Hur man rengör och behåller din flöjt

Din flöjt är ett dyrt och värdefullt instrument som måste rengöras ordentligt och bry sig om att förbli i gott skick. Det är oerhört viktigt att du rengör din flöjt efter varje användning. Hantera försiktigt din flöjt samtidigt som du monterar och demonterar det, och lägg alltid din flöjt i ett säkert utrymme.

Steg

Metod 1 av 3:
Rengöring av din flöjt
  1. Bilden med titeln ren och behåll ditt flöjt steg 1
1. Skruva av bitarna försiktigt. För att ta bort din flöjt, skruva försiktigt på huvudleden och fotleden från flöjtens kropp. Detta bör ske noggrant. Var noga med att inte röra knapparna eller knappsatserna eftersom det enkelt kan skadas.
  • Bilden med titeln ren och behåll ditt flöjt steg 2
    2. Rengör din flöjt efter varje användning. Innan du lägger bort och lagrar din flöjt är det viktigt att du tar bort fukten inifrån. Om det lämnas oklart, kommer din flöjt inte bara att börja lukta, men det kommer också att garnera på insidan. Som ett resultat bör du rengöra insidan och utsidan av din flöjt efter varje användning.
  • Bilden med titeln ren och behåll ditt flöjt steg 3
    3. Fäst en trasa på rengöringsstången. Gänga en mjuk trasa genom den nålliknande slitsen i slutet av din rengöringsstång. Dra tyget genom slitsen så att halva tyget är på vardera sidan av stången.
  • Använd en trasa gjord av ett mjukt och tunt material, till exempel en mikrofiber eller bomull.
  • Bild med titeln Rengör och behåller ditt flöjtsteg 4
    4. Vik tyget runt stången. Ta duken och linda den runt stången så att ingen av staven är utsatt. Om stången berör flöjten under rengöring, kan den skrapa och skada flöjtens insida.
  • Bilden med titeln Rengör och behåller ditt flöjtsteg 5
    5. Sätt in stången i varje sektion av flöjten. Ta bort fukten som bygger upp inuti flöjten, genom att försiktigt sätta in rengöringsstången i varje sektion av flöjten. Till exempel måste du rengöra inuti flöjten, fotleden och kroppen. Duken kommer att absorbera och ta bort eventuell fukt inuti.
  • Vid rengöring av flöjtens kroppsdel, var noga med att sätta in rengöringsstången i båda ändarna av flöjten. Detta kommer att se till att hela insidan städas.
  • Bilden med titeln Rengör och behåller ditt flöjt steg 6
    6. Vrid stången för att rengöra inuti. Du kan försiktigt vrida rengöringsstången medan den är inuti flöjten för att säkerställa att allt fukt absorberas.
  • Bilden med titeln ren och behåll ditt flöjtsteg 7
    7. Torka utsidan av flöjten med en trasa. Noggrant polera flöjten med en mikrofiberrengöringsduk. Medan du spelar, kan fett och fingeravtryck byggas upp på utsidan av flöjten. Rengör försiktigt alla nycklarna och flöjtens kropp.
  • Var särskilt uppmärksam på ändarna (eller tenons) där de separata bitarna bifogas. Det är här gunna kan ofta byggas upp. Använd dina fingrar och en trasa för att rengöra och inuti ändarna.
  • Använd inte tyg som innehåller metallpolska. Dessa kan skada din flöjt och bör undvikas.
  • Bilden med titeln ren och behåll ditt flöjt steg 8
    8. Rör inte på nyckelplattorna under rengöring. När du städar, var noga med att hålla flöjten av fatet och undvik att röra nyckelplattorna. Dessa kan lätt punkteras och kommer att orsaka skador på din flöjt. Du kan också böja nycklarna om du är för grov när du städar.
  • Om nyckelplattorna eller tangenterna är skadade, ta din flöjt till en professionell för service och reparation.
  • Bilden med titeln ren och behåll ditt flöjt steg 9
    9. Använd en bomullspinne för att rengöra tuffa för att nå platser. Du kan använda en bomullspinne för att ta bort damm och uppbyggnad mellan nycklarna. En bomullspinne kan också användas för att rengöra embouchyrhålet på huvudleden. Var väldigt mild och undvik att röra på knappsatserna.
  • Metod 2 av 3:
    Förvara din flöjt
    1. Bilden med titeln ren och behåll ditt flöjt steg 10
    1. Placera de enskilda bitarna i fallet. Var noga med att lagra din flöjt i fallet. Om du lämnar flöjten ur ärenden är det mer benägna att bli skadad. Förvara inte den våta rengöringen i väskan med flöjten. Denna fukt kunde smälta flöjten.
    • Placera istället tyget i en yttre påse på fallet.
  • Bilden med titeln Rengör och behåller ditt flöjtsteg 11
    2. Förvaras på ett säkert ställe. Placera ditt flöjtfall i en garderob, under din säng eller i ett lågt trafikområde i huset. Du vill inte att fallet ska knackas över eller knuffas runt. Detta kan skada flöjten inuti.
  • Bilden med titeln ren och behåll ditt flöjt steg 12
    3. Undvik att lagra din flöjt i extrema temperaturer. Extrema varma och kalla temperaturer kan påverka flöjtens mekanik såväl som dynorna och korken inuti huvudet på huvudet. Värme kan expandera det, förstör toppen av huvudet och kyla kan krympa korken, vilket resulterar i dålig ton och tuningproblem. Se till att du lagrar din flöjt bort från radiatorer eller fönster med direkt solljus.
  • Metod 3 av 3:
    Omsorg för din flöjt
    1. Bilden med titeln ren och behåll ditt flöjt steg 13
    1. Tvätta händerna och ansiktet innan du spelar. Dina händer och mun kan ha fett och oljor på dem som kan överföras till din flöjt medan du spelar. För att minska mängden Greasethat kommer i kontakt med din flöjt, tvätta händerna och ansiktet innan du spelar. Detta kommer också att minska mängden fingeravtryck som överförs till din flöjt.
  • Bilden med titeln ren och behåll ditt flöjt steg 14
    2. Ta bort eventuella smycken innan du spelar. Smycken, speciellt ringar, kan skrapa eller skada utsidan av din flöjt medan du spelar. För att minska denna potentiella skada, ta bort ringarna innan du spelar flöjten.
  • Bild med titeln Rengör och behåller ditt flöjtsteg 15
    3. Få din flöjt servad minst en gång om året. En professionell kommer att kunna rengöra och justera knappsatserna utan att orsaka skador på instrumentet. De kan också ta ifrån de mindre bitarna av flöjten för rengöring, avstämning och reparation. För att korrekt behålla ditt instrument, borde du ha det service minst en gång per år.
  • Community Q & A

    Sök
    Lägg till ny fråga
    • Fråga
      En vän spelade min flöjt när hon hade en förkylning. Hur kan jag desinficera det?
      Samhällsansvar
      Samhällsansvar
      Du måste få en spray för att städa ditt munstycke. Det heter Giardinelli Magic Mist hygienisk munstycke renare. Spraya det på ditt munstycke och torka av det med en mjuk trasa. Detta kommer att desinficera ditt munstycke.
      Tack!
      Ja Nej
      Inte hjälpsam 2helpful 46
    • Fråga
      Hur tar jag bort rost från en flöjt?
      Samhällsansvar
      Samhällsansvar
      Du kan försöka använda lite tandkräm på en bit tyg och gnugga det försiktigt, men det rekommenderas inte om rosten är nära några nycklar eller dynor, eftersom tandkräm förstör bokstavligen dynor. Annars, bara få det professionellt rengöras, det kostar bara ca $ 15.
      Tack!
      Ja Nej
      Inte till hjälp 6helpful 53
    • Fråga
      Hur tar jag bort fläckar på en flöjt som orsakas av oljor på mina händer?
      Samhällsansvar
      Samhällsansvar
      Använd en mikrofiberrengöringsduk för att torka oljan av din flöjt.
      Tack!
      Ja Nej
      Inte hjälpsam 4helpful 19
    Se fler svar

    Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Allvarliga flöjt spelare bör äga två rengöringsdukar. Rengör näsdukar fungerar också bra.
  • Om du har en träflöjt eller Piccolo, kontakta en erfaren spelare eller reparatör för ytterligare råd om lämplig trävård och korkfett.
  • Om dina dynor börjar hålla, ta din flöjt till en professionell renare för reparation.
  • För att hålla lederna från att hålla fast, gnugga allt skräp med en ren trasa. Applicera sedan pulverformigt grafit (penna ledningar i en nödsituation) och försiktigt vrid och untwist delar tills de enkelt går.
  • Varningar

    Rengör aldrig kroppen av en flöjt med någon produkt som innehåller blekmedel. Du kommer att förstöra finishen på flöjten. Hela finishen kommer att förlora sin glans och glans.
  • Woodwind Instruments kan inte bli våta! Om du låter din flöjt blir våt, sväller dynorna upp, och flöjten kommer inte att spela.
  • Var försiktig så att du inte böjer några nycklar när du demonterar flöjten. Var särskilt försiktig när du tar bort fotledningen eftersom den har en mycket komplicerad och delikat nyckelanslutning som är lätt att böja och är dyr att ersätta.
  • Saker du behöver

    • Rengöringsstång
    • Tyg att rengöra inuti flöjten
    • Poleringstyg
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande