg 9
    4. Bult metallplattorna på hjulen. Skjut en metallplatta på varje sida av hjulets axlar med de hål du borrat för axlarna. Säkra hjulen på plats på metallplattorna genom att vrida hjulmuttrarna på axlarna.
  • Om dina hjul inte har nötter, kan du beställa några cykelhjulsnötter online eller köpa några på en cykelbutik.
  • Bild med titeln Bygg en cykel last trailer steg 10
    5. Skruva fast metallplattans fästen på plats på sidans bitar av ramen. Placera fästena ovanpå ramen med hjulen som klibbar genom luckorna i plywood trailerbädden. Kör 0.5-0.75 i (1.3-1.9 cm) träskruvar genom skruvhålen du borrat i plattorna för att fästa dem på ramen.
  • Det är lättast att göra det om du ställer på släpvagnen ovanpå något för att höja det så att hjulen rensar marken när du placerar dem. Du kan använda något som cinderblock eller tegelstenar för att göra det här.
  • Del 3 av 3:
    Lägga till en släpvagnsarm
    1. Bild med titeln Bygg en cykel last trailer Steg 11
    1. Köp en cykeltrailer arm och hitch. Bläddra bland cykelbutiker eller sök online för kit som följer med de två delarna eller leta efter en separat arm och hitch som är kompatibel. Köp delarna och ta dem hem eller beställa dem online-annonsen vänta på att de kommer fram.
    • Detta kan kosta var som helst från ca $ 30- $ 100 USD om du köper delarna online.

    Dricks: Du kan också försöka hitta en billig eller gratis begagnade cykeltrailer och ta bort armen och hitch från den för att använda. Till exempel kan du hitta en gammal barnhäftande trailer i en sparsam butik och återställa hitch och arm från det för dina behov.

  • Bild med titeln Bygg en cykel last trailer steg 12
    2. Fäst släpvagnen på bakre vänstra hjulnavet på din cykel. Ta bort muttern från den vänstra sidan av bakhjulnavet på din cykel. Skjut hitchen på änden av hjulets axel, där du bara har tagit bort hjulmuttern från och sedan återställer muttern för att hålla allt på plats.
  • Detta gäller för sidmonterade trailerhackar som går på bakhjulsnavet på den vänstra sidan av cykeln. Det finns också några trailerhitch och armkit som bifogas högre upp till baksätet som du kan försöka om du föredrar.
  • Bild med titeln Bygg en cykel last trailer Steg 13
    3. Skruva på släpvagnsarmen på släpvagnens vänstra sida. Placera armen på släpvagnens vänstra sida, mot den yttre delen av ramen, så långt framåt som skruvhålen låter dig lägga den. Fäst den på ramen genom att köra de medföljande skruvarna genom hålen i ramens trä med hjälp av en elektrisk borr.
  • Se alltid till tillverkarens anvisningar för alla speciella monteringsriktlinjer.
  • Bild med titeln Bygg en cykel last trailer steg 14
    4. Par armen och hitchen. Sätt i slutet av släpvagnens arm i hitchen för att ansluta dem. Säkra armen på plats i hitchen genom att glida stiftet genom hålet i hitchen. Snäpp några band på plats eller dra åt någon annan anslutning av hårdvara.
  • Den exakta metoden för att koppla armen och hitch varierar beroende på modell och varumärke. Se alltid till tillverkarens instruktioner för specifika riktningar om säkert säkra släpvagnen till hitchen.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Varningar

    Använd aldrig den här hemlagade släpvagnen för att bära barn.
  • Denna släpvagn är endast avsedd för transport av lasten.
  • Saker du behöver

    • Penna
    • Papper
    • Effektsåg eller handsåg (tillval)
    • Fram och återgående såg eller pussel (tillval)
    • Måttband
    • 2 cykelhjul
    • 1x2 timmer
    • 12 90-graders metallfästen
    • 0.5-0.75 i (1.3-1.9 cm) träskruvar
    • 1.5-2 i (3.8-5.1 cm) träskruvar
    • 0.25 i (0.64 cm) plywood
    • Elektrisk borr
    • 4 elektriska lådkåpa
    • Metallborrbitar
    • Cykeltrailer arm och hitch
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande