Hur man skär en kvarts bänkskiva

Kvarts bänkskivor är en kombination av kvarts och harts, och tenderar att vara lättare att behålla än marmor eller natursten eftersom det är svårt att fläcka och inte kräva några tätningsmedel. Installera kvarts kan vara utmanande, men skärning kan det vara en bris om du har rätt verktyg. På grund av det faktum att det damm som skapas genom att klippa kvarts är giftigt, vill du arbeta i ett välventilerat område och ha en andningsskydd och skyddsglasögon.

Steg

Metod 1 av 3:
Mätning av bänkskivan och markera dina nedskärningar
  1. Bild med titeln Skär en kvarts bänkskiva steg 1
1. Mät ytan där du installerar din bänkskiva. Använd ett infällbart mätband för att mäta längden och bredden på din bänkskiva. Rita ut din yta på ett papper och märka längden på varje sida så att du har en referens när du skär quartzen. Använd metallläppen i slutet av ditt mätband för att fästa det på kanten av dina skåp om du arbetar ensam.
  • Det spelar ingen roll om din ritning är att skala eller inte. Det viktiga är att mätningarna är korrekta så att du enkelt kan referera till dem när du skär din kvarts.
  • Bild med titeln Cut A Quartz Countertop Steg 2
    2. Lägg till ytterligare 1.5 tum (3.8 cm) till kanten av dina skåp för ditt överhäng. De flesta kvarts bänkskivor stämmer inte upp med skåpet. Typiskt finns det en liten del av kvarts som sträcker sig över kanten på dina skåp eller bord. Det genomsnittliga avståndet för ett överhäng är 1.5 tum (3.8 cm), men du kan välja att lägga till mellan 1-6 tum (2.5-15.2 cm).
  • Den maximala längden som tillåts för ett överhäng på en köksö eller utökad sektion av bänkskiva är 12 tum (30 cm). Något större än det är strukturellt osund.
  • Dricks: Om du vill att din bänkskiva ska spola med en spis eller kylskåp, lägg inte överhangmätningar på sidorna där du lägger in en apparat.

  • Bild med titeln Cut A Quartz Countertop Steg 3
    3. Markera läget för diskbänken på ditt skåp med en markör. Du behöver din handfat för att vila direkt ovanför vattenlinjerna under din bänkskiva. Mäta diskens dimension och dra linjer på toppen av ditt skåp för att ange var din handfat kommer att gå. På så sätt kan du kontrollera om sänkhålet i din kvarts matchar öppningen i dina skåp innan du anbringar den. Lägg till dessa mätningar på din illustration.
  • Några sänkor kommer med en mall som du kan skissera på din bänkskiva för att hjälpa dig att skära.
  • När du installerar din diskbänk, vilar du det på toppen av ett monterat hål som du kommer att klippa ut för det, så mäta inte kanten av din handfat. Istället mäta 2 tum (5.1 cm) förbi kanten för att ge dig rum för att komma åt disketten.
  • 4. Gör en mall för mer exakta nedskärningar. Ta remsor av Balsa Wood eller styv kartong och lägg dem längs kanterna på din befintliga bänkskiva. Var noga med att ställa upp kanterna exakt. Då, hett lim remsorna tillsammans för att skapa en mall.
  • När limet torkar, kan du bara lyfta upp mallen och lägga den på kvarts.
  • Bild med titeln Skär en kvarts bänkskiva steg 4
    5. Ställ in din Quartz upp och ner på en stabil arbetsyta. Ett skärbord som kan hantera mycket vikt är att föredra, men du kan också ställa in såghästar också. Du kommer att vilja markera undersidan av kvartsplattan så att det inte finns några synliga markeringar kvar på toppen av ytan.

    Dricks: Kvarts är otroligt tungt. Se till att en såghäst kan hantera vikten innan du lägger din dyrbara bänkskiva ovanpå den.

  • Bild med titeln Cut A Quartz Countertop Steg 5
    6. Använd en fettmarkör och rak kant för att markera alla dina nedskärningar. Lägg din mall ovanpå din kvartsplatta, sedan försiktigt och långsamt spåra längs linjen med en fettmarkör. Det gör det dock inte ont för att dubbelkontrollera dina mätningar när du spårar linjerna, även om du använde en mall.
  • När du mäter avsnittet för din diskbänk, markera dina linjer 0.5-1 tum (1.3-2.5 cm) närmare mitten av diskbänken. Du behöver lite extra utrymme för att släta dina kanter och du vill inte riskera att skära för mycket till att börja med.
  • Du vill mäta varje del av din bänkskiva innan du skär. På så sätt kan du visuellt inspektera om du har gjort en felaktig mätning och dubbelkontrollera din längd och bredd innan du permanent tar bort sektioner av kvarts.
  • Metod 2 av 3:
    Använda din cirkelsåg för raka nedskärningar
    1. Bild med titeln Skär en kvarts bänkskiva steg 6
    1. Sätt på ditt skyddsglasögon och andningsskydd. Det damm som skapats när du klippte kvarts är giftigt, och kan skada dina lungor och ögon om du är utsatt för det. Bära andningsskydd och lufttät skyddsglasögon när du ska skära din kvarts. Arbeta i ett välventilerat område, helst utomhus.
  • Bild med titeln CUT A QUARTZ CONTORTOP STEG 7
    2. Fäst ett diamantsågblad till din cirkelsåg. Ett kontinuerligt diamantsågblad ger dig de renaste nedskärningarna. Om du ska använda ett sågblad med slitsar, ska de vara extremt smala. Om du behöver byta ut blade, släpp arbormuttern i mitten av din cirkelsåg och vrid det tills det är lös. Ta försiktigt bort det och släpp ditt nya blad över arbormuttern och dra åt det på plats.
  • Du kan behöva ta bort ett bladskydd innan du placerar ditt nya blad över arbormuttern.
  • Bild med titeln CUT A QUARTZ CONTORTOP STEG 8
    3. Ställ in en rak kant parallellt med din längsta längdskuren med klämmor. Använd en nivare eller ramtorg om du har en. Placera din raka kant bredvid en rad som du planerar att klippa och fästa den på din kvarts med hjälp av klämmor. Placera kanten på din cirkelsågs basplatta längs den raka kanten för att se om din fettmarkeringslinje justerar med din sågs ledningslinje. Om det inte gör det, justera din raka kant i enlighet därmed.
  • Gör din längsta klippa först så att du har en mycket mindre kvarts att arbeta med. Detta kommer att göra den återstående delen av dig som är lättare att flytta och stärka.
  • Dricks: På de flesta cirkelsågar är avståndet från styrlinjen till kanten 1.5 tum (3.8 cm). Håll det i åtanke när du ställer in din raka kant för första gången.

  • Bild med titeln Cut A Quartz Countertop Steg 9
    4. Justera bladet i din cirkelsåg för att skära genom kvarts. Du vill att ditt blad ska gå hela vägen genom botten av kvarts. Lyft knivskyddet och använd spaken bredvid din sågs handtag för att justera bladet så att det sticks ut ungefär 1-2 tum (2.5-5.1 cm) förbi botten av din platta. Lås ditt bladskydd på plats och vila basplattan ovanpå kvarts nära området du skär.
  • Bild med titeln Skär en kvarts bänkskiva steg 10
    5. Kontrollera din ledningslinje och dra avtryckaren på din såg för att börja klippa. Sätt båda händerna på de övre handtagen på din cirkelsåg och stämmer upp ledningslinjen på basplattan med din fettmarkörslinje. Dra utlösaren på din cirkelsåg och vänta tills den når full hastighet innan du trycker framåt något.
  • Håll din raka kant på höger sida av din cirkelsågs handtag. Detta kommer att se till att din såg inte glider bort från ledningslinjen när du applicerar tryck på det.
  • Bild med titeln Cut A Quartz Countertop Steg 11
    6. Klipp hela vägen genom din fettmarkörslinje. Låt sågen göra det mesta av arbetet. Det kommer naturligtvis att gå framåt när det skär, så du bör inte skjuta mycket hårt. Om ditt sågblad börjar kickback eller rök, släpp avtryckaren på sågen och vänta 1-2 minuter för att du såg bladet för att svalna.
  • Rök är mer benägna att uppstå om du använder en torrsåg. En våtsåg kommer att förhindra värme från att bygga upp, men du är osannolikt att ha en vått såg som ligger runt din verkstad. Överväg att hyra en våtsåg om du vill undvika ett rökblad.
  • Varning: Det damm som kommer att flyga från din cirkelsåg är giftigt, och du bör undvika det så mycket som möjligt.

  • Bild med titeln Skär en kvarts bänkskiva steg 12
    7. Upprepa denna process för att göra alla dina raka nedskärningar. Den raka kanten och cirkelsågen kommer att fungera för varje rak skärning som du måste göra. Upprepa den här processen tills du har klippt igenom varje rak linje på din quartsplatta.
  • Metod 3 av 3:
    Drop-skärning av diskbänken
    1. Bild med titeln Cut A Quartz Countertop Steg 13
    1. Ställ in din styrskena för skärning med en dunståg. Ställ in din stigsågs styrskena ovanpå din ledningslinje. Du kan anbringa styrskenan till kvarts med klämmor om du vill, men en stigsågsåg är vanligtvis utformad för att vila på egen hand. Din guideskena kommer att ha en öppning i mitten för att du ska se dina fettmarkeringar.
    • Om du har en handfat med böjda kanter, kan du inte använda dungen såg för hela jobbet. Använd istället Painter`s Tape och lura det runt kanterna där du ska klippa och sedan ställa in din guideskena för att skära en torg ut ur mitten av din sinks skiss.
    • En dunkel såg är också känd som en spårsåg.
  • Bild med titeln CUT A QUARTZ CONTORTOP STEG 14
    2. Lina upp på baksidan av sågbladet med något hörn av din sinks skiss. Det finns en slits eller markör på sidan av din dunkel såg där ditt blad slutar i ryggen. Släpp ditt blad hela vägen så att det inte sticker ut genom din basplatta och sträcker sig upp hörnet av diskbänken med den här linjen.
  • Du brukar ha ungefär en 1 tum (2.5 cm) Marginal. Många sänkor har inte form-passande läppar som du behöver för att skära perfekt.
  • Bild med titeln Skär ett kvarts bänkskiva steg 15
    3. Fäst din dunkel såg till styrskenan. Styrskenan som kommer med din dunståg har lundar i det för att du ska sätta in dungen såg. När du har lagt upp din styrskena med fettmarkeringen, lägg din såg ovanpå styrskenan och lås den på plats om den har en låsningsmekanism.
  • Bild med titeln Skär en kvarts bänkskiva steg 16
    4. Släpp din dunkel såg långsamt och börja styra den framåt. Sätt båda händerna på handtagen ovanpå sågen och sänka långsamt bladet i din kvarts. Styra sågen framåt långsamt när du skär och slutar när du har nått hörnet där din nästa sida börjar. Upprepa denna process för varje sida av diskbänken.
  • Om din diskbänk är cirkulär eller rund, vill du fortfarande skära en torg ute i mitten. Detta kommer att göra jobbet bort resten av materialet enklare eftersom du har utrymme att manövrera din kvarts kvarn.
  • Varning: När du har gjort alla fyra nedskärningar har du en stor bit av kvarts som faller ut. Antingen sätta en kudde nere eller ha en platt arbetsyta som är inställd så att din kvarts inte krossar fötterna eller skadar golvet när det sjunker.

  • Bild med titeln Skär en kvarts bänkskiva steg 17
    5. Använd en kvarn för att arbeta bort de överskottssektioner av en cirkulär handfat. Använd ett diamantblad och bära ditt skyddsutrustning när du arbetar med en vinkelkvarn. Håll det med båda händerna och arbeta långsamt genom de överskjutna bitarna genom att hålla din kvarn platt och parallell med den inre kanten på din handfat.
  • Att använda en kvarn kan vara svårt om du aldrig har gjort det förut. Öva på en extra bit av kvarts som du inte planerar att använda för att vänja sig på hur det känns.
  • Saker du behöver

    Mätning och markering av dina nedskärningar

    • Respirator
    • Skyddsglasögon
    • Fettmarkör
    • Utdragbar mätband

    Använda din cirkelsåg

    • Leveler eller rak kant
    • Klämmor
    • Diamantsågblad
    • Cirkelsåg

    Drop-skärning av diskbänken

    • Rak kant
    • Målare tejp (tillval)
    • Dunsa
    • Vinkelslip
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande