Hur man gör en återkrav över paypal

Om du nyligen har köpt via PayPal men har inte fått objektet, fick fel objekt eller fått ett skadat objekt, kan du göra en återkrav för att återställa fonderna. Om ditt kreditkort blev stulen och brukade göra inköp på PayPal, är en återkallelse den lämpliga åtgärden att ta. Lär dig hur du gör en avgift över PayPal för att ta bort laddningen från ditt konto och få pengarna tillbaka.

Steg

  1. Bild med titeln Gör en återkrav över PayPal Step 1
1. Filera en återbetalningsförfrågan med ditt kreditkortsföretag. Om du inte är säker på hur du gör det, ring ditt kreditkortsföretag och be att prata med någon som kan hjälpa till att gå igenom processen. Den exakta processen varierar beroende på kreditkortsutgivaren.
  • Bild med titeln Gör en avgift över PayPal Steg 2
    2. Vänta på att kreditkortsföretaget meddelar PayPal av återbetalningsförfrågan. När PayPal har kontaktats kommer kreditkortsföretaget att få pengarna tillbaka från PayPal och ge det till dig. PayPal kommer då att gå till säljaren och placera ett tag på pengarna från försäljningen i fråga och begära mer information.
  • Bild med titeln Gör en återkrav över PayPal Steg 3
    3. Ge den nödvändiga informationen för att stödja ditt återbetalningsanspråk. PayPal gör det möjligt för säljaren att tillhandahålla information för att bestrida fordran, för att förhindra bedrägeri. PayPal skickar denna information till kreditkortsföretaget och gör ett försök att återkräva pengarna från kreditkortsföretaget. Om säljaren ger tillräckligt med bevis för att övertyga kreditkortsutgivaren för att vända pengarna tillbaka till PayPal, kommer du att förlora tvisten.
  • Bild med titeln Gör en återkrav över PayPal Steg 4
    4. Vänta på att kreditkortsföretaget kommer tillbaka till dig med svaret om PayPal-återbetalningen. Om företaget tror att PayPal inte gav tillräcklig information från säljaren för att validera försäljningen, kommer återbetalningen inte att vändas och du kommer att kunna hålla pengarna.
  • Tips

    PayPal tar vanligtvis upp till 30 dagar för att lösa en tvist. Kreditkortsföretag kan ta mer än 60 dagar för att lösa en tvist. I slutändan bestämmer kreditkortsföretaget som vinner tvisten, och PayPal måste hålla sig till vad kreditkortsföretaget säger.
  • Om du köper ett objekt via PayPal, behåll någon och all korrespondens mellan dig och säljaren för bevis för att hjälpa dig att stödja återkravet i PayPal. Inse att säljaren sannolikt har samma bevis, och påståendet ska vara legitimt från din sida.
  • Om ditt kreditkort blev stulen och brukade göra bedrägliga PayPal-inköp, var beredda att visa en polisrapport och korrespondens med din bank för att bevisa att du inte var den som gjorde inköp.
  • Ditt kreditkortsföretag kommer att gå igenom det du behöver göra för PayPal Rightback. PayPal kommer att gå säljaren genom vad de behöver göra för återkravet. PayPal och ditt kreditkortsföretag kommer att hantera varandra så att köparen aldrig handlar direkt med säljaren.
  • Varningar

    Gör inte falskt kreditkort eller PayPal Rightback hävdar bara för att komma ur betalning för föremål.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande