Hur man bygger en hundkista

Om du äger en hund och föredrar att inte köpa en hundkasse, kanske du vill göra en själv. Det här alternativet ger dig utrymme för att anpassa kistan enligt dina egna preferenser och din hunds behov, och kan också spara lite pengar. Du kan göra en hundkista ur olika material, inklusive träplankering eller metallkedjelänk. Innan dina köpmaterial måste du bestämma om de kista som du vill bygga, och bestämmer sedan vilket material som kommer att ge den mest effektiva kassen för din hund.

Steg

Metod 1 av 3:
Planerar din hundkista
  1. Bild med titeln Bygg en hundkista Steg 1
1. Mät din hund. För att börja konkret planera dimensionerna på din kista, måste du tillgodose din hunds storlek. Mät din hunds höjd (från fötterna till toppen av huvudet) och längd (nässpets till spetsen av svansen).
  • Bild med titeln Bygg en hundkasse Steg 2
    2. Besluta om dimensionerna på din kista. När du har mätt hur stor din hund är, måste du planera storleken på din kista. Din hund behöver tillräckligt med utrymme att stå, sitta och vända sig i denna kista. Du vill ge ditt hundrum att flytta sida till sida, så undvika att käppen är för smal. Till exempel, om din hund mäter 3 meter från näsens spets till toppen av svansen och 1 fot hög, överväga att planera en kista som är 4 meter lång, 2 meter hög och 3.5 meter (1.1 m) bred.
  • Vissa hundägare kan leta efter en relativt liten hundkista, där deras hund kan sova. Mindre lådor kan också användas för att innehålla din hund när gästerna är över, eller om du behöver vara ute av huset i flera timmar i taget.
  • Å andra sidan kan hundägare ha en större kista - eller till och med en främst utomhuskista-som kan hyra hunden under längre perioder. En stor kista kan också fungera som en plats för hunden att sova.
  • Om du har tid, kan du också besöka närliggande Pet Supply-butiker och titta på de tillverkade lådorna som butiken erbjuder. Detta ger dig en uppfattning om vanliga kassestorlekar, och du kan se vilken som skulle fungera bäst för din egen hund
  • Bild med titeln Bygg en hundkasse Steg 3
    3. Välj det bästa materialet för dina ändamål. De flesta hemlagade lådor är byggda antingen av träplankor eller kedjelänkstängsel, eftersom båda dessa material är ganska billiga och finns på lokala hårdvaruaffärer. Båda typerna av kasser kan flyttas, men om du vill ha en kista som du kan flytta i hela ditt hus, kommer en träkista att bättre möta detta behov.
  • Överväg att bygga din kista ur trä om du vill att det ska vara beläget inomhus, och ifyour hunden kommer inte att spendera stora mängder tid (över 8 timmar) i kassen. Du borde inte lämna en hund obevakad i en inomhuskista längre än 8 timmar i taget. Det kan vara ohälsosamt för djuret att gå längre utan tillgång till mat, vatten och en plats att gå på toaletten.
  • Överväg att bygga din kista från kedjelänk om du planerar att hålla den utomhus, och om din hund kommer att spendera mer betydande mängder tid i kassen. Om din hund kommer att vara i kassen i över 8 timmar, ge den mat och vatten.
  • Även om det inte är tekniskt en kista, bygger vissa hundägare sina djur stora utomhuskåp - till exempel 150 kvadratmeter för att ge djuret gott om utrymme att flytta och använda badrummet.
  • Metod 2 av 3:
    Bygga en trähundkista
    1. Bild med titeln Bygg en hundkasse Steg 4
    1. Köp din träplankering. Du kommer att göra en träkista, så plocka ut vilken typ av trä du vill använda. Det enklaste sättet att bygga en träkista är att ha träplankering på toppen, botten och sidorna, med en dörr som möjliggör ventilation fäst på framsidan.
    • Tall är mycket vanligt när det gäller djurkantor - det är ett robust, vanligt och billigt trä.
    • Du måste också köpa en tejpmätare, naglar och gångjärn, och en hammare. Om du inte redan har en dörr för hundburet, eller planerar att bygga din egen, kan du köpa en gridded metallburdörr, som du kan fästa vid sidan av kassen.
    • Alla dessa material bör vara tillgängliga på en lokal hårdvaruaffär.
  • Bild med titeln Bygg en hundkista Steg 5
    2. Gör de övre och nedre delarna av din kista. Med en bordsåg, en cirkelsåg eller en handsåg, klippte bitarna av trä till de exakta mätningarna som du bestämde mig för tidigare. Eftersom toppen och botten av kassen kommer att vara lika stor, kan du markera båda med samma mätningar.
  • När du mäter planeringen innan du gör nedskärningarna, spåra en penna längs linjerna där du behöver klippa. Detta hjälper dig att styra sågen medan du skär och kommer att se till att dina snittstycken är rätt storlek.
  • Bild med titeln Bygg en hundkasse Steg 6
    3. Gör sidorna och tillbaka. Klipp ut bitar av trä till de önskade dimensionerna för sidorna och baksidan av kassen. Liksom med toppen och botten, markera dimensionerna på plankan innan du skär träet. Mäta och skära två stycken som är den planerade storleken för de två sidorna av kassen och står dessa bitar på sina sidor bredvid botten av kassen. Repetera sedan proceduren, men med de planerade dimensionerna för baksidan av kassen.
  • Stå de tre trä sidorna (två sidor och baksidan) bredvid basen av kassen. Justera bitarna och spika sedan sidorna och tillbaka i bottenplanken.
  • Sätt din övre bit ovanpå kassens sidor. Se till att kanterna på toppen ska anpassa sig med sidorna och spika sedan på toppen på plats.
  • Bild med titeln Bygg en hundkasse Steg 7
    4. Fäst dörren till en av kassens sidor. Om du använder en gridded metalldörr som du har köpt, bör den redan ha gångjärn bifogade. Montera de lösa ändarna på gångjärnen på hundens kista, med hjälp av den metod som föreslås av dörrtillverkaren. Slutligen bifoga en spärr till den andra sidan av dörren så att den kan stänga ordentligt.
  • Du kanske kan fästa gångjärnen på sidan av kassen med Gorilla lim eller ett annat extremt lim. Om du måste använda skruvar eller naglar för att fästa gångjärnen, se till att du ska lämna in skruven eller spiktipsna på insidan av buret, så de stöter inte på din hund. Om du inte har en fil, använd din hammare för att böja spetsarna på skruvarna eller naglarna så att de är parallella med träplankan och kan inte skrapa din hund.
  • Se till att dörren kan öppnas fritt.
  • Metod 3 av 3:
    Bygga en kedjelänk hundkista
    1. Bild med titeln Bygg en hundkasse Steg 8
    1. Välj och köp dina fäktningsmaterial. Kedjelänkar blir det enklaste och mest lämpliga att använda. Du kan välja höjden och längden på staket som du vill köpa-köp tillräckligt för att matcha de storleksdimensioner du har bestämt dig för kistan. Du bör kunna köpa ReadyMade Wall och dörrsektioner på din lokala hårdvara eller hemmätbutik - det här blir enklare att montera än fäktning material från en spole.
    • Planera för fäktningen att vara minst 4 meter hög, så att din hund inte kommer att springa ut ur kassen. Du kan också köpa en Readymade Top för att anbringa på toppen av kistan-Detta borde garantera att hunden inte kommer att fly.
  • Bild med titeln Bygg en hundkasse Steg 9
    2. Besluta om golvmaterialet. Förutsatt att denna hundkista kommer att installeras utanför, är flaggsten och ärtgrus populära alternativ. Välj som du vill använda, och köpa materialet på en maskinvara eller trädgårdsskötsel.
  • Om du bestämmer dig för att få en kedjelänkskista inuti, kan du anbringa botten av fäktningsmaterialet till en stor bit av plywood som har skurits till kådens dimensioner.
  • Bild med titeln Bygg en hundkasse steg 10
    3. Montera kistan. Beroende på vilken typ och mängd fäktningsmaterial du köpte måste du montera de premade vägg- och dörrsegmenten enligt tillverkarens anvisningar. Leta reda på kistan i din bakgård eller annat utomhusområde nära ditt hus. Om du väljer att hitta kistan inuti ditt hus, sätt det på en yta som betong eller cement-som inte kommer att skadas av ståltrådarna.
  • Kedjelänkskasser är vanligtvis installerade utanför. För att förhindra att hundar kan gräva ut under kedjelänk kan du behöva gräva ner och begrava bottenkanten av kassefältet om en fot djup.
  • Bild med titeln Bygg en hundkasse Steg 11
    4. Överväga att lägga till skugga eller isolering. Om hunden ska spendera betydande mängder tid i sin kista utanför - speciellt om du bor i en region med extrema höga eller låga temperaturer - kanske du vill installera något material för att skydda din hund från solen eller dåligt väder.
  • Även inställning av plywood upp mot kängens kanter kommer att hålla vinden från att komma in, och placera ett par lakan av plywood på toppen av kassen kommer att förhindra sol och regn från att slå hunden.
  • Tips

    Ta alltid säkerhetsåtgärder vid användning av en hammare och naglar, och speciellt när du använder en elektrisk såg.
  • Använd ögonglasögon när du använder en elektrisk såg och håll dina händer väl borta från bladet.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande