Hur man bygger en snögrotta

Behöver bygga ett akutskydd i snön? Har du för avsikt att campa i snön på en skidtur? Eller försöker du bygga det bästa snowforten din stad någonsin har sett? Vill bara slappna av? Oavsett vad din anledning är, se till att du följer varje steg försiktigt så att din snögrotta inte kommer att kollapsa ovanpå dig. Om du är villig att lägga på några timmar hårt arbete, och snöförhållandena har rätt, kan du göra en snögrotta för att vara stolt över.

Steg

Del 1 av 3:
Välja en plats och förbereda
  1. Bild med titeln Build a Snow Cave Steg 2
1. Undvik områden av rockfall eller blåsiga backar. Var försiktig så att du inte gräver en snögrotta under vägen för en potentiell lavin eller rockfall. Sluttningar med vinden som blåser mot dem kan vara farliga om du vistas över natten, eftersom blåser snö kunde täppa till entrétunneln och blockera tillgången till utsidan.
  • Bild med titeln Build a Snow Cave Steg 1
    2. Hitta ett område med djup snö. Om du kan hitta en snödrift minst fem meter (1.5m) Djup, mycket av ditt arbete kommer att göras för dig. Leta efter områden där vinden har blåst snön mot en sluttning. Tänk på att du också behöver ett område som är tillräckligt stort för att hysa men många personer du har. En tio fot (3 m) Diameter Cave är bekväm för två eller tre personer.
  • Bild med titeln 48242 3
    3. Testa konsistensen av snön. Ljus, pulverformig snö kan vara svårt att arbeta med, och är mer benägna att kollapsa. Lyckligtvis tenderar snö att härda en gång störd, så om du har tid att stapla upp och vänta på att det härligen kommer att kunna bilda det i en snögrotta.
  • Bild med titeln 48242 4
    4. Om förhållanden inte är rätt, överväga en gräv istället. Om du är i en nödsituation är ett alternativ att gräva en gräv i snön och använda en tarp för att täcka den. Prop tarpen upp med skidpoler eller grenar fast i snön. Det här är lättare och snabbare att gräva, men kommer inte att ge samma värme som en snögrotta, och kunde bli begravd i en snöstorm.
  • Bild med titeln 48242 5
    5. Kontrollera att du har kläder och utrustning du behöver. Varm, vattentät kläder är viktigt om du är ute i öknen. Överväg att ta bort en eller två torra underlags kläder innan du börjar arbeta så att du har något att byta till om dina kläder blir våta medan du gräver. När det gäller utrustning, kommer en kompakt snöskovel eller två att göra snögrottans konstruktion mycket enklare. En icke-rökproducerande ljuskälla är användbar för övernattningar, men ett ljus eller en annan liten flamkälla kan användas om du kommer ihåg att skapa ett ventilationshål.
  • Ventilationshål beskrivs vidare i den här artikeln.
  • Bild med titeln 48242 6
    6. Hitta en vän att hjälpa. Att ha minst två personer bygger en grotta tillsammans rekommenderas starkt. Håll en person utanför grottan med en extra spade hela tiden. På det här sättet, om grottan kollapsar under grävningen, kan personen på utsidan skovla bort snön för att rädda den person som fångats inuti.
  • Del 2 av 3:
    Höljer ut grottan
    1. Bild med titeln 48242 7
    1. Arbeta långsamt men metodiskt. Arbeta i skift om du har mer än en person och ta pauser för att äta och dricka. Arbetar långsamt men effektivt, utan att bryta en svett, kommer att hålla dig varmare och säkrare än att försöka rusa jobbet. Svettning kan orsaka värmeförlust, vilket ökar risken för hypotermi.
  • Bild med titeln Build a Snow Cave Steg 3
    2. Stapla upp snön om det behövs. Om inte snowdrifterna i ditt område är tillräckligt djupt, måste du skopa snö i en hög minst fem meter (1.5m) lång och tillräckligt stor för att passa antalet personer som det kommer att vara skydd.
  • Ett snabbt sätt att stapla upp snö är att hitta en kort sluttning och använda din spade för att trycka snödriften ner till basen av lutningen. Akta dig för högre sluttningar med ytterligare snödrift högre upp, men när din snögrotta kunde begravas i en lavin.
  • Bild med titeln 48242 9
    3. Packa snön ordentligt. Packa snöhögen eller snowdrift genom att stomping på den med snöskor eller lägga en plywoodbräda över den och stomping på det. Om snön är lätt och pulveriserad kan du önska att packa den flera gånger när du skapar snöpinnen, förutom ett slutpaket när högen är tillräckligt lång.
  • Bild med titeln Build a Snow Cave Steg 4
    4. Tillåt två eller flera timmar för den kalla luften att härda din snöhög. Detta gör snösegången och kommer att minska risken för att grottan kollapsar på dig medan du gräver ut det. Väntar minst två timmar rekommenderas, och du kan behöva vänta upp till 24 timmar om snön är pulverformig och torr.
  • Bild med titeln Build a Snow Cave Steg 5
    5. Gräva en tunnel i snön. Om du gjorde en snöhög, gräva en tunnel lätt bred nog att krypa igenom och flera meter djupt, sluttande uppåt. Om du gräver in i en djup snowdrift, gräva en gräv 5 eller flera fötter ner för att du ska stå in, gräva sedan en tunnel vid basen av grävningen. Du kan hitta det här enklare om du har en kompakt snöskovel, tillgänglig på backpacking eller bergsklättringsbutiker.
  • Om du bygger en snögrotta för skojs skull och inte har något emot att ta extra tid, kan du undvika obehag genom att gräva en "dörröppning" Flera meter långa istället för en tunnel. När du har slutfört snögrottan, vägg upp det mesta av dörröppningen med ytterligare snö, lämnar en tunnel för att avsluta.
  • Bild med titeln 48242 12
    6. Stick skidstänger eller grenar i snötoppen som en riktlinje. Stick dessa föremål ca 12-18 tum (30-46cm) i snöhögen. Medan du gräver ut snörgrottan från insidan, stoppa när du stöter på dessa föremål. Utan denna riktlinje kan du oavsiktligt gräva taket för tunt och exponera din snögrotta till elementen, eller till och med orsaka en kollaps.
  • Bild med titeln Build a Snow Cave Steg 6
    7. Hål ut kupolen av grottan. Skovla snö från mitten av högen eller snowdrift ut genom din tunnel. När du har ihåat ut tillräckligt med utrymme för hela din kropp i slutet av tunneln kan du stanna där och använda fötterna för att driva snön genom tunneln.Se till att taket på snögrottan förblir minst 1 fot (0.3m) tjock för att minimera chansen att kollapsa. Sidorna ska vara flera tum (8 eller mer cm) tjockare än taket.
  • Försök att göra golvet i grottan högre än ingången. Detta kommer att hålla sovrummet varmt som den kalla luften hos ingångstunneln.
  • Del 3 av 3:
    Avsluta grottan
    1. Bild med titeln 48242 14
    1. I frysningstemperaturer stärker grottan genom att hälla vatten över utsidan. Om temperaturen är under frysning och du har vatten att spara, häll vatten över grottans utsida. Detta kommer att frysa in i is och skapa en starkare struktur.
    • Häll aldrig vatten över grottan om temperaturen är över frysning.
  • Bild med titeln Build a Snow Cave Steg 7
    2. Släta in det inre taket och väggarna för att förhindra droppande. Skrapa väggarna och taket på grottan för att göra det smidigt. Oregelbundna, ojämna ytor kommer att droppa vatten på grottgolvet, istället för att rikta vatten ner i väggarna för att samlas runt kanterna.
  • Om dropp är fortfarande ett problem, carve spår som leder ner i väggarna.
  • Bild med titeln 48242 16
    3. Markera utsidan av grottan. Använd ljust färgade redskap eller påfallande placerade grenar för att markera kanten på din grotta. Det kan hjälpa människor att hitta grottan igen och stoppa dem från att gå på taket och orsaka en kollaps.
  • Om du är i en nödsituation som väntar på räddning, se till att växeln är synligt från luften, inte dolda under träd eller andra hinder.
  • Bild med titeln Build a Snow Cave Steg 8
    4. Skära i bänkar och sovande områden efter behov. Ju högre bänkar / sovplattformar är desto bättre, eftersom kall luft sjunker under bänken som håller dig varmare. YouMay vill skapa hyllor för enklare växellåda och en gräv för att göra sittande eller stående enklare.
  • Bild med titeln Build a Snow Cave Steg 10
    5. Skapa ventilationshål. Snögrottor kan bli ganska isolerade från utsidan, speciellt om fukt från andan skapar ett isigt lager på insidan. För att förhindra kvävning, använd en skidpinne eller annat långt objekt för att skapa ett vinklat hål eller två på takets lutande kant. Se till att det här hålet går hela vägen genom taket.
  • Eftersom ventilationshålen kommer att få en varm luft att fly, kan du önska att täcka hålet med snöboll eller annat föremål, ta bort det om luften känner sig stuffy eller någon känner yr. Ta bort objektet innan du går och lägger dig.
  • Bild med titeln Bygg en snögrotta Steg 9
    6. Täck marken med isolerande material. Samla tallgrenar för att placera på grottans golv, för att sakta ner flykten av värme genom marken. Sova på campingkuddar, men var medveten om att uppblåsbara kuddar kanske inte håller dig varm i kallt väder.
  • Bild med titeln 48242 20
    7. Flytta dina skovlar inuti. När du bor i grottan, se alltid till att du har skovlar inuti med dig så att du kan gräva dig i fall av kollaps eller en blockerad entré. Skovla ingången regelbundet under en snöstorm.
  • Om för mycket varm luft släpper igenom ingången, blockera den med en ryggsäck eller annat lätt borttaget objekt. Våll dig inte upp dig.Detta kommer också att hjälpa dig att gömma sig från djur som bergslöv och björnar.
  • Tips

    Om snön inte är lätt att packa och du har en stor grupp, kan flera mindre grottor vara snabbare för att skapa än en stor grotta.
  • Om vatten från smältande snö dricker, komprimera det med mer snö.
  • Taket kan kollapsa när som helst, så se till att du har en flyktplan.
  • För att undvika att ditt skydd kollapsar, täck hela ingången med din kropp och titta in i fortet. Om du ser något blåaktigt ljus som kommer från snön i en riktning, gräva inte i den riktningen längre.
  • Varningar

    Om du planerar att sova flera dagar i din snögrotta, se till att skrapa en tum eller två av smält snö av väggarna efter varje natt. Detta håller snö porösa och låter fukt fly till utsidan istället för att samla in i grottan och blötlägga folket inuti.
  • Att bygga en snögrotta är hårt arbete. Var noga med att få andra att hjälpa till att dela lasten och ha en person som ansvarar för att förbereda energirika, varm mat för att leverera arbetet med.
  • Lämna alltid ingången avtäckt om du har ett ljus eller en annan flamma. Även med en liten kokkamin eller ljus kan vara dödlig, eftersom det kan leda till en uppbyggnad av kolmonoxid. Kolmonoxid är endast lite lättare än luft, och små taklufthål kanske inte är tillräckliga för att ventilera gasen.
  • Att bygga en eld eller springa en spis inuti rekommenderas inte, eftersom det använder syre och producerar farlig gas. Det kan också få snön att smälta och frysa sedan in i ett lager av is. Detta fäller fukt i grottan, blötlägger invånarna.
  • Saker du behöver

    • Snö (bäst om det är lätt att forma och forma)
    • Stor snöskovel
    • Handskopa eller trowel
    • En eller flera assistenter
    • Isöxa / plocka (tillval)
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande