Hur man bygger en rak form för betong

Att bygga en rak form för betong är ganska enkelt så länge som de korrekta teknikerna används.Djupet och bredden på betongplaceringen bestämmer det krävande och formande materialet som krävs.Denna artikel kommer att referera till en plattform, väggformer har helt olika krav.

Steg

  1. Bild med titeln Bygg en rak form för betongsteg 1
1. Lägg ut slibens hörnpositioner med hjälp av insatser och stränglinjer. En byggmästare är idealisk för att etablera betyget på konkret, men en billig linje nivå kommer att ge anständiga resultat på korta spänner.
  • Bild med titeln Bygg en rak form för betongsteg 2
    2. Mät diagonalt på kvadratiska och rektangulära plattor från hörnet till hörn, skifta parallella sidor tills diagonala mätningar är lika, medan sidorna på sidorna förblir de önskade bredden.För enkla former och småstorlekar, detta "arbetslinje" är tillräcklig, men för komplexa former och stora kritiska layouter, "Battebrädor" bör användas så att de etablerade bygglinjerna kommer att finnas tillgängliga för att kontrollera att layouten bildas som framsteg.
  • Bild med titeln Bygg en rak form för betongsteg 3
    3. Placera formuläret från ett hörn vid sidan av stränglinjen, stakar den ner runt /8 tum (0.3 cm) från linjen med skärpade träslag. Tjockleken på plattan kommer att bestämma avståndet mellan insatserna, såväl som den nominella dimensionen av formnings timmer.Som ett exempel är en 1x4-tallskort vanligtvis styv nog för att stödja en 4 tum (10.2 cm) Betongplacering (häll), där en 8 till 12 tum (20.3 till 30.5 cm) SLAB-tjockleken kräver 2 tum (5.1 cm) Dimensionsskivor av en bredd som är lika med höjden.För att försäkra sig om att bilda, välj rak, platt timmer med minsta knutar på Lumberyard.
  • Bild med titeln Bygg en rak form för betongsteg 4
    4. Stake 4 tum (10.2 cm) plattor minst 32 tum (81.3 cm) på mitten, och tillräckligt djupt för att styra formen, beroende på jordens stabilitet under formen.För tjockare plattor, minska din stavsavstånd, en 12 tum (30.5 cm) Slab kommer att behöva stakas inte mer än 24 tum (61.0 cm) på mitten.Nagna formerna till stakes nivå med och nästan rörande stränglinjen.
  • Bild med titeln Bygg en rak form för betongsteg 5
    5. Packa jorden runt insatserna för att luta formen in eller ut om det behövs för att anpassa den med stränglinjen, och om det är nödvändigt, placera ett mätblock för att hålla strängen klar av formen och mäta formen med frekventa intervaller för att försäkra formuläret är rakt.
  • Bild med titeln Bygg en rak form för betongsteg 6
    6. Kör en annan rad av insatser bakom formuläret 2 till 3 fot (0.6 till 0.9 m) för tjockare plattor och nagla en kicker, eller 2x4 bräda från offset-insatsen till sidan av staven spikas till formuläret för att hålla den stabil.När du placerar betongen kanske du vill återställa varje sida för att se till att betongens vikt inte har böjt formen, och dessa insatser kan vara kilade ut för att korrigera eventuella bågar.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Kontrollera anpassningen av formulär genom att blåa på dem, det vill säga böja ner så att du kan syna ner kanten av formen.
  • JUBER du använder för att bilda, desto lättare blir det att anpassa det.
  • Använd en slädehammer som passar dig.20 pund slädar är alldeles för tunga för de flesta, ett 8 pund är ett vanligt val, och många människor skär handtaget ner till 30 tum (76.2 cm) eller mindre för bättre kontroll.
  • Klippa insatser tillräckligt länge för att få ett bra grepp i jorden och skärpa ändarna med en lång avsmalning till en angelägen punkt för att göra dem lättare.
  • Varningar

    De enda farorna som normalt uppstår i denna typ av arbete är splinter, missade slag med hammaren och naglarna som flyger.På arbetsplatsen rekommenderar säkerhetskraven handskar, långa byxor, stövlar och skyddsglasögon i denna operation.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande