Hur man rengör snakeskin stövlar

Rengöring av dina snakeskin stövlar är inte lika lätt som att slösa bort dina tennisskor. Över långvarig användning eller till och med efter en grov utflykt, kommer stövlar att bli smutsiga. Om det är ordentligt omhändertagna, är dina prisade snakeskin stövlar mycket slitstarka och kan faktiskt vara en livstid. Om du äger Snakeskin stövlar, vet du att de är unika skatter, och som sådana måste de behandlas och brydda sig annorlunda än deras vanliga lädermottagar. Förlänga livslängden på dina stövlar och hålla dem i gott skick för att visa upp när som helst.

Steg

Del 1 av 3:
Avlägsna smuts och skräp
  1. Bild med titeln Clean Snakeskin Boots Steg 1
1. Dämpa en mjuk trasa med vatten. Använd tyget för att torka stövlarna rena. Arbeta tyget längs bagaget som gnider av smuts eller damm. Se till att du följer snakeskinnet som att gnugga mot kornet kan lossa vågorna och skada dina stövlar.
  • Bild med titeln Clean Snakeskin Boots Steg 2
    2. Borsta stövlarna torra. Borsta sprickorna i vågorna med en liten mjuk borste. Om det finns betydande uppbyggnad, borsta dina stövlar mer än en gång.
  • Borsta i riktning mot skalorna, inte mot dem, så du rinner inte någon av.
  • Bild med titeln Clean Snakeskin Boots Steg 3
    3. Vika bort eventuellt överskott av fuktighet. Gör det här med pappershanddukar eller vävnader försiktigt för att undvika sprickbildning. Låt stövlarna torka och lagras i ett område där de inte kommer att utsättas för direkt solljus eller några värmeelement.
  • Del 2 av 3:
    Konditioneringsstövlar
    1. Bild med titeln Clean Snakeskin Boots Steg 4
    1. Villkor Läder för hållbarhet och utseende. Se till att du har snakeskin conditioner specifikt. Snakeskin skiljer sig från andra typer av läder och kan bli uttorkad eller till och med missfärgad av traditionella cowhide läderkonditioneringsmedel. Använd en krämvaxprodukt i motsats till ett hårt vax. En kappa är allt du behöver. Undvik att använda färgad kräm polish på naturfärgade snakeskin, och istället använda en neutral grädde polsk.
  • Bild med titeln Clean Snakeskin Boots Steg 5
    2. Applicera läderkonditioneringsapparat till dina stövlar. Testa din reptilbalsam på ett litet obemöjligt område av din bagage för att se till att det reagerar bra på din typ av snakeskin med en ren trasa. Applicera läderkonditioneringsapparat till dina stövlar jämnt i små mängder, som alltid går med kornet i läder och aldrig mot skalorna.
  • Bild med titeln Clean Snakeskin Boots Steg 6
    3. Tillåt 20 minuter för att produkten ska torka. En gång torr, torka överflödig produkt med ren trasa och polera försiktigt. Använd en annan ren trasa för att polera dem, flytta tyget i småurs cirklar.
  • Del 3 av 3:
    Underhålla snakeskin stövlar
    1. Bild med titeln Clean Snakeskin Boots Steg 7
    1. Torka dina stövlar med överskott av fukt och smuts efter användning. Ta en ren mjuk vit trasa och dämpas något med vatten. Din duk bör inte vara överdrivet våt, eftersom det är för att exponera snakeskin till för mycket fukt kan orsaka torkning och sprickbildning som kan förkorta livslängden hos dina stövlar.
  • Bild med titeln Clean Snakeskin Boots Steg 8
    2. Undvik att bära dina stövlar under regn eller snö. Detta är mycket viktigt eftersom det utan ormens naturliga oljor, överdriven torkning är en av de största farorna till dina snakeskin stövlar.
  • Bild med titeln Clean Snakeskin Boots Steg 9
    3. Applicera en vattenbeständig spray. Detta kommer att bidra till att förebygga torrhet och sprickbildning. Se till att detta är utformat speciellt för snakeskin, eftersom andra kommersiella skostoder kan orsaka missfärgning och skada på kvaliteten på ditt läder.
  • Bild med titeln Clean Snakeskin Boots Steg 10
    4. Förvara stövlar borta från värme, ljus och fukt. För att förlänga sitt liv, överväga att lagra i en låda eller på något ställe som kan ge en cool och mörk miljö.
  • Läder honung är ett av många företag som gör balsam och städare som är speciellt utformade för att behandla snakeskin-produkter.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande