Hur man bryter i vandringsskor

När vandring är tröstens komfort avgörande för hur mycket du tycker om vandringen själv. Tyvärr kommer ett helt nytt par vandringsstövlar att vara för styva först för att ge den komforten. Gradvis bryta dina stövlar i väl innan du bär dem för allvarliga vandringar.

Steg

Del 1 av 3:
Köpa rätt stövlar för dig
  1. Bild med titeln Break In Vandring Stövlar Steg 1
1. Gå och handla minst en månad före din vandring. Om du planerar en viss resa inom en snar framtid, arbeta bakåt från det datumet. Eftersom det kan ta veckor att ordentligt bryta i ett nytt par stövlar, tillåta dig åtminstone en månad mellan inköpstiden och din första heldagsvandring i dem. Från inköpsdatumet, arbeta längre tillbaka i tid till faktor i ett tillräckligt belopp för dig att göra lite jämförande shopping och testpassning, enligt din tillgänglighet.
  • Bild med titeln Break In Vandring Boots Steg 2
    2. Gör lite jämförande shopping. Använd Internet till forskningsprodukter eller prata med säljare för att hitta rätt start för dig. Tänk på vilken typ av vandring du planerar att göra. Till exempel letar du efter ett allsidigt par stövlar att bära när eller planerar du en specifik vandring tillsammans, säger Appalachian Trail? Förfina din sökning efter factoring i följande:
  • Vilket avstånd täcker ditt genomsnittliga vandringslock?
  • Vilken typ av terräng vandrar du?
  • Vilket klimat och väderförhållanden kommer du att möta?
  • Bild med titeln Break in Vandring Boots Steg 3
    3. Hantera stövlar personligen innan du köper. När du har visat din lista ner till några favoriter, besök Sporting bra butiker, skosluten, varuhus eller någon annanstans som bär de stövlarna, även om du planerar att göra ditt slutliga köp på nätet. Bära samma strumpor som du använder för vandring till affären. Ta även med dina insoles om du bär dem också, så du kan testa varje start korrekt.
  • Bild med titeln Break in Vandring Boots Steg 4
    4. Se till att de kramar dina fötter tätt. Ta dig tid att spetsar dem ordentligt. Gå runt affären så mycket som behövs för att döma hur de passar. Eftersom de kommer att lossna när du bryter dem, bör ett helt nytt par stövlar greppa fötterna säkert först, men inte så mycket att de klämmer fast i fötterna för att orsaka smärta, stramt rörelse eller störa blodcirkulationen.
  • Ett idealiskt par stövlar bör passa snyggt på alla punkter, förutom tån på stöveln, som borde ge lite extra utrymme framför för att förhindra att dina egna tår från att mosar upp mot inredningen när de är nedåtgående kullar. Alla andra områden av stövlarna ska greppa din fot tätt så att din häl hålls fast på plats i bagaget.
  • Bild med titeln Break in Vandring Boots Steg 5
    5. Hålla kvittot. Om du gör ditt köp i butiken, håll dig på kvittot om du behöver returnera dina stövlar. Om du hittar ett billigare pris för samma par online, bekanta dig med återförsäljarens returpolicy innan du fyller i ditt köp. Hur som helst, eftersom även det mest "perfekta" paret av vandringsstövlar kommer sannolikt att känna sig obekväma i viss mån när det är helt nytt, håll på vad som helst pappersarbete som behövs för avkastning om stövlarna inte visar några tecken på att förbättra när du börjar bryta dem i.
  • Del 2 av 3:
    Bryta dina stövlar med baby steg
    1. Bild med titeln Break In Vandring Boots Steg 6
    1. Bära rätt strumpor. När du bryter i dina stövlar, lägg inte på ett par klänningstrumpor bara för att de råkar vara praktiska. Slitage strumpor som är lämpliga för vandring så dina stövlar överensstämmer med dina fötter precis som de kommer att klä sig när du faktiskt går vandring. Om du inte redan äger några, köp dig själv ett par tjocka strumpor av ull eller syntetfibrer, eftersom tjockare strumpor kommer att vara längre och dessa material inte behåller så mycket svett eller fukt som bomull.
    • Använd också några insoles eller bågstöd som du kan använda för vandring.
  • Bild med titeln Break In Vandring Boots Steg 7
    2. Bära dina stövlar runt huset. Behandla dina nya vandringsskor som inomhus tofflor för de första dagarna efter inköpet. Pad runt inuti huset medan du lagar mat, gör sysslor, eller helt enkelt takt fram och tillbaka från rum till rum. Undvik att gå ut eller göra något särskilt rörigt eller fysiskt intensivt. Håll dina stövlar som en orörd som möjligt om du behöver returnera dem om de fortsätter att orsaka allvarligt obehag efter de första dagarna.
  • Bild med titeln Break in Vandring Boots Steg 8
    3. Venture utanför för korta promenader. Om vaddering runt huset inte orsakar någon överdriven klämning, gnidning eller annan smärta, expandera dina horisonter. Ta dina stövlar ute för korta utflykter. Bära dem ner kvarteret till hörnbutiken när du behöver välja något eller ta en promenad runt kvarteret varje natt. Var du än går, var noga med att hålla det kort först så att du fortsätter att bryta dina stövlar i gradvis.
  • Bild med titeln Break in Vandring Boots Steg 9
    4. Var uppmärksam på någon smärta. Dina stövlar behöver tid att bryta in, så håll dina promenader korta först så att du bättre kan identifiera källor till smärta. Venturing för alltför snart kan det orsaka blåsor som inte nödvändigtvis visas senare när dina stövlar är ordentligt brutna in. För tillfället, notera var dina stövlar verkar klämma eller gnugga dina fötter mest. Var uppmärksam på dessa områden under de kommande dagarna för att hålla flikar på hur mycket eller hur lite situationen förbättras.
  • Del 3 av 3:
    Uppring av körsträckan
    1. Bild med titeln Break In Vandring Boots Steg 10
    1. Böj sålarna. När ett veck börjar bilda längs toppen av varje bagage, ungefär där tårna ansluter med bollarna i foten, ta stövlarna efter dina promenader. Böj stövlarna upp och ner för en liten stund varje dag. Gör sulorna mer flexibla för att minska styvheten och låta fötterna ett bredare rörelseområde. Var försiktig som du gör det, men du överskrider inte solarna och riva dem!
    • Att utföra squats medan du bär dina stövlar hjälper också lossna sålarna.
  • Bild med titeln Break In Vandring Boots Steg 11
    2. Ta längre promenader. Så korta jaunts till affären eller på annat håll blir mer bekväm i dina stövlar, öka längden på dina utflykter bitar. Ta 20 eller 30 minuters promenader genom grannskapet varje natt. Om dina fötter mår bra i slutet av veckan, använd helgen för att ta en längre vandring genom en närliggande park. Följande vecka, lägg till ytterligare 10 eller 15 minuter till din nattliga promenad. Var försiktig med att öka varaktigheten av varje promenad inkrementellt, så att du inte hobbled i mitten av ingenstans.
  • Bild med titeln Break In Vandring Stövlar Steg 12
    3. Simulera vandringar. Eftersom spåren vanligtvis inte är lika eller så smidiga som trottoarer, ta dina stövlar off-road. Hitta korta kullar för att sätta dem igenom klättringens rörelser. När dina stövlar förlorar sin styvhet, gå över rougher-marken för att testa hur de hanterar ojämna ytor. Om du brukar bära ryggsäckar medan du vandrar, bära dem nu med den typiska vikten som du bär på vandringar.
  • Bild med titeln Break In Vandring Boots Steg 13
    4. Fortsätt tills du bär dem hela dagen. Gradvis öka mängden använd dina stövlar varje dag tills du är bekvämt med dem hela dagen. Vid denna tidpunkt, överväga dem brutna in! Ställ dem åt sidan för vandringen bara så att du inte bär dem ut från avslappnad användning.
  • Bild med titeln Break in Vandring Boots Steg 14
    5. Anpassa dina stövlar om det behövs. Om du fortsätter att uppleva samma smärta i samma område utan några tecken på förbättring, ta med dina stövlar till en butik som specialiserar sig på vandringsutrustning. Sök hjälp från sina startmontörer. Beskriv smärtan och fråga vilka metoder och / eller modifieringar som kan göras för att lindra det. Lär dig de ledande faktorer som orsakade smärtan att börja med så du vet vad du ska se upp när du köper framtida par.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Bära stövlar som passar din speciella vandringstur. Tänk på faktorer som antalet dagar med vandring och terrängen. Till exempel, trekking över skarpa, ojämna stenar kommer att kräva en annan vandringssko än de som bärs på platt smuts.

    Varningar

    Glöm inte att spetsar upp dina stövlar tätt och snyggt, som du skulle när du vandrar. Några veckor som satt i materialet medan de bryter stövlarna kommer sannolikt att förbli för startens livslängd.

    Saker du behöver

    • Nya vandringsskor
    • Vandringsockor
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande