Hur man jämför webbplatser

Om du har din egen hemsida kan det ibland vara till hjälp att jämföra din webbplats till andra för att se hur det håller upp. Till exempel kanske du vill kolla sökorden som din tävling använder för att se om du saknar dig på SEO-möjligheter. Du kan också vara intresserad av att jämföra innehållet på din webbplats till andra webbplatser för att säkerställa att du inte har plagierats. Lyckligtvis finns det verktyg som kan göra några av dessa uppgifter enkla! Några av dessa verktyg kräver ett köp eller månatlig prenumeration, men om du är beroende av din webbplats för din försörjning, kan de vara väl värda priset!

Steg

Metod 1 av 2:
Mätning av användarupplevelse mot dina konkurrenter
  1. Bild med titeln Jämför webbplatser Steg 1.jpeg
1. Testa din webbplatshastighet mot dina konkurrenter ". I dagens höghastighetsvärld är dina besökare inte tålmodiga om din webbplats tar lång tid att ladda, eller om det inte fungerar bra på en viss enhet. Prova ett verktyg som webpagetest verktyg för att jämföra hastigheter på 2 webbplatser mot varandra.
  • Om du upptäcker att din webbplats är underpresterande, försök att använda Googles PagesPeed Insights för att se var du kan förbättra.
  • Bild med titeln Jämför webbplatser Steg 2.jpeg
    2. Ta reda på vilken teknik som din konkurrent använder för att driva sin webbplats. Om du inte har gjort några stora förändringar i ett tag och din webbplats börjar se daterad, försök använda ett verktyg som gör det möjligt för dig att se vilken teknik som dina konkurrenter använder för att driva deras hemsida. Vissa verktyg kan du se detaljerna, inklusive webbserver, hosting och nameserver-leverantörer, Content Management System (CMS), kodning och mycket mer.
  • Ett av de mest populära verktygen för att undersöka en webbplatss teknik finns på Builtwith.com.
  • Du kan också jämföra webbplatsarkitektur med verktyg som att skapa en Sitemap och Xenu Link Sleuth.
  • Bild med titeln Jämför webbplatser Steg 3.jpeg
    3. Mät tillgängligheten på din webbplats. Tillgänglighet innebär att någon användare ska kunna hitta vad de behöver från din webbplats, oavsett vilken enhet de använder, vilket språk de talar, eller om de har gränser för deras hörsel, vision eller rörelse. Prova ett verktyg som Googles tillgänglighetsrevision för att se till att din webbplats är upp till de nuvarande standarderna som anges i riktlinjerna för webbinnehåll tillgänglighet (WCAG) 2.0 av World Wide Web Consortium (W3C). På så sätt slutar dina konkurrenter inte med trafik från användare som inte kunde navigera på din webbplats.
  • Till exempel ska din webbplats vara lätt att navigera för någon som använder en textläsare för att bläddra på webben.
  • Du kan se de senaste rekommenderade praxis på WCAG på https: // w3.Org / TR / WCAG20 /.
  • Bild med titeln Jämför webbplatser Steg 4.jpeg
    4. Testa hur bra din webbplats utför olika enheter. Det är viktigt att kontrollera att din webbplats ser ut och driver detsamma oavsett hur en person får tillgång till internet. Detta kallas responsivitet. Det finns ett antal verktyg som kan hjälpa dig att kontrollera din webbplatss responsivitet, vilket hjälper dig att se till att dina användare har en bra upplevelse oavsett vilken enhet, operativsystem eller webbläsare som de använder.
  • Du kan använda ett verktyg som BrowsStack, Responsinator eller Dyno MawPers visuella tillgänglighetstester för att testa din webbplatss lyhördhet.
  • Bild med titeln Jämför webbplatser Steg 5.jpeg
    5. Kontrollera kvaliteten på ditt innehåll mot din tävling. Inte varje åtgärd kräver ett verktyg från tredje part. Dra upp din webbplats och en av dina konkurrenter "och visa dem i Split-skärmar, läs sedan igenom innehållet på båda sidor. Var uppmärksam på om ditt innehåll har samma professionella, auktoritativa ton som din tävling. Om det inte gör det, redigera de sidorna.
  • Om dina användare inte ser dig som auktoritativ, kommer de att vara mycket mindre benägna att använda din webbplats, produkter eller tjänster.
  • Metod 2 av 2:
    Jämföra din trafik och SEO-praxis
    1. Bild med titeln Jämför webbplatser Steg 6.jpeg
    1. Kolla in de sökord som din tävling använder. Ladda ner ett verktyg som låter dig se vilka sökord som dina konkurrenter använder, jämför det med sökorden på din egen webbplats. Detta gör det möjligt för dig att se om det finns några möjligheter som du saknar.
    • Sökmotoroptimering, eller SEO, är en viktig aspekt av någon webbsida. De sökord du använder kan hjälpa din webbplats att rankas högre på en sökmotors resultatsida, vilket leder till fler sidvisningar.
    • Några populära verktyg för visning av nyckelord inkluderar SEO-bok, Alexa, Mozbar och Ahrefs.
  • Bild med titeln Jämför webbplatser Steg 7.jpeg
    2. Jämför din webbtrafik till din tävling med praktiska verktyg. En av de största insikterna du kan få är att jämföra beteendet hos dina besökare till din tävling. Du kan använda verktyg som liknande webb och Alexa för att ta reda på hur många veckovisa besökare varje sida får, och var de lederna kommer ifrån. Detta kan hjälpa dig att justera ditt innehåll för att vädja till de användare du vill locka.
  • Du kan använda verktyg från tredje part som Open Site Explorer, Majestic SEO, eller Link Prospector för att ta reda på vilka webbplatser som länkar tillbaka till en viss sida. Detta kan ge dig inblick i vem som är intresserad av ditt innehåll också.
  • Bild med titeln Jämför webbplatser Steg 8.jpeg
    3. Mät dina webbklart mot din tävling. Web ranking avgör hur hög din sida kommer att listas i en sökmotoresultat (eller SERP). Din SERP-ranking är avgörande för att driva ny trafik till din webbplats. Genom att förstå var du rankar i jämförelse med din närmaste konkurrens, kommer du att kunna se var du behöver förbättra för att slå dem.
  • Moz Toolbar visar dig Alexa-rankningen av någon webbplats, och du kan se den sidans bakåtlänkar, trafik, nyckelord och mer.
  • Ett verktyg som SE ranking hjälper dig att hålla ett öga på dina tävlingarnas webbklass samt de bästa rankningarna inom en målregion.
  • Bild med titeln Jämför webbplatser Steg 9.jpeg
    4. Spåra sociala medier trender. Om du kör en webbplats vet du förmodligen redan att sociala medier är ett kraftfullt verktyg för att odla någon webbplats. Men du kanske inte använder den till sin fulla potential. Genom att spåra användarinteraktioner med olika märken på sociala medier kan du lära dig hur du ökar ditt eget engagemang - och därför din kundbas.
  • Socialt omnämnande, Twitter Analytics, Buzzsumo, och Google Analytics är alla bra verktyg för övervakning av vilka märken som är trending och vilket innehåll de använder för att öka interaktionerna.
  • FollowerWonk är ett gratis verktyg som gör att du kan analysera Twitter-profiler för att upptäcka sina marknadsföringsstrategier.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande