Hur man passar plast takpaneler

Vill du ha ett dekorativt tak som ser bra ut och håller ut fukt? Om du sa ja till något alternativ, är plast takplattor ett bra sätt att spruce upp ditt rum. Eftersom de är gjorda av PVC, är de billiga och ganska lätta att arbeta med, även om du inte har stor erfarenhet. Vi vet att du förmodligen har några frågor om hur du installerar dessa paneler, så fortsätt läsa för att ta reda på hur du kan uppdatera ditt rums blick på nolltid!

Steg

Fråga 1 av 7:
Kan jag använda väggpaneler för ett tak?
  1. Bild med titeln Passa plast takpaneler Steg 1
1. Ja, du kan använda samma plastpaneler för väggar och tak. Eftersom PVC är lätt, kan du enkelt ta någon panel gjord för en vägg och lägg den i taket istället. Om det finns en väggpanel som du vill, men inte har plats för i ditt hem, kan du vara en bra kompromiss.
  • De 2 huvudtyperna av paneler som ska användas på ditt tak är beklädnad, vilket skapar ett sömlöst utseende på oavslutade tak, och dekorativa plattor, som är tunnare, bifogas färdiga tak och kan ha tredimensionella dekorativa mönster på dem.
  • Vissa plastpaneler har 3D-mönster medan andra är platta och liknar lövträ. Få vilken stil du föredrar eller vad som helst som matchar estetiken i rummet.
Fråga 2 av 7:
Hur mäter jag PVC för ett tak?
  1. Bild med titeln Passa plast takpaneler Steg 2
1. Hitta dimensionerna i rummet för att beräkna takområdet. Ta dina mätningar från centra av varje vägg istället för att ta det från ett hörn till en annan. Annars kan du få en felaktig mätning om dina väggar inte är helt kvadratiska. Använd ett måttband för att hitta längden och bredden på rummet. Sedan multiplicera de 2 siffrorna för att få det totala takområdet som du måste täcka.
  • Till exempel, om ditt rum är 8 med 10 meter (2.4 m × 3.0 m), då är det totala området 80 kvm (7.4 m).
  • Om du inte har ett kvadratiskt eller rektangulärt rum, mät det i separata rektangulära sektioner. Lägg sedan till delarna tillsammans. Till exempel, om du har en frukostkrok kopplad till ditt kök, hitta kökets område först och lägg till området i nook.
  • 2. Dela sedan området med panelens storlek för att hitta hur många du behöver. Mät längden och bredden på en enda panel som du vill använda för ditt rum. Multiplicera dina 2 mätningar för att hitta panelens område. När du har skiljat rumsområdet vid panelområdet är svaret hur många paneler det tar att täcka hela taket.
  • Till exempel, om panelen har ett område på 4 kvadratmeter (0.37 m) och rummet är 80 kvm (7.4 m), du skulle dela 80/4 = 20 kakel.
  • Få 1 eller 2 extra kakel för att ta hänsyn till eventuella misstag eller kakel som du kanske måste klippa.
  • 3. Beräkna djupet av en yttre kant runt dina PVC-plattor. Dekorativa plattor ser mer balanserade och uniform om du har klippt bitar längs ytterkanten. Mäta längden på ditt rum och runt det ner till närmaste jämnt antal fötter. Subtrahera den justerade mätningen från den faktiska längden och tillsätt 2 fot (61 cm). Dela sedan numret med 2 för att hitta storleken på dina gränsplattor.
  • Till exempel om ditt rum är 15 meter (4.6 m) lång, runt den ner till 14 fot (4.3 m).
  • Subtrahera: 15 - 14 = 1 fot (30 cm).
  • Tillsätt 2 meter (61 cm): 1 + 2 = 3 fot (0.91 m).
  • Dela med 2: 3/2 = 1/2 fötter (0.46 m). Så dina gränsplattor skulle vara 1/2 fötter (0.46 m) bred runt kanten av dina plattor.
  • Fråga 3 av 7:
    Hur skär jag plast takpaneler?
    1. Bild med titeln Passa plast takpaneler Steg 5
    1. Använd en fin-tandad såg för beklädnad. Plastbeklädnad har tunga och spårfogar och ser ut som långa träbrädor. Överför rummets breddmätning på beklädnaden och markera den med en penna och straightedge. Kläm klädseln till din arbetsyta och använd dina korta, grunda slag med sågen för att göra en rak skärning.
    • Undvik att använda en bredtandad såg eftersom det kommer att lämna grova kanter på ändarna av din klädsel.
  • 2. Arbeta med ett stort par sax för tunna plastplattor. Dekorativa plattor är mycket tunnare än klädsel, så de är mycket lättare att skära utan specialverktyg. Rita den linje du vill klippa på kakelens baksida och skära längs den med några tunga saxar eller ett par snäppar.
  • Du kan också använda sax för att skära ut hål för takluckor och andra armaturer som behöver komma igenom dina plattor.
  • 3. Klipp ut fläckar för belysningsarmaturer med en hålsåg. Om du har försänkt belysning, mäta avståndet från väggen till belysningsarmaturen. Överför din mätning på takpanelen så att du vet var du ska göra ditt hål. Använd ett hålsåg som är ungefär samma diameter som fixturen för att göra din skärning genom panelen.
  • Du kan klippa hål för armaturer före eller efter att du installerat panelerna i taket.
  • Fråga 4 av 7:
    Hur passar jag PVC-klädsel?
    1. Bild med titeln Passa plast takpaneler Steg 8
    1. Klipp och installera trimmen längs kanterna på ditt tak. Trimstyckena har spår som stöder ändarna och kanterna på din klädsel så det är mindre benägna att sakta eller falla ner. Mät längden på varje vägg i ditt rum från de övre hörnen och klippa trimmen till storlek med ett par snäppar. Trimstyckena för varje vägg är desamma, så det spelar ingen roll om du skär dem så länge de är rätt längder. Håll trimmen mot kanten av ditt tak, och använd antingen en spik eller häftpistol för att säkra den till var och en av bjälkarna, vilket ska vara synligt om ditt tak inte är färdigt.
    • Trimstyckena kan komma med panelerna, men du kan behöva köpa dem separat.
    • CLADDING använder ett tunga och spårsystem, vilket innebär att det ser sömlöst ut när du installerar det på ditt tak. Klädsel ger ditt rum ett rent utseende, men det är bäst för oavslutade tak.
  • 2. Skjut den första panelen mot väggen och stapla den ner. Skär den utskjutande tungen av den första panelen med din såg. Montera ändarna på panelen i trimbitarna på långa sidor av rummet så att panelen inte faller ner. Då styra sidan av panelen du bara klippt in i trimstycket på den korta sidan av ditt rum tills det stöter upp till väggen. Slutligen häfta panelens spår i var och en av balkarna.
  • Trimmen kommer att dölja den första panelens klippkant, så det är okej om det fortfarande ser lite grovt ut.
  • 3. Fortsätt lägga till paneler tills du når den andra änden av rummet. Mäta bredden på rummet precis framför panelen du just installerat eftersom det kan variera. Skär nästa panel till rätt storlek och skjut den i ändstyckena. Skjut den nya panelens tunga tätt mot den föregående panelens spår för att ge ditt tak ett trevligt, sömlöst utseende. Håll alltid panelen till bjälkarna innan du installerar nästa.
  • Den sista panelen kan vara en snäv passform, men du kan böja den något för att få det till rätt position.
  • Fråga 5 av 7:
    Hur bifogar jag PVC-takpaneler?
    1. Bild med titeln Passa plast takpaneler Steg 11
    1. Fäst dekorativa paneler till färdiga tak med silikonhäftande. Varje vattenbaserat lim kommer att fungera för att installera dina paneler. Sätt nickelstorlekar av lim jämnt längs de upphöjda ytorna på baksidan av panelen. Tryck på panelen mot ditt tak så det klibbar hårt. När du placerar nästa panel, överlappa kanten med föregående panel så att du har en sömlös, enhetlig design.
    • Om du var tvungen att skära ut några fläckar för ventiler eller lätta armaturer, placera en pärla av lim runt klippkanten så att den inte kommer lossna senare.
    • PVC-takpaneler är formade som kakel, så de är riktigt trevliga om du vill ha ett dekorativt eller upprepat mönster som går över hela ditt tak. Dessa plattor är billigare, men du måste klara av ett färdigt tak eller använda ett nedrullningsnät.
    • Placera din första kakel i mitten av ditt tak och bygga utåt mot kanterna. På det sättet ser din takdesign balanserad och du lämnar plats för en gräns.
  • 2. Ställ in djupa eller koffererade paneler i ett metallnät för ett droppe-tak. Om du uppdaterar ett drop-in-tak kan du bara använda det metallnät du redan har installerat. Annars kan du installera en dig själv. Ställ bara panelen i ett utrymme på gallret så att metallstöden håller den på plats. Du behöver inte några speciella fästelement eller lim, så det gör installationen verkligen snabb.
  • Fråga 6 av 7:
    Kan jag måla ett plastloft?
    1. Bild med titeln Passa plast takpaneler Steg 13
    1. Ja, du kan måla ditt tak med en långhanterad rull. Välj en rulle som har en /2 i 1.3 cm) NAP så att du kan komma in i spåret i taket. Rulla färgen i samma riktning som panelen så att du inte lämnar några märken på den. Applicera 1-2 lagerfärg så att panelerna har en likformig färg.
    • Undvik att använda en rulle med en längre tupplur eftersom det kan lämna en textur på ditt tak.
    Fråga 7 av 7:
    Är ett PVC-tak värmebeständigt?
    1. Bild med titeln Passa plast takpaneler Steg 14
    1. PVC kan hantera temperaturer upp till 130 ° F (54 ° C). PVC-tak fungerar bra i nästan alla rum, men de kan inte tolerera varma temperaturer från direkt solljus eller över en spishäll. Om din PVC blir för varm kan det börja sänka och förstöra utseendet på ditt tak.
    • PVC är brandskyddsmedel, men det kommer fortfarande att sakta och smälta om det har långvarig exponering för värmekällor.

    Tips

    Be någon att hjälpa dig med att installera ditt tak. De kan hjälpa dig att lyfta den i läge eller en person kan tillämpa lim medan den andra personen trycker på panelerna på plats.
  • Vissa PVC-paneler har ett lager av skyddsfilm som du behöver ta bort innan du installerar dem.
  • Varningar

    Undvik att sätta PVC eller plastpaneler var som helst som är utsatt för temperaturer högre än 130 ° F (54 ° C).
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande