Hur man rengör fågeldroppar

Fågelpock ser brutto, och det är också surt, vilket betyder att det faktiskt kan skada ytor som det sitter för länge. Lyckligtvis, rengöring av det snabbt kommer att förhindra några problem, och det är inte svårt att göra med ett litet armbågsfett. Vi har sammanställt några av de bästa tipsen för att ta bort fågelpopp på en mängd olika ytor, som klädsel, tegel, bilfärg, betong och till och med kläder.

Steg

Metod 1 av 4:
Rengöring klädsel och matta
  1. Bild med titeln Clean Bird Droppings Steg 1
1. Ge platsen en första övergång. Med en varm, våt trasa, ta några pass på plats för att få det värsta av röra ur vägen. På grund av hur mattan och tygklädsel är gjorda, kommer mycket av dropparna att samla och härda på toppen av fibrerna, vilket gör det enklare att torka bort. Använd klämning, dra motioner med den våta duken för att koka dropparna ut ur mattan eller klädseln.
  • Bild med titeln Clean Bird Droppings Steg 2
    2. Spraya på lite klädselvård eller mattrengörare. Beroende på exakt vilken typ av yta du städar och vilka material det är gjord av, vill du köpa en speciell renare som garanteras att arbeta säkert på den ytan. De flesta vanliga mattrengöringsmedel eller allsidiga hushållsrengöringsmedel kommer att vara mildt för att arbeta på någon form av mattan, och skummande klädseln kan hittas i alla stormarknader eller apotek. Spraya tillräckligt med rengöringsmedel på plats för att täcka vad som är kvar av det.
  • Om du inte har någon specialiserad mattrengörare till hands har du också möjlighet att blanda en mild lösning bestående av mildt tvättmedel, ättika och varmt vatten.
  • Bild med titled Clean Bird Droppings Steg 3
    3. Låt städaren börja arbeta på platsen. Ge städaren två eller tre minuter att sitta på platsen. De kemiska föreningarna i renaren börjar att äta bort den härdade fläcken, vilket gör det enkelt att torka bort senare.
  • Bild med titeln Clean Bird Droppings Steg 4
    4. Torka bort den återstående röra. Använd en fuktig tvättduk för att gå över platsen igen. Den rengöringsverkade kraften i kombination med kraften av skrubbning för hand bör räcka för att ta platsen ur din matta eller klädsel. Om några spår är kvar efter skrubbning, spraya lite mer renare på plats, låt den sitta och sedan göra ett andra försök.
  • Skrubba kraftigt för att säkerställa att du får så mycket av den torkade röra ut ur de djupare lager av mattan som du kan.
  • Tvätta alltid tvättduk eller handduk som kommer i kontakt med fågelplocken genast.
  • Metod 2 av 4:
    Rengöring tegel, betong och takläggning
    1. Bild med titeln Clean Bird Droppings Steg 5
    1. Våt platsen med varmt vatten. Om dropparna är på en tillgänglig plats, blöta dem med varmt vatten innan du börjar städa. Häll vattnet direkt över platsen, eller suga en tvättduk och använd den för att täcka platsen. Vattenvärmen och fuktigheten börjar mjukna fläcken, lossa hållaren på hårda, porösa ytor.
  • Bild med titeln Clean Bird Droppings Steg 6
    2. Låt platsen sitta i några minuter. Ge det varma vattnet riklig tid för att börja mjuka fläcken. Fågel droppings torra i en tjock pasta, och det kan vara mycket svårare att rengöra dem bort om de fortfarande är delvis torra. Se till att du har blöt hela platsen. När vattnet har mjukat dropparna, börjar de se fräscha igen.
  • Bild med titled Clean Bird Droppings Steg 7
    3. Använd en slang för att rengöra röra. Ta en trädgårdsslang och håll den några meter bort från platsen. Slå på det vid fullt flöde och rikta det direkt vid fågeldropparna. Den ständiga strömmen av vatten bör avsluta jobbet som väter på platsen. Gå över fläcken är det helt borta.
  • Om din slang kommer med ett huvud som låter dig justera strömmen, ställ in den med högtryck, enkelströmsflöde för att spränga bort fågelmaskar.
  • Om din slang inte har ett justerbart huvud, kan du placera tummen halvvägs över munstycket för att delvis blockera vattenflödet och producera en högre tryckström manuellt.
  • Bild med titeln Clean Bird Droppings Steg 8
    4. Använd en borste för att slå ut envisa spår. Om spår av droppings kvarstår efter att du har tvättat platsen med en slang, ta en liten, styvbristled skrubbborste (ett hushållsbränning kommer också att fungera) och skura området, återvettning efter behov. Borsten kommer att gräva i sprickorna i tegel-, betong- eller takplattan och skrapa bort den återstående fågelplocken.
  • Var noga med att rengöra borsten av efter användning - Fågelfekor är fylld med bakterier.
  • Metod 3 av 4:
    Rengöring av lövträ, bilfärg och andra släta ytor
    1. Bild med titeln Clean Bird Droppings Steg 9
    1. Placera en varm, våt trasa över fläcken. Våt en tvättduk med varmt eller varmt vatten och lägg det över det drabbade området. En våt trasa är att föredra att direkt applicera varmt vatten till lövträ eller bilfärg eftersom tygfällorna värmer upp och fukt, snarare än att helt enkelt springa eller eventuellt orsaka vattenskador. Lämna platsen att suga i fukten från tyget.
  • Bild med titled Clean Bird Droppings Steg 10
    2. Behandla platsen med en specialrenare. När fågelns droppings har mjukat, behandla platsen direkt med ett trä- eller bilrengöringsmedel. Om den smidiga ytan du städar är vinyl eller något liknande, bör en rengörare vara bra, eller du kan till och med ha framgång med den varma tvättduken ensam. Spraya eller blot bara tillräckligt med rengörare på platsen för att täcka det - undvika att få överskott av renare på opåverkade områden av lövträ eller färg.
  • En tvätt- och vaxrengörare ska göra tricket på bilar. Tvätta och vaxlösningar är formulerade för att rengöra smuts, olja och smuts av bilar och lämna topplacken av färg med en ny vaxad glans.
  • Inköp specialrengöringsprodukter rekommenderas för behandling av temperamentella ytor, men förutsatt att du inte känner dig som att släppa mycket pengar, kan du också gå den hemlagade vägen. En mild, naturlig träpolis kan piskas upp ur varmt vatten, olivolja och citronsaft, medan disken sopa utspädd med varmt vatten gör en grundläggande men effektiv lösning för rengöring av bil exteriörer.
  • Bild med titeln Clean Bird Droppings Steg 11
    3. Lämna städaren på bara några ögonblick. Lövträ och bilfärg är ytor som lätt skadas, så lämna bara städaren på platsen för några ögonblick för att ge det tid att ställa in. Annars gjorde städaren blöder genom platsen och fläckar ditt trägolv, eller äter i din topplack. Det finns inget behov av att städaren ska sitta under en lång tid på plats, eftersom hårda, släta ytor är icke-porösa, och därför behöver inte renaren suga in i materialet för att rengöra det.
  • Bild med titled Clean Bird Droppings Steg 12
    4. Använd en mjuk handduk för att försiktigt skrubba ut på platsen. Ta en annan ren, fuktig handduk och torka bort så mycket av fågeldropparna som möjligt. Bred, mjuka stroke kommer att fungera bäst här. Försök att inte skrubba i en fram och tillbaka rörelse eller tillämpa för mycket tryck, eftersom det kan försvaga ytans finish. När alla rester av platsen avlägsnas, torka området genom att dabbing det med en torr handduk.
  • Mikrofiberhanddukar är extremt mjuka och deras fibrer låter dem låsa i smuts och vatten som de suger upp, vilket gör dem idealiska för de flesta mjuka rengöringsjobb.
  • Var särskilt försiktig med att torka trägolv snabbt, eftersom det tillåter fukt att sitta på trä kan få det att varpa och splinter.
  • Metod 4 av 4:
    Rengöringskläder
    1. Bild med titeln Clean Bird Droppings Steg 13
    1. Blanda lite mildt tvättmedel i varmt vatten. Häll en liten mängd flytande tvättmedel i en behållare med varmt vatten och låt det sprida sig i hela vattnet. Detta kommer att skapa en rengöringslösning som du kan använda för spot-behandla området direkt. Lite går långt: Om ett vart tvättmedel till fem delar är mer än tillräckligt.
  • Bild med titled Clean Bird Droppings Steg 14
    2. Applicera lösningen på platsen. Tvättmedel är effektiva vid skärning genom hårda, torra och oljiga fläckar som den du har att göra med. Blöt den härdade fläcken lösningen för att mjuka den. Låt tvättlösningen sitta på plats i två eller tre minuter. Applicera lösningen om fläcken inte ser ut som det är mjukgörande.
  • Bild med titled Clean Bird Droppings Steg 15
    3. Skrubba fläcken bort. Med en skrubborborste eller engångsskydds svamp, skrubba området noggrant för att torka ut fläcken. Håll fläcken våt och sudsy genom att doppa borsten eller svamp i tvättlösningen efter behov. Fortsätt tills platsen är helt borta.
  • Om du städar ett känsligt plagg, använd försiktigt, svepande cirkulära rörelser för att underlätta platsen eller använda svampens mjuka sida.
  • Om du använder en svamp, kasta den bort när du är klar. Usch!
  • Bild med titeln Clean Bird Droppings Steg 16
    4. Tvätta plagget. Lägg klädseln du städar genom en vanlig tvättcykel efter att du har skrubbat ut fågeln. Tvätta på medium eller hög värme med liknande färger. När plagget kommer ut ur torken kan du aldrig säga att det hände!
  • Tips

    En styvbristled köksrättsskrubber gör ett bra verktyg för att eliminera fågelplattor från en mängd olika ytor.
  • En av de bästa åtgärderna är förebyggande. Om du bor eller arbetar i ett område där fåglar tenderar att samlas, försök hitta en täckt plats att parkera din bil och titta på var du går. Ta en titt upp då och då.
  • Varningar

    Fågeldroppar kan innehålla levande bakterier och sjukdomar. Det är tillrådligt att bara arbeta med fågelpostfläckar medan du bär handskar och någon typ av ansiktsmask för att isolera dig från vad som helst som kan släppas från platsen när du rengör det (en annan anledning att fälla fläcken är att skära ner på drivande damm och skräp från fågelpopp).
  • Om klädesartikeln du städar är en middagjacka, trevlig klänning eller annat kemtvätt, ta det till en kemtvätt som ska bearbetas på professionellt. Du kommer nog inte ens behöva behandla platsen själv. Torrt rengöringsmedel är beväpnade med en mängd knep för att få envisa fläckar ur alla slags olika material.
  • För att upprepa, var försiktig med att lämna kemiska rengöringsmedel på lövträ eller bilfärg för länge. Allt som krävs är en minut eller två för lång för att orsaka skador på färdiga ytor.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande