Hur man är bra på rom total krig

Njut av att spela Rom men överväldigad av alla olika aspekter att hantera? Följ den här guiden och du kommer att göra Caesar ser ut som en gallisk katamit!

Steg

Del 1 av 7:
Få pengar
  1. Bild med titeln vara bra på Rom total krigssteg 1
1. Börja med att öka dina städer till sin högsta möjliga skattesats utan att det är uppror med dig. Om du vill att den där staden ska växa och inte har något emot att göra lite mindre varje tur, flytta den till den lägsta skattesatsen tills du uppgraderar den.
Del 2 av 7:
Byggnadsstrukturer
  1. Bild med titeln vara bra på Rom total krigssteg 2
1. Bygga. Så länge du har pengarna, försök att se till att alla dina bosättningar har minst en byggnad som produceras på byggpanelen.
  • Bild med titeln vara bra på Rom total krigssteg 3
    2. Börja med att skapa vilken religiös struktur du vill ha. Om du har erövrat en stad och det har redan en religiös struktur från en annan kultur, förstör det och bygga din egen. Det enda undantaget till detta är när den stadens lycka är för låg för att vara en tur utan den byggnaden utan uppror.
  • Bild med titeln vara bra på Rom Total War Steg 4
    3. Bygga dina strukturer i ordning av hur många varv det tar att slutföra, från minsta till största. Men om du har möjlighet att uppgradera staden och medborgarna blir alltför rastlösa, fördröja vilken nuvarande struktur du bygger med den nya som kommer att främja din stad.
  • Del 3 av 7:
    Bilda länkar
    1. Bild med titeln vara bra på Rom total krigssteg 5
    1. Producera en diplomat och skapa kommunikation med så många kulturer som möjligt. Det är bra att bygga några starka allierade tidigt. Gör inte alliellt med en fraktion, men om du planerar att driva krig på dem någon gång snart.
    Del 4 av 7:
    Bygga din armé
    1. Bild med titeln vara bra på Rom Total War Steg 6
    1. Observera att när du bygger en armé, försök alltid att utrusta den med ett brett utbud av krigare. Inkludera spjutare att försvara mot kavalleri, tung infanteri för att bekämpa fiendens spjutare och andra infanteri, kavalleri till outmaneuver din fiende eller att matcha deras, bågskyttar eller javelin-män att trakassera din fiende innan dina melee-enheter engagerar sig, och när du har en stad avancerad tillräckligt för att bygga lite, belägringsutrustning för att attackera en stad utan att vänta en annan tur eller mer.
    Del 5 av 7:
    Besegra
    1. Bild med titeln vara stor på Rom total krigssteg 7
    1. Kom ihåg att medan du besegrar en fiende stad, gör dina svagaste trupper kommando de belägna motorerna du bygger på staden (belägringstorn, ramar, etc.) om de inte riskerar att attackeras av utsidan. Du vill inte att din bästa enhet ska skäras med pilar innan du ens engagerar fienden. När du har tagit belägringsutrustning, som påtagare och ballistate, försök att inte förstöra alla byggnader som visas i kampanjskartan. När du äntligen har brutit porten eller en del av sin vägg bör du gruppera de enheter du planerar att skicka in och trycka på Shift + 8 för att flytta dem till kolumnbildning. Detta är bäst för att storma en stad.
  • Bild med titeln vara bra på Rom total krigssteg 8
    2. Efter att ha erövrt en stad, se vad stadens lycka nivå är innan du bestämmer vad du ska göra med medborgarna genom att titta på fönstret genom utrymmet mellan informationsrullen och kanten på skärmen. Om det är rött, bör du massakera eller ensslava medborgarna. I den situationen, massakre dem. Om det är blått, enslava dem. Om det är Gult, kan du fortfarande enslava dem bara i fallet. Om det är grönt, är varken massakern eller enslavover nödvändigt, men då är du kung, så det är helt upp till dig.
  • Del 6 av 7:
    Svara när det är under belägring
    1. Bild med titeln vara bra på Rom total krigssteg 9
    1. När en av dina städer är under belägring, befaller kampen själv, oavsett vad oddsen. Det är möjligt att försvara en stad med 21 svaga grekiska kavalier mot 350 makedonska spearmen och bågskyttar och vinna med 15 män kvar och din general fortfarande levande. När du är den vars stad håller på att stormas, placera trupperna med det starkaste försvaret nära den plats där fienden har trängt in i staden och sätter dem i skyddsläge. Det finns alla typer av olika metoder som du kan försöka försöka spara din stad. Något som ofta fungerar är att sätta några spjutare några meter tillbaka från varhelst fienden har kommit in och låt dem gå vidare. Beställ sedan några svärdsmän, oavsett hur stark eller svag, att attackera det är nu oskyddade flankar eftersom det är fångat mellan din försvarande armé och porten.
  • Bild med titeln vara bra på Rom Total War Steg 10
    2. Strider vann ofta innan de motsatta arméerna någonsin ser varandra. Försök alltid att placera din armé på en kulle när den ska bli attackerad. Denna kulle kommer också att vara på stridskartan, och sluttningen kan vara skillnaden mellan nederlag och seger.
  • Bild med titeln vara bra på Rom total krigssteg 11
    3. Kontroll där dina varierade enheter skjuter. Att lämna dina varierade enheter på eld på viljan kan få dem att skjuta och slå dina egna män om de är nära fienden.
  • Bild med titeln vara bra på Rom total krigssteg 12
    4. Manipulera din fiende med decoys och bete. Sätt dig i win-win-situationer.
  • Bild med titeln vara bra på Rom total krigssteg 13
    5. Var försiktig när du är runt Chariots. Vagnar på språng kan fortfarande orsaka olyckor till dig av knivarna på sina hjul.
  • Bild med titeln vara bra på Rom Total War Steg 14
    6. Använd moral. Moral är lika mycket ett vapen som någon konventionell, förbise inte den.
  • Del 7 av 7:
    Expansion
    1. Bild med titeln vara bra på Rom Total War Steg 15
    1. När du väljer var du ska expandera, kom ihåg alltid två faktorer. Den första är militär, ta över en bosättning för att göra det lättare att försvara ditt imperium, eller att försvaga en fiende. Den andra, och viktigaste, är ekonomi. Din huvuddrift för att attackera en bosättning är att tjäna mer pengar, antingen genom att öppna nya handelsvägar eller bara lägga till fler personer till skatt.
  • Bild med titeln vara bra på Rom total krigssteg 16
    2. Använd fort, de kan vara ovärderliga i sin förmåga att hålla fiender ut ur ditt territorium, för att försegla bergskort och stänga av broar. Endast familjemedlemmar (generaler med porträtt) kan bygga forter. Dessa fort måste bemannas av minst en enhet hela tiden, eller de kommer att falla i förfall, och försvinna. Fort kan användas för att förhindra krig, och de ser också till att du kommer att ringa skotten när den börjar.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    I strid, använd varje tillfälle du kan för att dölja dina trupper i en skog (vissa kan också gömma sig i långt gräs), även om du redan har en fördel. Placera dina synliga trupper bakom där skogen är och sedan har de dolda trupperna att hysa fienden när kom nära, smörja dem mellan dina två krafter.
  • Kom ihåg att utländska (inte dina egna fraktion) tempel inte kan uppgraderas. Om du har en helgedom i en stor stad, bör din första åtgärd vara att bygga ett nytt tempel.
  • Om en av dina städer någonsin fångar pesten, rör inte några män inuti den staden till en annan, eftersom det kommer att sprida sjukdomen. Men en sak du kan göra för att sprida den till din fiende är att bygga en spion i den staden och sedan flytta den spion i en fiendens bosättning. Eftersom det är den enda enheten som kan tränga in i en stad utan att ta den över, kommer det att infektera den staden.
  • Ett ganska effektivt sätt att avvisa ett angrepp i en stad är att gruppera Spearmen / Hoplites i Phalanxes (om möjligt) och placera dem i en snäv halvcirkel runt porten / brytningen. Placera bågarna på väggarna runt brytningen för att elda i fiendens trupper närmar sig din stad och hålla svärdsmän bakom dina spjutare att hantera några fiender som tränger igenom din första försvar. Om fienden börjar överväldiga din position, använd kavalleri och din allmänna (om den är monterad) för att ladda in dem och ruttna några enheter. Detta kommer att öka moralen i dina trupper, och du kan sedan fortsätta att slakta fienden som de fångas mellan dina spjut och de kommande trupperna bakifrån. Denna metod är särskilt effektiv eftersom din allmänna kommer att vara i närheten av de flesta av dina trupper (som de är så tätt packade), och därför kommer hans närvaro och moral boost att gynna många av dina soldater.
  • En generaler Retinue kan ges till en annan familjemedlem genom att ta upp sin informationsrulla och dra den till de andra generalbilderna (kan inte göra det i en stad). Detta är användbart för att göra supergeneraler. När din super general kommer att dö av ålderdom, helt enkelt få någon annan att få sin retinue.
  • Eld är mycket framgångsrik för att minska fiendens moral, och kan till och med förstöra byggnader inom en fiendens uppgörelse. Beställ bara dina anagers att attackera den byggnader du vill ha och tryck på `F` för att slå på flammande ammunition. Du kan göra detsamma med ballistae, men bara när eldlinjen inte blockeras av en bosättningsvägg eller andra hinder.
  • Om du någonsin har en stad som är för rastlös och du inte kan höja sin lyckaivå, eller om det kommer att vara för dyrt, ta alla dina män ut ur staden och höja skattesatsen till sin högsta nivå. Detta är att avsiktligt ha staden revolt så att du kan erövra de svaga rebellerna och massakrera befolkningen så att det är mycket lönsamt. Du kan skynda på revolten genom att förstöra alla byggnader som gör dina medborgare lyckliga som colosseums eller helgedomar, och göra rebellerna svagare genom att förstöra militära byggnader, men akta dig, måste du bygga upp dessa strukturer när du återupptar det senare. [Ekonomiskt är det farligt, så bör det användas som en sista utväg - du kommer att flytta bördan för att betala för dina trupper på andra städer. Om du massakrar rebellerna när du tar tillbaka staden, har du minskat den ekonomiska makten i ditt imperium.Anklagelse
  • Många av dessa strategier kan också arbeta med medeltida 2: totalt krig, Roms uppföljare.
  • Om du kan dra av en framgångsrik bakhåll, kan du förstöra en hel armé med bara en bråkdel av männen som fienden har. Gör det här i kampanjens kartan genom att placera de enheter du planerar att ha delta i bakhållet i en skog intill vägen du tror att din fiende kommer att resa i en nästa eller kommande tur. När soldaten som representerar din armé är krokig men fortfarande håller sitt svärd, vet du att det gömmer sig. Du kan använda något som bete för att se till att de reser den vägen, till exempel en enda svag enhet som du inte vill involvera i kampen, eller en viktig familjemedlem utan förstärkningar (se till att fienden inte kommer att resa en annan väg För att nå din bete. Annars kommer det inte att finnas någon bakhåll och din bete är hopplös.). Dina trupper kommer automatiskt att springa fällan under fiendens tur när deras armé passerar din gömmer. Ibland kommer ambush inte att fungera och fienden kommer att kunna förbereda sina män före kampen, men om dina trupper drar av det, kan du ta så mycket tid som du vill organisera medan fienden automatiskt startar slaget i en sårbar kolonnbildning. Innan du börjar, organisera dina trupper i en enda linjebildning med Shift + 1 så att du står inför fienderna oskyddad sida. Låt dina män ladda fienden som är i en direkt rak linje framför dem. Det spelar ingen roll vad trupper du använder och vilken specifik enhet du väljer att attackera, om inte ditt val är självklart självmord, till exempel att skicka ut en böndersenhet mot några spartanska hoppliter. Så länge din fiende inte är för stark och du inte är på något sätt outmaneuvered, det borde vara en lätt strider, eftersom fienden kommer att springa i början så att de kan komma in i en korrekt bildning.
  • Navalflottor kan vara en mycket hjälpsam tillgång. Använd fartyg för att transportera dina män till utländska regioner så att de inte behöver trespass på neutral eller allierad gräs. Du kan också använda din flotta för att blockera en port som reducerar inkomst och trupprörelse.
  • Du kan använda magi för att besegra armén. Använd en helig fuskmotor och hacka "värld". Skicka dina gudomliga arméer till krig. Titta som resten av världen smuler innan du spelar över!
  • Om du äger Barbarian Invasion Expansion Pack, kommer ett mycket användbart alternativ upp när en av dina arméer som är befallda av en erfaren tillräcklig generell är på väg att engagera sig i en kamp i kampanjkartan som heter "Nattbekämpning". Det är mycket demoraliserande för fienden, och kommer att avskeda fiendens huvudsakliga armé från alla andra omger det, såvida inte en av dem är befallt av en annan allmän med "Nattbekämpning" förmåga. Var försiktig men, eftersom den här funktionen också kommer att utesluta dina män från några förstärkningsarméer också.
  • Varningar

    Attackera staden Carthage, Patavium eller Thapsus utan en stark ekonomi kan få dig att spendera tusentals denarii som försöker hålla folket lyckliga. Tvärtom, tar över Carthage tidigt i kampanjen ger dig många fördelar. Carthage City är vanligtvis mer avancerad än de andra bosättningarna du börjar med. Detta ger dig fördelen av att kunna träna mer avancerade enheter. Det kan vara din första bosättning att göra det till "Enorm" status. Carthage kan också vara en stor penningmakare. Det är också en relativt säker plats att upprepa arméer som du kan exportera till Rom, Grekland och andra platser.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande