Hur man dekorerar ett dollhus

Dekorera ett dollhus är en rolig aktivitet som låter dig mode ditt drömhem på en miniatyrskala. Oavsett om ditt dollhus används som leksak, inredning eller en värderad samlarobjekt, kan du anpassa ditt dockhus med dekorationer för att göra det helt unikt. Få kreativitet med dina dollhouse dekorationer genom att lägga till tapeter, ny golv, färg och inredning.

Steg

Metod 1 av 4:
Måla inredningen och exteriören
  1. Bild med titeln Dekorera ett dollhus Steg 1
1. Bestäm vilken del av ditt dockhus du vill måla. Först, bestämma om du vill måla det inre av ditt dockhus, utsidan eller båda. Om du vill måla inredningen, bestämma om du vill måla golven, väggar, tak eller alla. Detta hjälper dig att räkna ut hur mycket färg du behöver köpa, och vilken typ av färg du behöver.
  • Du kan måla ditt dockhus för att lägga till ett stänk av färg och skapa en titt som speglar din personlighet och stil.
  • Bild med titeln Dekorera ett dollhus Steg 2
    2. Välj den färg och typ av färg du vill använda. Bläddra bland färgalternativen online eller på din lokala hantverk eller förbättringsbutiker för att hitta den bästa färgen och typen av färg för ditt dockhus. Latex och akryl penselfärger är de vanligaste färgerna som används för dollar och kommer sannolikt att finnas tillgängliga i ett brett utbud av färger.
  • Latexfärger används vanligtvis i riktiga hus och är effektiva för att täcka dockor också. Akrylborstefärger används ofta för hantverksprojekt och är också ett bra alternativ för att dekorera ditt dockhus.
  • Du kan också använda sprayfärg för detta, men det är mycket svårare att kontrollera, speciellt om du målar små eller invecklade områden. Det är bäst att använda penselfärg för det här projektet.
  • Bild med titeln Dekorera ett dollhus Steg 3
    3. Täcka och skydda ditt arbetsutrymme. Använd tidningen eller tarp för att täcka ett brett område om du använder sprayfärg. Om du använder penselfärg kan du använda ett mindre skyddsmedel för dina ytor, t.ex. kartong eller pappershanddukar, eftersom du kan vara mer exakt med applikationen.
  • Vilken typ av färg du använder, fungerar alltid i ett välventilerat område för att undvika skadliga rök.
  • Bild med titeln Dekorera ett dollhus Steg 4
    4. Tape av de små områdena för att måla de större områdena först. Använd hantverkstejp eller målare tejp för att täcka taket, fönsterluckor, dörrar eller andra dockningsfunktioner som du inte vill måla, eller att du vill måla med en annan färg. När du målar de större områdena, som de yttre sidorna och innerväggarna, kommer du sannolikt att vilja använda en större pensel eller svamp för att göra processen snabbare. Måla de större områdena först så att du kan täcka några misstag med en mindre pensel senare.
  • Om det utrymme du vill täcka är större, till exempel taket, kan du använda tidningen eller kartongen för att täcka området. Tape ner kanterna för att se till att den stannar på plats för att skydda utrymmet från resterande färg.
  • Bild med titeln Dekorera ett dollhus Steg 5
    5. Applicera en jämn färgläggning. Doppa en pensel eller hantverksvamp i färg av ditt val och applicera en jämn kappa på de delar av dockan som du vill måla med den färgen.
  • Du kan använda en hantverksvamp för att måla genom att sippa som du skulle med en pensel, eller du kan dab för en texturerad effekt. Försök att dappa grön färg på marken runt utsidan av ditt dockhus för en gräsliknande effekt.
  • Bild med titeln Dekorera ett dollhus Steg 6
    6. Låt färgen torka helt innan du applicerar en andra päls. Lämna ditt dollhus att torka över natten eller hänvisa till instruktionerna på färgbehållaren för att veta hur länge färgen tar för att torka. Om du missade några fläckar eller färgen är inte så ogenomskinlig som du vill, applicera en andra färgfärg. Lämna den andra kappan att torka helt innan du målar några mindre områden eller detaljer.
  • Bild med titeln Dekorera ett dollhus Steg 7
    7. Måla de små områdena och fina detaljer. Använd mindre penslar för att applicera färg till något särskilt invecklat eller svårt att nå områden på ditt dockhus, eller för att skapa alla unika mönster. Du kommer sannolikt att behöva få flera olika storlekar av penslar eller svampar för de olika delarna av huset, som trim, bältros, fönster och andra designelement i det inre eller exteriöret.
  • Bild med titeln Dekorera ett dollhus Steg 8
    8. Låt ditt dollhus torka helt innan du använder det. Kontrollera instruktionerna på färgbehållaren för att se hur länge du måste vänta innan du använder ditt dockhus. Om du inte väntar på färgen att torka helt, kan du riskera att markera dynor, inredning eller inredningsartiklar med färg eller riskera att mäta färgen på ditt dockhus.
  • Metod 2 av 4:
    Uppdatering av inredningen med tapeter
    1. Bild med titeln Dekorera ett dollhus Steg 9
    1. Välj din bakgrundsbild. Sök online eller besök ett lokalt hantverk eller en förbättring butik och välj en eller flera tapet design för ditt dockhus. Du kan använda antingen vanlig tapeter eller dollhouse tapeter för ditt projekt, så du borde ha gott om alternativ. Välj tapet med färgerna, mönster och / eller texturer som passar din vision för dina dollhouse dekorationer.
    • Om du använder olika tapeter i ett eller flera av rummen på ditt dollhus kan du undvika att ha för mycket kvarstående genom att köpa prover av vanlig tapeter eller tapeter som är specifikt storlek för dockor.
  • Bild med titeln Dekorera ett dollhus Steg 10
    2. Mäta väggarna i varje rum. Använd en linjal eller mätband för att mäta höjden och bredden på varje vägg i varje rum som du vill tapet. Se till att du skriver ner dina mätningar när du går.
  • Bild med titeln Dekorera ett dollhus Steg 11
    3. Klipp ut bitar av tapeter för att passa. Om du inte lägger till någon form eller baseboards, lägg till om /2 tum (1.3 cm) till höjden och klippa tapeten i enlighet därmed. Om du lägger till gjutning eller baseboards, subtrahera om /4 tum (0.64 cm) från toppen för kronformning eller från botten för baseboards och skär tapeten i enlighet därmed.
  • Bild med titeln Dekorera ett dollhus Steg 12
    4. Lina den klippa tapeten upp med väggen och klippa till storlek. Använda en exakt kniv eller rakblad för precision, skära av eventuella överflödiga tapeter tills dina tapetlinjer är upp exakt med väggarna i ditt dockhus. Klipp de mest synliga delarna först så att om du gör ett misstag eller inte kan få tapeten att passa exakt rätt, kommer du att kunna dölja några av de brister.
  • Bild med titeln Dekorera ett dollhus Steg 13
    5. Lim bitar av tapeter på väggarna. Använd en liten plastspatel, applicera ett tunt lager av tapeterpasta på baksidan av tapeten. Se till att du sprider pasta jämnt och täcker alla hörn och kanter. Lina tapeten upp till motsvarande vägg och tryck fast överallt till pinne.
  • Bild med titeln Dekorera ett dollhus Steg 14
    6. Använd ett kreditkort för att ta bort luftbubblor. Om din tapet inte ligger platt, svepa över väggarna från topp till botten och sida till sida med ett kreditkort för att släta ner det. Upprepa denna rörelse så många gånger som behövs tills din tapet är platt och fri från bubblor.
  • Bild med titeln Dekorera ett dollhus Steg 15
    7. Lämna tapetpastaen för att torka. Följ anvisningarna på tapetpasta behållaren, låt pastaen torka helt för att se till att tapeten är helt vidhäftad mot väggarna. Om några hörn eller kanter börjar dyka upp, använd en liten pensel för att tillämpa en annan kappa av pasta och tryck fast för att säkra. Låt alla andra lager torka helt.
  • Metod 3 av 4:
    Lägger till nya golv
    1. Bild med titeln Dekorera ett dollhus Steg 16
    1. Lägg till kakel till ditt dockhus Badrum, kök eller vardagsrum. Mät storleken på golvutrymmet i de rum du vill kakel. Köp Dollhouse Tile Sheets eller Miniatyr Dollhouse Tiles som passar din dockans stil, se till att du får nog att täcka alla golv du vill kakel.
    • Om du använder kakelark, klippa lakorna enligt dina mätningar. Applicera hantverkslim eller kakelhäftmedel jämnt på baksidan av arket och lägg platt på dockhuset. Tryck fast, särskilt i hörnen och längs kanterna. Låt limet torka helt.
    • Om du använder enskilda plattor kan du antingen lima varje kakel ner med hantverkslim eller kakelhäftande, eller Använd grout till kakel ditt dockhus golv. Använd glasskärare för att klippa plattor för att passa in i alla små eller svåra att nå områden.
  • Bild med titeln Dekorera ett dollhus Steg 17
    2. Installera mattan för en bekväm, hemtrevlig känsla. Mät storleken på golv i alla rum du vill matta. Välj och köp Dollhouse Carpet, eller hitta en lågkantig matta. Skär mattan för att passa varje rum och lägger till /4 tum (0.64 cm) för att se till att hela golvet är täckt. Lina mattan på golvet och använd en exakt kniv eller rakblad för att passa mattan med precision. Applicera klibbigt lim jämnt till botten och tryck fast på golvet för att säkra.
  • Om du använder riktig matta istället för Dollhouse Carpet, kanske du vill köpa flera provstorlekar för att undvika att köpa för mycket matta och spendera mer pengar än vad som behövs.
  • Bild med titeln Dekorera ett dollhus Steg 18
    3. Lägg till trägolv i ditt dockhus. Sök på nätet eller i din lokala hantverksbutik och välj Dollhouse lövträ golv som passar din vision för ditt dockhus. Om du använder ett prefabricerat ark av dollhouse lövträ golv, mäta rummen och klippa trägolvskivorna för att passa. Applicera klibbigt lim till botten av trägolvskivan och tryck på dockhuset.
  • Du kan också använda plankor av hantverk för att skapa trägolv. Använda en linjal, penna och papper, rita en kopia av ditt dockhus med samma mätningar. Lägg ut hantverket träplankor som du vill ha dem, skära bitar ner med en exakt kniv eller rakblad som behövs för att passa utrymmet. Applicera klibbigt lim till botten av plankorna en-för-ett och tryck fast i motsvarande punkt i dockan. Upprepa detta tills hela golvet är klart.
  • Om ditt dockhus är för lek snarare än inredning, kan trägolv vara ett bra val eftersom det är lätt att torka ren.
  • Du kan använda en liten mängd träfläck för att fläcka din dollhouse lövträ golv till den färg du föredrar.
  • Metod 4 av 4:
    Accessorizing med möbler och inredning
    1. Bild med titeln Dekorera ett dollhus Steg 19
    1. Dekorera utomhusutrymmet med växter och trädgårdstillbehör. Handla online eller besök lokala hantverk och leksaksbutiker för att hitta miniatyrväxter, träd, blommor och trädgårdstillbehör. Använd klibbigt lim för att fästa dina dekorationer på utsidan av ditt dollhus, eller håll dem lös för att enkelt byta upp din inredning.
    • För DIY-alternativ, försök att göra träd med sprayfärg och en flaskborste. Använd rörrengöringsmedel för att mode dina egna miniatyranläggningar och blommor.
  • Bild med titeln Dekorera ett dollhus Steg 20
    2. Förse insidan med möbler och inredning miniatyrer. Bläddra i hantverk och leksaksaffärer online eller i ditt område för inredning som passar din stil. Begränsa dina alternativ genom att söka efter inredning som passar den arkitektoniska stilen av dollhouse.
  • Om ditt dockhus är en äldre stil, till exempel en viktoriansk, försök leta efter vintage dollobs möbler för period-lämplig inredning. Sök lokala antikaffärer eller online-återförsäljare för att hitta vintage bitar att sätta i ditt dockhus.
  • Bild med titeln Dekorera ett dollhus Steg 21
    3. Lägg till riktiga familjebilder för en personlig touch. Beställ eller Skriv ut Passportstorlekar av dina favoritpersonliga fotografier. Applicera en liten dab av klibbigt lim på baksidan av bilden och tryck på väggen i ditt dockhus för en personlig vägghängande.
  • Om du vill rama dina fotografier kan du köpa dollobs bildramar eller göra din egen med popsicle pinnar eller hantverk.
  • Bild med titeln Dekorera ett dollhus Steg 22
    4
    Gör dina egna dockor möbler För dekorationer som är riktigt unika. Fria ditt dockhus med unika möbler utformade av hantverksmaterial. Du kan också få kreativitet och använda vardagliga hushållsartiklar för att göra en-of-a-kind möbler för ditt dockhus.
  • Använd kartong, färg och skum för att skapa sängar för dina dockor sovrum. Lägg till tygfäste för dina sovrums filtar.
  • Klipp av slutet på en äggbehållare och lägg till ett stycke hantverkskum för en DIY Dollouse soffa.
  • Använd botten av en sprayflaska för att enkelt mode ett miniatyrbadkar.
  • Tips

    Saker du behöver

    Metod 1:

    • Dockhus
    • Craft tejp eller målare tejp
    • Latex eller akrylborste på färg eller sprayfärg
    • Målarborste eller hantverksvamp
    • Tarp, tidning, pappershanddukar eller kartong
    • Maskeringstejp (om du gör en design)

    Metod 2:

    • Dockhus
    • Vanlig tapet eller dollhouse tapeter
    • Tapeter pasta
    • Linjal eller mätband
    • Exakt kniv eller rakblad
    • Liten plastspatel
    • Kreditkort
    • Liten pensel

    Metod 3:

    • Dockhus
    • Dollhouse kakelark eller miniatyrplattor
    • Hantverk lim, kakel lim eller grout
    • Glasskärare
    • Dollhouse mattan eller lågkantig matta
    • Sax
    • Klibbig lim
    • Exakt kniv eller rakblad
    • Dollhouse trägolv eller hantverk träplankor

    Metod 4:

    • Dockhus
    • Dollhouse Inredning och inredning
    • Rörrenare
    • Sprayfärg
    • Bottnbrush
    • Ägg kartong
    • Sprayflaska
    • Sax
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande