Hur man bygger en smutscykel ramp

Om du har utrymme och lite tid på dina händer kan du bygga din egen otroliga smutscykelhopp eller ramp för din egen personliga användning. De första sakerna att tänka på är om du vill ha en mer bärbar ramp, eller om det är bättre att bygga mer permanenta hopp. Tänk på vad du vill, vad du kan göra med din tid och verktyg, och vad du och dina vänner kommer att njuta av. Efter att ha bestämt vad som är bäst för din situation, lära dig hur du bygger vad du behöver öva de fantastiska hopp och tricks.

Steg

Metod 1 av 3:
Besluta vad man ska bygga
  1. Bild med titeln Bygg en smutscykel ramp Steg 1
1. Bestäm hur mycket utrymme du har. Du behöver cirka en tredjedel av en tunnland vid det minsta minimumet för att göra ett smutsspår. Om du har några tvivel om att göra rymd permanent, är det en bra idé att bygga en träkramp istället för att gräva hoppar i marken. Och självklart, se till att du har myndighet eller tillstånd att bygga eller gräva.
  • Om du bestämmer dig för att gräva smuts hoppar, måste du hitta ett område där du får tillräckligt med utrymme för att accelerera, för start och landningsramper och för att decelerera och stoppa efter att ha träffat hoppet.
  • Du behöver ännu mer utrymme om du planerar att göra ett kretsspår eller en slinga från slutet av hoppet till starten.
  • Bild med titeln Bygg en smutscykel ramp Steg 2
    2. Bestäm om portabilitet är bäst. Oavsett om du behöver ett bärbart eller permanent hopp kommer att avgöra vad du bygger. En bärbar, trä ramp skulle vara bättre om du till exempel har en bra plats att träna hoppar upp i bergen som du bara kör till då och då. Om du inte vill eller inte har behörighet att gräva upp ditt land, gå med den bärbara trärampen. Du kan dra den till någon plats som är lämplig för att träna hopp.
  • För att bygga en permanent webbplats måste du vara absolut säker på att du har behörighet att ändra marken du bygger på.
  • Bild med titeln Bygg en smutscykel ramp Steg 3
    3. Tänk på vilka material som är enklare för dig att komma åt. Att bygga en smutscykel ramp är inget skämt, oavsett om du bygger det ur trä eller gräva det i marken. Om det är lättare och mer kostnadseffektivt att förvärva träbjälkar, plankor, en såg, naglar och en spikpistol, bygga en träramp. Om du eller en vän har enkel tillgång till en traktorgrävare eller annan kraftig grävningsutrustning, gräva ut ett smutshopp. Tänk på vad som är lättast att bygga och lättast på din plånbok.
  • Metod 2 av 3:
    Bygga smuts hoppar
    1. Bild med titeln Bygg en smutscykel ramp Steg 4
    1. Börja gräva hålet. Använd en skarp, rundad spade och få dina vänner att hjälpa till att få det. Gör det så djupt och brett som din färdighetsnivå kan hantera: skjuta i tre eller fyra meter djupt och två meter bred för att börja. Planera hålets placering, så det kommer så småningom att bilda området mellan dina hopp.
    • Kasta inte bara smuts någonstans. Du behöver det för att bilda start- och landningshögar.
    • Att få marken mjuk genom att väta den innan du gräver gör det här steget enklare.
    • Tänk på hur du vill att den slutliga produkten ska visa sig, se till att du lämnar plats för retardation.
    • Om du föredrar en slinga, kartlägga ett kretsspår som leder tillbaka till kursens början med en slang, rep eller annat långt, rörligt objekt. När du väl har bestämt dig för det bästa spåret, använd en spade för att gräva ut det.
    • Använd en traktorgrävare eller annan tung grävningsutrustning om du har tillgång.
  • Bild med titeln Bygg en smutscykel ramp Steg 5
    2. Bygg upp smutshögarna. Använd smuts som du grävde ut från hoppets hål för att bygga ut start- och landningsramarna. För att göra kammarna i ramper, använd konstruktion överskott, som trasig betong, cinder block och tegelstenar. Bilda dem i en lämplig höjdform och börja täcka dem med smuts. Använd inte loggar, grenar eller liknande föremål som kommer att förfallna och få dina hopp att kollapsa. Lägg till tjocka skikt av smuts och packa dem för att bilda en säker, fast höjd.
  • Mounds höjder varierar på din färdighetsnivå. Bita inte av mer än du kan tugga: Gå inte över två meter i höjd om du är nybörjare.
  • Bild med titeln Bygg en smutscykel ramp Steg 6
    3. Använd dina cykeldäck för att rulla över hoppen. Om du inte har ett annat fordon att göra det, använd din cykel för att verkligen packa i smutshögen. Vid en långsam hastighet, rulla ditt främre däck upp rampen för att göra läppen. Detta komprimerar också rampen mer, vilket gör dem mer användbara och stabila.
  • Landningsrampen ska alltid vara större än startrampen och inte lika brant som startrampen.
  • Bild med titeln Bygg en smutscykel ramp Steg 7
    4. Våta högarna och packa dem mer. Få högarna våta och leriga och packa dem på ännu mer. Använd dina cykelhjul igen och stämpla dina fötter. Efter att ha sett att smutsen härdas i solen i två eller tre dagar, våt och pack dem åtminstone en gång till.
  • Det är viktigt att ta tid att se till att allt är komprimerat, annars kommer din landning att skada..
  • Bild med titeln Bygg en smutscykel ramp steg 8
    5. Prova rampen ut. Ge rampen ett test och gör ändringar efter behov. Du kanske tycker att du måste göra läpparna på att antingen hoppa eller landa ändar jämnare genom att skrapa bort smuts. Eller å andra sidan kan du upptäcka att du måste lägga till mer smuts. Om så är fallet, upprepa processen med våtförpackning av högarna.
  • Metod 3 av 3:
    Bygga en träramp
    1. Bild med titeln Bygg en smutscykel ramp Steg 9
    1. Ta händerna på några planer. Du kan hitta planer online för antingen en fullständig freestyle ramp eller en grundläggande FMX-ramp. Alternativt, om du är mekaniskt skicklig och redan har mycket kunskap om rampstorlek och proportioner, kan du göra egna ritningar. Det är dock viktigt att få dina mätningar och en visuell nere på papper innan du börjar.
    • Du borde ha erfarenhet av träbearbetning innan du försöker bygga en ramp på egen hand.
    • Använd inte verktyg som sågar eller nagelpistoler utan tillstånd, förmåga, och, om nödvändigt, övervakning.
  • Bild med titeln Bygg en smutscykel ramp steg 10
    2. Mäta och skära stöd. Använd 2x6" timmer för din supportstruktur. Mäta och skära fyra 10 fotbalkar för basstöden. Då mäta och skära fyra uppsättningar vertikala stödbalkar. Varje stråle måste vinklas i övre änden. Denna vinkel kommer att bilda lutningen av din ramp.
  • Det är lättast, snabbast och mest exakta att använda en miter såg för att göra korsningen för vinkeln på toppen av de vertikala stöden. Om du inte har en miter, måste du bara mäta och markera dina brädor för att se till att de skärs så exakt som möjligt.
  • För en grundläggande FMX-ramp, skära de högsta vertikala stöden så en sida är 40" i höjd och den andra är 36". Varje enskild stråle bör således ha en sida som är längre än den andra. Resultatet blir en 56 graders snedställning eller vinkel, vid sina toppar.
  • För det andra högsta paret vertikala stöd, skära dem så en sida är 22 1/2" och den andra är 19 3/4". Var och en bör ha en snedställd på sina toppar på ca 65 grader.
  • Skär det tredje paret vertikala stöd så en sida är 10 1/2" och den andra är 8 1/2".
  • Klipp det fjärde paret vertikala stöd så en sida är 2 3/4" och den andra är 1 1/2".
  • Bild med titeln Bygg en smutscykel ramp Steg 11
    3. Bygga basstöden. Ligga två 10 fot 2x6" balkar parallellt på deras 6" ansikten. Dessa kommer att vara stödstrukturens "fötter."Använd 3" naglar hela, spik en annan 2x6" stråle längs varje stödfots sida, så de är vinkelräta, eller bildar en "L" -form. Det andra paret av 10 fotbalkar kommer att bilda en läpp som kommer att hålla på plats resten av de vertikala stödbalkarna.
  • Bild med titeln Bygg en smutscykel ramp steg 12
    4. Spik i det första paret vertikala stöd. Det första paret 2x6" Vertikala stöd är de som mäter 36" och 40" på sina toppar. Placera en spola mot läppen bildad av de 10 fotbalkarna, hela vägen till slutet av ena sidan och spik den på plats. Spik den andra högsta supportposten på plats på den andra stödfoten.
  • Se till att dessa och alla andra supportposter speglar varandra. Slangerna i sina toppar borde möta på samma sätt, så de utgör lutningen av rampen.
  • Bild med titeln Bygg en smutscykel ramp steg 13
    5. Spik i det andra paret av vertikala stöd 30 tum från det första paret. Mäta 30" in från ändarna av det första paret av supportstolpar och markera platsen med en penna. Här lägger du det andra paret. Placera dem och spika dem på plats på båda uppsättningarna av 10 fotbottnar.
  • Bild med titeln Bygg en smutscykel ramp steg 14
    6. Spik i den tredje och fjärde par av vertikala stöd. För det tredje paret vertikala stöd, mät 60" in från slutet av den första uppsättningen vertikala inlägg. Markera mätningen, placera inlägg och spika dem på plats. För den fjärde uppsättningen, mäta 120" från ändarna av den första uppsättningen, markera, position och spika dem.
  • Bild med titeln Bygg en smutscykel ramp steg 15
    7. Installera mittstöden. Vid denna tidpunkt borde du ha två uppsättningar av 10-fots bottenstöd med fyra vertikala inlägg som spikas in i varje. Du kommer att länka dem ihop genom att spika ner mittstöd vid varje vertikal inlägg. Mäta och skära fyra 3 fot, 2x6" balkar. Lina upp de nedre 10-fots långa stöden, hålla dem parallella och rymma dem tre meter från varandra. Börja med varje ände för att se till att stöden är kvadrat och placera de mellersta stödbalkarna där du har spikat varje par vertikala inlägg.
  • Försiktigt placera först för att få en känsla för deras passform. Du kan till och med använda maskeringstejp för att hålla dem på plats.
  • Se till att du har allt spolat och torget och börjar spikla mittstöden på plats.
  • Var särskilt försiktig med det här steget: Det är viktigt att de två halvorna är kvadratiska och linda upp med varandra eller din ramp kommer att visa sig instabil.
  • Bild med titeln Bygg en smutscykel ramp Steg 16
    8. Klipp och installera horisontella balkar för att toppa de vertikala stöden. Nu när du har byggt den grundläggande supportstrukturen måste du börja på rampen själv. De vertikala stöden med de vinklade topparna som du har byggt håller balkar över dem. I sin tur kommer dessa horisontella strålar att stödja rampytan.
  • Skär tre 3-fots, 2x6" balkar. Dessa tre strålar kommer att vara för den första, tredje och fjärde par vertikala inlägg.
  • Använd en 3-fots, 2x4" stråle till toppen av det näst högsta paret av vertikala stöd. En 2x4" här, snarare än en 2x6", kommer att ge de plywoodplåt som kommer att bilda ytan av rampen mer ge.
  • Bild med titeln Bygg en smutscykel ramp Steg 17
    9. Installera plywood ark för rampytan. Klipp 1/2" plywood i 3-fots med 6-fots lakan. För att fästa dem på stödstrukturen är det viktigt att använda 2 1/2" till 3" skruvar istället för naglar. Naglar håller inte plywoodytan på plats. Kör dem så nära kanten av arket som möjligt för maximal stabilitet. När du har installerat ett lager av plywood, lägg till en sekund för att täcka den.
  • Var noga med att överlappa kanterna på din plywood: Låt inte deras ändar matcha, eller resultatet blir ett spår som förstör din ramp. Du måste klippa det andra lagret av plywoodplåtar med en annan längd för att hålla dina lakan från att matcha upp.
  • Använd en stålsåg för att rengöra rampen upp och skära av någon plywood som överhänger vid den höga änden av rampen.
  • Bild med titeln Bygg en smutscykel ramp Steg 18
    10. Spik i korsstöd från hörnet till hörnet. När du har lagt till dubbla lager av plywoodplåtar för rampytan och avlägsnas eventuellt ostödda, överhängande kanter, tillsätt 2x6" Korsstöd till den högsta uppsättningen vertikala inlägg. Mät det diagonala avståndet mellan de fyra hörnen och klippa balkar som matchar den längden.
  • Varningar

    Smutscyklar, hopp och tricks kan vara farliga och allvarliga skador kan bero på att försöka någonting bortom din färdighetsnivå.
  • Vad du än bestämmer dig för att bygga, se till att materialet är bra, och att du tar din tid att se till att det är tillräckligt med att stödja vikten av dig och din cykel.
  • Kontrollera din cykel och däck för brister innan du försöker få hopp.
  • Försök inte träbearbetning utan föregående erfarenhet eller adekvat övervakning. Att försöka bygga något utöver dina förmågor kan leda till allvarlig skada i värsta fall och bortkastad tid och material i bästa fall.
  • Använd skyddsglasögon när du arbetar med sågar och annan utrustning.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande