Hur man hittar en plats från ett telefonnummer

Med rätt resurser kan du bestämma platsen eller platsen för ett telefonnummer baserat på landskoden eller områdeskoden för det aktuella telefonnumret. Ibland får du upprepade gånger telefonsamtal från ett okänt nummer eller plats-, medan det ibland kan vara nyfiken på ursprunget till ett telefonnummer. För att hitta en plats baserad på telefonnumret kan du utföra en sökning efter det på internet, se en landskod och områdeskodskarta för att bestämma ett nummerets ursprung, eller du kan utföra en omvänd sökning online eller från din mobila enhet.

Steg

  1. Bild med titeln Hitta en plats från ett telefonnummer Steg 1
1. Se en landskod eller områdeskodskarta. Dessa kartor kommer att ge en lista över landskoder och områdeskoder för telefonnummer i alla länder och region i världen.
  • Besök den Wikipedia-länken som finns i avsnittet Källor i den här artikeln för att granska en komplett lista över landskoder.
  • Granska listan för att hitta landskoden för det telefonnummer du forskar. Om du forskar på ett amerikanskt telefonnummer klickar du på länken för "Lista över nordamerikanska numreringsplanområdet" inom "Zon 1" Avsnitt För att komma åt en komplett lista över områdeskoder inom USA.
  • Klicka direkt på länken för landskoden när du har hittat den för att visa mer information om telefonnummer i den regionen, till exempel namnet på regionen, områdeskoder inom den regionen och antalet siffror för alla telefonnummer i den regionen.
  • Om du inte har tillgång till internet, besök ett lokalt bibliotek eller bokhandel i ditt område för att hitta en referensbok som innehåller en landskod eller ett telefonnummer.
  • Bild med titeln Hitta en plats från ett telefonnummer Steg 2
    2. Utför en Internet-sökning för telefonnumret.
  • Gå till någon Internet-sökmotor och utför en sökning bara för det telefonnummer du undersöker. Om du till exempel forskar ett telefonnummer som finns i USA, ange numret med ett format som liknar "555-555-5555."
  • Granska sökresultaten som visas för att bestämma ursprunget eller platsen för telefonnumret. Till exempel, om det telefonnummer du angav är ett företag, kan namnet på verksamheten uppstå flera gånger i sökresultaten - speciellt om verksamheten har lämnat in sin information till olika telefonnummer.
  • Om ditt telefonnummer inte visas i sökresultat, försök att söka efter olika format av telefonnumret för att bredda dina sökresultat. Till exempel, eliminera streck som separerar områdeskoden och prefixet i telefonnumret.
  • Bild med titeln Hitta en plats från ett telefonnummer Steg 3
    3. Använd ett omvänd lookupverktyg. Ett Reverse Lookup-verktyg kommer att uppmana dig till telefonnumret, sedan ge dig information om platsen, företaget eller personen telefonnumret är registrerat till.
  • Besök alla Internet-sökmotor och skriv in nyckelord som "Telefonnummer Reverse Lookup" För att se en lista över webbplatser som tillhandahåller Reverse Lookup Services.
  • Leta reda på länken eller avsnittet på webbplatsen för att komma åt det omvända lookupverktyget. Till exempel kan du besöka den gula boksidan som finns i avsnittet Källor i den här artikeln och klicka på "Reverse Lookup" högst upp i sessionen för att börja använda verktyget.
  • Ange telefonnumret på den plats du försöker hitta, granska sedan dina sökresultat.
  • Om du har en mobil enhet eller smartphone, besök enhetens applikationsmarknadsplats och utföra en sökning efter "Reverse Lookup" Apps som du kan ladda ner till din enhet. Vissa appar kan ha en avancerad uppringnings-ID-tjänst som är inbyggd i appen som låter dig se platsen för telefonnumret som ringer till dig.
  • Vissa webbplatser eller mobiltelefonapplikationer kan debitera dig en avgift för att använda sin omvända uppslagstjänst.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande