Hur man rengör mikrofiber

Mikrofiber är ett material som skapats av extremt tunna syntetfibrer. Det är ett miljövänligt, ekonomiskt och mångsidigt tyg som används i allt från soffor till handdukar. Genom att veta hur man rengör mikrofiber och utnyttja rätt leveranser kan du hålla ditt tyg och möbler färskt i många år framöver.

Steg

Metod 1 av 3:
Rengöring av mikrofibermöbler
  1. Bild med titeln Clean Microfiber Steg 1
1. Ta bort tygskydd från kuddar och kuddar. Om du städar en soffa, kudde eller andra möbler som använder mikrofiberslipskåp, ta dem av möblerna och ställ dem åt sidan. Tvätta dessa separat, antingen för hand eller i en tvättmaskin.
  • Bild med titeln Clean Microfiber Steg 2
    2. Använd gnidningsalkohol för att avlägsna smuts och feta fläckar. Häll 90% gnidning alkohol i en sprutflaska och spraya den på grymmyområdet. Låt det sitta i ca 1 minut, skrubba sedan alkoholen med en ren svamp. Fortsätt skrubbning tills du ser resultat, sprutar på mer alkohol om det behövs.
  • Om du är orolig för att missfärga dina möbler, torka en bomullspinne doppad i att gnugga alkohol till ett inkonsekvent område för att testa för färgfasthet.
  • Bild med titeln Clean Microfiber Steg 3
    3. Använd destillerat vatten för att bli av med vattenfläckar. Om dina möbler har lätta fläckar som orsakas av fukt, fyll upp en sprutflaska med destillerat vatten och spraya det på det drabbade området. Precis som med gnidningsalkohol, skrubba soffan med en svamp tills du börjar se fläckarna gå bort.
  • Bild med titeln Clean Microfiber Steg 4
    4. Låt dina möbler lufttorka. Om du har tid, låt dina möbler torra på egen hand. Detta kommer att förhindra eventuella skador som orsakas av felaktiga torkningstekniker. Men om du har bråttom, försök att torka mikrofiberen med en hårtork. Se till att torken är inställd att svalna, eftersom värme kan skada mikrofiber.
  • Bild med titeln Clean Microfiber Steg 5
    5. Skrubba mikrofiberen med en pensel efter rengöring. När det är torrt kan dina möbler känna sig skarpa eller svåra. Om det gör det, gnugga de grova områdena med en mjuk borst eller mocka borste. Detta kommer att lossa fibrerna och få dem att känna sig bekväma igen.
  • Metod 2 av 3:
    Handtvätt Mikrofiberväv
    1. Bild med titeln Clean Microfiber Steg 6
    1. Suga tyget i varmt vatten. Fyll en hink eller handfat med varmt vatten. Lägg till 3 till 5 matskedar (44 till 74 ml) av ett klart flytande tvättmedel eller diskmedel. Blanda försiktigt städaren i vattnet. Lägg sedan till ditt tyg till vattnet.
    • Special Microfiber Rengöringslösningar är också tillgängliga. Du kan köpa dem online eller i den lokala butikens rengöring.
    • Du kan börja tvätta tyg så snart den är helt våt, eller du kan låta tyget suga i en timme eller längre om det är särskilt smutsigt.
  • Bild med titeln Clean Microfiber Steg 7
    2. Använd dina händer för att tvätta tyget. Agitera tyget manuellt genom att gnugga den med händerna. Detta kommer att ta bort uppbyggd smuts och smuts. Upprepa efter behov.
  • Bild med titeln Clean Microfiber Steg 8
    3. Skölj tyget noggrant med varmt vatten. I ett handfat eller hink, skölj helt tyget med varmt vatten. Se till att tvål eller rengöringslösning är helt borttagen. Vrida tyget för att ta bort överskott av vatten.
  • Bild med titeln Clean Microfiber Steg 9
    4. Låt tyget lufttorka om möjligt. Mikrofiber är ett syntetiskt material och hög värme kan skada den. Lufttorkning hjälper tyget att vara längre. För att göra det, häng tyget på en klädstreck, eller drapa det över ett handfat eller hink. Microfiber torkar snabbt, så du behöver inte vänta länge.
  • Bild med titeln Clean Microfiber Steg 10
    5. Använd den lägsta torkinställningen om du måste torka tyget snabbt. Om din torktumlare har en luftfluffinställning, använd det för att torka tyget. Om inte, använd den lägsta inställningen, och kontrollera duken efter 30 minuter. Ju mindre värmeexponering det har, ju längre tyget kommer att vara.
  • Metod 3 av 3:
    Maskin Tvättmikrofiberduk
    1. Bild med titeln Clean Microfiber Steg 11
    1. Tvätta mikrofiber endast med andra mikrofibertyger. Microfiber kommer att locka ludd från andra tyger, som bomull. Dessa fibrer är extremt svåra att avlägsna från mikrofibreret och kommer att minska tygets effektivitet. Det är bäst att bara tvätta mikrofiberduk med andra mikrofibermaterial.
  • Bild med titeln Clean Microfiber Steg 12
    2. Använd en mild, klar, flytande tvättmedel. Starkare tvättmedel kan skada mikrofiberväv och göra rengöringsdukar mindre effektiva. Pulveriserade tvättmedel kommer att fästa vid mikrofiber på samma sätt som bomull kommer att skapa en svår att ta bort film över tyget.
  • Använd den minsta mängd rengöringsmedel som är möjligt för att undvika att skada mikrofiber. Börja med ½ det belopp du skulle använda för normal tvätt och lägg till mer till nästa belastning om det behövs.
  • Du kan också använda en specialmikrofiberrengöringslösning i stället för detergent. Läs etiketten för att se till att rengöringslösningen är säker för tvättmaskinen.
  • Bild med titeln Clean Microfiber Steg 13
    3. Hoppa över tygmjukgöraren. Tygmjukmedel kommer att täppa upp mikrofiber och binda flera bitar av tyg tillsammans. Använd endast en klar rengöringsmedel eller specialmikrofiberrengörare när du tvättar ditt tyg.
  • Bild med titeln Clean Microfiber Steg 14
    4. Undvik att använda blekmedel för att rengöra mikrofiberväv. Bleken kommer att få fibrerna att försämras, vilket gör att de slits ut snabbare. Om du tvättar mikrofiberrengöringsdukar, kommer blekmedel att göra dem mindre effektiva för att plocka upp smuts och smuts.
  • Bild med titeln Clean Microfiber Steg 15
    5. Ställ din tvättmaskin till en cool eller varm vatteninställning. Även om varmt vatten är i allmänhet bättre vid rengöring, kan höga temperaturer skada det syntetiska materialet som finns i mikrofiber. För att hjälpa ditt tyg att vara längre, sätt din tvättmaskin så att den endast använder coolt eller varmt vatten.
  • Bild med titeln Clean Microfiber Steg 16
    6. Använd den lägsta temperaturen för att torka din mikrofiber. Om möjligt, lufttorka tyget efter att du har tagit bort det från brickan. Om du är tryckt för tid, ställ din torktumlare till den lägsta temperaturinställningen och torka ditt tyg för den kortaste tiden som är möjlig.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Fläckar på mikrofiberdukar påverkar vanligtvis inte deras förmåga att rengöra. Det är en fråga om utseende snarare än verktyg.

    Varningar

    Stryk inte mikrofiberdukar. Detta kommer att smälta fibrerna.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande