Hur fixar gitarrsträngar

Det händer även de största gitarristen. Du spelar en konsert, eller kanske jammar med vänner, och en sträng snaps. Du har inte en extra uppsättning strängar med dig, och du är inte på en plats där du enkelt kan köpa mer. I vissa situationer kan du kanske fixa den trasiga strängen så att du kan fortsätta spela. Medan denna tillfälliga fix kan spara dig lite tid (och pengar), vill du fortfarande byta ut den trasiga strängen så snart som möjligt. Det bästa (och ibland bara) sättet att verkligen fixa en trasig gitarrsträng är att Ersätt den.

Steg

Metod 1 av 3:
Reparera en knäppt sträng
  1. Bild med titeln fixa gitarrsträngar Steg 1
1. Lämna de långa svansarna när du stränger din gitarr. För att dra nytta av det här tricket behöver du gott om strängflygning vid maskinhuvudet på din gitarr. I stället för att snäppa av det när du är färdig med att få strängen till spänning, lämna svansarna på toppen. Detta ger dig gott om sträng att leka med om det bryts.
  • Ta ett mynt och rulla det längs strängen för att krulla svansarna, som liknar det sätt du skulle curl ett band. På det sättet riskerar du inte att bli poked av den skarpa strängändarna.
  • Bild med titeln fixa gitarrsträngar Steg 2
    2. Dra ut broen för att frigöra slutet av den trasiga strängen. När du har en paus, skriv bara upp brosträngen för att släppa den lösa änden av din trasiga sträng. Var försiktig med att ställa in broen någonstans att du inte kommer att förlora det, särskilt om du är i en situation med lågt ljus.
  • Om det inte finns rent eller säkert att hålla stiftet och du inte har några fickor, håll den mellan dina läppar - men ta hand om att inte bita det.
  • Bild med titeln fixa gitarrsträngar Steg 3
    3. Lossa den trasiga strängen och vrid den tillbaka genom bolländen. Dra ut slutet av strängen ut lite, håll sedan den genom bolländen. Vrid strängen runt sig bara några gånger för att säkra den.
  • Bolländpartiet av strängen och den trasiga änden av strängen ska nu fästas ihop. Du behöver inte vrida strängen mer än 3 eller 4 gånger, bara nog för att se till att de är bifogade.
  • Dricks: Denna metod kan fungera för nästan eventuell paus i den nedre delen av strängen, beroende på längden på svansen som du lämnade på toppen.

  • Bild med titeln fixa gitarrsträngar Steg 4
    4. Lossa strängen från tuningposten. När du har bifogat slutet, lossa den övre änden av strängen så att du har lite slack att leka med när du sätter den trasiga änden tillbaka i PEG-hålet.
  • Det kan hjälpa till att notera hur mycket av strängen du vrider runt bolländen, så du vet hur mycket slack du behöver. Men om du har gott om sträng på toppen av din gitarr, borde du inte ha några problem.
  • Bild med titeln fixa gitarrsträngar Steg 5
    5. Sätt den trasiga änden tillbaka i PEG-hålet och dra tillbaka strängen. Sätta in "ny" Bolländen av strängen i pinnhålet och snäppa broen tillbaka på plats. Lina strängen upp på bron och kör den tillbaka genom tuningposten.
  • Om bryggstiftet inte sitter på plats omedelbart, lägg tummen på den för att hålla den från att poppa ut tills du kör strängen tillbaka genom tuningposten. Det ska snäppa på plats när du tar tillbaka strängen till rätt spänning.
  • Bild med titeln fixa gitarrsträngar Steg 6
    6. Ta strängen tillbaka för att ställa in. Släpp strängen tillbaka genom tuningposten och vrid knappen tills strängen är tillbaka till rätt spänning. Om du är i mitten av en sång, kommer du sannolikt inte tillbaka till den perfekta tonen, men du kan få det nära nog.
  • Om du fortfarande har en längre strängsvans vid maskinhuvudet på din gitarr, curl slutet under när du har en chans.
  • Metod 2 av 3:
    Byte av strängen
    1. Bild med titeln fixa gitarrsträngar Steg 7
    1. Ta av den trasiga strängen. Ta försiktigt bort båda ändarna av den trasiga strängen. Du måste troligen dra ut bryggstiftet för att frigöra den nedre änden. Lossa den övre änden av strängen från tuningposten. Yanking det kan skada posten.
    • Spolar bitarna av den trasiga strängen innan de är bortskaffade, så de skarpa ändarna är inte exponerade. De kunde riva en soptäcka eller peka någon.
  • Bild med titeln fixa gitarrsträngar Steg 8
    2. Sätt i bolländen av strängen i pinnehålet och byt ut stiftet. Ta bolländen på den nya strängen och glida den i PEG-hålet till ett djup av ca 1 tum (2.5 cm). Släpp sedan broen tillbaka i hålet och tryck på den med tummen tills den snäpper på plats.
  • Bogserbåt på strängen lite för att se till att brostiftet är inställd.
  • Bild med titeln fixa gitarrsträngar Steg 9
    3. Dra slutet på den nya strängen genom tuningposten. Uncoil strängen och kör den genom slitsen i bron och upp fretboardet. Sätt i slutet i tuningposten och dra ca 2 tum (5.1 cm) sträng genom posten.
  • Du borde kunna dra strängen ca 5 tum (13 cm) bort från din gitarr innan du slår.
  • Bild med titeln fixa gitarrsträngar Steg 10
    4. Böj strängen 90 grader och vinda tuning PEG. Böj den del av strängen som du drog igenom tuningposten bort från resten av strängen så det blir inte trassigt när du slår upp det. Vrid pinnen moturs för att blåsa strängen.
  • Titta på stränglindningen över posten när du vrider tuningpinnen. Gå långsamt så att strängen vindar snyggt och korsar inte sig själv. En överlappande vind kan orsaka att strängen faller ut ur melodi.
  • Dricks: Du kan använda a PEG-seger, som kommer att blåsa strängen snabbare. Men var försiktig så att du inte vinklar strängen för hårt och bryt strängen.

  • Bild med titeln fixa gitarrsträngar Steg 11
    5. Ställ in strängen för att få den tillbaka till rätt spänning. När du har sårat strängen till den punkten att det gör ett rent ljud när det plockas, sluta lindas och använda en elektronisk tuner eller Annan metod För att få strängen för att producera rätt ton.
  • Efter att ha ändrat en sträng, måste du också ställa in dina andra strängar också. De kan ha förlorat spänning när du tog bort den trasiga strängen.
  • Bild med titeln fixa gitarrsträngar Steg 12
    6. Sträck strängen och retun den. Dra försiktigt strängen bort från gitarr och kör fingrarna ner längden på strängen och sedan säkerhetskopiera igen. Stretching Strängen hjälper strängen att stanna i melodi.
  • När du har sträckt strängen måste du retune den. Du kanske vill gå igenom processen igen.
  • Bild med titeln fixa gitarrsträngar Steg 13
    7. Använd ett mynt för att krulla kvarvarande strängen i huvudet. Om du vill lämna tillräckligt med strängen längst upp så att du tillfälligt kan reparera strängen om den snaps, krulla backens baksida i stället för att snubbla av det. Annars kan de skarpa ändarna vara farliga.
  • Om du inte vill lämna ändarna på, kan du trimma dem med trådskärare.
  • Metod 3 av 3:
    Förhindra strängar från att snappa
    1. Bild med titeln fixa gitarrsträngar Steg 14
    1. Bestäm var dina strängar oftast snap. Strängar bryter vanligtvis antingen för att de är slitna från överanvändning eller från långvarig kontakt med en skarp kant på din gitarr. Om dina strängar vanligtvis bryter på samma ställe, inspektera din gitarr i det området för att se om det finns några skarpa kanter.
    • Du kan typiskt sanda ner en skarp kant på egen hand, utan att behöva ta din gitarr till en verkstad. Men om du saknar förtroende som gör den här typen av reparation på egen hand, är du förmodligen bättre att låta en expert ta hand om det.

    Dricks: I vissa fall kan du kanske använda den gamla strängen för att släta ner en skarp kant. En gammal sträng kan vara speciellt effektiv för en skarp bro - bara gnugga den fram och tillbaka i spåret.

  • Bild med titeln fixa gitarrsträngar Steg 15
    2. Byt ut strängar för alternativa inställningar. Om du stämde gitarr till en alternativ tuning, kan dina strängar vara med högre spänning än de är konstruerade för att hålla under en längre tid. Om du hittar dina strängar klistrar oftare när du är i en alternativ inställning, kanske du vill investera i strängar som är speciellt utformade för den tungen.
  • Till exempel gör de flesta strängtillverkare strängar speciellt utformade för Nashville Tuning.
  • Strängpaketet kommer att indikera vilka inställningar som strängarna är lämpliga för. Du kan också fråga en anställd på en musikbutik för att hjälpa dig att hitta de bästa strängarna för den tuning du vill använda.
  • Bild med titeln fixa gitarrsträngar Steg 16
    3. Rengör dina strängar efter att ha spelat din gitarr. När du spelar din gitarr överförs oljorna och smuts från fingrarna till strängarna. För att rengöra dina strängar, torka helt enkelt en ren trasa eller gammal t-shirt upp och ner på dina strängar varje gång du slutar spela.
  • Med tiden kan denna smuts korrodera strängar, vilket får dem att snäppa. Det här är din troliga synder om dina strängar bryter där du spelar ofta, och skarpa frets är inte problemet.
  • Bild med titeln fixa gitarrsträngar Steg 17
    4. Försök spela med en lättare plockning. En tyngre gitarrplockning sätter mer kraft på dina strängar, vilket orsakar mer slitage. Om dina strängar ofta bryter runt ljudhålet, eller där du normalt strumar, kan du spela med ett val som är för tjockt för dina strängar.
  • En anställd på din lokala musikbutik kan hjälpa dig att matcha din gitarrplocka till dina strängar. Du vill ha något med tillräckligt med vikt för att strumera effektivt och producera det ljud du vill ha, men inte så mycket att det orsakar alltför stort slitage på dina strängar.
  • Bild med titeln fixa gitarrsträngar Steg 18
    5. Ändra dina strängar minst en gång var tredje vecka. Om du spelar regelbundet, minst 3 gånger i veckan i mer än en timme varje gång, kommer dina strängar att börja visa tecken på slitage efter 3 veckor och kan bryta oftare.
  • Tunnare strängar tenderar att bära ner snabbare, så du kan hitta att du behöver ändra dem oftare.
  • Bild med titeln fixa gitarrsträngar Steg 19
    6. Sträcka nya strängar innan du spelar. När du ändrar dina strängar, se till att du sträcker dem. Dra dem försiktigt från gitarr, från toppen till botten och retune sedan. Stretching hjälper nya strängar hålla melodi och förhindrar också att de snappar för lätt.
  • Upprepa sträckningsprocessen flera gånger innan du börjar spela din gitarr. Helst bör du sträcka dem tills du kan böja på de sticker utan att de går ut ur melodi.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande