Hur man rengör crayon ut ur en torktumlare

Det är hemskt att öppna din torktumlare och hitta färgade fläckar över dina kläder. Om ett krita har smält inuti torken, fortsätter färgen att springa under en tid om du inte får det snabbt. Använd ett kreditkort eller spatel för att skrapa av stora bitar av krita. Kör sedan torken i ca 10-15 minuter för att mildra kritan. Slutligen kan du använda en av en mängd rengöringsmedel för att bli av med fläckarna i din torktumlare.

Steg

Metod 1 av 3:
Med hjälp av pulveriserad rengöringsmedel
  1. Bild med titeln Clean Crayon ut ur en torktumlare Steg 1
1. Sätt lite rengöring på en våt svamp eller trasa. Dämpar din trasa eller svamp med varmt vatten. Använd en pulverformig rengöring som Comet, Ajax, Bon Ami eller Bar Keeper`s Friend. Skrubba på Crayon fläckar i din torktumlare. Gnugga hårt för att arbeta crayon ut.
  • Bild med titeln Clean Crayon ut ur en torktumlare Steg 2
    2. Använd en gammal tandborste att skrubba sprickor och hörn. Stänk din pulverformad rengöring på en fuktad tandborste. Skrubba med tandborsten i några sprickor och hörn där kritan kan ha kilat sig själv. Lägg till mer rengöring till huvudet på din tandborste som behövs för att verkligen skrubba på Crayon.
  • Bild med titeln Clean Crayon ut ur en torktumlare Steg 3
    3. Skölj av renaren. Doppa en ren svamp eller trasa i vatten. Använd detta för att torka av det lösa kryvaxet. Torka några bitar av krita av svampen eller trasan och blöta det igen. Använd det nu för att torka av någon pulveriserad rengöring fortfarande i din torktumlare.
  • Bild med titeln Clean Crayon ut ur en torktumlare Steg 4
    4. Upprepa denna process tills allt krita vax är borta. Var säker på att du har sköljt all den pulverformiga rengöringsen ur torken innan du börjar processen igen. Du kanske behöver börja med att köra torken i ytterligare 15 minuter. Detta kommer att lossa något envis kritvax. Skrubba och skölj.
  • Testa din torktumlare renhet på några gamla kläder eller vita trasor för att kontrollera att det inte finns några fläckar kvar.
  • Metod 2 av 3:
    Arbeta med WD-40
    1. Bild med titeln Clean Crayon ut ur en torktumlare Steg 5
    1. Spraya en gammal trasa med WD-40. Spraya inte WD-40 direkt i torken eftersom den är brandfarlig. Skrubba på Crayon fläckar med trasken. Fortsätt torka tills markerna lyfter av.
    • Undvik att använda den här metoden i en torktumlare med ett pilotljus.
  • Bild med titeln Clean Crayon ut ur en torktumlare Steg 6
    2. Ta bort oljig återstod med våta pappershanddukar. Kassera trasa med WD-40. Få några pappershanddukar våta och tvål. Använd dessa för att ta bort eventuella oljiga rester i din torktumlare.
  • Bild med titeln Clean Crayon ut ur en torktumlare Steg 7
    3. Rengör din torktumlare. När du har torkat ut oljan, koppla ur din torktumlare. Doppa en svamp eller ren trasa i en hink med varmt tvålvatten. Tvätta hela insidan av din torktumlare. Fokusera på att torka ner de områden där du gnidde mest med WD-40. Använd en ren trasa för att torka insidan av torken.
  • Bild med titeln Clean Crayon ut ur en torktumlare Steg 8
    4. Kör en mängd rena trasor genom en torkningscykel. Avsluta rengöring av din torktumlare med en mängd rena, våta trasor. Detta kommer också att samla in några stray crayon bitar. Kontrollera trumman på torken för några streck av krita efter att du har kört lasten. Om du ser mer krita, upprepa WD-40-rengöringsprocessen.
  • Metod 3 av 3:
    Rengöring med andra lösningar
    1. Bild med titeln Clean Crayon ut ur en torktumlare Steg 9
    1. Prova en citrusbaserad renare. Leta efter det här på hårdvaruaffärer och några apotek. Spraya citrusbaserad rengöring direkt på tunga kritor. Torka över märkena med en trasa eller pappershandduk. Låt det torka, torka sedan av de områden du har städat med en torr trasa eller pappershandduk.
  • Bild med titeln Clean Crayon ut ur ett torktumlare steg 10
    2. Häll lite Cerama Bryte direkt på en torr pappershandduk. Skrubba kritorna med den belagda pappershandduken. Använd en tandborste belagd med lite cerama Bryte för att komma in i några sprickor där kritan kan ha kilit. När alla Crayon tas bort, torka torken ren med varma, fuktiga trasor.
  • Ladda torktumlaren med gamla handdukar och låt springa i 15 minuter.
  • Bild med titeln Clean Crayon ut ur en torktumlare Steg 11
    3. Torka fläckarna med olivolja. Sätt några droppar olivolja på hörnet av en ren trasa. Torka på fläckarna med olivoljan. Upprepa denna process, applicera olivolja för att rengöra sektionerna av trasen tills du har gnuggat över alla fläckar. Doppa en ny, fuktig trasa i vatten som har kombinerats med några droppar flytande diskmedel. Använd den här trasan för att rengöra områdena på din torktumlare som du gnuggade med olja.
  • Tips

    En hårtork placerad direkt på Crayonvaxet kan vara lika effektivt och mer riktade än att värma upp hela torken.
  • Varmt vatten kommer att göra rengöring lättare så gör vattnet så varmt som möjligt.
  • Nu när din torktumlare är ren igen, kom ihåg att alltid kolla fickor för saker du inte vill lägga igenom tvättmaskinen eller torken.
  • Varningar

    Använd inte bra kläder för att testa om du har tagit bort hela Crayon ut ur torken.
  • Var försiktig när du arbetar med en uppvärmd torktumlare.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande