Så här fixar du en tvättmaskin som stannar i mitten av cykeln

Tvättmaskiner är komplicerade, men när din slutar mitt cykel finns det ett par troliga synder som kan lösas utan för mycket specialkunskap. Om det var en strömöverskott, prova en masteråterställning. Om du har problem med vattennivån, testa vattenkontrollknappen. Om din maskin fyller upp och tumlar, men snurrar inte, bör du kontrollera lockströmbrytaren.

Steg

Metod 1 av 3:
Utföra en masteråterställning
  1. Bild med titeln Fixa en tvättmaskin som stannar mid-cycle steg 1
1. Koppla ur tvättmaskinen. Ofta orsakas tvättmaskinfel på en elektrisk spik eller datorfel. I dessa fall är urkoppling av tvättmaskinen det första steget mot att återställa datorn och fixa problemet.
  • Vanligtvis borde det vara det första du försöker. Det är mindre invasivt eller ansträngande än andra metoder för att fixa en funktionsfel.
  • Bild med titeln Fixa en tvättmaskin som stannar mid-cykel steg 2
    2. Vänta en minut och anslut sedan tvättmaskinen tillbaka. Anslut inte tvättmaskinen tillbaka i uttaget omedelbart. Låt det sitta urkopplat i en minut.
  • Bild med titeln Fixa en tvättmaskin som stannar mid-cykel steg 3
    3. Öppna och stäng dörren flera gånger snabbt. Försök att öppna och stänga dörren 6 gånger i en period på 12 sekunder. Många tvättmaskiner är inställda så att det här signalerar datorn att återställa.
  • Bild med titeln fixa en tvättmaskin som stannar mid-cykel steg 4
    4. Testa tvättmaskinen. För att se om tvättmaskinen är fixerad, sätt den på "liten last" och låt den springa utan något inuti. Om det går igenom sin fulla cykel är det säkert att börja tvätta kläder i det igen.
  • Metod 2 av 3:
    Diagnostisera en lockfel på locket
    1. Bild med titeln fixa en tvättmaskin som stannar mellancykelsteg 5
    1. Hitta lockströmbrytaren. Lockbrytaren är delen på top-loading-tvättmaskiner, som skickar maskinen en signal som indikerar att dörren är stängd och att den är säker för att maskinen ska köras. Det borde vara ett avlångt hål som är inriktat så att en stång på insidan av dörren passar in i den.
    • Eftersom den här delen tar mycket slitage, är det benäget att bryta. Således är det en av de vanligaste anledningarna till att tvättmaskiner stannar vid spinncykeln.
  • Bild med titeln Fixa en tvättmaskin som stannar mid-cykel steg 6
    2. Kontrollera lockströmbrytaren. Du kan ofta gissa från utseende och berör om lockströmbrytaren är trasig. Omkopplaren ska vara jämn med den övre panelen som den är på. Om det saknar, är det troligt brutet.
  • På samma sätt kan du röra lockströmbrytaren för att se om våren under funktionen fungerar korrekt. Om du trycker ner på lockströmbrytaren och det inte ger eller spring tillbaka på plats, så är det troligt ett problem med lockströmbrytaren.
  • Bild med titeln Fixa en tvättmaskin som stannar mellancykelsteg 7
    3. Ta bort lockströmbrytaren. Processen för att ta bort en lockströmbrytare beror på modellen av bricka. Granska instruktionsguiden för anvisningar om hur du tar bort den eller Google "Ta bort lockbrytaren" och modellnummer och serienummer för din tvättmaskin. När du tar bort lockströmbrytaren, lämna de anslutna ledningarna.
  • Var noga med att koppla ur tvättmaskinen innan du skruvar några komponenter.
  • Bild med titeln fixa en tvättmaskin som stannar mellancykelsteg 8
    4. Testa locket med en multimeter. Sätt din multimeter på kontinuitetsläge. Hitta kontakten till lockströmbrytaren. Koppla ur den och placera multimetern i de två yttre kontakterna på locket så att de berör metallet inuti. Tryck ner på lockströmbrytaren och testet för kontinuitet.
  • Multimetern ska känna igen kontinuitet när du trycker på locket, vilket skulle hända om dörren stängdes, men bör inte känna igen kontinuitet om knappen inte trycks ned.
  • Bild med titeln Fixa en tvättmaskin som stannar mellancykelsteg 9
    5. Beställ en ny lockbrytare. Lockbrytare kan köpas online. De kostar vanligtvis $ 10-20. Ring din tillverkare och berätta för tvättmaskinens modellnummer, så att de kan rikta dig till lockströmbrytare som är kompatibla med din maskin.
  • Bild med titeln Fix en tvättmaskin som stannar mid-cykel steg 10
    6. Byt ut din lockbrytare. Du måste se instruktionerna för din specifika modell för att bestämma hur du byter lockströmbrytare. Men om du redan har tagit bort den tidigare lockströmbrytaren, borde det inte vara för komplicerat. Du måste placera den nya lockströmbrytaren där den gamla hade varit, skruva den in och ansluta den till den elektroniska styrbrädan när den gamla locket hade varit.
  • När locket har bytts ut måste du installera om konsolen och sätt tillbaka maskinen i väggen.
  • Metod 3 av 3:
    Fastställande av funktionsfel på vattennivå
    1. Bild med titeln Fixa en tvättmaskin som stannar mid-cykel steg 11
    1. Ta bort kontrollpanelen. Kontrollpanelen är gränssnittet med de flesta knapparna som du använder för att använda tvättmaskinen. Använd en skruvmejsel för att ta bort skruvarna som håller den på plats.
  • Bild med titeln Fix en tvättmaskin som stannar mid-cykel steg 12
    2. Testa kontrollventilen för vattennivå. Det ska finnas ett plaströr under kontrollpanelen. Det ska vara ordentligt anslutet. Ta bort kontrollventilen för vattennivå och blåsa in i den. Luften ska strömma genom naturligt. Om du inte kan andas naturligt finns det en täppa som behöver fixas.
  • Om röret är urkopplat, kan brickan börja fungera igen om du korrekt sätter in det i tryckbrytaren.
  • Bild med titeln Fixa en tvättmaskin som stannar mellancykelsteg 13
    3. Klar vattennivåreglerventil. Om röret verkar vara igensatt, fyll en kalkonbössa med ättika och pumpa ättika ner i röret. Vinägerna kommer att lösa upp tvålrester och ska returnera tvättmaskinen till normal.
  • Bild med titeln fixa en tvättmaskin som stannar mid-cykel steg 14
    4. Testa tryckbrytaren med en multimeter. Plaströret ska ansluta till tryckbrytaren, som mäter mängden vatten i tvättmaskinen. Tryckbrytaren ska vara ett cirkulärt stycke som ser lite ut som ett redskap, anslutet till ett rör. Det är i allmänhet direkt under kontrollpanelen. Koppla bort ledningarna och anslut en multimeter för att kontrollera kontinuitet.
  • Det finns tre separata pluggar, vilket också innebär att det finns tre par anslutningar att testa med multimetern. Testa var och en av dessa par separat. Det ska finnas anslutning mellan alla par.
  • Om tvättmaskinen inte fyller upp eller fylls med för mycket vatten, det är ett gott tecken på att det finns ett problem med tryckbrytaren eller kontrollventilen för vattennivå.
  • Bild med titeln Fixa en tvättmaskin som stannar mid-cykel steg 15
    5. Byt tryckbrytaren enligt specifikationerna. Varje make och modell kommer att ha sin egen unika metod för att ersätta tryckbrytaren. Om ditt test fastställer att tryckbrytaren är problemet, kontrollera bruksanvisningen för anvisningar om hur du byter ut det.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande