Hur man dekorerar ett toalettbord

En vällagd fåfänga har varit ett viktigt inslag i eleganta sovrum i århundraden. Reimagining ett Drab dressing area i ditt eget hem börjar med att plocka ut ett bord och stol som är både bekväma och en praktisk passform för det utrymme du dekorerar. Du kan sedan ställa in om att förbättra din inställning genom att introducera smickrande belysning och attraktiva lagringslösningar. Dekorativa element som antikviteter, smycken och klassisk konst kan ge efterbehandlingen och gör Boudoir en av de mest visuellt slående delarna av ditt hem.

Steg

Metod 1 av 3:
Välja din grundläggande inredning
  1. Bild med titeln Dekorera ett toalettbord Steg 1
1. Välj ett bord som passar dina behov. Nästan någon typ av kompaktbord eller skrivbord kan tilldelas för detta ändamål, så utforska flera olika alternativ och gå med en som ser den mest naturliga i det utrymme du dekorerar. Det är också värt att lägga lite tanke på några ytterligare funktioner du kanske vill ha, som lådor, skåp eller inbyggda belysningselement.
  • Bordet du väljer bör vara tillräckligt låg för att undvika att se efter plats för det är avsedda, men tillräckligt hög för att sitta på bekvämt.
  • Extra lagringsutrymme kan vara ett stort plus om du har en vana att lagra kosmetika eller föredra att hålla alla dina skönhetsmaterial på ett ställe.
  • Bild med titeln Dekorera ett toalettbord Steg 2
    2. Inkludera ditt bord i ett förenande färgschema. Färg är ett annat viktigt övervägande när du begränsar dina val. För att bestämma vilken stil som skulle vara bäst i ett visst utrymme är det viktigt att först ta reda på vad som redan finns där. Om möjligt vill du hitta ett bord som du kan knyta med dina väggar, golv och omgivande möbler för att skapa en sömlös övergång för ögat.
  • Ett pulserande mönstrat bord kommer att göra ett djärvt uttalande i en dämpad miljö, till exempel, medan neutrala toner som svart, vita, grå och naturliga träbehandlingar har fördelen att gå med det största antalet tillbehör.
  • Bild med titeln Dekorera ett toalettbord Steg 3
    3. Ersätta en mysig sittlösning. Glöm det korta, Knobby pulver rumstolar du brukar hänga över. Dra upp en kuddig bänk eller chic högbakad stol och ta av dig när du lägger ansiktet på. En av dessa perches kan göra ditt dressingområde mycket bekvämare, speciellt om du brukar spendera mycket tid där.
  • Ta med en stol med justerbara höjdinställningar om du har problem med att hitta en som är rätt höjd för ditt bord.
  • Stolar som rullar eller svänger kan öka din rörlighet och låna ut en befälhavande luft till fåfängligheter som dubbla som skrivbord.
  • Bild med titeln Dekorera ett toalettbord Steg 4
    4. Få kreativitet med din huvudspegel. Om ditt toalettbord kommer att vara främst en dekorativ fixtur, kolla på en mängd olika stilar för att hitta en ersättare som matchar de känslor du uttrycker. Du kan också handla i en stor central spegel för flera mindre för att etablera ett livligare utseende, eller installera en utarbetad vikspegel som låter dig se dig själv från olika vinklar.
  • För ett mittstycke som verkligen är en-of-a-sort, leka med speglar som är utformade från andra föremål, som en repurposerad målning, överdimensionerad klocka eller vintagefönsterram. Om du är den crafty typen kan du till och med försöka sätta ihop en av dina egna.
  • Tänk på att spegeln du bosätter dig om ska vara rätt form och dimension för att ge dig en bra titt på dig själv där du kommer att sitta.
  • Bild med titeln Dekorera ett förbandbord Steg 5
    5. Använd flera lampor för konsekvent belysning. I stället för att förlita sig på ett enda ljus som skiner ut till sidan, placera en i båda änden av din fåfänga och slå dem båda medan du lägger på din smink. Twin ljuskällor ger belysning från båda sidor, vilket kan hålla dig från att sluta med ojämn ögonskugga eller felaktig skugga av stiftelsen.
  • Mjuka vita lampor tenderar att ge de bästa förutsättningarna för att applicera smink.
  • Montera dina lampor med justerbara nyanser för att skära ner på bländning. Alltför intensiv belysning kan också kasta bort din borsthand.
  • En mjuk skrivbordslampa centrerad ovanför bordet kommer också att ge en blygsam än avslöjande glöd.
  • Metod 2 av 3:
    Lägga till stil och personlighet
    1. Bild med titeln Dekorera ett förbandbord Steg 6
    1. Börja med ett grundläggande tema. Din fåfänga är inte bara en annan möbel - det är en förlängning av ditt sovrum. Forskning olika designstilar för att identifiera en som skulle titta hemma i ditt bostadsyta. Du kan sedan basera dina sekundära tillbehör på din typ av val. Stickning med en distinkt uppsättning egenskaper kan hjälpa dig att fokusera din vision och undvika inkonsekvenser.
    • Det finns dussintals olika inredningsstilar som ger inspiration till ditt toalettbord, från modern minimalism till konstdekoration till franska rustik.
    • Undvik att blanda och matcha dina dekorationer indiscriminately. En klassisk viktoriansk-stil fåfänga kommer att sticka ut som en öm tumme i ett modernt sovrum.
  • Bild med titeln Dekorera ett toalettbord Steg 7
    2. Ställ ut några bilder. Placera några inramade bilder av dina nära och kära längs baksidan av bordet där du kan titta på dem medan du gör dig redo. Eftersom ditt toalettbord är en av de viktigaste kontaktpunkterna i sovrummet, det är ett bra ställe att visa upp din make, barn eller husdjur.
  • Var noga med att placera inramade bilder någonstans där de inte kommer oavsiktligt att slås över och brutna.
  • Bild med titeln Dekorera ett toalettbord Steg 8
    3. Lägg till ett blomsterarrangemang eller krukväxter. Växter kan erbjuda en infusion av färg och skapa en tilltalande naturkontrast till alla de manliga föremålen på din bordplatta. Ett sortiment av festliga succulenter eller spray av färska dagslilier kan vara bara det du behöver knyta de olika komponenterna tillsammans.
  • Om du vill ha mer grönska, gör rum bredvid ditt bord för ett fullt exemplat, som en tornande ficus eller kaskad orm.
  • Som en extra bonus kommer färska blommor att fylla ditt omklädningsrum med en härlig doft, vilket gör att det luktar så vackert som du ser.
  • Bild med titeln Dekorera ett förbandbord Steg 9
    4. Accessorize med chic antikviteter. Om du är på jakten på något iögonfallande och vanligt, tänk throwback. Scour Antique Malls, loppmarknader, gårdsförsäljning och specialbutiker för att unearth fascinerande fynd. En clamshell kompakt, elfenbenskam, eller präglad pulverlåda kan slutföra en vintage-tema fåfänga och få det att känna sig som en bit av levande historia.
  • Antikviteter gör ett lockande tillägg till fåfängligheter som för det mesta är avsedda att beundras från ett avstånd.
  • En av dina egna välskötta familjen Heirlooms kan också fungera som en unik och meningsfull konversationsstart.
  • Bild med titeln Dekorera ett toalettbord Steg 10
    5. Omgiv dig med fantastiskt konstverk. Häng upp målningar från dina favoritartister av förflutna och present för att täcka nakna väggar och andas nytt liv i ett gammalt sovrum. De som föredrar en mer modern atmosfär kan handla runt för pittoreska vägghängen, vävda gobelänger eller spunky popkonst erbjudanden.
  • Klassiska reproduktioner som Jacques-Louis Davids "Porträtt av Madame recamier" eller Boticellis "Födelse av Venus" kan fungera som en inspirationskälla för dina dagliga skönhetsritualer.
  • Väggkonst är speciellt användbar för att fylla i tomt utrymme runt hörn och alcoves.
  • Metod 3 av 3:
    Innehåller praktiska tillbehör
    1. Bild med titeln Dekorera ett förbandbordssteg 11
    1. Använd en arrangör för att lagra din smink. Dessa användbara verktyg har fack av olika storlekar som gör det enkelt att stash dina pulver, pennor, krämer och borstar i en enda bekväm behållare medan de håller dem snyggt separerade. Konfigurera objekten i din arrangör med ton, eller grupp som produkter tillsammans för att effektivisera din morgonrutin.
    • Att dölja arrangören i en låda kan hjälpa till att minska rodnad, men många är otydliga nog att bli utelämnad i vanlig syn.
    • Vissa arrangörer är utformade med känsla och funktionalitet. Håll ditt övergripande tema i åtanke när du väljer ett av dessa dekorativa lagringshjälpmedel för att se till att det är en bra match för resten av din inredning.
  • Bild med titeln Dekorera ett toalettbord Steg 12
    2. Sätt dina prisade smycken på displayen. Investera i en uppsättning snygga hållare för att lyfta fram din samling av armband, halsband och ringar. Inte bara kommer detta att spara dem ödet att gå vilse i en låda någonstans, det kommer också att hålla dem ihop för jämförelse när du bestämmer dig för att para med kvällens outfit.
  • Välj hållare och liknande skärmar som överensstämmer med den stil du har valt för ditt omklädningsområde. Minimalistiska innehavare i djärva färger och abstrakta former kommer att tyckas stiga direkt ut ur en snygg, modern skrivbord, till exempel, medan en handskuren träställ kommer att se rätt hemma på ett rustikt mahognybord.
  • Smycken kan göra en bländande dekorativ touch på egen hand, även om du sällan får chansen att bära den.
  • Bild med titeln Dekorera ett förbandbord Steg 13
    3. Ställ in en laddstation för dina elektronik och stylingverktyg. Ge dig själv enkel åtkomst till ett eluttag så att du kan ansluta din telefon eller surfplatta medan du fräschar upp. Gör detsamma för din hårtork, curling järn, bärbar dator, högtalare och andra apparater du behöver ha nära till hands. De kommer att vara powered upp och du kommer att eliminera behovet av att göra en miljon resor fram och tillbaka.
  • Om öppna utlopp är få och långt ifrån, kommer en dold kraftremsa att göra det möjligt att ansluta fler enheter samtidigt samtidigt som du också har skapat det utrymme du har tillgång till.
  • Snap en selfie på ditt toalettbord när du är klar med att fixa dig själv för att kolla in ditt handarbete!
  • Bild med titeln Dekorera ett toalettbord Steg 14
    4. Placera dina lotioner och parfymer i ett bricka för enkel applikation. Deep brickor med upphöjda kanter kommer att fungera bäst, eftersom de kommer att se till att allt är upprätt. Ordna flaskorna från största till minsta, eller beställa dem i snygga sektioner enligt deras syfte. Känsla och luktande oemotståndlig kommer då att vara så enkelt som att arbeta dig nerför linjen.
  • Om du har för många produkter att passa in i en enda bricka, gå igenom och kasta ut allt du inte använder för att bestämma vilka som gör klippet.
  • För en mer pittoresk presentation, överför dina flytande skönhetsprodukter till utsmyckade glasbehållare. Glöm inte att märka eller färgkoordinera behållarna så du vet vad som är i dem.
  • Bild med titeln Dekorera ett toalettbord Steg 15
    5. Använd en separat makeupspegel. Dessa mindre speglar förstorar din reflektion något, vilket kan komma till nytta för detaljer-orienterade uppgifter som att använda mascara, twezing och checkar efter fläckar. Rensa lite utrymme i närheten av bordets mitt där du inte har något problem med att fokusera på dina finare funktioner. Du kan flytta din spegel som behövs för att göra plats för andra tillbehör.
  • Leta efter sminkspeglar i former, storlekar och rammaterial som kompletterar din andra inredning.
  • Många sminkspeglar inkluderar även bekväma inbyggda belysningselement, vilket eliminerar behovet av att luta ditt ansikte vid omöjliga vinklar eller förlita sig på en hård överliggande armatur.
  • Tips

    Dra nytta av lagringsutrymmet med större tabeller genom att strama upp på vävnader, smink remover-torkdukar, deodorant, handretagare och andra skönhetsvärde.
  • För fler idéer och inspiration om hur man dekorerar ett toalettbord, bläddra igenom inredningsmagasiner eller bläddra i sovrummet i din favorithemvaruhandel.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande