Hur man bygger ett däck

Bygga ett däckburk Lägg till det monetära värdet av ditt hem såväl som din njutning av det, oavsett om du är värd för parterna eller prova naturens skönhet från den. Att bygga ditt däck kräver arbete och planering, men ett ordentligt planerat och byggt däck kan vara en tillgång som du kan njuta av i åratal. Här är stegen att ta när du planerar och bygger ditt däck.

Steg

Metod 1 av 3:
Planerar ditt däck
1. Känn dina lokala byggkoder angående däck. Storleken på ditt hem kommer att påverka hur stort ditt däck kan vara, liksom dess form. I de flesta fall krävs också ditt däck för att stödja en större belastning än golven i ditt hem.
  • Din heminnehavsförsäkring får inte täcka en olycka som uppstår på ditt däck om du inte bygger din däck för att följa byggnadskoderna i ditt område.
  • 2. Få alla nödvändiga tillstånd. Kontrollera med din kommunala myndighet om behovet av tillstånd innan du bygger ditt däck, liksom eventuella inspektioner som kommer att krävas under byggandet.
  • 3. Känna djupet av frostlinjen i ditt område. Frostlinjen är djupet som marken fryser på vintern, tagit över ett genomsnitt av ett antal år. Vissa byggkoder kräver att när du bygger ett däck, sänks supportposterna till ett djup under frostlinjen. Även om det inte är nödvändigt, kommer sänkning av supportposterna till detta djup att hålla däcket från buckling när marken expanderar och sväller när vattnet i det fryser.
  • 4. Bestäm om storleken, stilen och placeringen av ditt däck. Ditt däck kan antingen vara fristående eller fäst vid huset. Även om vissa byggkoder kan vara mer avslappnade på fristående däck, tycker de flesta att de är bekvämare att ha sina däck kopplade till huset.
  • Om du bygger ditt däck på huset, kommer du att vilja veta var RIM-bjälkarna och väggpinnarna är belägna så att du kan säkra däckens ledare, den stödbalk som fäster den till huset, till någon av dem.
  • Storleken på ditt däck bestämmer antalet fotbilder och inlägg som du behöver för att stödja balkarna och däckbrädorna, liksom balkens storlek och avstånd och storleken på däckbrädorna. Bjälkar kan åtskilda 12, 16 eller 24 tum (30, 40 eller 60 centimeter) från varandra, men ett avstånd på 24 tum är vanligast vanliga storlekar för balkar och däckbrädor listas under "Saker du behöver."
  • Höjden där du bygger ditt däck bestämmer om du behöver inkludera räcken, inlägg och steg. Du behöver inte dem för ett däck som byggts strax ovanför marken, men du kommer om det är högre än det.
  • Att göra en preliminär skiss av vad du har i åtanke hjälper dig att lindra material och byggrådgivning.
  • 5. Välj material som gör ditt däck från. Det finns ett antal lövträ och kompositmaterial där du kan bygga ditt däck. Material för däckbrädor sträcker sig från den tropiska lövträ iPe och plast till det mer traditionella lövträet, cederträ och tall. Inramningen, kolumnerna och stolparna bör dock vara tryckbehandlade eller på annat sätt förfallsresistent trä enligt kod.
  • Metod 2 av 3:
    Förbereder huset
    1. Markera den plats där toppen av däcken ska gå. Vanligtvis kommer detta att vara höjden på det inre golvet och strax under tröskeln till någon planerad eller nuvarande dörr som öppnas på däck. Använd en nivå för att rita en linje på sidospåren hela längden på däck.
  • 2. Markera den plats där botten av däcken ska gå. Från den linje du just märkt, mäter du tjockleken på däckbrädorna (vanligtvis 1 till 1 1/2 tum eller 2.5 till 3.75 centimeter), plus höjden på Ledger Board. (Om huvudboken är en 2 x 10, kommer detta att vara 9.5 tum, eller 23.75 centimeter.) Markera den här raden över hela längden av var Ledger Board kommer att gå.
  • 3. Ta bort sidospåret där huvudskortet kommer att monteras. Om sidospåren är fast sidospår kan du skära den med en cirkelsåg och pussel, förutsatt att du inte skär i manteln under sidospåren. Om sidospåret är vinylsidning, behöver du ett specialverktyg för att pry upp sidospåren - efter att ha tagit bort det, måste du markera linjerna för uppdelningen av däck och botten av Ledger-kortet på manteln.
  • Ignorera stegen i det här avsnittet om du planerar att göra ett fristående däck.
  • Metod 3 av 3:
    Bygga ditt däck
    1. Mät och klippa Ledger Board. Kontrollera dess passform mot huset innan du fortsätter.
    • Om du planerar att täcka ditt huss fälgbalkar med däckens skirtbord, skär ledaren kortare för att tillgodose breddens bredd (vanligtvis 3/4 tum eller 1.9 centimeter) på vardera sidan.
  • 2. Markera där bjälkarna kommer att gå. Markera först av däckens fälgbalk i den vänstra kanten av Ledger Board. (Dessa är vanligtvis 2 balkade sida vid sida för styrka.) Markera de centra där var och en mellanliggande bjälkning kommer att gå och mäta halva bjälkens tjocklek från var och en av dessa märken på vardera sidan. Markera sedan av fälgbjälkarna på den högra kanten av Ledger Board. Rita linjer över Ledger-brädans yta för att markera alla bjälklarna.
  • 3. Förbered strålen som kommer att gå mitt emot huvudboken. Skär strålen i samma längd som Ledger Board. Om du planerar att få balkarna att spola mot den här strålen (en spolbalk), använd sedan en ramtorg för att justera kanterna på båda balkarna och sedan kopiera märkena i sin helhet. Om du planerar att ha bjälkarna vila på den här strålen istället (en tappad stråle) behöver du bara ha märken över toppen för referens.
  • De flesta byggkoder kräver motsatt stråle att vara två gånger eller tre gånger så tjock som interiörbalkarna, så som med fälgbalkarna måste du skära flera balkar och smörja dem sida vid sida. (Om däcket ska vara ett fristående däck, måste styrplattan också vara sandwichad med en eller två andra strålar för styrka.)
  • 4. Nagla bälteshängarna. Kontrollera avståndet mellan bälteshängarna med ett skrot av trä Bredden på bjälkarna, och spikar sedan bängskivorna på plats med korta, tjocka naglar som är utformade för att säkra bjälkarna. Om din motsatta stråle ska vara en spolstråle, vill du också fästa joisthängare till den innersta medlemmen i den strålen.
  • 5. Fäst Ledger Board till huset. Tacka brädet på plats tillfälligt med naglar. Borra 1 eller 2 hål mellan var varje 2 balkar kommer att gå. Applicera Silicone Caulk på insidan av varje hål, sjunka sedan en fördröjningsskruv i varje hål för att fästa Ledger-kortet permanent. Täck huvudskortet med ett vattentätt membran eller galvaniserad metall som blinkar.
  • Ignorera detta steg om däcket ska vara ett fristående däck.
  • 6. Gräva hål för foten. Du kan lägga ut positionerna för fotorna med sträng och insatser eller smörkort för att bilda ett rutnät. Markera fotpositionerna på strängarna och överför dem sedan till marken. Gräva 6 tum (15 centimeter) under frostlinjen för varje fot med antingen en efterhålsgrävare eller strömbrytare - gör botten av varje hål bredare än toppen.
  • Du kan behöva ha hålen inspekterade för djup innan du kan hälla betongen.
  • 7. Montera fot- och bryggformar. Placera en i varje hål och stödja det med lös backfyllning, skriv sedan alla bryggnivån för att stödja inläggen jämnt. Häll betong i hålen och låt den ställa in i minst 24 timmar innan du fortsätter.
  • 8. Klipp och höja inläggen över bryggorna. För att förankra stolparna på plats, ställa in 6-tums (15-centimeter) längder av rostfritt stålstång eller rebar halvvägs i bryggorna för att fungera som drivstift och borrhål i postbotten innan de placeras. Du kan också täcka pirplattorna med lim innan du ställer in stolparna om topparna är trä eller använd ankarhållare om topparna är konkreta. Plumb de inlägg som ska vara jämn och fästa tillfälliga hängslen för att hålla inläggen från att flytta tills inramningen är på plats.
  • 9. Installera motsatt stråle ovanpå stolparna. Om dina inlägg är långa kan du behöva höja de enskilda medlemmarna av strålen en efter en istället för tillsammans. Ställ strålelementen så att den yttersta delen är spola med postens kant. Fäst den innersta medlemmen med tåspik eller oavsett anslutning av byggnadskoderna kräver.
  • 10. Installera fälgbalkarna. Anslut fälgbalkarna till Ledger-kortet och innersta medlemmen i en flush motsatt stråle med inre hörnfästen. Justera stråldelen för att få det kvadrat om det inte är, sedan anbringa de förstärkande yttre strålmedlemmarna till den innersta delen med naglar, skruvar eller lagbultar.
  • 11. Installera inredningen. Sikte ner varje kedja för att leta efter några tecken på böjning (kronning). Slip dem i de bängskivor på Ledger-kortet och motsatt spolbalk (eller på toppen av en motsatt tappad stråle), kronad sida uppåt. Tryck på dem på plats om det behövs, och om de är för täta, trimma lite av ändarna så de glider in utan överdriven kraft. Om den motsatta strålen är en tappad stråle, tånagelen på plats.
  • 12. Lägg ner däckbrädorna. Mäta däckramen från den yttre kanten av en fälgbjälk till den andra kanten av den andra och tillsätt bredden av någon skirtning eller längd av något överhäng för det. Klipp de första två däckbrädorna till den här längden, klippa sedan av längden på ett överhäng från brädet som kommer att läggas bredvid huset. (Efterföljande brädor behöver inte skäras i denna längd, men kan fastställas först och skärs med de två första brädorna senare.) Ställ in den första kortet mot huset mantel och nästa styrelse mot det om det är våt och bredden på en 16-penny spik bortsett från det om det är torrt. Fäst brädorna till balkarna med två naglar eller skruvar. Räta ut brädorna när du går med en platt bar.
  • Om du bygger ett brett däck, kan du klippa flera däckbrädor för att spänna avståndet mellan fälgbalkarna, med de platser där två brädor möts i mitten av en bunke. Stagger dessa leder mellan varje rad av däck för att göra däcket ser trevligare ut.
  • Mäta regelbundet avståndet från däckens framsida till varje ände av den sista styrelsen. De bör vara lika - om inte, minska luckorna mellan brädorna något på längre sida och öka dem något på den kortare sidan tills avstånden är lika igen.
  • Om den sista däckbrädet är bredare än utrymmet för att lägga den, antingen begränsa det eller använd en smalare styrelse av samma typ av däckmaterial. Om styrelsen är smalare än det tillgängliga utrymmet, ta ett bredare styrelse och begränsa det efter behov.
  • 13. Bygga trappor, om det behövs. Om ditt däck är tillräckligt högt för att kräva trappor, bestämma antalet steg du behöver genom att dividera däckhöjden i fötterna med sju. Om kvoten är ett heltal, använd kvotienten som antalet steg, med en uppkomst av 7 tum (17.5 centimeter). Om kvoten innehåller en fraktion, runt till närmaste heltal för att få antalet steg och dela det numret i däckhöjden för att få uppgången i tum. Dela upp uppgången i 75 för att få den ungefärliga längden för varje steg.
  • Du måste ha en strängare i båda änden av trappan för att fästa stegen till och en annan Stringer i mitten om du har en bred eller lång trappa. Lägg den första Stringer ut med en ramtorg för att hitta uppgången och springa och överför sedan märkena till de andra strängarna. Klipp ut stegstöden, sedan sticka strängarna ihop och spika dem till däckens fälgbjälk innan du säkrar dem permanent med lagskruvar.
  • Skär stegen för att ha en 3/4 tum (1.9-centimeter) överhäng för vardera sidan av Stringer-enheten för att kanalisera regn bort från strängarna. Fäst dem på strängarna med skruvar eller naglar.
  • 14. Bygga och installera däckrullar, om det behövs. Om ditt däck är mer än ett steg högt vill du eller behöver ha däckrelingar för att förhindra fall. Börja med att installera hörnet och trappinställningar, VVS dem och säkra dem först med lim, sedan med antingen LAG-skruvar eller vagnsbultar. De återstående styckena, bottenskenor och spindlar-kan fästas individuellt eller monteras i sektioner och sedan installeras som enheter.
  • Mät avståndet mellan stolpar för att hitta längden på skenorna och skära dem i den längden.
  • Vertikala spindlar behöver vanligtvis vara åtskilda till högst 4 tum (10 centimeter) från varandra och bör placeras närmare varandra om det kommer att skapa jämnt avstånd över hela däcket. De kan fästas på skenorna med naglar eller skruvar, medan skenorna själva bifogar stolparna med vinkelskruvar. (Använd träblock för att stoppa skenavsnitten medan de skruvas in.)
  • Skär trapporna till rätt höjd och vinkel med hjälp av en ramtorg och installera sedan de nedre trappskenorna och handskenorna. Figur längden på trappskenorna genom att dividera trappuppgången med körningen, multiplicera med däckskenans längd, kvadrera resultatet och lägger torget av däckskenans längd och ta kvadratroten av resultatet. Skär spindlarna till höger längd, vinklad för skenans sluttning och installeras som beskrivits ovan för däckspindeln.
  • 15. Fäst skirtbordet, om så önskas. Skär brädorna för att täcka däckens stråle och fälgbalkar och spikar dem på plats.
  • Tips

    Varningar

    Innan du följer ovanstående instruktioner, kontrollera med din lokala byggavdelning för alla speciella krav som inte omfattas ovan som kan ersätta dem.

    Saker du behöver

    • Däckstolpar (4 x 4s eller 6 x 6s)
    • Balkar (4 x 6s, 4 x 8s eller 4 x 10s eller dubbel- eller trippelskikt av 2 x 6s, 2 x 8s eller 2 x 10s)
    • Balkar (2 x 6s, 2 x 8s eller 2 x 10s)
    • Trappsträngare (2 x 12s)
    • Däckbrädor (2 x 4s, 2 x 6s eller 5/4 x 6s)
    • Trappsteg (samma material som däckbrädor)
    • Railing Posts (4 x 4s)
    • Skenor (2 x 4s eller 2 x 6s)
    • Spindlar (2 x 2s)
    • Skyddskort (1 x 8s, 1 x 10s eller 1 x 12)
    • Betong (färdigblandad eller bagged)
    • Betongbryggablock
    • Yttre caulk
    • Konstruktion lim
    • Rostfritt stål Driftstift (1/2 tum / 1.25 centimeter diameter)
    • Joisthängare
    • Metall blinkande (galvaniserad)
    • Vanliga och höljet naglar (galvaniserade eller belagda, 8-, 10- och 16-penny storlekar)
    • Skruvar (galvaniserad eller belagd, 2 1/2-tum / 6.25 centimeter och 3 1/2-tum / 8.75 centimeter)
    • LAG-skruvar och brickor
    • Vagnbultar, muttrar och brickor
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande