Hur man bygger en fåfänga skåp

En fåfängskåp kan vara ett uttalande i ditt badrum som också fördubblas som förvaring. Om du vill ha ett billigt alternativ som är anpassat till din stil, är det ett utmärkt alternativ! Du undrar förmodligen hur du kommer igång, och vi har täckt dig. Vi svarar på några av dina vanligaste frågor steg för steg så att du kan känna dig självsäker på din byggnad!

Steg

Fråga 1 av 12:
Hur mycket kostar det att bygga ett badrum fåfänga?
  1. Bild med titeln Bygg ett fåfängningsskåp steg 1
1. Du kan bygga en enkel fåfänga för under $ 300 USD. Huvudkomponenterna i din fåfänga är timmer och bänkskiva, så det finns inte många material. Om du letar efter en grundläggande fåfänga konstruktion som bara har ett huvudförvaringsfack, kommer din byggnad inte mycket dyr. Men du börjar spendera mer pengar om du vill lägga till extra lådor och hårdvara.
  • Förgjorda fåfängligheter kostar i genomsnitt $ 300-800 USD, men anpassade skåp kan kosta upp till $ 2000 USD.
Fråga 2 av 12:
Hur svårt är det att bygga ett badrum fåfänga?
  1. Bild med titeln Bygg ett fåfängningsskåp Steg 2
1. Detta projekt tar lite tid, men kräver bara grundläggande träbearbetning. Vid kärnan är ett badrumsvans bara en stor trälåda, så du behöver inte oroa dig för mycket avancerad konstruktion. Om du har tillgång till och känner dig bekväm med elverktyg, så har du inte mycket problem med att arbeta med fåfänga. Känn dig inte avskräckt om du inte har erfarenhet av träbearbetning, men brace dig själv för ett litet hårt arbete.
  • Om du inte känner att du kan bygga fåfänga på egen hand, fråga en vän som är mer erfaren för att hjälpa dig.
  • 2. Du kommer att bygga ramen, installera den i ditt badrum, lägg sedan till en bänkskiva och handfat. Du börjar med att inrama ditt skåp med timmer och plywood, lämnar öppningar för var du vill installera dörrar och lådor. Därefter, säkra den på din badrumsvägg så att du kan ställa in och säkra bänkskivan på den. Då kan du släppa i din handfat och anslut den till ditt hem VVS.
  • Du kan alltid anställa en professionell för att bygga fåfänga för dig om du inte kan.
  • Fråga 3 av 12:
    Kan jag använda ett köksbasket för ett badrumsvans?
    1. Bild med titeln Bygg ett fåfängningsskåp steg 4
    1. Ja, men det lägger till mer arbete eftersom du måste försegla det och ta bort lådorna. Eftersom köksskåp inte är gjorda för den fuktiga, fuktiga miljön i ditt badrum, måste du applicera tätningsmedel på dem så att de inte varar. Om skåpen har lådor, måste du också ta ut dem så det finns plats för din handfat och VVS. Stick med att bygga skåpet från början eller få skåp gjorda för ditt badrum.
    • Även om köksskåp är djupare, kan de sträcka sig för långt från väggen och blockera gångbanor eller dörröppningar.
    Fråga 4 av 12:
    Vad är standardstorlekar för badrumsvinnor?
    1. Bild med titeln Bygg ett fåfängningsskåp steg 5
    1. De är vanligtvis 20-24 tum (51-61 cm) djupt, men deras längder beror på ditt badrum. Se till att du lämnar tillräckligt med utrymme så att du kan gå igenom ditt badrum utan att stöta på något annat. Syftar till att ha cirka 30 i (76 cm) av clearance mellan kanten av din fåfänga och någon annan fixtur eller vägg.
    • Mät väggen där du vill installera din fåfänga så att du har en uppfattning om det utrymme du har tillgång till.
    • Om du byter ut en gammal fåfänga, försök att hålla fast vid något som är en liknande storlek så att du inte behöver renovera andra armaturer i ditt badrum.
  • 2. Håll din fåfänga runt 32-36 i (0.81-0.91 m) lång. Ställ din fåfänga runt midjehöjden för folket som använder badrummet. Kortare fåfänga fungerar bra om du har barn så de kan nå diskbänken. Om du letar efter något som är lite mer bekvämt att använda, gör din fåfänga lite längre så att du inte behöver böja ner för att nå den.
  • Fråga 5 av 12:
    Vilken typ av trä ska jag använda för ett badrumsvans?
    1. Bild med titeln Bygg ett fåfängningsskåp Steg 7
    1. Välj lövträ som björk, lönn och poplar för den mest fuktmotstånd. För huvudskal, hyllor och dörrpaneler, välja plywood eftersom det är billigare och lättare att arbeta med. För skåpets ansikten, inramning och lådor, välj fast timmer för mer stabilitet och hållbarhet.
    • Undvik att bygga en fåfänga från medelstäthetsfiberboard (MDF) eftersom det inte kommer att hantera förändringarna i fukt och fuktighet mycket bra.
    Fråga 6 av 12:
    Kan jag lägga till lådor till en fåfänga?
    1. Bild med titeln Bygg ett fåfängningsskåp steg 8
    1. Ja, så länge de inte störa rören eller VVS. Tänk på var avloppsröret är i ditt badrum och där diskbänken passar på din fåfänga. Vanligtvis är du ganska säker att installera lådorna närmare en sida av fåfänga så att de inte kommer i kontakt med rören. Ram ut var du vill ha lådorna med lite timmer på framsidan av din fåfänga.
    • Du kan antingen köpa förbyggda lådor eller göra din egen.
    • Installera vertikala bitar av trä inuti din fåfänga om du vill skilja dina lådor från resten av skåpet. Delarna kan också göra insidan av din fåfänga ser lite renare.
    Fråga 7 av 12:
    Vad är den bästa finishen för badrumsskåp?
    1. Bild med titeln Bygg ett fåfängningsskåp Steg 9
    1. Semi-Gloss Paint Repels Fisture den mest effektivt. Välj en oljebaserad färg eller en mögelfri latexfärg eftersom de kommer att arbeta mest effektivt. Ladda en rulle med din färg och gå över alla dina fåfänga ytor. Använd en borstborste för att arbeta färgen i sprickorna i dina skåp så det har en trevlig jämn kappa. Låt din färg torka helt innan du ger dina skåp ytterligare 1-2 lager. Låt färgen bota helt innan du installerar fåfänga.
    • Mörkare färger kommer att dölja märken och smuts mer effektivt än lättare toner.
    Fråga 8 av 12:
    Hur installerar jag en fåfänga i mitt badrum?
    1. Bild med titeln Bygg ett fåfängningsskåp steg 10
    1. Flytta fåfänga på plats så det är nivå och skruva in den i väggknapparna. Be någon att hjälpa dig att flytta fåfänga till ditt badrum så att du inte skadar dig själv. Tryck på fåfänga med din vägg och se till att den är jämn. Hitta tapparna i din vägg och skruva på baksidan av fåfänga ramar tätt in i dem.
    • Om din fåfänga inte är nivå, sätt in träskivor under undersidan tills den är.
    • Om du inte har studs i din vägg, bor sedan pilothål och sätt in väggankarna först så att du har något robust att skruva in.
    Fråga 9 av 12:
    Vad är den bästa bänkskivan för ett badrumsvans?
    1. Bild med titeln Bygg ett fåfängningsskåp steg 11
    1. Granit, marmor, kvarts och laminat är bra alternativ. Om du sätter en fåfänga i ett badrum som har mycket trafik, välj Laminat eller Quartz eftersom de är mest hållbara och har det lägsta underhållet. Om du vill göra ett master badrum se lite klassigare, granit och marmor fungerar bra, men de behöver lite mer underhåll. I slutändan, gå med vad som är i din budget och matchar stilen på ditt badrum.
    • Försök att samordna färgerna på din bänkskiva med plattorna i ditt badrum.
    Fråga 10 av 12:
    Hur bifogar jag en fåfänga till en bas?
    1. Bild med titeln Bygg ett fåfängningsskåp steg 12
    1. Säkra din bänkskiva med en lim silikon tätningsmedel. Innan du lägger upp toppen, ställ ner den på din fåfänga först och kontrollera om det är nivå. Om det sitter jämnt, lyft avfarten av skåpet och lägger prickarna i klistertätningsmedlet i hörnen av skåpet. Placera toppen tillbaka på fåfänga och tryck ner den ordentligt. Låt tätningsmedlet satt i 24 timmar innan du använder din fåfänga.
    • Om det finns överskott av tätningsmedel, torka bort det med en fuktig trasa.
    • Om din fåfänga topp väger mer än 50 pund (23 kg), be någon att hjälpa dig att lyfta den.
    • Vissa fåfänga toppar kommer med separata backsplashbitar. Sätt en pärla av tätningsmedlet på baksidan av stycket och tryck det ordentligt mot din vägg bakom fåfänga.
    Fråga 11 av 12:
    Hur fyller jag ett gap mellan en vägg och fåfänga?
    1. Bild med titeln Bygg ett fåfängningsskåp steg 13
    1. Sätt en pärla av caulk längs gapets längd för att hålla fukt ut. Placera applikatorns spets av en caulk pistol i början av gapet. Pressa försiktigt utlösaren så att en tunn linje av caulk kommer ut. Flytta caulkpistolen längs hela spaltens längd så att den är helt fylld. Sedan, släta kåpan ut med fingret. Låt caulk bota för 1 dag innan du använder din fåfänga igen.
    • Detta förhindrar mögel och mögel från att bilda mellan din fåfänga och väggen.
    Fråga 12 av 12:
    Hur bifogar jag ett badrumsavk till en fåfänga?
    1. Bild med titeln Bygg ett fåfängningsskåp steg 14
    1. Använd silikon tätningsmedel runt kanten av diskbänken och sätt den i fåfänga. Vrid diskbänken över så det är upp och ner. Applicera en tunn pärla på tätningsmedlet på kanten av diskbänken som kommer i kontakt med räknaren. Vrid försiktigt din handfat igen och placera den inuti hålet på din fåfänga. Låt tätningsmedlet bota i minst 24 timmar innan du använder din handfat.
    • Om du har en bottenmonterad diskbänk, installera den i Vanity Top innan du monterar topp till dina skåp. Annars kommer din tätningsmedel inte att ställa in ordentligt.

    Tips

    Varningar

    Var alltid försiktig när du arbetar med elverktyg så att du inte skadar dig själv.
  • Be någon att hjälpa dig att bära fåfänga om den väger mer än 50 pund (23 kg) så att du inte stammar medan du lyfter.
  • Hyr en entreprenör eller rörmokare om du har problem med att installera fåfänga på egen hand.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande